Huippuviinien tapahtuma, Grand Vin Helsinki, avaa ovensa tänä vuonna Vanhalla Ylioppilastalolla. Tapahtuma kokoaa lähes sata eri viinituottajaa 15 eri maasta, tarjoten viininystäville mahdollisuuden tutustua monipuolisesti maailman viinikarttaan. Mikäli olet jonkin tietyn viinimaan suuri ystävä tai pohdit, mitkä kaikki viinimaat tänä vuonna ovat edustettuna niin tämä artikkeli on juuri sinulle!

Tämän vuoden erikoisuuksina ja huikeina lisämausteina ovat muun muassa yksi kotimainen viinituottaja sekä yli 20 viinituottajan viinejä Yhdysvalloista, joita saattaa olla hyvin vaikea löytää Suomesta. Lisäksi tapahtumamme esittelee viinimaailman klassikkomaita ja onhan joukossa myös englantilaisia kuohuviinejä.

Onko sinulla jo liput tapahtumaan? Jos ei, niin ei hätää, molemmille päiville riittää vielä lippuja!

Osta liput tästä

***

Tutustu koko valikoimaan maakohtaisesti alla ja bongaa myös Master Classit.

Argentiina

Argentiinaa tämän vuoden tapahtumasssa edustavat Ribera del Cuarzo (Tolt Traders), joka on tuttu näky Argentiinan viinimaailmassa ja Luigi Bosca (Vinetum) – kokenut viinitalo, joka tarjoaa mahdollisuuden syventyä argentiinalaisen viinin saloihin myös Pablo Cúneon johtaman Master Classin kautta.

Master Class: Luigi Bosca – Portfolio tasting of De Sangre series
13.10.2023 | 18:00 | 40 €
Puhuja: Pablo Cúneo, Chief Winemaker, Luigi Bosca
Lisätietoa ja liput >>

Australia

Australiasta Grand Vin Helsinkiin saapuu monipuolinen joukko viinitaloja, kuten Hugh Hamilton Wines (Lindbohm & Partners), Bass Phillip (Thirsty Bear), Grosset (Thirsty Bear), Seppeltsfield (Thristy Bear), Tahbilk (Thirsty Bear), Torbreck (Thirsty Bear) ja Penfolds & Wynns Coonwarra Estate (Viinimaa).

Australialaisten viinien ystäville tai miksei niihin tutustuville on jopa kaksi eri vaihtoehtoa osallistua Master Class -luennoille:

Master Class: Penfolds – Great Australian Chardonnays
13.10.2023 | 18:00 | 85 €
Puhuja: Toby Amphlett, Global Brand Ambassador, Penfolds
Lisätietoa ja liput >>

Master Class: Wynns Coonawarra – Estate Reds Wines
13.10.2023 | 16:30 | 65 €
Puhuja: Annika Pohl, Senior Business Manager, Wynns Estate / Treasury Premium Brands
Lisätietoa ja liput >>

Brasilia

Etelä-Amerikan ja Brasilian makuja Grand Vin Helsinkiin saapuu edustamaan Familia Geisse, jonka viinit löytyvät Tolt Tradersin pisteeltä.

Chile

Toinen Etelä-Amerikan edustaja löytyy Winestaten pisteeltä, jossa esitellään chileläisen Cono Surin viinejä, jotka ovat tunnettu laadukkuudestaan.

Englanti

Englannin kuohuviinimaailmaa Grand Vin Helsinkiin tuovat muun muassa Gusbourne ja Rathfinny, jotka ovat löydettävissä Vinetumin pisteeltä. Molemmat viinituottajat pitävät myös oman Master Classinsa, toinen perjantaina ja toinen lauantaina, joten molempina päivinä on mahdollisuus oppia lisää englantilaisista kuohuviineistä. Englantilaistrion täydentää Chapel Down Winery, jonka löydät Wineworldin pisteeltä.

Master Class: Understanding different English Terroirs and the development of English Prestige Cuvees
13.10.2023 | 18:00 | 95 €
Puhuja: Duncan Brown, Head of Exports, Gusbourne
Lisätietoa ja liput >>

Master Class: The Secret of Premium Sussex Sparkling Wines
14.10.2023 | 14:00 | 50 €
Puhuja: Andrew Gadd, Sales Manager, Rathfinny
Lisätietoa ja liput >>

Espanja

Espanjasta Grand Vin Helsinkiin saapuu neljä viinitaloa: Bodegas LAN (AMKA), Raventós i Blanc (Wineworld), Perelada (Fine Brands) ja suomalaisomisteinen Clos Alkio.

Mahdollisuus syventyä entisestään espanjalaisten viinien pariin tarjoutuu Bodegas LANin Master Classin kautta.

Master Class: Bodegas LAN – Unveiling Rioja’s Heritage and Terroir
14.10.2023 | 14:00 | 50 €
Puhuja: Alicia Pedreño, Export Manager, Bodegas LAN
Lisätietoa ja liput >>

Etelä-Afrikka

Afrikan ja eritoten Etelä-Afrikan herkulliset viinit ovat edustettuna tänä vuonna neljän viinitalon voimin: Muratie (AMKA), Simonsig (AMKA), Avondale (Handpicked Wines) ja Nederburg (Viinimaa).

Italia

Italia on toinen laajimmin edustetuista viinimaista tämän vuoden tapahtumassa ja jopa seitsemän eri näytteilleasettajaa mahdollistaa italialaisten viinien maistelun. AMKAn mukana Vanhalle Ylioppilastalolle saapuu Banfi, Giuseppe Campagnola, Planeta, St. Michael-Eppan ja Travaglini. Fine Brands esittelee Antinorin, Enzo Bartolin, Prunotton ja Zenaton.

Italialaisia viinejä edustaa myös Az. Agr. Veronese Beatrice (Delta Wines), Ciavolich (Handpicked Wines), Tornatore (Handpicked Wines), Frescobaldi (Vinetum), Pieropan (Vinetum) ja Fontanafredda (Winestate).

Italialaisten viinien laajan kavalkadin täydentää Wineworld, jonka pisteeltä jopa kuusi eri viinituottajaa: Allergini, Antiche Terre Venete, Cantine Bava, Ceretto, Gagliardo ja Marchesi Mazzei.

Italialaisten viinien juhla jatkuu myös Master Class -salien puolella, joissa viikonlopun aikana järjestetään jopa seitsemän eri Master Class -luentoa.

Master Class: Allegrini – An Italian Wine Icon
13.10.2023 | 16:30 | 65 €
Puhuja: Francesca Begotti, Export Manager & Ambassador, Allegrini
Lisätietoa ja liput >>

Master Class: Veronese Beatrice – The beauty of Valpolicella seen through the eyes of a family producer
Puhuja: Laura Guarise, Owner & Export Manager, Azienda Agricola Veronese Beatrice
13.10.2023 | 19:30 | 40 €
Lisätietoa ja liput >>

Master Class: Frescobaldi – Shades of Tuscany
13.10.2023 | 19:30 | 45 €
14.10.2023 | 18:30 | 45 €
Puhuja: Melissa Tondini, Export Manager, Frescobaldi
Lisätietoa ja liput >>

Master Class: Ceretto – Nebbiolo – Ode to Plurality
14.10.2023 | 15:30 | 80 €
Puhuja: Mattia Pagliasso, Export Manager, Ceretto
Lisätietoa ja liput >>

Master Class: Pieropan – Vertical tasting of La Rocca
13.10.2023 | 16:30 | 45 €
Puhuja: Andrea Pieropan, Co-Owner, Pieropan
Lisätietoa ja liput >>

Master Class: Zenato – Art of Amarone
14.10.2023 | 18:30 | 75 €
Puhuja: Alberto Zenato, Owner & Director, Zenato
Lisätietoa ja liput >>

Itävalta

Itävallasta Grand Vin Helsinkiin saapuu muun muassa Weingut Geyerhof ja Weingut Neumeister, jotka esittelee Handpicked Wines Finland. Itävaltalaiskattauksen täydentää Viinimaan esittelemä Weingut Bründlmayer.

Itävaltalaisviineistä kiinnostuneilla on sekä perjantaina että lauantaina mahdollisuus sukeltaa tämän viinimaan syövereihin Jesper Jakobssonin Master Classilla.

Master Class: Kremstal & Steiermark – Pearls of Austrian wine culture
13.10.2023 | 19:30 | 35 €
Puhuja: Jesper Jakobsson DipWSET, Handpicked Wines Sweden, Geyerhof
Lisätietoa ja liput >>

Portugali

Euroopan viinimaita täydentää Portugali, josta Grand Vin Helsinkiin saapuvat Quinta de Chocapalha (Handpicked Wines), Krohn (Lindbohm & Partners), ja Quinta da Pedra Alta (Wineworld).

Ranska

Suomalaisille hyvin tutustakin viinimaasta, Ranskasta, saapuu erittäin laaja kattaus eri viinitaloja ympäri laadukkaimpia viinialueita.

AMKA tuo mukanaan La Cave des Vignerons de Pfaffenheimin, kun taas Cellier des Princes ja Maison Sinnae löytyvät Delta Winesin pisteeltä. Handpicked Wines täydentää ranskalaisten viinien joukkoa kahdella viinitalolla: Domaine J. Hauller & Fils ja Domaine Raffaitin-Planchon.

Chateau Monbrison ja Domaine Roc de L’Abbaye (Lindbohm & Partners) sekä E. Guigal, Compagnie de Burgondie ja Gustave Lorentz (Fine Brands) laajentavat jo entisestään laadukasta valikoimaa.

Ranskalaisten viinien valikoiman viimeistelee Famille Hugel (Vinetum), Saget La Perrière (Wineworld) sekä suomalaisessa omistuksessa oleva Chateau Puybarbe (Winestate).

Ranskalaisviinien pariin voi uppotua myös kahden Master Classin muodossa. Toisessa keskityään tiettyyn viinialueeseen useamman tuottajan viinien kautta ja toisessa Chateau Puybarben suomalaisomistaja Riku Väänänen vie yleisön mukanaan viinitalon viinien pyörteisiin.

Master Class: Beaujolais Wines – A mosaic of soils
13.10.2023 | 18:00 | 35 €
Puhuja: Gregory Barbet, Director of Terroirs et Talents, Owner of Domaine de la Pirolette
Lisätietoa ja liput >>

Master Class: Chateau Puybarbe – A rich balanced expression of terroir
14.10.2023 | 14:00 | 40 €
Puhuja: Riku Väänänen, Owner, Chateau Puybarbe
Lisätietoa ja liput >>

Saksa

Keski-Eurooppalaista viinikavalkadia täydentää jopa kuusi saksalaista viinitaloa. Weinkellerei Hechtsheim ja Graf von Schönborn (AMKA), Weingut Gysler (Handpicked Wines), Burgermeister Schweinhardt (Lindbohm & Partners) ja Prinz von Hessen (Fine Brands).

Saksalaisten viinien kokoelman täydentää Weingut Sebastian Erbeldinger (Delta Wines), jonka omistaja Sebastian Erbeldinger avaa myös saksalaisten viinien ydintä Master Classin muodossa.

Master Class: Sebastian Erbeldinger – ”Riesling vs. Sauvignac”
13.10.2023 | 16:30 | 35 €
Puhuja: Sebastian Erbeldinger, Owner, Weingut Sebastian Erbeldinger
Lisätietoa ja liput >>

Suomi

Suomalaisväriä on vahvasti mukana tämän vuoden Grand Vin Helsinki -tapahtumassa ja suomalainen viinitalo Ainoa Winery esittelee myös kotimaista viinituotantoa niin ständillä kuin myös Master Classin muodossa.

Master Class: Ainoa Winery – Culinary wines from Finland
14.10.2023 | 17:00 | 40 €
Puhujat: Paola Guerrero de Cohen & David Cohen, Founders, Ainoa Winery
Lisätietoa ja liput >>

Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti on edustettuna tapahtumassa yhden viinitalon, Greywacken voimin, jonka löydät Handpicked Winesin ständiltä.

Yhdysvallat

Tänä vuonna suurin viinituottajien edustus tulee Yhdysvalloista ja valtaosa viineistä on joko Kalifornian tai Oregonin viinialueilta. Nyt onkin siis oiva mahdollisuus tutustua sellaisiin Yhdysvaltalaisviineihin, joita Suomesta ei ole kovin helppo löytää.

Eniten viinituottajia esille asettaa Thirsty Bear, jonka mukana tapahtumaan tulee jopa 10 viinitaloa Kalifornian alueelta: Au Bon Climat, Bien Nacido, Cline, DuMOL, Ian Brand, Inglenook, J. Lohr, Matthiasson, Merryvale ja Share A Splash.

Tolt Traders esittelee puolestaan Oregonilaisia viinitaloja: Lachini Vineyards, Nysa Vineyard ja Torii Mor Winery. Nämä viinitalot viineineen ovat mukana myös Jacques Tardyn johtamssa Master Classissa. Tolt Tradersin yhdysvaltalaisviinien valikoiman täydentää Orenda Winery.

Yhdysvalloista Vanhalle Ylioppilastalolle saapuu myös Kendall Jackson (AMKA), Robert Mondavi Winery (Viinimaa) ja viisi viinitaloa Winestaten esittelemänä: Black Stallion, Coppola Winery, Three Finger Jack Winery, Gnarly Head ja Noble Wines. Viimeisimpänä mainituista Robert Mondavi Winery ja Black Stallion pitävät myös omat Master Classinsa.

Master Class: Black Stallion – A Family Dream Fulfilled
13.10.2023 | 19:30 | 60 €
Puhuja: Jonas Hillergren, Regional Director EMEA at Delicato Family Wines
Lisätietoa ja liput >>

Master Class: Introduction to Oregon Pinot Noir vintages
14.10.2023 | 17:00 | 75 €
Puhuja: Jacques Tardy, Wine Consult and former Wine Maker of Torii Mor
Lisätietoa ja liput >>

Master Class: The Robert Mondavi Legacy – Napa Valley, Oakville, To Kalon
14.10.2023 | 15:30 | 100 €
Puhuja: Silvia Benini, Field Brand Ambassador, Robert Mondavi
Lisätietoa ja liput >>

***

Grand Vin Helsinki tarjoaa osallistujilleen mahdollisuuden tutustua laajaan valikoimaan maailman huippuviinejä, keskustella suoraan tuottajien kanssa ja syventyä viinin maailmaan erilaisten Master Class -luentojen kautta.

Tapahtuma luo ainutlaatuisen tilaisuuden oppia uutta ja nauttia samalla maailman parhaista viineistä. Ole valmis matkustamaan maailman ympäri viinilasin äärellä Grand Vin Helsinki 2023:ssa.

Tervetuloa!

https://grandvinhelsinki.fi/