Master Class: Beaujolais Wines – A mosaic of soils

Master Class -luento Pe 13.10.2023 klo 18:00
Master Class -luento La 14.10.2023 klo 15:30 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT

Luennoitsija: Gregory Barbet, Director of Terroirs et Talents , Owner of Domaine de la Pirolette
Hinta: 35 €

Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi / This Master Class is held in English.

Tällä Master Class -luennolla pääset tutustumaan laadukkaisiin Beaujolais-alueen viineihin ja varsinkin miten maaperä vaikuttaa alueen viinintuotantoon ja viineihin. Master Class -luennon pitää Gregory Barbet, Terroirs et Talents -yhdistyksen johtaja ja Domaine de la Pirolettin omistaja. 

Terroirs et Talents on kaupallinen yhdistys, joka koostuu useista perhetuottajista Beaujolais’n ja Mâconnais’n välillä. Jokaisella tuottajalla on oma identiteettinsä brändinsä. Terroirs et Talents myy ja markkinoi viinejä ravintoloille, viinikauppialle ja pienille ulkomaalaisille jakelijoille ja maahantuojille.

Yhdistyksen synty on ennen kaikkea tarina ystävyydestä ja kahden ihmisen, Hervé Dupondin ja Xavier Barbetin, välisestä yhteistyöstä. Molemmilla perheillä on pitkä historia alueen viinintuotannossa. Dupond- ja Barbet -perheet ovat olleet Beaujolaisissa vuodesta 1580 ja vastaavasti 1711.

Vuonna 2007 he tapasivat ja perustivat yhdistyksen jakamaan tiettyjä tietoa, palveluita ja työkaluja. Heidän tavoitteenaan oli tarjota Beaujolais-viinien ystäville entistä tehokkaampaa palvelua ja laajempaa viinivalikoimaa. 8 vuotta myöhemmin Grégory Barbet liittyi projektiin samalla intohimolla ja filosofialla. 

Sama intohimo ja filosofia on ohjannut yhdistyksen kehitystä ottamalla mukaan muita alueen perhetuottajia vuosien varrella, keskittyen ilmeisten synergiaetujen lujittamiseen.

Peruslähtökohta on jatkuva yhteistyö ja työskentely viinitarhoilla viiniköynnösten parissa, ympäristöystävälliset menetelmät sekä parhaan hyödyn ja opin saaminen eri maaperistä. Viininvalmistusmenetelmät kunnioittavat rypälettä ja tehty työ mukautetaan joka vuosi vastaamaan tuotettua vuosikertaa.

Jokainen tuottaja säilyttää ainutlaatuisen identiteettinsä luomalla luonteeltaan vahvoja, tarkkoja, anteliaita, elegantteja ja täydellisesti alueelle sopivia viinejä. Yhdessä työskentely tarkoittaa myös keskustelua, tiedon jakamista ja toisten auttamista, jotta alueen tuottajat pystyvät jatkossakin takaamaan laadukkaasti tuotettuja ja alueelle tyypillisiä viinejä. 

Maistettavat viinit:

  • Beaujolais Rouge Les Pierres Dorées 2022 Domaine Romy (Limestone)
  • Fleurie La Madone 2022 Pierre Dupond (Shallow lightly altered pink granite)
  • Brouilly 2022 Château de la Terrière (Deep heavily altered pink granite)
  • Saint-Amour Le Carjot 2020 Domaine de la Pirolette (Blue stones)
  • Moulin à Vent Cuvée de la Lure 2020 Château de la Terrière (Alluvial and piedmont)

Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.


Master Class: Beaujolais Wines – A mosaic of soils

Master Class Fri Oct 13th at 6:00 pm
Master Class Sat Oct 14th at 3:30 pm SOLD OUT

Speaker: Gregory Barbet, Director of Terroirs et Talents, owner of Domaine de la Pirolett
Price: 35 €

This Master Class is held in English.

With this Master Class lecture, you will get to know the high-quality wines of the Beaujolais region and especially how the soil affects wine production and wines. The Master Class lecture will be given by Gregory Barbet, director of the Terroirs et Talents association and owner of Domaine de la Piroletti.

Terroirs et Talents is a commercial association made up of several family producers between Beaujolais and Mâconnais. Each producer has his or her own brand of identity. Terroirs et Talents sells and markets wines to restaurants, wine merchants and small foreign distributors, and importers.

The origin of the association is, first and foremost, a story of friendship and the coming together of two people: Hervé Dupond and Xavier Barbet. Each had a long history in wine to their name. The Dupond and Barbet families have been present in Beaujolais since 1580 and 1711, respectively.

2007, they came together and formalized the association to share certain services and tools. Their objective was to offer their customers more efficient services and a broader selection of wine.  8 years later, Grégory Barbet joined the project with the same desire, philosophy, and convictions.

This natural and human alchemy represents the DNA of Terroirs et Talents. It has guided the development with the inclusion of other estates over the years, focused on consolidating obvious synergies.

The fundamental grounding is shared: constant work on the vines and the soils, environmentally friendly methods, and getting the best from the terroirs. Grapes are grown in plots before blending and are picked by hand. Wine-making methods respect the grape; the work is customized yearly to match the vintage produced.

Each estate preserves its singular identity within a framework of creating wines of strong character, precise, generous, elegant, and perfect for laying down. Working together also means working in the same direction, under the same impetus, discussing, sharing, and helping each other to guarantee high-quality wines. 

Wines

  • Beaujolais Rouge Les Pierres Dorées 2022 Domaine Romy (Limestone)
  • Fleurie La Madone 2022 Pierre Dupond (Shallow lightly altered pink granite)
  • Brouilly 2022 Château de la Terrière (Deep heavily altered pink granite)
  • Saint-Amour Le Carjot 2020 Domaine de la Pirolette (Blue stones)
  • Moulin à Vent Cuvée de la Lure 2020 Château de la Terrière (Alluvial and piedmont)

Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.