Tule tutustumaan ja oppimaan viinintekijöiden ja viinintuottajien edustajien johdolla viinin tekemisen sailaisuuksiin. Grand Vin Helsinki 2019 -tapahtuman yhteydessä järjestämme useita Master Class -luentoja, joilla voit syventää omaa viinitietämystäsi ja pääset tutustumaan uusiin viineihin. Viinintekijät kertovat omien viiniensä ja viinialueidensa erityispiirteistä ja viinin valmistamiseen liittyvistä vaiheista ja haasteista. Master Class -luennoilla pääset ainutlaatuisille makumatkoille eri puolille viinimaailmaa.

Johnathan Grieve
Owner Avondale Wines
Master Class: Avondale Wines – Experience taste of the terroir with Jonathan
Lauantai 5.10.2019 klo 17.00-17.50
Johnathan Grieve on Avondale Winesin omistaja ja intohimoinen luomuviljelyn puolestapuhuja. Kuulemme Avondalen monimuotoisista luonnonmukaisista ja vastuullisista tuotantomenetelmistä ja maistamme heidän viinejään. Tule inspiroitumaan ja oppimaan!

Maximilian Ferger
Winemaker, Dr H Thanisch, Erben Müller-Burggraeff
Master Class: Berncasteler Doctor Riesling Vertical
Perjantai 4.10.2019 klo 16.30-17.20
Viinintekijä Maximilian Ferger tuo Suomeen 6 valikoitua vuosikertaa Berncasteler Dr -tarhan Auslese-viiniä. Valovoimainen ja innosta viinintekijää on ilo kuunnella ja hänen vertikaalinsa on aina elämys. Max on ensimmäistä kertaa Suomessa ja on kunnia saada hänet GrandVin tapahtumaan kesken sadonkorjuun.

Eva Steininger
Owner of the winery, Weingut Steininger
Master Class: Steininger’s sparkling wine philosophie
Perjantai 4.10.2019 klo 16.30-17.20
Itävaltalaisen Weingut Steiningerin kuohuviinit ovat saaneet paljon tunnustusta. Tällä Master Class -luennolla Weingut Steiningerin omistaja Eva Steininger kertoo tarkemmin itävaltalaisten kuohuviinien laadusta ja eroista. Luennolla pääset maistamaan ja vertailemaan Steiningerin 6 eri kuohuviiniä, joista 5 on valmistettu eri rypäleistä.

Annika Pohl
Senior Business Manager Nordics, Penfolds
Master Class: Penfolds Collection
Perjantai 4.10.2019 klo 18.00-18.50
Penfolds on yksi Australian palkituimmista ja arvostetuimmista laatuviinien tuottajista, joka tunnetaan erityisesti ikonisesta Grange-punaviinistään. Viinitalo perustettiin vuonna 1844, jolloin tohtori Christopher Rawson Penfold osti Magill-nimisen tilan perheelleen Adelaiden lähistöltä. 1900-luvun alkupuoliskolla viinitalo hankki omistukseensa todellisia huipputarhoja mm. Kalimna-tarhan Barossan laaksosta. Vuonna 1959 lanseerattu Penfold´s Bin 28 on saanut nimensä tämän huipputarhan mukaan.

Zita Rojkovich
Regional Manager, Bodegas Vega Sicilia
Master Class: Vega Sicilia – A legend from Ribera del Duero
Perjantai 4.10.2019 klo 16.30-17.20
Vega Sisilian Master Class -luennon ikoniset punaviinit maisteltavana ainoastaan tällä luennolla, viinejä ei ole maisteltavana isossa salissa. Legendaarinen Vega Sicilia -viinitalo on jokaisen viiniharrastajan huulilla. Tällä ainutlaatuisella Master Class -luennolla Vega Sicilian edustaja Zita Rojkovich johdattaa syvemmälle Vega Sicilian viininvalmistukseen.

Alexander Pflüger
Weingut Pflüger
Master Class: Pflüger – biodymanic terroir wines from Pfalz
Perjantai 4.10.2019 klo 19.30-20.20
Lauantai 5.10.2019 klo 17.00-17.50
Alexander Pflüger on kerännyt vuosien aikana kokemusta eri viinialueilta, sekä Saksassa että ulkomailla, ja hän on opiskellut arvostetussa Geisenheimin yliopistossa enologiaa. 29-vuotiaana, vuonna 2010 hän otti ohjat perhetilalla Pfalzissa. Alexander lähti viemään isänsä aloittamaa luomuviljelyä eteenpäin ja siirtyi luonnollisena jatkeena biodynaamiseen viininviljelyyn.

Jane Sowter
Château Musar
Master Class: Château Musar – More time, more joy
Perjantai 4.10.2019 klo 15.00-15.50
”If you give my wines more time, they will give you more joy”. Näin on sanonut edesmennyt Serge Hochar, Chateau Musarin perustajan poika ja pitkäaikainen talon omistaja ja johtaja. Tällä upealla Master Class -luennolla pääset itse toteamaan pitääkö Serge Hocharin väite paikkansa. Viinitalon edustajan Jane Sowterin johdolla pääset maistelemaan talon viinejä kuudelta eri vuodelta aina huippuvuodesta 1998 alkaen.

Massimiliano Dalla Fior
Export Manager, Masi
Master Class: Masi – Amarone Expertise
Perjantai 4.10.2019 klo 18.00-18.50
Amarone-viinien pioneeri Masi on ainoa viinitalo, jonka valikoimasta löytyy viisi erilaista Amaronea. Masterclass-luennolla pääset tutustumaan tämän legendaarisen viinityylin valmistukseen ja eroihin, sekä tietysti maistamaan talon upeita klassikoita.

Emmanuel Jori, Gérard Bertrand
Export Manager, Gérard Bertrand
Master Class: Gérard Bertrand – Vastuullisuus viininviljelyssä
Lauantai 5.10.2019 klo 15.30-16.20
Gérardin päämajana Narbonnessa toimii Ranskan ensimmäinen Carbon Neutral -sertifioitu viinitila Château Hospitalet, josta on kehittynyt myös merkittävä alueen viiniturismin keskus. Yritys tekee yhteistyötä 35:n orgaaniseksi sertifioidun sopimusviljelijän kanssa. Lisäksi osaa yrityksen omista tarhoista viljellään täysin luonnonmukaisin menetelmin, Gerard Bertrandin kotitilaa, Cigalusta, myös biodynaamisten oppien mukaisesti.
Gérard Bertrandin tarhoilla puututaan tuholaisten ja kasvitautien torjuntaan ainoastaan vakavissa ongelmatilanteissa ja tällöinkin ensisijaisesti luonnonmukaisin ja ympäristöystävällisin menetelmin.

Johan de Villiers
Wine Procurement Manager, Spier Vineyards
Master Class: Spier Vineyards – South Africa’s signature varieties
Lauantai 5.10.2019 klo 14.00-14.50
The Spier philosophy and approach to these varietals and how they are put together to create wines with heritage but with a modern approach. In his master Class will the senior winemaker Johan de Villiers talk about the bright future of premium wines from south Africa and it’s terroirs and go deeper into the two signature varieties of South Africa, Chenin Blanc and Pinot Noir.

Filipe Marinho
Export Director, Quinta da Devesa
Master Class: Quinta da Devesa – Old White Port
Perjantai 4.10.2019 klo 18.00-18.50
Lauantai 5.10.2019 klo 18.30-19.20
Ei määrä, vaan laatu! Tämä sananparsi pitää täydellisesti paikkansa Quinta da Devesan osalta. Filipe Marinhon Master Class tarjoilee upean kattauksen omista rypäleistä valmistettuja ja Quinta da Devesan tilalla kypsytettyjä 20-50 vuotta vanhoja palkittuja valkoisia portviinejä. Makumatka huipentuu 1969 Colheita White Portiin. Muut maistettavat portviinit ovat 1970 Colheita White, Quinta da Devesa 30 Year Old White Port ja Quinta da Devesa 20 Year Old White Port.

Louisa Kretschmer
European Market Manager Villa Maria Estate
Master Class: Villa Maria – New Zeeland – 3 grapes from two areas
lauantai 5.10.2019 klo 18.30 – 19.30
Uuden-Seelannin arvostetuimmaksi viinibrandiksi valitun Villa Marian Master Class -luennolla pääset vertailemaan kolmea klassista rypälettä kahdelta eri Uuden-Seelannin alueelta. Uuden-Seelannin viineihin meidät johdattaa Louisa Kretschmer, Villa Marian euroopan markkinointipäällikkö.

Hervé Tucki
Brand Ambassador, La Chablisienne
Master Class: La Chablisienne – Chablis’n eri laatuluokat
Perjantai 4.10.2019 klo 19.30-20.20
Lauantai 5.10.2019 klo 15.30-16.20
Chablis Master Class tarjoaa makumatkan maineikkaisiin Chablis’n viineihin alueen tunnetuimpiin tuottajiin lukeutuvan La Chablisiennen seurassa. Tastingissa päästään maistamaan talon Brand Ambassador Hervé Tuckin johdolla Chablis’n eri laatuluokat Petit Chablis’sta perus Chablis’n kautta aina 1er ja Grand Cru’hun asti.

Xavier Simal
Export Director, Llopart
Master Class: LLopart – Corpinnat
Lauantai 5.10.2019 klo 14.00-14.50
Maailmankuulu, arvostettu ja palkittu Llopart tarjoa tänä vuonna tuhdin tietopaketin Corpinnat:sta. Tammikuussa 2019 yhdeksän espanjalaista huippucavatuottajaa erosivat DO Cava-järjestelmästä ja luokittelevat jatkossa kuohuviininsä Corpinnat-luokituksen alaisiksi. Xavier Simalin mukaansatempaavalla ja iloisella otteella kuulijat saavat tyylikkään kokonaispaketin Corpinnat:sta.

Jukka Sinivirta
Viinintuntija
Master Class: Barolo Experience
Lauantai 5.10.2019 klo 18.30-19.20
Tälle upealle Master Class -luennolle on valittu kolmen eri tuottajan upeat Barolo-viinit, joiden tuoksu ja maku heijastelee Barolo-alueen maaperän eroja. Master Class -luenolla halutaan maaperäerojen lisäksi tutkia ikääntymisen vaikutusta, koska maistettavana on saman palstan nyt myynnissä olevat vuosikerrat (2014/2015) ja vertailuna useamman vuoden kellarikypsytetty vastaava viini.

Jonathan Maltus
Omistaja, Château Teyssier
Master Class: Château Teyssier – Le Dôme Vertical 2012 – 2016
Perjantai 4.10.2019 klo 15:00 – 15:50
Upea Master Class Saint-Emilion -alueen huippu Bordeaux-viinistä. Jonathan Maltus, Château Teyssier’in omistaja, on yksi maailman parhaista viininvalmistajista, jonka Robert Parker kuvaili nimellä ”visionary, self-styled revolutionary” ja “the English winemaking guru”. Jonathanin viinit, sekä Ranskassa että Napassa, ovat saaneet kansainvälistä suosiota. Robert Parker antoi 100 pistettä Le Dôme 2010, palstaviinille (Saint-Émilion Grand Cru). Jonathan Maltus esittelee ja maistattaa 5 eri vuosikertaa Le Dôme -viinistä.

Mikhel Soom
Bodegas Murviedro, Brand Ambassador
Master Class: Hispano+Suizas Vertical 2011-2016
Perjantai 4.10.2019 klo 19.30-20.30
Lauantai 5.10.2019 klo 17.00-17.50
Murviedron Brand Ambassador Mikhel Soom tarjoaa mielenkiintoisen sekoituksen modernia viinintekotaitoa sekä historiaa. Murviedro juhli muutama vuosi sitten 90-vuotista taivaltaan ja onkin tänä päivänä pioneeri alueellaan alkuperäisrypäleiden modernisoinnissa. Luennolla saamme tutustua ja maistaa usealta eri vuodelta upeaa Utiel Requena Bobal -viiniä.

Martin Nordell
DipWSET, a.k.a Dr Bubbles
Master Class: Ranskan Crémant-kuohuviinit
Perjantai 4.10.2019 klo 15.00-15.50 Loppuunmyyty
Lauantai 5.10.2019 klo 15.30-16.20
Master Class -luento kuplivien ystäville. Kuplat ja tyylit vaihtelevat ympäri Ranskaa. Cremant de Alsace on varmasti monelle tuttu, mutta tiesitkö että klassisella samppanjamenetelmällä valmistettavia Cremant-kuohuviinejä tuotetaan myös monella muulla alueella Ranskassa. Tervetuloa tälle Master Class -luennolle maistamaan ja oppimaan uutta eri alueiden Cremant-kuohuviineistä. Tällä Master Class -luennolla maistetaan 6 eri laadukasta Creamant -kuohuviiniä 5 eri alueelta Ranskasta. Luvassa on kupliva kokemus kuohuviinien ekspertin Martin Nordellin seurassa.

Massimiliano Dalla Fior
Export Manager, Masi
Master Class: Masi – Amarone Expertise, Glorian ruoka ja viini
Lauantaina 5.10.2019 klo 14.00-14:50
Amarone-viinien pioneeri Masi on ainoa viinitalo, jonka valikoimasta löytyy viisi erilaista Amaronea. Masterclass-luennolla pääset tutustumaan tämän legendaarisen viinityylin valmistukseen ja eroihin, sekä tietysti maistamaan talon upeita klassikoita.