Master Class: Zenato – Art of Amarone

Master Class -luento LA 14.10.2023 klo 18:30

Luennoitsija: Alberto Zenato, Owner & Director, Zenato
Hinta: 75 €

Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi / This Master Class is held in English.

Alberto Zenato on italialaisen, Veneton yhden arvostetuimman, perheomisteisen Zenato-viinitalon omistaja ja johtaja. Hänen isänsä Sergio Zenato perusti viinitilan vuonna 1960 ja vaikutti merkittävästi viinitalon kehitykseen ja maineeseen. Zenato on tunnettu korkealaatuisista viineistään, monipuolisesta valikoimastaan sekä koko perheen omistautumisesta viininviljelytuotantoon. Zenaton viinifilosofia nojaa vahvasti oman alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin sekä perinteen kunnioittamiseen, mutta myös jatkuvaan uudistumiseen ja laadun kehittämiseen.

Tuotannon kiintopisteitä ovat Lugana-valkoviinien lisäksi Valpolicellan alueelta tulevat hurmaavan kirsikkaiset punaviinit. Zenaton viinit ovat kansainvälisesti arvostettuja ja viiniasiantuntijoiden ylistämiä, ja erityisesti Zenaton intensiiviset ja tiiviit Amaronet ovat saavuttaneet mainetta maailmalla. Amaroneen käytettävät rypäleet poimitaan käsin valikoiden vain parhaimmat, terveet, kypsät ja kuivat rypäleet. Amarone della Valpolicella on edelleen yksi Zenato-viinitalon tunnetuimmista ja arvostetuimmista tuotteista. Se on kuuluisa Corvina-rypäleiden kuivattamisesta ennen viinin valmistamista eli ns. appassimento-prosessista, mikä antaa sille sen erityisen makuprofiilin. Kuivattamalla rypäleitä aromit tiivistyvät ja sokeripitoisuus nousee. Tällä tavalla syntyy alueen kruununjalokivi, Amarone. 

Mukana mm. Zenaton lippulaivaviini Amarone Riserva Sergio Zenato, joka kantaa Alberto Zenaton isän Sergion nimeä. Viinin rypäleet tulevat Valpolicellasta, kalkkikivisiltä Costalunga-rinnetarhoilta. Köynnökset ovat keskimäärin 20-vuotiaita, ja niiden satoa rajoitetaan voimakkaasti mahdollisimman tiiviin mehun tuottamiseksi. Viiniin valikoidaan vain parhaimmat Corvina-, Rondinella- ja Oseleta-rypäleiden tertut, jotka saavat kuivua talven yli ennen valmistustaan viiniksi. Rypäleiden kuivatusmenetelmän ja pitkän kypsytyksen ansiosta viini on todella täyteläinen, tyylikkään kehittynyt, lähes pureksittavan hedelmäinen, tumman suklaan ja kirsikan sävyttämä. Viiniä on kypsytetty 4 vuoden ajan isoissa tammitynnyreissä, sen jälkeen pulloissaan. Amarone Riserva Sergio Zenato on niittänyt kansainvälistä mainetta erityisesti viinin kyvystä ikääntyä pitkään ja kauniisti.

Master Class kokoaa yhteen sarjan Zenaton upeita kehittyneitä ja herkullisia Amarone -viinejä.

Maistettavat viinit:

  • Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2018
  • Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2010
  • Zenato Amarone Classico della Valpolicella Riserva Sergio Zenato 2017
  • Zenato Amarone Classico della Valpolicella Riserva Sergio Zenato 2009
  • Zenato Amarone Archivio Storico 2008

Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.


Master Class: Zenato – Art of Amarone

Master Class Sat Oct 14th at 6:30 pm

Speaker: Alberto Zenato, Owner & Director, Zenato
Price: 75 €

This Master Class is held in English.

Alberto Zenato owns and manages Zenato, one of the most prestigious family-owned wineries in Veneto, Italy. His father, Sergio Zenato, founded the winery in 1960 and significantly impacted the winery’s development and reputation. Zenato is known for its high-quality wines, its versatile selection, and the whole family’s dedication to viticulture production. Zenato’s wine philosophy is strongly based on its region’s rich history and culture and respect for tradition, but also on continuous renewal and quality development.

In addition to the Lugana white wines, the focus of the production is also the charming cherry red wines from the Valpolicella region. Zenato’s wines are internationally valued and praised by wine experts, and Zenato’s intense Amarones in particular have gained a reputation around the world. The grapes used in Amarone are picked by hand, selecting only the best, healthy, ripe, and dry grapes. Amarone della Valpolicella is still one of the most famous and valued products of the Zenato winery. It is famous for drying the Corvina grapes before making the wine, i.e., the so-called from the Appassimento process, which gives it its special flavor profile. By drying the grapes, the aromas are concentrated and the sugar content increases. This is how the region’s crown jewel, Amarone, is born.

Including e.g., Zenato’s flagship wine, Amarone Riserva Sergio Zenato, which bears the name of Alberto Zenato’s father, Sergio. The grapes for the wine come from Valpolicella, the limestone hillsides of Costalunga. The vines are on average 20 years old, and their harvest is severely limited in order to produce as dense a juice as possible. Only the best bunches of Corvina, Rondinella, and Oseleta grapes are selected for the wine, which are allowed to dry over the winter before being made into wine. Thanks to the drying method of the grapes and the long maturation, the wine is really rich, elegantly developed, almost chewy fruity, tinged with dark chocolate and cherry. The wine has been matured for 4 years in large oak barrels, then in its bottles. Amarone Riserva Sergio Zenato has earned an international reputation, especially for the wine’s ability to age long and beautifully.

The Masterclass brings together a series of Zenato’s wonderfully sophisticated and delicious Amarones.

Wines

  • Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2018
  • Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2010
  • Zenato Amarone Classico della Valpolicella Riserva Sergio Zenato 2017
  • Zenato Amarone Classico della Valpolicella Riserva Sergio Zenato 2009
  • Zenato Amarone Archivio Storico 2008

Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.