Kauppa

  • Master Class: Nyetimber - The Pioneer of English Sparkling Wine

    Master Class -luento LA 19.10.2024 klo 14:00 Luennoitsija: Karl Thögersen, Head of Sales International at Nyetimber Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Koe englantilaisten kuohuviinien juhla. Nyetimberillä on yli 35 vuoden ajan ollut yksi tavoite: valmistaa parasta englantilaista kuohuviiniä, joka kilpailee maailman parhaiden kuohuviinien kanssa. Etelä-Englannin maaseudun sydämessä sijaitseva Nyetimber käyttää vain hienoimpia tilalla kasvatettuja rypäleitä palkittujen maailmankuulujen viiniensä valmistukseen. Tällä Master Class -luennolla Karl Thögersen opastaa sinut Nyetimberin ja englantilaisten kuoviinien maailmaan ja maistattaa heidän tunnetuimpia kuohuviinejään. Pääset maistamaan Nyetimberin lippulaivaviinin Classic Cuveen lisäksi heidän rosénsa, maistamaan pidempään kypsytettyä Blanc de Blancsia, harvinaista ja hienostunutta Tillington Single Vineyard Pinot Noiria. 2014 ja kirsikkana Master Class Nyetimber's Prestige Cuveesta, 1086 vuodesta 2013. Karl liittyi Nyetimberiin vuonna 2019 liittyäkseen jännittävälle matkalle Englantilaisen kuohuviinin nousuun, Nyetimberin ollessa tämän kansainvälisen kehityksen eturintamassa. Maistettavat viinit:
    • Nyetimber Classic Cuvée NV
    • Nyetimber Rosé Brut NV
    • Nyetimber Blanc de Blancs Brut 2016
    • Nyetimber Tillington Single Vineyard 2014
    • 1086, Nyetimber 2013
    Huomioithan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Nyetimber - The Pioneer of English Sparkling Wine

    Master Class SAT October 19th 2024 at 2:00 pm Speaker: Karl Thögersen, Head of Sales International at Nyetimber Price: 50 € This Master Class is held in English. Experience a celebration of english sparkling wines. For over 35 years Nyetimber has had a single aim: to make the finest English Sparkling Wine, one to rival the very best sparkling wines in the world. Situated in the rural heart of the South of England, Nyetimber uses only the finest estate-grown fruit to craft their award-winning world-renowned wines. This Master Class will guide you through the story of Nyetimber and Karl will introduce some of their most celebrated sparkling wines. During this master Class you will in addition to the Classic Cuvee, the flagship wine of Nyetimber, their rosé also have an opportunity to taste the Blanc de Blancs, that is aged for a longer time, the rare and refined Tillington Single Vineyard Pinot Noir from 2014 and as a cherry of the Master Class Nyetimber’s Prestige Cuvee, 1086 from 2013. Karl joined Nyetimber in 2019 to join the exciting journey of the rise of English Sparkling Wine, Nyetimber being in the very forefront of this international development. Wines
    • Nyetimber Classic Cuvée NV
    • Nyetimber Rosé Brut NV
    • Nyetimber Blanc de Blancs Brut 2016
    • Nyetimber Tillington Single Vineyard 2014
    • 1086, Nyetimber 2013
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • La Cave des Vignerons de Pfaffenheim sijaitsee Koillis-Ranskassa, Alsacen alueella, pienessä Pfaffen-heimin kylässä. Talon toiminta alkoi vuonna 1957. Tämä viiniosuuskunta työskentelee ainoastaan omien sopimusviljelijöidensä kanssa. Viljelijät ovat sitoutuneet jatkuvaan laadun kehittämiseen. Tästä hyötyvät niin viinit, mutta myös viljelijät, sillä laadukkaista rypäleistä saa paremman hinnan. Pfaffenheim tuottaa klassisia ja korkealaatuisia Alsacen viinejä. viinit ovat AC Alsace, AC Alsace Grand Cru and AC Crémant d’Alsace laatuloukiteltuja.
  • Tarina alkoi vuonna 1923, kun muutamat viininviljelijät, rohkaistuna pappi Balitrandin aloitteesta, liittyivät yhteen selviytyäkseen ajan taloudellisista vaikeuksista ja perustivat osuuskunnan Chablis'n viiniviljelmien keskelle Burgundissa. La Chablisienne tuottaa viinejä kaikilta Chablis'n viinitarhoilta, pienestä Petit Chablisista maailmankuululle Château Grenouille Chablis Grand Cru -viinille. Burgundissa, sen alkuperämaassa, vuosisatojen kuluessa sen laatu on muodostunut synonyymiksi loistavimmille viineille. Chablis'n viininviljelyalue on yksi Ranskan vanhimmista ja maailman tunnetuimmista. Serein-joen molemmin puolin sijaitsevat viinitarhat ulottuvat 17 kunnan alueelle. Viinien ainutlaatuisen luonteen määrää pääasiassa "kimméridgien" -tyyppinen maaperä. Tämä poikkeuksellinen maaperä, jota löytyy vain harvoista paikoista maailmassa, antaa alueelle sen mineraalisuuden, hienouden ja vertaansa vailla olevan kristallisen sävyn. La Chablisiennesin viinintekiä Estelle Roy valittiin IWC White Winemaker of the Year 2024
  • Perheomistuksessa vuodesta 1998. 45 eekkerin Lachini Estate Vineyard sijaitsee Willamette Valleyn pohjoisosassa, Chehalem Mountains AVA alueella. Tämän lisäksi viinitila tekee yhteistyötä muiden tarkasti valittujen viinitarhojen kanssa joilla on sama viinifilosofia ja jotka jakavat samat kokonaisvaltaiset viljelymenetelmät . Lachinin perhe uskoo että viinitarha on yhtä kuin viini. Biodynaamiset viljelymenetelmät yhdistettynä jokaisen viiniköynnöksen huolelliseen hoitoon vievät  perheen tavoitetta eteenpäin hoitaa heidän ainutlaatuista terroiria.

    Lachinin ylellisten Pinot Noirien painopiste ja tunnusmerkki on niiden rakenne, tasapaino ja pitkä-ikäisyys kuten perinteisissä Grand Cru Burgundy viineissä. Viinit valmistetaan käsin esi- ja jälkilajittelulla, käyttäen kokonaisia klustereita, luonnollista fermentointia, 100 % ranskalaista tammea, ja ne luodaan harmoniassa minimaalisella interventiolla puhtaasti ja tarkoituksenmukaisesti. Viime kädessä Lachini pyrkii tuomaan esiin Willamette Valleyn alueellisen luonteen ja tyypillisyydet vuodesta toiseen. Viinit ovat tyyliltään klassisia ja paljastavat monitahoisuuden, hienostuneisuuden ja syvällisyyden – jokainen kerros, tekstuurinen, saumaton ja vivahteellinen yhdellä halulla – "heijastaa viinin sielua, vuosikertaa ja ainutlaatuista paikkaa."

    Kaipuu vanhaan maailmaan ja intohimo Pinot Noiriin johti Ron ja Marianne Lachinin Oregoniin; kärsivällinen pyrkimys tuottaa maailmanluokan Pinot Noir viinejä ja luoda elämäntapa tuleville sukupolville. He ovat omaksuneet vanhanaikaiset viininvalmistus periaatteet tinkimättä laadusta ja viinitarhojen pitkäjänniteisestä hoidosta, joilta sato korjataan. Heidän sitoutumisensa alkaa maailmanluokan viinirypäleiden viljelijöinä, jotka haluavat muuttaa rypäleet klassisiksi viineiksi, jotka kestävät vertailua aikaa ja muita maailman johtavia viinejä vastaan.

  • Louis Latour oli yksi Burgundin merkittävimmistä viinintekijöistä. Hän syntyi vuonna 1768 viininviljelyyn keskittyneeseen perheeseen, ja vuonna 1797 hän perusti oman viinitalonsa Aloxe-Cortonin kylään Burgundin sydämessä. Tämä perheyritys on säilynyt saman suvun hallussa jo yli kaksi vuosisataa, ja se on edelleen yksi Burgundin arvostetuimmista ja tunnetuimmista viinitaloista. Louis Latour oli tunnettu innovatiivisesta lähestymistavastaan viininviljelyyn ja viininvalmistukseen. Hän oli yksi ensimmäisistä, joka otti käyttöön tammitynnyrit viinin kypsytyksessä, mikä oli tuolloin harvinaista Burgundin alueella. Tämä menetelmä antoi viineille niiden erottuvan rakenteen ja kompleksisuuden, mikä on edelleen yksi talon tavaramerkeistä. Maison Louis Latour on erityisen tunnettu korkealaatuisista viineistään, kuten Corton-Charlemagne, joka on yksi Burgundin kuuluisimmista Grand Cru -viineistä. Talon viinitarhat kattavat laajan alueen Burgundin parhaimmilla palstoilla, ja heidän viininsä heijastavat tarkasti alueen monipuolisia terroireja. Maison Louis Latour on säilynyt perheomisteisena ja on tänä päivänä yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinitaloista.
  • Boscainin perheen 1770-luvulla Valpolicellasta ostama pienen pieni viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi. Yhä pääosin perheomisteisen Masin viinitalon menestyksen takana eniten lienee vaikuttanut rohkea innovatiivisuus ja kokeilunhalu viininvalmistuksessa. Talo on nimittäin aikanaan kehittänyt kaksi meille suomalaisille niin kovin tuttua valmistusmenetelmää, appassimento- sekä ripasso-menetelmät. Nämä valmistusmenetelmät ovat sittemmin muodostuneet kaikkien viininystävien tuntemiksi järkkymättömiksi osiksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta. Tänä päivänä Masi lukeutuu johtaviin Amaronen tuottajiin.
  • Master Class: Clos Alkio - Fam de Vida -monovarietaalit

    Master Class -luento PE 18.10.2024 klo 18:00 Luennoitsijat: Mikko Alkio, Perustaja & Omistaja, Clos Alkio Hinta: 60 € Tämä Master Class -luento pidetään suomeksi. / This Master Class is held in Finnish. Intohimoinen suomalainen viininharrastaja ja Espanjan Kataloniaan ihastunut Mikko Alkio perusti Clos Alkion vuonna 2020. Mikko hankki noin 25 hehtaaria viinitarhoja pienen Gratallopsin kylän läheisyydestä, joka on arvostettu viinialue Prioratin sydämessä. Priorat on pieni, ainutlaatuinen viinialue Etelä-Kataloniassa, noin 40 minuutin ajomatkan päässä Välimeren rannikolta ja Tarragonasta. Mikko kehittää viinitilaansa tavoitteenaan tuottaa korkealaatuisia Priorat-perinteen mukaisia ​​viinejä pääasiassa vanhoista Garnacha- ja Cariñena-köynnöksistä sekä Cabernet Sauvignon-, Shiraz-, Merlot- ja Tempranillo-rypäleistä. Clos Alkio tuottaa myös upeita alueelle tyypillisiä valkoviinejä. Tällä Master Class -luennolla sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus maistaa Clos Alkion Fam de Vida -monovarietaaliviinejä eli upeita yhden rypälelajikkeen, joissa on Priorat-alueelle ominaisia luonnollisia, täyteläisiä ja puhtaita makuja ja aromeja. Seitsemän viiniä klassisista rypäleistä, joista kolmea viiniä ei ole saatavilla Alkosta. Maistettavat viinit:
    • Clos Alkio Fam de Vida Grenache White 2021
    • Clos Alkio Fam de Vida Chenin Blanc 2022
    • Clos Alkio Fam de Vida Grenache 2020
    • Clos Alkio Fam de Vida Merlot 2021
    • Clos Alkio Fam de Vida Cabernet Savignon 2020
    • Clos Alkio Fam de Vida Tempranillo 2021
    • Clos Alkio Fam de Vida Grenache White 2021
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Clos Alkio - Fam de Vida -monovarietals

    Master Class FRI October 18th at 6:00 pm Speakers: Mikko Alkio, Founder & Owner, Clos Alkio Price: 60 € This Master Class is held in Finnish. Clos Alkio was founded in 2020 by Mikko Alkio, a Finnish enthusiast of wine and Catalonia. He has acquired vineyards of around 25 hectares in close proximity of a small village of Gratallops, a prestigious wine-making area in the heart of Priorat. Priorat is a small, unique wine region in southern Catalonia, about 40 minutes’ drive from the Mediterranean coast and Tarragona, full of history. Clos Alkio will developes the winery with the aim of producing high-quality wines in Priorat tradition, mainly from old Garnacha and Cariñena vines, as well as using Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot and Tempranillo grapes. In addition, Clos Alkio produces complex white wines. In this Master Class you will have an unique opportunity to taste Clos Alkio’s Fam de Vida monovarietals with natural and pure tastes of different Priorat grapes. Seven wines of different classic grapes with three wines not available in Alko. Wines
    • Clos Alkio Fam de Vida Grenache White 2021
    • Clos Alkio Fam de Vida Chenin Blanc 2022
    • Clos Alkio Fam de Vida Grenache 2020
    • Clos Alkio Fam de Vida Merlot 2021
    • Clos Alkio Fam de Vida Cabernet Savignon 2020
    • Clos Alkio Fam de Vida Tempranillo 2021
    • Clos Alkio Fam de Vida Grenache White 2021
    Please note that the Master Class ticket does not include the entrance ticket to the event. When buying a Master Class ticket, remember to also buy an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Clos Alkio - Moderni Priorat

    Master Class -luento LA 19.10.2024 klo 17:00 Luennoitsijat: Mikko Alkio, Perustaja & Omistaja, Clos Alkio Hinta: 60 € Tämä Master Class -luento pidetään suomeksi. / This Master Class is held in Finnish. Intohimoinen suomalainen viininharrastaja ja Espanjan Kataloniaan ihastunut Mikko Alkio perusti Clos Alkion vuonna 2020. Mikko hankki noin 25 hehtaaria viinitarhoja pienen Gratallopsin kylän läheisyydestä, joka on arvostettu viinialue Prioratin sydämessä. Priorat on pieni, ainutlaatuinen viinialue Etelä-Kataloniassa, noin 40 minuutin ajomatkan päässä Välimeren rannikolta ja Tarragonasta. Mikko kehittää viinitilaansa tavoitteenaan tuottaa korkealaatuisia Priorat-perinteen mukaisia ​​viinejä pääasiassa vanhoista Garnacha- ja Cariñena-köynnöksistä sekä Cabernet Sauvignon-, Shiraz-, Merlot- ja Tempranillo-rypäleistä. Clos Alkio tuottaa myös upeita alueelle tyypillisiä valkoviinejä. Maailma ja ilmastot muuttuu ja se vaikuttaa myös viinin valmistukseen Prioratin alueella. Tällä Master Class -luennolla sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus maistaa valikoimaa Clos Alkion upeita modernimpia viinejä, mm. vanhoista köynnöksistä olevaa 100% Carignan -rypäleestä valmistettua vuoden 2021 huippuviiniä Fulles Dauradesia sekä nimikkoviiniä Clos Alkio 2021. Maistettavat viinit:
    • Clos Alkio Aino Perdo Ximenez, Garnacha Blanca 2021
    • Clos Alkio Ocells 2022
    • Clos Alkio Caminito a Motel Tinto 2021
    • Clos Alkio Flor Silvestre 2022
    • Clos Alkio 2021
    • Clos Alkio Fulles Daurades 2021
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Clos Alkio - Modern Priorat

    Master Class SAT October 19th at 5:00 pm Speakers: Mikko Alkio, Founder & Owner, Clos Alkio Price: 60 € This Master Class is held in Finnish. Mikko Alkio, a passionate Finnish wine enthusiast and in love with Spain's Catalonia, founded Clos Alkio in 2020. Mikko acquired around 25 hectares of vineyards near the small village of Gratallops, a prestigious wine region in the heart of Priorat. Priorat is a small, unique wine region in southern Catalonia, about 40 minutes' drive from the Mediterranean coast and Tarragona. Mikko develops his winery with the aim of producing high-quality wines in accordance with the Priorat tradition, mainly from old Garnacha and Cariñena vines as well as Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot and Tempranillo grapes. Clos Alkio also produces wonderful white wines typical of the region. The world and climates are changing, and it also affects winemaking in the Priorat region. At this Master Class lecture you have a unique opportunity to taste a selection of Clos Alkio's most wonderful modern wines, e.g. the 2021 top wine Fulles Daurades made from 100% Carignan grapes from old vines and the name wine Clos Alkio 2021. Wines
    • Clos Alkio Aino Pedro Ximenez, Garnacha Blanca 2021
    • Clos Alkio Ocells 2022
    • Clos Alkio Caminito a Motel Tinto 2021
    • Clos Alkio Flor Silvestre 2022
    • Clos Alkio 2021
    • Clos Alkio Fulles Daurades 2021
    Please note that the Master Class ticket does not include the entrance ticket to the event. When buying a Master Class ticket, remember to also buy an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Symington Estates - Port Wine – a masterclass in bottle and cask maturation

    Master Class -luento PE 18.10.2024 klo 16:30 Master Class -luento LA 19.10.2024 klo 15:30 Luennoitsija: Nuno R. Silva, Market Manager at Symington Family Estates Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Oppitunti portviinien maailmaan. Portviini on väkevöity viini, joka on peräisin Portugalin Douro-joen laakson alueelta. Sen valmistuksessa käytetään paikallisia rypälelajikkeita ja se on tunnettu makeudestaan sekä runsaasta, täyteläisestä maustaan. Symington Family Estates on maailman johtava premium portviinien ja laadukkaiden portugalilaisten punaviinien tuottaja. Heidän omistukseensa kuuluu neljä perinteistä portviinintuottajaa, joista tällä Master Class -luennolla pääsemme maistamaan viinejä Dow's Portilta ja Warre's Portilta, joiden molempien historia ulottuu 1700- ja 1800-luvulle. Tällä Master Class -luennolla Nuno R. Silva esittelee rajoitetun saatavuuden erikoisuuksia Symington Familyn omistamasta ja hallinnoimasta Dow's and Warre's Portista. Master Class -luennon aikana tutustumme tynnyrissä ja pulloissa portviinin kehityksen eri vaiheisiin ja esittelemme viininvalmistuksen erinomaisuutta Colheitan ja Vintage Portin kanssa. Nuno R Silva on Symington Family Estatesin markkinapäällikkö alueenaan Pohjois-Eurooppa ja Baltia. Nuno työskentelee myös senior Wine Educatorina Airbnb:ssä erikoistuen viinimatkoihin ja sisällönhallintaan. Nunolla on useita viini- ja matkailualan tutkintoja, hän on koulutukseltaan mm. sommelier.  Hänellä on hänellä on vahva tausta viinialalta, omaten kokemusta mm.  viinimatkaoppaana ja kellariapulaisena useissa viinialan yrityksissä. Maistettavat viinit:
    • Dow's Quinta do Bomfim Vintage Port 2013
    • Warre's Colheita Port 2013
    • Dow's Vintage Port 1994
    • Warre's Colheita Port 1992
    • Dow's Library Release Vintage Port 2003
    • Dow's Colheita Port 2007
    Huomioithan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Symington Estates - Port Wine – a masterclass in bottle and cask maturation

    Master Class FRI October 18th 2024 at 4:30 pm Master Class SAT October 19th 2024 at 3:30 pm Speaker: Nuno R. Silva, Market Manager at Symington Family Estates Price: 50 € This Master Class is held in English. A lesson in the world of port wines. Port wine is a fortified wine that comes from the Douro River Valley region of Portugal. Local grape varieties are used in its production and it is known for its sweetness and rich, rich taste. Symington Family Estates is the world's leading producer of premium port wines and quality Portuguese red wines. They own four traditional port wine producers, and in this Master Class lecture we will get to taste wines from Dow's Port and Warre's Port, both of which have a history stretching back to the 18th and 19th centuries. In this Master Class, Nuno R. Silva presents limited availability specialties from Dow's and Warre's Port, owned and operated by the Symington Family. During the Master Class lecture, we get to know the different stages of the development of port wine in barrels and bottles and present the excellence of winemaking with Colheita and Vintage Port. Nuno R Silva is Symington Family Estates' market manager for Northern Europe and the Baltics. Nuno also works as a senior Wine Educator at Airbnb, specializing in wine tours and content management. Nuno has several degrees in the wine and tourism industry, his education includes e.g. sommelier. He has a strong background in the wine industry, having experience in e.g. as a wine tour guide and cellar assistant in several companies in the wine industry. Wines
    • Dow's Quinta do Bomfim Vintage Port 2013
    • Warre's Colheita Port 2013
    • Dow's Vintage Port 1994
    • Warre's Colheita Port 1992
    • Dow's Library Release Vintage Port 2003
    • Dow's Colheita Port 2007
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Nyetimber tekee tyylikkäitä kuohuviinejä perinteisellä metodilla. Tavoitteena on laadukkainta englantilaista kuohuviiniä, joka on samalla tasolla maailman huippujen kanssa. Tilan pääviinintekijä Cherie Spriggs voitti IWC Sparkling Winemaker of The Year -palkinnon vuonna 2018 sekä ensimmäisenä naisena että ensimmäisenä viinintekijänä Champagnen ulkopuolelta. Nyetimber oli ensimmäinen samppanjarypäleisiin (Pinot Noir, Chardonnay ja Pinot Meunier) keskittyvä tila Englannissa. Etelä-Englannin maaperä ja olosuhteet ovat ideaaleja näille lajikkeille, ja valmistuksessa käytetäänkin ainoastaan omien tarhojen rypäleitä. Laadun takeena ovat tarkka työskentely tarhoilla sekä pitkät kypsytysajat.
  • Nysa Vineyardin omistaja ja viinintekijä, Michael Mega istuttu ensimmäiset viiniköynnökset vuonna 1990. Kovalla työllä, intohimolla viinintekoon ja kärsivällisyydellä, Nysa Vineyard, Oregonin Dundee Hills AVA alueella on nykyisin yksi alueen arvostetuimmista viinitarhoista tuottaen Pinot Noir rypäleitä arvostetuille viinintekijöille ympäri Willamette Valley:ta.

    Vuonna 2004, Michael tuotti ensimmäisen oman Nysa Pinot Noir vuosikertansa päämääränään luoda monitahoisia, tasapainoisia ja konsentroituneita viinejä. Michael uskoo että viiniteko alkaa jo viinitarhalla käyttäen luomuviljelytekniikoita ottaen huomioon kestävän kehityksen ja luontoäidin. Kellarissa on käytetty minimalistista lähestymistapaa ilman kirkastamista tai suodatusta pullotuksen yhteydessä Pinot noir viinien hienovaraisen monitahoisuuden säilyttämiseksi. ”Arvokkaasti ikääntyvä” ei ole kevyesti otettu termi kun Nysan viinejä kellaroidaan pitkäjänteisesti ennen kun ne tuodaan markkinoille, mikä mahdollistaa toissijaisten makujen klassisen kukoistuksen, jotka tasapainottuvat hienostuneen happamuuden kanssa, ja minkä vain parhaimmat Pinot Noir viinit voivat saavuttaa.

  • Master Class: Introduction to Oregon Pinot Noir vintages – Pinot Noirs spanning over 10 years from Dundee Hills and Chehalem Mountain vineyards

    Master Class -luento PE 18.10.2024 klo 19:30 Luennoitsijat: Michael Mega, Nysa Vinyards owner/winemaker; Ron Lachini, Lachini Vineyards owner; Jon Tomacelli, Torii Mor Head Winemaker Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi Teams -yhteydellä Oregoniin/ This Master Class is held in English via Teams connection to Oregon. Harvinainen mahdollisuus päästä maistelemaan vanhempia vuosikertoja laadukkaista Oregonin Pinot Noir -viineistä. Yhdysvaltojen luoteisosassa sijaitsevaa Oregonia pidetään amerikkalaisten Pinot Noir -viinien arvostetuimpana tuotantoalueena. Tällä Master Class -luennolla pääset tutustumaan tämän alueen harvinaisiin ja vaikeasti saataviin Pinot Noir -viineihin kolmen eri tuottajan johdolla. Maisteltavana on kuusi upeaa Pinot Noir -viiniä kuudelta eri vuodelta ja kolmelta eri tuottajalta. Michael Mega - Nysa Vineyard on perheomisteinen yritys, joka perustettiin vuonna 1990. Omistaja ja viinintekijä Michael Mega osti lohkon hedelmätarhoja korkealta Dundee Hillsiltä Oregonista kasvattaakseen maailmanluokan Pinot Noir rypäleitä. Vuonna 2004 Michael tuotti ensimmäisen Nysa Vineyard Pinot Noir vuosikerran. Jon Tomacelli - Jon aloitti rakkaussuhteensa viiniin jo 4-vuotiaana auttaessaan vanhempia Tomaselleja heidän viinitarhoilla. 8-vuotiaana Jon tiesi löytäneensä kutsumuksensa elämässä. Jon vieraili Oregonissa vuonna 2006 ja tunnisti potentiaalin Willamette Valleyn kukoistavassa viiniteollisuudessa. Muutettuaan osavaltioon vuoden 2006 lopulla Jonille tarjottiin välittömästi työpaikkaa Torii Morissa työskentelemään viinintekijä Jacques Tardyn johdolla. Vuonna 2021 Jonista tuli Torii Morin pääviinintekijä. Ron Lachini - Ron & Marianne Lachini aloittivat unelmalla perustaa pienen, perheomisteisen tilaviinitarhan, joka keskittyy täysin tinkimättömän Pinot Noirin tuottamiseen. He perustivat Lachini Vineyardsin vuonna 1998 vahvojen periaatteiden pohjalta, kuten perinteet ja innovaatiot, rakkaus perheeseen ja ystäviin, intohimon tavoittelu sekä hienojen viinien ja ruokien nauttiminen maatilalta pöytään tuoreena. Maistettavat viinit:
    • Torii Mor Olson Estate Pinot Noir 2008
    • Torii Mor Nysa Vineyard Pinot Noir 2010
    • Torii Mor Alloro Vineyard Pinot Noir 2012
    • Lachini Vineyards Cuvee Giselle Pinot Noir 2014
    • Nysa Vineyard Estate Pinot Noir 2004
    • Nysa Vinyard Leda’s Reserve Pinot Noir 2006
    Huomioithan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Introduction to Oregon Pinot Noir vintages – Pinot Noirs spanning over 10 years from Dundee Hills and Chehalem Mountain vineyards

    Master Class Fri October 18th at 7:30 pm Speakers: Michael Mega, Nysa Vinyards owner/winemaker; Ron Lachini, Lachini Vineyards owner, Jon Tomacelli, Torii Mor Head Winemaker Price: 50 € This Master Class is held in English via Teams connection to Oregon. A rare opportunity to taste older vintages of quality Oregon Pinot Noir wines. Located in the northwestern part of the United States, Oregon is considered the most prestigious production area for American Pinot Noir wines. With this Master Class lecture, you will get to know the rare and hard-to-find Pinot Noir wines of this region under the guidance of three different producers. You can taste six wonderful Pinot Noir wines from six different years and from three different producers. Michael Mega - Nysa Vineyard is a family-owned business founded in 1990. Owner and winemaker Michael Mega purchased a block of orchards high in the Dundee Hills of Oregon to grow world-class Pinot Noir grapes. In 2004, Michael produced the first Nysa Vineyard Pinot Noir vintage. Jon Tomacelli - Jon started his love affair with wine at the age of 4, helping the older Tomasellis in their vineyards. At the age of 8, Jon knew he had found his calling in life. Jon visited Oregon in 2006 and recognized the potential of the Willamette Valley's booming wine industry. After moving stateside in late 2006, Jon was immediately offered a job at Torii Mori working under winemaker Jacques Tardy. In 2021, Joni became Torii Mori's chief winemaker. Ron Lachini - Ron & Marianne Lachini started out with a dream to establish a small, family-owned estate vineyard focused entirely on producing uncompromising Pinot Noir. They founded Lachini Vineyards in 1998 based on strong principles such as tradition and innovation, love of family and friends, pursuit of passion and enjoying fine wines and food fresh from the farm to the table. Wines
    • Torii Mor Olson Estate Pinot Noir 2008
    • Torii Mor Nysa Vineyard Pinot Noir 2010
    • Torii Mor Alloro Vineyard Pinot Noir 2012
    • Lachini Vineyards Cuvee Giselle Pinot Noir 2014
    • Nysa Vineyard Estate Pinot Noir 2004
    • Nysa Vinyard Leda's Reserve Pinot Noir 2006
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Ainoa Winery - Finnish fruit wines and chocolate

    Master Class -luento LA 19.10.2024 klo 18:30 Luennoitsijat: Paola Guerrero de Cohen & David Cohen, Founders, Ainoa Winery Hinta: 40 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi / This Master Class is held in English. 16 vuotta sitten Suomeen muuttaessaan Paola & David ovat kehittäneet hienoja viinejä suomalaisista raaka-aineista, pääasiassa metsämarjoista. Heidän viininsä ovat voittaneet palkintoja Kaliforniassa, Saksassa ja arvostetuissa Ranskan kilpailuissa, muuttaen käsitystä siitä, mikä on mahdollista käytettäessä muita viinin ainesosia kuin rypäleitä. Viininmaistelut, jossa on mukana ruokaa sisältävät perinteisesti juustoja, ja hyvästä syystä. Kuten eräs ranskalainen gourmanti kerran selitti Davidille: "Monsieur, kaikki käy juuston kanssa." Mutta on toinenkin ruokalaji, jonka vaativan makupaletin omaavat ihmiset tietävät sopivan monen kanssa: suklaa. Tällä Master Class -luennolla pääset Paulan ja Davidin johdolla maistamaan viittä erilaista Ainoa-viiniä ja kuulemaan tarinoita niiden takana. Lisäksi jokainen viini yhdistetään hienon suomalaisen suklaan kanssa. Voit ottaa maistelualustan mukaasi, niin voit pitää vastaavan maistelutilaisuuden ja jakaa maistelukokemuksen kotona ystävien kanssa. Maistettavat viinit:
    • Taival 2019
    • Suven Taika 2021
    • Valokki 2022
    • Kuningatar 2021
    • Kaamos 2021
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Ainoa Winery - Finnish fruit wines and chocolate

    Master Class SAT October 19th at 6:30 pm Speakers: Paola Guerrero de Cohen & David Cohen, Founders, Ainoa Winery Price: 40 € This Master Class is held in English. Since immigrating to Finland 16 years ago, Paola & David have been developing fine wines from Finnish ingredients, mostly using wild berries. Their wines have won awards in California, Germany and the prestigious competitions of France, transforming the perception of what is possible when using wine ingredients other than grapes.   Wines
    • Taival 2019
    • Suven Taika 2021
    • Valokki 2022
    • Kuningatar 2021
    • Kaamos 2021
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Planeta on perheyritys, jolla on ollut vahva rooli Sisilian nostamisessa bulkkiviinien tuottajasta kansainvälisesti arvostettujen laatuviinien tuottajaksi. Legendaarinen Diego Planeta nousi viinimaailman tietoisuuteen 90 -luvun lopulla erityisesti huippulaadukkailla Chardonnay ja Merlot –viineillään. Nämä viinit ovat edelleen Planetan lippulaivaviinit. Myöhemmin Planeta on ollut edelläkävijä myös alkuperäisten laatutuottajana. Planetan tarhat ja viininvalmistamot sijaitsevat viidellä eri alueella Sisiliassa; Menfissä, Sambuca di Siciliassa, Vittoriassa, Notossa ja uusin Etnan juurella Castiglione di Siciliassa.
  • Sandra Tavares da Silva on nykyään kotimaansa tunnetuimpia viinituottajia, ja hän on saanut paljon myönteistä huomiota viime vuosina. Vuonna 1987 Sandran vanhemmat ostivat 45 hehtaarin tilan. Tila oli rappeutunut ja erittäin huonossa kunnossa, koska sitä ei oltu viljelty yli 30 vuoteen. Viiniköynnökset oli vaihdettava ja ne korvattiin silloin sekä paikallisilla että kansainvälisillä rypälelajikkeilla. Quinta de Chocapalhan sijainti on alueella erittäin hyvä.Viljelyt hyötyvät läheisyydestä merelle mutta samalla amfiteatteria muistuttava maisema suojaa niitä huonoilta ilmoilta. Vuonna 2000 Sandra valmistui viinintekijäksi ja samana vuonna rypäleiden laatu oli ensimmäistä kertaa niin hyvä että se mahdollisti ensimmäisen viinin valmistuksen. Sandra Tavares da Silva elää viinille. Viikolla hän työskentelee Dourossa yhdessä miehensä Jorge Serôdio Borgesin kanssa ja siellä he tuottavat omia viinejään jotka tulevat Wine & Soulilta ja Quinta do Manoellalta. Viikonloput hän viettää Sandran vanhempien viinitilalla, Quinta do Chocpalhalla, Lissabonin ulkopuolella Extemaduran alueella – sellaisen intohimon tuloksena ei voi olla muuta kuin fantastisen hyviä viinejä.
  • Felipe José Menéndez Arguelles juuret Patagoniassa ja viininvalmistuksessa ulottuvat yli 150 vuoden taakse. Melchor Concha y Toron jälkeläinen, Felipe varttui viinitarhojen keskellä Patagoniassa, missä hän tunsi löytäneensä kotinsa. Hyvin nuorena hän aloitti työskentelyn Nicolas Catenan kanssa. Tohtori Catenasta tuli hänen mentorinsa, ja hän näytti Felipelle kaikki yksityiskohdat rypäleiden viljelystä, parhaiden viinien tuottamisesta ja huippuosaamisen tavoittelusta. Kaksitoista vuotta työskenneltyään käsi kädessä Catenan kanssa ja ikimuistoisen lasillisen jälkeen patagonialaista viiniä Felipe sitoutui rakentamaan viinitilan laajaan, syrjäiseen ja ainutlaatuiseen Patagoniaan. Hän matkusti kymmenen vuoden ajan etsiessään parasta mahdollista paikkaa ainutlaatuisen viinin saavuttamiseksi. Melkein maagisen sattuman seurauksena palapelin palaset loksahtivat paikoilleen ja Bodega Ribera del Cuarzo syntyi. Italialainen kreivitär Noemi Marone Cinzano löysi maan vuonna 2001, jolla Ribera del Cuarzo seisoo. Toisin kuin muut alueen viinitilat, hän istutti 5 hehtaarin viinitarhan "bardan" (erityinen patagonialainen jyrkkä kallio) juurelle, joka löytyy vain Rio Negron laaksosta. Kuuden sadon jälkeen, kun todettiin, että tämä oli täydellinen paikka tuottaa todella poikkeuksellista makua, viinitarha kasvoi 27 hehtaariin, mikä vahvistaa, että elinikäinen projekti alkoi jälleen Patagoniassa.
  • Master Class: Chateau Puybarbe – Millaista on olla suomalainen luomuviinintuottaja Ranskassa?

    Master Class -luento PE 18.10.2024 klo 19:30 Luennoitsijat: Riku Väänänen, omistaja, Chateau Puybarbe Hinta: 35 € Tämä Master Class -luento pidetään suomeksi / This Master Class is held in Finnish. Tule kuuntelemaan millaista on olla viinintuottaja Ranskassa. Suomalaiset Anna ja Riku Väänänen toteuttivat unelmansa ja ostivat vanhan viinitilan Ranskan klassisesta viinialueelta. Satoja vuosia vanha, vuodesta 1952 lähtien italialaisen Orlandin suvun omistuksessa ollut Château Puybarben tila siirtyi muutaman vuoden yliottojakson jälkeen vuonna 2018 suomalaisomistukseen, Riku ja Anna Väänäselle. Tämä kansainvälisesti palkittuja viinejä tuottava tila sijaitsee erinomaisella paikalla Côtes de Bourgin viinialueella,Gironden jokisuunlahden itäpuolella, vastapäätä Margaux’n apellaatiota. Sen savi- ja kalkkikivinen, voimakkaasti kumpuileva maaperä tuottavat osaavissa käsissä erinomaisia viinejä, jonka luonne on klassisen Bordeaux’mainen. Tilalla (www.chateaupuybarbe.com ) on arvostettu HVE-luokitus (High Environmental Value), koko tila on Biocycling -sertioitu toisena viinitilana maailmassa ja on myös luomusertifioitu. Tällä Master Class -luennolla Riku kertoo, millaista on olla viinintuottaja, Bordeauxssa, Ranskassa. Riku käy läpi kestävän ja luonnonmukaisen viinintuotannon periaatteita niin tarhoilla kuin kellarissakin, sekä maistattaa laajan valikoiman tilan viinejä. Maistettavat viinit:
    • Chateau Puybarbe Annabel 2023
    • Chateau Puybarbe Gaia 2022
    • Chateau Puybarbe Astral 2020
    • Chateau Puybarbe Archipel 2020
    • Chateau Puybarbe 2019
    • Chateau Puybarbe 2019
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Chateau Puybarbe – What is it like to be a Finnish organic wine producer in France?

    Master Class FRI October 18th at 7:30 pm Speakers: Riku Väänänen, Owner, Chateau Puybarbe Price: 35 € This Master Class is held in Finnish. Come and hear what it's like to be a wine producer in France. Finns Anna and Riku Väänänen realized their dream and bought an old winery in the classic wine region of France. The centuries-old Château Puybarbe estate, owned by the Italian Orlandi family since 1952, was transferred to Finnish ownership in 2018, Riku and Anna Väänänen, after a few years of takeover. This estate, which produces internationally awarded wines, is ideally located in the Côtes de Bourg wine region, east of the Gironde estuary, opposite the Margaux appellation. Its clay and limestone, strongly undulating soil produce excellent wines in skilled hands, with the character of classic Bordeaux. The farm (www.chateaupuybarbe.com) has the prestigious HVE classification (High Environmental Value), the whole farm is Biocycling certified as the second winery in the world and is organically certified. This master class lecture tells you what it's like to be a wine producer in Bordeaux, France. Riku goes through the principles of sustainable and organic wine production both in the orchards and in the cellar, and tastes a wide selection of the farm's wines. Wines
    • Chateau Puybarbe Annabel 2023
    • Chateau Puybarbe Gaia 2022
    • Chateau Puybarbe Astral 2020
    • Chateau Puybarbe Archipel 2020
    • Chateau Puybarbe 2019
    • Chateau Puybarbe 2019
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Sanderin luomuviinitilan intohimona on luomuviljely. Perhetilalla -jo kolmannessa sukupolvessa- viinitarhat on istutettu ravinteikkaaseen lössimaahan itäiseen Rheinhesseniin, maaperää hoidetaan orgaanisella materiaalilla, kompostilla, lannalla ja oljella, sekä tarhojen ympäristö tarjoaa luonnonmukaisia paikkoja hyönteisille.
  • Etelä-Tirolin maakunnassa, Pohjois-Italiassa sijaitseva St.Michael Eppanin viinitalo on edustanut Etelä-Tirolin viinejä jo yli 100 vuoden ajan. Sen perustivat 41 viininviljelijää vuonna 1907 ja nykyisin tassa viiniosuuskunnassa on jäseniä 350. He omistavat n. 370 hehtaaria tarhoja. Talo oli ensimmäinen osuuskunta, jonka arvostettu italialainen Gambero Rosso -järjestö nimesi vuoden viinintuottajaksi vuonna 2000. Talon nykyistä viinitekijää Hans Terzeriä pidetään yhtenä Italian huippuviinintekijöistä.
  • Stags Leapilla on yli 125 vuoden historia. Ensimmäinen vuosikerta valmistettiin vuonna 1893 ja viinitila oli edelläkävijänä luomassa Stags Leaps AVA -luokitusta Kalifornian Napa Valleyssa. Stags Leap on tunnettu maailmanluokan Cabernet Sauvignon -viineistään, mutta valmistaa myös upeita kevyen raikkaita Viognier-viinejä. Stags Leap on Yhdysvaltain 5. luksusbrändi, jonka huippulaadusta ja terroir -lähtöisestä lähestymistavasta vastaa viinintekijä Ludovic Dervin. Ludovic suoritti viininviljelyn ja viininvalmistuksen tutkinnon Reimsin yliopistossa ja on nykyään Stags’ Leap Wineryn toimitusjohtaja ja Senior Winemaker luoden tiiminsä kanssa ainutlaatuisen ja elegantin viinivalikoiman.
  • Symington Family Estates Symington Family Estates on maailman johtava premium portviinien ja laadukkaiden portugalilaisten punaviinien tuottaja. Heidän omistukseensa kuuluu neljä perinteistä portviinintuottajaa, joista tällä Master Class -luennolla pääsemme maistamaan viinejä Dow's Portilta ja Warre's Portilta, joiden molempien historia ulottuu 1700- ja 1800-luvulle. Dow’s Port Vuonna 1798 perustettu Dow’s oli ensimmäinen portviinituottaja, joka investoi laajasti premium-viinitarhoihin Douron alueella. Erityisesti Dow’sin vuosikertaportit ovat maailmankuuluja. Dow’sin omistaa Symingtonin perhe, jonka viides sukupolvi työskentelee perheyrityksessä. Dow’sin portviinit ovat kautta linjan klassisen tyylikkäitä. Ryhdikkään kuiva ja napakka jälkimaku tekee Dow’sin portviineistä mielenkiintoisia ja luonteikkaita, erottaen ne täyteläisten makeiden portviinien joukosta. Warre's Port Vuonna 1670 perustettu Warre's on ensimmäinen ja vanhin Portugaliin perustettu brittiläinen portviinin tuottaja. 1700-luvun loppuun mennessä Warre'sista oli tullut yksi johtavista portviinintuottajista. Warren nimi on synonyymi brittien historialle Portossa. Warre toimi Ison-Britannian konsulina Portossa ja kuuluisa William Warre taisteli upseerina niemimaan sodassa Napoleonia vastaan ​​Wellingtonin herttuan alaisuudessa, jolle hän myös varusteli satamaa. Andrew James ("AJ") Symington saapui Portoon vuonna 1882 vain 19-vuotiaana. Työskenneltyään lyhyen työjakson Graham's Portissa ja johtanut sitten omaa pientä portviinitoimintaa, hänestä tuli Warre & Co:n osakas vuonna 1905 ja hänestä tuli sitten ainoa omistaja vuonna 1908. Vuonna 1912 George A. Warre (vanhempi osakas Dow's Portissa) ja AJ tekivät osakevaihdon, jolla he ottivat osakkeita toistensa yhtiöistä. Symington-Warren kumppanuus kesti vuoteen 1961, jolloin Symingtoneista tuli sekä Dow'sin että Warren ainoat omistajat.
  • Torii Morin viinitila aloitti tuotantonsa nykymuodossa 1985. Willamette Valleyn alueen rikas ja monipuolinen maaperä yhdessä viileän Tyynen Valta- meren ilmaston kanssa antavat viineille ainutlaatuisen luonteen. Jacques Tardy, chef de cave melkein 20 vuotta joka vetäytyi eläkkeelle viime, on tuottanut hillityn elegantteja, maaperän aromeja korostavia, klassisia viinejä. Burgundilainen osaamisen perintö näkyy ja maistuu parhaimmillaan rikkaissa Pinot Noir -aromeissa. Nykyisin viinintekoa jatkaa samoilla linjoilla Jon Tomacelli. Torii Mor -nimi viittaa japanilaiseen puutarhaan, joka sijaitsi alunperin vii- nitilan alueella. Olson Estate viljelmät ovat Live- ja Salmon safe -sertifioituja.
  • Master Class: Domaine Michel Voarick - Wines from the heart of Burgundy

    Master Class -luento LA 19.10.2024 klo 17:00 Luennoitsijat: Victor Voarick, fourth generation of the Domaine Michel Voarick Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Perheomisteinen Domaine Michel Voarick sijaitsee Burgundin sydämessä, pienessä Aloxe-Corton-nimisessä kylässä, Burgundin Côte de Beaunen osa-alueen pohjoispäässä. Aloxe-Corton on Côte de Beaunen ainoa punainen grand cru luokituksen saanut viinitarha: Corton. Corton on samalla Burgundin suurin grand cru -viinitarha, joka kattaa Montagne de Corton -kukkulan rinteet Côte de Beaunessa. Alueella tuotetaan myös klassista valkoista Chardonnaysta valmistettua Grand cruta, Corton-Charlemagnea. Domaine Michel Voarickin neljännen sukupolven edustajana Victor jatkaa arvostettujen viinien valmistusta Cortonin sydämessä. Rypäleet kasvavat tunnetuilla viinitarhoilla kuten Corton-Charlemagne, Corton-Renardes, Aloxe-Corton ja Pernand-Vergelesses. Viininvalmistuksessaan Domaine Michel Voarick pyrkii välttämään enologisia lisäaineita ja sienitautien torjunta-aineita ja pyrkii kunnioittamaan viinitarhojen luonnollista biologista monimuotoisuutta. Tämä omistautuminen perinteiselle, kestävälle viininvalmistukselle antaa viineille ainutlaatuisen luonteen ja poikkeuksellisen terroir-kokemuksen. Tällä Master Class luennolla Victor vie sinut keskelle Burgundia ja pääset maistamaan eri tarhojen 3 eri upeaa valkoviiniä mm. Corton Charlemagne Grand Cru -viiniä sekä kahta punaviiniä, mukaan lukien hienoa Corton Renades Grand Cru -punaviiniä. Maistettavat viinit:
    • Domaine Michel Voarick Aloxe-Corton 2023 white
    • Domaine Michel Voarick Pernand “les boutières” 2023 white
    • Domaine Michel Voarick Corton Charlemagne Grand Cru 2023 white
    • Domaine Michel Voarick Aloxe-Corton 2022 red
    • Domaine Michel Voarick Corton-Renardes Grand Cru 2022 red
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Domaine Michel Voarick - Wines from the heart of Burgundy

    Master Class SAT October 19th at 5:00 pm Speakers: Victor Voarick, fourth generation of the Domaine Michel Voarick Price: 50 € This Master Class is held in English. The family owned Domaine Michel Voarick is located in the heart of Burgundy, in a small village called Aloxe-Corton, at the northern end of the Côte de Beaune subregion of Burgundy. Aloxe-Corton is home the Côte de Beaune's only red grand cru: Corton. Corton is the largest grand cru vineyard in Burgundy covering the slopes of the Montagne de Corton hill in the Côte de Beaune. Corton-Charlemagne is a Grand Cru for white wines produced from Chardonnay and reputedly owes its existence to conjugal pressure. As the fourth generation of the Domaine Michel Voarick, Victor continues the legacy of crafting prestigious wines from the heart of Corton. The vineyard includes renowned appellations such as Corton-Charlemagne, Corton-Renardes, Aloxe-Corton and Pernand-Vergelesses. With a non-interventionist philosophy, Domaine Michel Voarick avoids oenological additives and fungicides, respecting the natural biodiversity of their vineyards. This dedication to traditional, sustainable winemaking allows their wines to truly express the unique character of each vintage and the essence of our exceptional terroir. Visit Victor at the stand in the salon to discover wines that embody the passion, heritage and authenticity of our family estate. In this Master Class Victor takes you to heart of Burgundy and let’s you taste some the iconic Cote the Beaune appelations including the white Corton Charlemagne Grand Cru and the red Corton-Renaders Grand Cru red. Wines
    • Domaine Michel Voarick Aloxe-Corton 2023 white
    • Domaine Michel Voarick Pernand “les boutières” 2023 white
    • Domaine Michel Voarick Corton Charlemagne Grand Cru 2023 white
    • Domaine Michel Voarick Aloxe-Corton 2022 red
    • Domaine Michel Voarick Corton-Renardes Grand Cru 2022 red
    Please note that the Master Class ticket does not include the entrance ticket to the event. When buying a Master Class ticket, remember to also buy an entrance ticket to the event.
  • Waimea Estates on yksi Nelsonin alueen suurimmista viinintuottajista, ja sillä on 140 hehtaaria köynnöksiä Waimean tasangoilla. Yrityksen perusti Bolithon perhe 1990-luvulla. Waimea kuuluu Booster Wine Groupiin, ja yrityksellä on Sustainable Winegrowing New Zealand -vastuullisuussertifikaatti, jonka tehtävänä on edistää ja ylläpitää ekologisesti kestävää maataloutta Uudessa-Seelannissa.
  • Vuonna 1670 perustettu Warre's on ensimmäinen ja vanhin Portugaliin perustettu brittiläinen portviinin tuottaja. 1700-luvun loppuun mennessä Warre'sista oli tullut yksi johtavista portviinintuottajista. Warren nimi on synonyymi brittien historialle Portossa. Warre toimi Ison-Britannian konsulina Portossa ja kuuluisa William Warre taisteli upseerina niemimaan sodassa Napoleonia vastaan ​​Wellingtonin herttuan alaisuudessa, jolle hän myös varusteli satamaa. Andrew James ("AJ") Symington saapui Portoon vuonna 1882 vain 19-vuotiaana. Työskenneltyään lyhyen työjakson Graham's Portissa ja johtanut sitten omaa pientä portviinitoimintaa, hänestä tuli Warre & Co:n osakas vuonna 1905 ja hänestä tuli sitten ainoa omistaja vuonna 1908. Vuonna 1912 George A. Warre (vanhempi osakas Dow's Portissa) ja AJ tekivät osakevaihdon, jolla he ottivat osakkeita toistensa yhtiöistä. Symington-Warren kumppanuus kesti vuoteen 1961, jolloin Symingtoneista tuli sekä Dow'sin että Warren ainoat omistajat.
  • Vuonna 1999 Alexander Gysler otti hoitaakseen viinitilan joka on perustettu 1750 läntisessä Rheinhessenissä Saksassa. Kaupungin nimi on Weinheim ja se tunnetaan geologisista esihistoriallisista löydöistä. Maaperä on Rothliegend ja se sijoittuu noin 285 miljoonaa vuotta ajassa taaksepäin. Maaperä koostuu murentuvasta hiekkakivestä joka antaa viinille hienon mineraalivivahteen. Mikroilmasto, jota suojaavat ympäröivät vuoret ja metsät, auttaa rypäleitä kypsymään juuri oikeaan aikaan samalla säilyttäen hapokkuutensa. Alexander Gysler haluaa että hänen viininsä ovat yksilöllisiä ja myöskin kuvastavat rypäleen ja kasvuympäristön alkuperää. Vuonna 2004 alkoi työ kohti luonnonmukaista viljelyä ja nykyään viljely on kokonaan biodynaamista ja tuottajalla on Demeterin sertifikaatti. Demeter on luonnomukaisen viljelyn yksi maailman tarkimmista tarkistuslaitoksista. Viinitilalla käytetään täten mahdollisimman vähän sulfiitteja viineissä. Kokonaisvuosituotanto on 85 000 pulloa. Päärypäle on Riesling mutta Gysler viljelee myöskin Pinot Gris'ta ja Pinot Blancia.  
  • Bioweingut Geyerhof sijaitsee Itävallan Kremstalissa, joka kuuluu Niederösterreichiin. Viinitila on perustettu 1200-luvulla ja se on ollut saman perheen omistuksessa 1600-luvulta lähtien. Ilse ja Josef Maier ovat viljelleet viinitilaa luonnonmukaisesti vuodesta 1988. Heidän tavoitteensa on tuottaa viiniä, josta on selvästi aistittavissa sen alkuperä, rypäleen ominaispirteet ja kyseisen satovuoden erikoispiirteet, samalla luontoa kunnioittaen. Geyerhof on mukana Wildwux-projektissa yhdessä Burgenlandissa sijaitsevan Birgit Braunstein Wineryn kanssa. Projektin osapuolet ovat ottaneet lisäaskeleen luonnonmukaisessa viljelyssä säilyttääkseen luonnollinen kiertokulku niin pitkälle kuin mahdollista. Tilaa on tehty sekä kasveille että eläimille, kuten esimerkiksi maaoraville, rukoilijasirkoille ja puusammakolle.  Viininviljelyn lisäksi Ilse ja Josef Maier viljelevät n 30 hehtaarilla vehnää, ruista, ohraa, kesäkurpitsaa ja alfa alfa-ituja jotka syvien juuriensa ja oikean bakteerikannan avulla rikastuttavat maaperää hummuksella ja se puolestaan parantaa maaperää.
  • Master Class: Alveare Winery - Washington State Reds - A winemaker and a beekeeper telling stories from their life, one bottle at a time

    Master Class -luento LA 19.10.2024 klo 18:30 Luennoitsija: Xander Kent, Alveare Winery Owner/Winemaker/Beekeeper Hinta: 40 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi Teams -yhteyden välityksellä/ This Master Class is held in English via Teams connection. Alveare Winery - Viinintekijä ja mehiläishoitaja, joka kertoo tarinoita elämästään pullo kerrallaan. Alveare Wineryn (aiemmin Orenda) perusta luotiin vuonna 2010, kun Samantha ja Kent tapasivat ensimmäisen kerran. Vuosien eron aikana Xander kehitti Länsi-Afrikassa asuessaan intohimokseen mehiläishoidon ja ympäristön, kun Samantha jatkoi kemian opintojaan ja kehitti rakkautta makuihin ja ilmaisuun. Alveare (latinaksi "mehiläispesä") edustaa tätä yhteyttä yhteisöön että luontoon. Rakkaus tieteeseen, taiteeseen ja luontoon yhdisti Xander ja ja Samantha Kentin ja he perustivat alun perin Orenda Wineryn, joka tunnetaan nykyään nimellä Alveare Winery. Alveare tekee yhteistyötä monien Washingtonin osavaltion korkealla sijaitsevien viinitarhojen kanssa valmistaakseen viinejä, joilla on ainutlaatuisia ja kompleksisia ​​makuja. Kun he jatkoivat viinin valmistusta, he rakastuivat ajatukseen, että jokainen viini kertoo tarinan heidän elämästään, maatilastaan ja yhteisöstää kuvien ja jopa viinin makujen avulla. Vuonna 2023 he tekivät ison päätöksen ja vaihtoivat nimeään ja etikettiään. Tällä Master Class -luennolla voit istua rauhassa, nauttia erinomaisista punaviineistä ja kuunnella inspiroivaa tarinaa. Xander Kent, mehiläishoitaja ja viininvalmistaja, opastuksella pääset tutustumaan Washington Staten tulkintaan klassisista punaviinirypäleistä kuuden eri viinin muodossa. Maistettavat viinit:
    • Alveare Winery Cabernet Sauvignon - The Cow 2019
    • Alveare Winery Syrah - The Pigs 2019
    • Alveare Winery Cabernet Franc - The Basket press 2018
    • Alveare Winery Malbec - 2019
    • Alveare Winery Bee & Barrel - The Bee 2018
    • Alveare Winery Spanish Dancer 2019
    Huomioithan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Alveare Winery - Washington State Reds - A winemaker and a beekeeper telling stories from their life, one bottle at a time

    Master Class SAT October 19th 2024 at 3:30 pm Speaker: Xander Kent, Alveare Winery Owner/Winemaker/Beekeeper Price: 40 € This Master Class is held in English via Teams connection. Alveare Winery - Winemaker and beekeeper who tells the stories of his life one bottle at a time Alveare Winery (formerly Orenda) was founded in 2010 when Samantha and Kent first met. During the years apart, Xander developed his passion for beekeeping and the environment Living in West Africa, while Samantha continued her chemistry studies and developed a love for flavors and expression. Alveare (Latin for "beehive") represents this connection to community and nature. A love of science, art and nature brought Xander and Samantha Kent together and they originally founded Orenda Winery, now known as Alveare Winery. Alveare works with many of Washington State's high altitude vineyards to produce wines with unique and complex flavors. As they continued to make wine, they fell in love with the idea that each wine tells a story about their life, farm and community through images and even the flavors of the wine. In 2023, they made a big decision and changed their name and label. With this Master Class lecture, you can sit back, enjoy excellent red wines and listen to an inspiring story. Guided by Xander Kent, beekeeper and winemaker, you'll discover Washington State's interpretation of classic red wine grapes in the form of six different wines. Wines
    • Alveare Winery Cabernet Sauvignon - The Cow 2019
    • Alveare Winery Syrah - The Pigs 2019
    • Alveare Winery Cabernet Franc - The Basket press 2018
    • Alveare Winery Malbec - 2019
    • Alveare Winery Bee & Barrel - The Bee 2018
    • Alveare Winery Spanish Dancer 2019
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.

Otsikko

Go to Top