Tornatore

Tornatore

Viinit / Wines:

  • Tornatore Etna Rosso 2019
Osasto: Avainsana tuotteelle Brand:

Kuvaus

Tornatoren viinitilalla viinin tuotannolla on pitkä historia. Tornatoren perhe perusti viinitilan vuonna 1865. Tilalla on alusta asti vaalittu viiniköynnösten ainutlaatuista terroiria eli kasvuympäristöä ja maaperää. Seuraavat sukupolvet ovat hoitaneet tilaa perinteitä kunnioittaen.

Nykyään viinitilalla on monta omistajaa. Tila käsittää 60 hehtaaria joista 46 hehtaaria on viinitarhoja, 8 hehtaaria oliivipuita ja 5 hehtaaria hasselpähkinäpuita. Tornatore on Etna DOC-alueen suurin viinintuottaja. Tila sijaitsee Castiglione di Sisiliassa Etnan pohjoisrinteessä ja siihen kuuluvat monet arvostetut viinitarhat kuten Crasà, Pietrarizzo, Malpasso ja Pietramarina. Korkeus vaihtelee 500 metristä 700 metriin ja maaperä on vulkaanista maata, jossa on paljon mineraaleja.

Tilalla viljellään sisilialaisia rypäleitä. Nerello Mascalesesta ja Nerello Cappucciosta tulee punaviiniä ja Carricantesta ja Catarattosta valkoviiniä. Rypäleet kerätään käsin pieniin koreihin, jotta ne voidaan kuljettaa viinimöön mahdollisimman pian. Nykyään käytössä ovat nykyaikaiset laitteet, jotta myöskin viinimössä voidaan vähentää ympäristön kuormitusta mahdollisimman paljon. Koko viinimö käy uusiutuvalla energialla. Rypäleet valikoidaan vielä kerran käsin ja melkein aina käymiseen ja kypsymiseen käytetään suuria, vanhoja tammitynnyreitä. Tornatore tekee lujasti töitä ilmaistakseen viiniensä ainutlaatuiset ominaisuudet niin luonnollisin menetelmin kuin mahdollista.

Lisätiedot

Maa

Italia

Otsikko

Go to Top