Kauppa

  • Master Class: Beaulieu Vineyards - Discovering a cult Napa Valley Classic

    Master Class -luento Pe 18.10.2024 klo 18:00 Luennoitsija: Annika Pohl, Senior Business Manager Nordics & Luxury EMEA Hinta: 80 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi / This Master Class is held in English. Yli 100 vuotta laadukasta viininvalmistusta. Beaulieu Vineyards on yksi pisimpään jatkuvasti toimivista Napa Valleyn viinitiloista. Heidän viininvalmistuksensa perintö on säilynyt katkeamattomana yli vuosisadan ajan ja heidän esimerkkinsä on vaikuttanut vahvasti Napan ja koko Amerikan viinin valmistukseen. Georges de Latour ja hänen vaimonsa Fernande perustivat viinitilan 1900-luvun alussa visiona valmistaa Napa Valleyn viinejä, jotka pystyvät kilpailemaan hänen kotimaansa Ranskan viinien kanssa. Beaulieu Vineyards on edelleen yksi arvostetuimpia napa Valleyn tuottajia. Kun viinintekijä André Tchelistcheff liittyi Beaulieu Vineyardsiin vuonna 1938, hän maisteli de Latour-perheen yksityistä viiniä – jota he kutsuivat Private Reserve-viiniksi - vuodelta 1936. Tämä Cabernet Sauvignon -pohjainen viini oli niin erottuva, että Tchelistcheff vaati, että se pullotetaan ja myydään viinitilan lippulaivaviininä. Vuonna 1940 Beaulieu Vineyards julkaisi Private Reserven ensimmäisen vuosikerran ja nimesi sen perustajansa kunniaksi. Tuloksena olevasta viinistä tuli ensimmäinen julkaisu Georges de Latour Private Reserve Cabernet Sauvignonista, viinistä, josta tuli Napa Valleyn ensimmäinen "kultti" Cabernet Sauvignon. Yli 70 vuoden aikana Georges de Latour Private Reserve Cabernet Sauvignonista on tullut Napa Valley Cabernet Sauvignon -viinien ikoni yhtenä kerätyimmistä amerikkalaisista viineistä. Tällä Master Class -luennolla pääset brand ambassador Annika Pohlin johdolla maistamaan 2 eri vuosikertaa, 1981 ja 2018, tätä ikonista viiniä. Sen lisäksi maistettavana heidän valkoinen Sauvignon Blanc ja 3 muuta huippulaadukasta Napa Valley Cabernet Sauvignon punaista viiniä. Maistettavat viinit:
    • Beaulieu Vineyards Sauvignon Blanc 2023
    • Beaulieu Vineyards Napa Valley Cabernet Sauvignon 2018
    • Beaulieu Vineyards Tapestry Reserve Red Wine Napa Valley 2018
    • Beaulieu Vineyards Rutheford Napa Valley Cabernet Sauvignon 2019
    • Beaulieu Vineyards Georges de Latour Private Reserve 2019
    • Beaulieu Vineyards Georges de Latour Private Reserve 1981
    Huomioithan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Beaulieu Vineyards - Discovering a cult Napa Valley Classic

    Master Class Fri Oct 18th at 6.00 pm Speaker: Annika Pohl, Senior Business Manager Nordics & Luxury EMEA Price: 80 € This Master Class is held in English. More than 100 years of quality winemaking. Beaulieu Vineyards is one of Napa Valley's longest continuously operating wineries. Their winemaking legacy has remained unbroken for over a century, and their example has had a strong influence on Napa and all of American winemaking. Georges de Latour and his wife Fernande founded the winery in the early 20th century with the vision of producing Napa Valley wines that could compete with the wines of his native France. Beaulieu Vineyards remains one of the most respected Napa Valley producers. When winemaker André Tchelistcheff joined Beaulieu Vineyards in 1938, he tasted the de Latour family's private wine—which they called Private Reserve—from 1936. This Cabernet Sauvignon-based wine was so distinctive that Tchelistcheff insisted it be bottled and sold at the winery. as a flagship wine. In 1940, Beaulieu Vineyards released the first vintage of Private Reserve and named it in honor of its founder. The resulting wine became the first release of Georges de Latour Private Reserve Cabernet Sauvignon, a wine that became Napa Valley's first "cult" Cabernet Sauvignon. Over 70 years, Georges de Latour Private Reserve Cabernet Sauvignon has become an icon of Napa Valley Cabernet Sauvignon wines as one of the most collected American wines. With this Master Class lecture, led by brand ambassador Annika Pohl, you can taste 2 different vintages, 1981 and 2018, of this iconic wine. In addition to that, to taste their white Sauvignon Blanc and 3 other top quality Napa Valley Cabernet Sauvignon red wines. Wines
    • Beaulieu Vineyards Sauvignon Blanc 2023
    • Beaulieu Vineyards Napa Valley Cabernet Sauvignon 2018
    • Beaulieu Vineyards Tapestry Reserve Red Wine Napa Valley 2018
    • Beaulieu Vineyards Rutheford Napa Valley Cabernet Sauvignon 2019
    • Beaulieu Vineyards Georges de Latour Private Reserve 2019
    • Beaulieu Vineyards Georges de Latour Private Reserve 1981
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Avondalen kuvankaunis viinitila sijaitsee Etelä-Afrikan Paarl-laaksossa. Historialliset asiakirjat kertovat että Paarl-laaksossa on tuotettu viiniä yli 300 vuotta ja että alue Avondalen ympärillä oli ensimmäisiä paikkoja josta varattiin maata viinin viljelyyn. Vuonna 1997 John ja Ginny Grieve ostivat Avondalen. Heidän nuorin poikansa Johnathan kiinnostui pian viinintuotannosta ja otti vastaan haasteen muutta tilan tuotannon luonnonmukaiseksi ja vastuulliseksi. Tänä päivänä Grieven perhe asuu Avondalella ja siellä asuvat myös ne 25 perhettä jotka työskentelevät tilalla. Ensimmäinen vuosikerta Avondalen nimellä tuotettiin vuonna 1999. Seuraavana vuonna raju tulipalo tuli vuorilta. Tuhkasta nousi nyt mahdollisuus muuttaa tuotantomenetelmiä uuteen, kestävän kehityksen suuntaan. Menneiden vuosien aikana Johnathan on kehittänyt ainutlaatuisen viinituotanotmenetelmän tilan 100 hehtaarille. Johnathan kutsuu menetelmää nimellä ”BioLOGIC” ja se perustuu luonnonmukaisiin ja biodynaamisiin periaatteisiin – ei vain siksi että voisi kehuskella erilaisilla sertifiointeilla vaan pikemminkin koska se on tuotantomenetelmä joka sopii toimintaan ja elämään tilalla. Avondalella harjoitetaan ns ”slow wine-making” joka suo viineille sen ajan minkä ne tarvitsevat kehittyäkseen koko potentiaalinsa mukaisesti. Kun viinit ovat kuluttajien käytettävissä niitä voi hyvin jo juoda mutta niillä on myöskin varastointiin tarvittava kestävyys ja luonne. Avondalella jokainen pieni askel perustuu kokonaiskuvaan ja yksityiskohtien huomiointiin ja tämän tuloksena on Äiti Maan sertifioimia erinoimaisia viinejä. ”I do what the wines want me to do.” Cornè Marais, Avondalen viinintekijä.
  • Banfi omistaa Toscanassa yhteensä noin 3.000 hehtaaria maata, josta 1.000 hehtaaria on käytetty viinin¬viljelyyn. Banfi on siis selvästi alueen suurin tuottaja ja he tuottavatkin viinejä useammalla Toscanan ala-alueella. Castello Banfi sijaitsee Toscanassa, lähellä Montalcinoa. Alue on tunnettu täyteläisistä ja intensiivisistä punaviineistä, jotka tehdään pääsääntöisesti Sangiovese ja Cabernet Sauvignon -rypäleistä. Tilan omistavat amerikkalaiset Marianin veljekset ja viinintekijänä toimii Ezio Rivella. Castello Banfi on valittu Italian parhaaksi viinitilaksi jo 14 kertaa.
  • Uuden-Seelannin eteläsaarella sijaitsevan Bannock Braen erikoisuus on ”Gravity winery”, jossa painovoima siirtää viinin aina seuraavaan prosessin vaiheeseen. Käsinkerätyistä ja puhdistetuista rypäleistä Gravity Wineryyn asti viinin jokainen valmistusvaihe kiteyttää Central Otagon tyylin. Bannock Brae kuuluu Waimea Estatesin tavoin uusiseelantilaiseen Booster Wine Groupiin, ja yrityksellä on Sustainable Winegrowing New Zealand -vastuullisuussertifikaatti, jonka tehtävänä on edistää ja ylläpitää ekologisesti kestävää maataloutta Uudessa-Seelannissa.
  • Beaulieu Vineyardsin viininvalmistuksen perintö on säilynyt katkeamattomana yli vuosisadan. George De Latour ja hänen vaimonsa Fernande perustivat Beaulieu Vineyardsin vuonna 1900 Kalifornian Rutherfordiin, joka on AVA-luokiteltu alue. Kun Georges de Latour muutti Kaliforniaan Bordeaux'sta vuonna 1883, hänellä oli erinomaiset tiedot viininviljelystä ja viinin valmistuksesta. Nähtyään henkeäsalpaavan Napan laakson lähellä Rutherfordia Georgesin vaimo Fernande huudahti "Quel beau lieu!", "Mikä kaunis paikka!" Näin viinitarha sai nimensä. Beaulieun tarina yhtenä Napa Valleyn pisimpään toimineista viinitiloista koostuu viinitilan ainutlaatuisesta sijainnista ja poikkeuksellisista ihmisistä, jotka olivat mukana muovaamassa USA:n viininvalmistusta. Tämä ikoninen Napa Valleyn viinitila kunnioittaa klassisia arvoja ja käsityötaitoja uskoen ja luottaen pitkään historiaan ja perinteisiin. Yli 100 vuoden ajan Beaulieu Vineyardin ”terroir” on ollut ylistettyjen BV Cabernet Sauvignon -viinien selkäranka. Pääviinintekijä Trevor Durling on vasta viides viinintekijä tilan yli 120-vuotisen historian aikana.
  • Bernard-Massard on 104-vuotias luxemburgilainen kuohuviinituottaja Mosel-joen rannalta. Tilan perustaja Jean Bernard halusi valmistaa "luxemburgin samppanjan", ja kaikki Bernard-Massardin kuohuviinit tehdään perinteisellä menetelmällä. Perheomisteista taloa johtaa Clasenin perhe 5. sukupolvessa. Bernard-Massard Chardonnay Brut palkittiin tänä vuonna Viinilehden Vuoden kuohuviiniksi.
  • Bodegas Paco García -viinitila sijaitsee Murillon kaupungissa, Río Leza -joen varrella, Rioja-alueella Espanjassa. Tila perustettiin vuonna 2008 Juan Bautista Garcían toimesta. Talo tunnetaan moderneista ja hedelmäisistä viineistään. Symbolina käytetään mustaa kädenjälkeä, joka edustaa käsityöperinnettä. Paco Garcia viljelee Tempranillo-, Grenache- ja Graciano-rypäleitä 40 hehtaarin alueella. Tunnetuimpia viinejä ovat Paco García Reserva, Crianza, Seis ja Beautiful Things. Viinitila on saavuttanut kansainvälistä arvostusta ja palkintoja.
  • Château Fontesteau, joka on Bernard-Massardin osaomistama viinitila, sijaitsee keskellä Médocin niemimaata, lähellä maineikasta Pauillac'ia. Château Fontesteau -viinin jokainen vuosikerta on erilainen, mutta tietyillä ehdoilla: Viinistä vähintään puolet pitää olla Cabernet Sauvignonia ja viinin tulee olla tammitettua. Viinistä 3/4 on kypsytetty ranskalaisessa tammessa, ja tammitynnyreistä 1/4 on uusia. Loput viinistä pidetään terästankeissa, millä ylläpidetään viinin marjaisuutta ja raikkautta.
  • Château Maucamps sijaitsee Haut-Médocissa, idyllisessä Macaun kylässä. Tämän yli 22 hehtaarin viinitarhan maaperä on syntynyt vieressä olevan Garonne-joen sorasta sekä savesta. Täydellinen sijainti lähellä joenrantaa takaa viinitarhalle ainutlaatuisen mikroilmaston, josta hyötyvät myös naapurissa olevat arvostetut cru-tilatkin. Tilalla viljellyistä rypäleistä syntyy klassisia punaviinejä, jotka ovat täyteläisiä, suhteellisen pehmeillä tanniineilla. Vaikka Château Maucampsin voimakkaat punaviinit näyttävät potentiaalinsa jo nuorina, ikääntyminen tuo makumaailmaan aivan uuden ulottuvuuden tanniinien pehmentyessä ja maun kehittyessä.
  • Ciavolichit olivat villakauppiaita, jotka saapuivat Miglianicoon vuonna 1500. He rakensivat vuonna 1853 perheen ensimmäisen kellarin, yhden Abruzzon vanhimmista viininvalmistusrakennuksista. Ciavolichin viinitilan tuotannon sydän on nykyään Loreto Aprutinossa, Contrada Salmacinassa. Tilaa ympäröivät yhteensä 35 hehtaaria viinitarhoja, kolme hehtaaria oliivitarhoja ja 10 hehtaaria peltoa. Viime vuosina on aloitettu työ 1960-luvulla istutettujen viiniköynnösten alkuperäisen geneettisen perinnön vahvistamiseksi. Pianellassa sijiaitseva Ciavolichin tila käsittää 15 hehtaaria joista kuudella hehtaarilla on istutettu Montepulcianoa (d’Abruzzo) ja yhdellä Pecorinoa, molemmat lajikkeet vuonna 2000. Chiara Ciavolich jatkaa viljelyä siirtääkseen muinaisen historian eteenpäin viinin kautta. Viini on punainen lanka, joka yhdistää menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden.
  • CLOS ALKIO - DOQ PRIORAT

    Mikko Alkio perusti Clos Alkion vuonna 2020. Clos Alkio jatkaa jo 1200- luvulla toimintansa aloittaneen viinitilan perinteitä. Clos Alkio sijaitsee Gratallopsin kylässä, Prioratin maakunnassa - yhdellä arvostetuimmalla viininviljelyalueella maailmassa. Clos Alkion kaikki viinit ovat Priorat DOQ:n hyväksymiä. Denominació d’Origen Qualificada -luokituksen ovat saaneet Prioratin ohella vain Rioja-alueen viinit.

    Clos Alkion viinit syntyvät pääasiassa vanhojen Garnacha- ja Cariñena- viiniköynnösten rypäleistä. Ainutlaatuiset yhden rypälelajikkeen viinit paljastavat hienosti Prioratin rypäleiden luonnollisen ja puhtaan maun. Useamman rypäleen sekoitteita valmistetaan yhdistämällä niihin Cabernet Sauvignonia, Shirazia, Merlotia ja Tempranilloa. Clos Alkio valmistaa lisäksi myös erittäin hienostuneita valkoviinejä. Ensimmäinen vuosikertamme on 2020.

    Rypäleiden ohella myös valmistusprosessimme on mahdollisimman korkeatasoinen. Olemme investoineet toimialan parhaimpiin laitteistoihin, tuotantovälineisiin sekä ranskalaisiin tammitynnyreihin. Tilalla voidaan käsitellä noin 30 000 kiloa rypäleitä sadonkorjuun aikana. Yhdessä paikallisten kumppaniemme kanssa tuotantokapasiteettimme on 30 000 - 40 000 pulloa vuodessa. Päämääränämmme on kehittää viinitilaa innovaatioiden sekä analytiikan avulla tuottaaksemme korkeatasoisia viinejä - Prioratin perinteitä kunnioittaen. www.closalkio.com 

  • Domaine des Sénéchauxin nimi tulee ”Sheriffin metsästä” eli Le Bois Sénéchauxista, joka sijaitsee keskellä Châteauneuf-du-Papen historiallista ydinaluetta. Tila nykyisessä muodossaan on perustettu Raynaudin perheen toimesta 1950-luvulla. Tila nykyiset omistajat ovat Cazesin ja Pradonin perheet. Cazesin perhe omistaa maineikkaan Chateau Lynch-Bagesin Grand Cru-viinitilan Bordeauxin Pauillacista. Domaine des Sénéchaux käyttää käyttää viinin kypsytyksessä yksivuotisia Lynch-Bagesin tammitynnyreitä ja sillä on 27 hehtaaria viinitarhoja Chatenauf-du-Papessa.
  • Viinitalo sijaitsee Bollènessa, Vauclusen alueella Rhônessa. Perhe Gaide omistaa siellä n.45 ha viinitarhoja. Suvun viininviljely alkoi Bordeauxissa 1830-luvulla.Vuonna 1972 Gaiden perhe osti ensimmäiset viinitarhat Rhônesta. Viinitaloa hoitaa nykyään Thierry ja Evelyne Gaide, poikansa Fabien kanssa. Luomuviinejä talon on tuottanut vuodesta 2021 alkaen.
  • Perheomisteinen Domaine Michel Voarick sijaitsee Burgundin sydämessä, pienessä Aloxe-Corton-nimisessä kylässä, Burgundin Côte de Beaunen osa-alueen pohjoispäässä. Aloxe-Corton on Côte de Beaunen ainoa punainen grand cru luokituksen saanut viinitarha: Corton. Corton on samalla Burgundin suurin grand cru -viinitarha, joka kattaa Montagne de Corton -kukkulan rinteet Côte de Beaunessa. Alueella tuotetaan myös klassista valkoista Chardonnaysta valmistettua Grand cruta, Corton-Charlemagnea. Domaine Michel Voarickin neljännen sukupolven edustajana Victor jatkaa arvostettujen viinien valmistusta Cortonin sydämessä. Rypäleet kasvavat tunnetuilla viinitarhoilla kuten Corton-Charlemagne, Corton-Renardes, Aloxe-Corton ja Pernand-Vergelesses. Viininvalmistuksessaan Domaine Michel Voarick pyrkii välttämään enologisia lisäaineita ja sienitautien torjunta-aineita ja pyrkii kunnioittamaan viinitarhojen luonnollista biologista monimuotoisuutta. Tämä omistautuminen perinteiselle, kestävälle viininvalmistukselle antaa viineille ainutlaatuisen luonteen ja poikkeuksellisen terroir-kokemuksen. Vieraile ständillämme löytääksesi viinejä, jotka ilmentävät Michel Voarickin perhetilan intohimoa, perintöä ja aitoutta. Domaine Michel Voarick etsii viineilleen maahantuojaa Suomesta.
  • Domini Veneti on arvostetun viinintuottajan Cantina Valpolicella Negrarin premium-tuote¬perhe, joka perustettiin vuonna 1989 korkealaatuisten Valpolicella Classico -alueella tuotettujen viinien kehittämiseen. Aluetta kutsuttiin vuoteen 1177 asti Pruvinianoksi, mistä tuoteperhe saakin nimensä. Cantina Valpolicella Negrar on tunnettu Amarone- sekä Ripasso-viineistään. Yritys on koko Valpolicellan alueen suurimpia viinintuottajia ja on valmistanut paikallisia viinejä osuuskuntaperiaatteella jo yli 90 vuotta.
  • Vuonna 1798 perustettu Dow’s oli ensimmäinen portviinituottaja, joka investoi laajasti premium-viinitarhoihin Douron alueella. Erityisesti Dow’sin vuosikertaportit ovat maailmankuuluja. Dow’sin omistaa Symingtonin perhe, jonka viides sukupolvi työskentelee perheyrityksessä. Dow’sin portviinit ovat kautta linjan klassisen tyylikkäitä. Ryhdikkään kuiva ja napakka jälkimaku tekee Dow’sin portviineistä mielenkiintoisia ja luonteikkaita, erottaen ne täyteläisten makeiden portviinien joukosta.
  • Viinitila E. Guigal sijaitsee Ranskassa, Ampuis'n kylässä Rhônen jokialueella, jossa on ollut viinituotantoa jo yli 20 vuosisadan ajan. Tällä perhetilalla on valmistettu viinejä vuodesta 1946 lähtien ja nyt mennään jo kolmannessa polvessa huikeiden saavutusten kera. Viinit ovat Côte-Rôtie -alueelle tyypillisesti täyteläisiä, runsaita ja hyvin ikääntyviä. Tuoteperheeseen kuuluu maailmanlaajuisesti arvostettuja ja loisteliaita vuosikertaviinejä esim. Côte-Rôtie, Condrieu, Hermitage, Châteauneuf-du-Pape, Saint-Joseph ja Crozes-Hermitage. Côte-Rôtien tarhaviinit, ns. LaLa-viineiksi tituleeratut prestige-viinit, hurmasivat mm. 1980-luvulla ilmiöksi Yhdysvalloissa nousseen viinikriitikon Robert Parkerin. Hänen ylistävät arvionsa nostivat E. Guigalin viinit lopulta maailman himotuimpien viinien joukkoon.
  • El Esteco sijaitsee Calchaquín laakson sydämessä, Argentiinan luoteisosassa, Saltan viinialueella. Calchaquín laakso on yksi maailman korkeimmalla sijaitsevista viinialueista. Alue tunnetaan ainutlaatuisesta maantieteestään, joka ulottuu vuoristo-autiomaasta subtrooppiseen metsään. El Estecon viinitilalla on liki 780 hehtaaria viiniviljelyksiä. Suurin osa tarhoista sijaitsee 1 700 – 2 000 metrin korkeudessa, Cafayaten laaksossa, ja korkeimmat viinitarhat ovat jopa 3 000 metriä merenpinnan yläpuolella. Alueen ainutlaatuiset kasvuolosuhteet takaavat aurinkoisen ja lämpötiloiltaan optimaaliset olosuhteet rypäleille. Tarhojen sijainti korkealla on rypäleille erinomainen kasvupaikka muuten kuumalla alueella, sillä rypäleet voivat kypsyä kiireettä hedelmäisiksi ja aromikkaiksi. Bodega El Estecon historia juontaa aina vuoteen 1892 asti, jolloin ranskalaisveljekset David ja Salvador Michel yhdessä Davidin italiaisen vaimon Gabriela Torinon kanssa asettuivat Calchaquín laaksoon ja ryhtyivät alueen viininviljelyn pioneereiksi. El Estecon viinintekijänä toimii tänä päivänä Alejandro Pepa ja viinitalo on osa argentiinalaista Peñaflor Groupia, johon kuuluvat mm. viinitalot Trapiche ja Finca Las Moras.
  • Master Class: Fontanafredda - A Journey to the Barolo with Fontanafredda

    Master Class -luento PE 18.10.2024 klo 16:30 Master Class -luento LA 19.10.2024 klo 17:00 Luennoitsija: Fabio Bosio, Export Manager at Fontanafredda Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Piemonten merkittävimpiin tuottajiin lähes kahdeksan miljoonan pullon vuosituotannollaan lukeutuva Fontanafredda on kansainvälisesti tunnettu erityisesti arvostetuista Barolo -viineistään. Italian ensimmäisen kuninkaan Victor Emmanuel II:n vuonna 1858 perustama viinitalo kerää rypäleet omien tarhojensa lisäksi lähes 400 sopimusviljelijän palstoilta Piemonten kaikilta merkittävimmiltä alkuperäalueilta. Tällä Master Class -luennolla pääset tutustumaan Fabio Bosion johdolla kuuteen erilaiseen Barolo-viiniin. Voit vertailla minkälainen vaikutus maaperällä, terroirilla tai eri Piemonten alueilla on viiniin ja millaisen ilmenemismuodon Nebbiolo-rypäle näistä saa. Näiden Piemonten helmien Master Class -luennolla saamme selville, kuinka terroirilla ja viininvalmistuksella on suuri rooli Barolo-viinien luomisessa ja valmistamisessa. Maistettavat viinit:
    • Fontanafredda Barolo Silver Label 2020
    • Fontanafredda Barolo Serranlunga d'Alba 2020
    • Fontanafredda Barolo La Rosa 2020
    • Fontanafredda Barolo Paiagallo La Villa 2020
    • Fontanafredda Barolo Lazzarito La Delizia 2020
    • Fontanafredda Barolo Riserva 2016
    Huomioithan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Fontanafredda - A Journey to the Barolo with Fontanafredda

    Master Class FRI October 18th 2024 at 4:30 pm Master Class SAT October 19th 2024 at 5:00 pm Speaker: Fabio Bosio, Export Manager at Fontanafredda Price: 50 € This Master Class is held in English. Fontanafredda, which is one of the most important producers in Piedmont with its annual production of almost eight million bottles, is internationally known especially for its prestigious Barolo wines. Founded in 1858 by the first king of Italy, Victor Emmanuel II, the winery collects grapes from its own orchards, from the plots of almost 400 contract growers from all the most important regions of origin in Piedmont. With this Master Class lecture, led by Fabio Bosio, you will get to know six different Barolo wines. You can compare what kind of effect the soil, terroir or different regions of Piedmont have on the wine and what kind of expression the Nebbiolo grape gets from them. In the Master Class lecture of these gems of Piedmont, we will find out how terroir and winemaking play a big role in the creation and production of Barolo wines. Wines
    • Fontanafredda Barolo Silver Label 2020
    • Fontanafredda Barolo Serranlunga d'Alba 2020
    • Fontanafredda Barolo La Rosa 2020
    • Fontanafredda Barolo Paiagallo La Villa 2020
    • Fontanafredda Barolo Lazzarito La Delizia 2020
    • Fontanafredda Barolo Riserva 2016
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Fernand Engel on tunnettu viinitila Alsacen alueella, Koillis-Ranskassa. Viinitila perustettiin vuonna 1949, ja se on edelleen perheomisteinen, nyt jo kolmannessa sukupolvessa ja viljeltyä maata on noin 60 hehtaaria. Tilan sydän sijaitsee Rorschwihrin kylässä, joka on tunnettu laadukkaista viineistään ja erinomaisista kasvuolosuhteistaan viiniköynnöksille. Fernand Engel on erikoistunut biodynaamiseen ja luomuviljelyyn, ja se on yksi Alsacen suurimmista luomuviinintuottajist. Tila on omistautunut kestävälle viljelylle ja käyttää luonnonmukaisia menetelmiä viininviljelyssä ilman synteettisiä torjunta-aineita tai lannoitteita. Tämä lähestymistapa heijastuu heidän viiniensä puhtauteen ja alueen terroirin ainutlaatuisuuden korostamiseen. Viinitilan tuotevalikoimaan kuuluu laaja kirjo Alsacen klassisia viinejä, kuten Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris mutta myös erittäin laadukkaita Crémant d'Alsace kuohuviinejä. Fernand Engel tuottaa viinejä kaikista Alsacen laatuluokituksista, mukaan lukien Grand Cru -viinit. Tila on saanut lukuisia palkintoja ja tunnustuksia laadukkaista viineistään, ja se on arvostettu niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Fernand Engel -viinit heijastavat alueen pitkää viininviljelyperinnettä ja modernia, kestävää lähestymistapaa viininvalmistukseen.
  • Piemonten merkittävimpiin tuottajiin lähes kahdeksan miljoonan pullon vuosituotannollaan lukeutuva Fontanafredda on kansainvälisesti tunnettu erityisesti Barolo -viineistään. Italian ensimmäisen kuninkaan Victor Emmanuel II:n vuonna 1858 perustama viinitalo kerää rypäleet omien tarhojensa lisäksi lähes 400 sopimusviljelijän palstoilta Piemonten kaikilta merkittävimmiltä alkuperäalueilta.
  • Mario Geisse on Brasilian kukoistavan kuohuviiniteollisuuden edelläkävijä. Vuonne 1976 hän muutti kotimaastaan Chilestä Moet & Chandon do Brazil maajohtajaksi ennen oman tilansa, Familia Geissen perustamista. Geissen viinitarhat kuuluvat Vale da Montanhan viiniviljely alueeseen. Viinitarhojen sijainti korkeammalla takaa riittävästi aurinkoa hedelmien kypsymiseen ja viileät yöt puolestaan säilyttämään hienojen kuohuviinien valmistukseen tavattavan happamuuden. Viinit on valmistettu samppanja menetelmällä, 75% Chardonnay ja 25% Pinot Noir sekoituksesta. Rypäleet poimitaan käsin ja kypsytyksessä olevat pullot käännetään käsin.
  • Master Class: Masi – The Master of Amarone della Valpolicella Classico

    Master Class -luento PE 18.10.2024 klo 19:30 Master Class -luento LA 19.10.2024 klo 15:30 Luennoitsija: Giacomo Boscaini, Export Manager at Masi Hinta: 90 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Tänä päivänä Masi lukeutuu johtaviin Amaronen tuottajiin. Masin tarina alkaa vuonna 1772, jolloin Boscainin perhe teki ensimmäisen sadonkorjuunsa arvostetuilla viinitarhoilla "Vajo dei Masissa", laaksossa Valpolicella Classican alueen sydämessä. Yli 200 vuoden intohimoisen viininvalmistuksen jälkeen yritys on edelleen perheen käsissä kuudennen, seitsemännen ja kahdeksannen sukupolven johdolla. Vuosien aikana viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi ja yhdeksi ikonisimmaksi Amarone-viinien tuottajaksi. Masi on aikanaan kehittänyt kaksi meille suomalaisille niin kovin tuttua valmistusmenetelmää, appassimento- sekä ripasso-menetelmät. Nämä valmistusmenetelmät ovat sittemmin muodostuneet kaikkien viininystävien tuntemiksi järkkymättömiksi osiksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta ja ovat olleet perustana suosituille ja arvostetuille Amarone -viineille. "I was born in Valpolicella Classica and the land of Amarone is my land. You need to have been born here, in these hills, to a family of winemakers, and you need to have lived in a typical house of the area to understand what Amarone represents: more than a technique, more than a wine, it is a philosophy, an art, and even more, an important companion in life.” Näin kuvailee Masin pääjohtaja Sandro Boscaini, hänen suhdettaan Valpolicellaan ja tähän ikoniseen italialaiseen viiniin. Tällä Master Class -luennolla Giacomo Boscaini perehdyttää meidät Amarone della Valpolicella Classicoon, sen valmistuksen taiteesta ja pitkäikäisyydestä. Hän esittelee kolme klassista Amarone-viiniä perheeltään: Single Vineyard -viinit Amarone Mazzano ja Campolongo di Torbe sekä klassisen Amarone della Valpolicella, Serego Alighieri Vaio Armaron -viinin. Kaikista viineistä pääsee maistamaan tuoreempaa sekä hieman ikääntyneempää vuosikertaa. Masin vientijohtaja Giacomo Boscaini edustaa seitsemättä sukupolvea Masin perheyrityksessä. Maistettavat viinit:
    • Masi Campolongo di Torbe Amarone della Valpolicella Classico 2013
    • Masi Mazzano Amarone della Valpolicella Classico 2013
    • Serego Alighieri Vaio Armaron Amarone della Valpolicella Classico 2017
    • Masi Campolongo di Torbe Amarone della Valpolicella Classico 2007
    • Masi Mazzano Amarone della Valpolicella Classico 2007
    • Serego Alighieri Vaio Armaron Amarone della Valpolicella Classico 2009
    Huomioithan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Masi – The Master of Amarone della Valpolicella Classico

    Master Class FRI October 18th 2024 at 7:30 pm Master Class SAT October 19th 2024 at 15:30 pm Speaker: Giacomo Boscaini, Export Manager at Masi Price: 90 € This Master Class is held in English. Today, Masi is one of the leading producers of Amarone. The story of Masi begins in 1772, when the Boscain family made their first harvest in the prestigious vineyards of "Vajo dei Mas", a valley in the heart of the Valpolicella Classica region. After more than 200 years of passionate winemaking, the company is still in family hands with the sixth, seventh and eighth generations running it. Over the years, the winery has grown into an international success, an ambassador for Veneto in northern Italy and one of the most iconic producers of Amarone wines. Masi has developed two production methods that are very familiar to us Finns, the appassimento and ripasso methods. These production methods have since become known to all wine lovers as unshakable parts of Northern Italian winemaking and have been the basis of the popular and valued Amarone wines. "I was born in Valpolicella Classica and the land of Amarone is my land. You need to have been born here, in these hills, to a family of winemakers, and you need to have lived in a typical house of the area to understand what Amarone represents: more than a technique, more than a wine, it is a philosophy, an art, and even more, an important companion in life.” This is how Masi's CEO Sandro Boscaini describes his relationship with Valpolicella and this iconic Italian wine. In this Master Class lecture, Giacomo Boscaini introduces us to Amarone della Valpolicella Classico, the art of its production and its longevity. He presents three classic Amarone wines from his family: Single Vineyard wines Amarone Mazzano and Campolongo di Torbe and the classic Amarone della Valpolicella, Serego Alighieri Vaio Armaron. You can taste fresher and slightly older vintages of all wines. Masi's export director Giacomo Boscaini represents the seventh generation in the Masi family business. Wines
    • Masi Campolongo di Torbe Amarone della Valpolicella Classico 2013
    • Masi Mazzano Amarone della Valpolicella Classico 2013
    • Serego Alighieri Vaio Armaron Amarone della Valpolicella Classico 2017
    • Masi Campolongo di Torbe Amarone della Valpolicella Classico 2007
    • Masi Mazzano Amarone della Valpolicella Classico 2007
    • Serego Alighieri Vaio Armaron Amarone della Valpolicella Classico 2009
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Giuseppe Campagnolan viinitalo sijaitsee Venetossa Valpolicellan viinialueella pienessä Maranon kylässä. Viinitalon perusti Carlo Campagnola vuonna 1886. Nykyään taloa johtaa Guiseppe Campagnola sisartensa Antonellan ja Monican kanssa, myös Guiseppen pojat Andrea ja Paolo Campagnola ovat mukana perheyrityksessä. Viinitalon sydän on Marano di Valpolicellassa, missä Campagnola tuottaa viininsä. Rypäleet Campagnolan viineihin tulevat niin omailta tarhoilta kuin pitkäaikaisilta kumppaneilta, paikallisilta viininviljelijöiltä.
  • Domänenweingut Schloss Schönborn on Saksan vanhimpiin kuuluva viinitalo, joka aloitti viinintuotannon Rheingaussa vuonna 1349. Talo on edelleen saman suvun omistuksessa ja jo 28.sukupolvi on tilan toiminnassa mukana. Shönborn tuottaa viinejä Rheingaun lisäksi Frankenin alueilla. Heidän huipputarha on kuuluisa Marcobrunn Rheingaussa, joka on ostettu jo 1600-luvulla. Viinitalon omistaa kreivi Paul von Schönborn. Hänen poikansa Alexander von Schönborn työskentelee yrityksessä yhdessä isänsä kanssa.
  • Greywacke on sekä yksi Uuden-Seelannin tunnetuimmista kivilajeista että viinitila joka on Kevin Juddin henkilökohtainen sijoitus. Kevin antoi ensimmäiselle viinitilalleen, joka sijaitsee Rapaurassa, nimen Greywacke yksinkertaisesti koska maaperässä siellä oli paljon pyöreitä kiviä. Nykyään Kevin tuottaa viininsä Dog Point Winery-viinitilalla Brancott Valleyssa. Se on tuotantolaitos, jonka hän on saanut käyttöönsä ystäviensä ja työtoveriensa Ivan Sutherlandin ja James Healyn avulla. Greywacken portfolio tunnetaan kahdesta kokonaan erityylisestä Sauvignon Blancista sekä Pinot Noirsta. Näiden lisäksi tuotetaan viiniä Chardonnaystä ja kolmesta aromaattisesta rypäleestä Pinot Gris, Riesling ja Gewurtztraminer, tosin pienempiä määriä. Kevin on Marlboroughin viinintuotannon todellisia pioneerejä  joka on onnistunut luomaan tyylikkäitä ja omaperäisiä viinejä. Viinintuotannon lisäksi hän omistautuu toiselle uralle valokuvaajana ja hänen ilmaisuvoimaiset kuvansa löytyvät julkaisuista ympäri maailman. Myös Greywacken viinien etikettejä koristavat Kevinin ottamat kuvat.
  • Master Class: Brazilian Reds - Brazilian reds from Espirito Santo do Pinhal region

    Master Class -luento PE 18.10.2024 klo 18:00 Luennoitsijat: Gustavo Gonzalez, Winemaker, Guaspari Winery - Marcelo Fontes, SVP Operations, Tolt Traders Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi Teams -yhteydellä./ This Master Class is held in English via Teams connection. Ainutlaatuinen tilaisuus maistaa Brasilian huippupunaviinejä. Brasiliassa tuotetun viinin laatu on parantunut valtavasti viime vuosikymmeninä, mutta se on edelleen melko tuntematon viinintuottajamaa monille viininystäville. Ensimmäiset viiniköynnökset tuotiin Brasiliaan portugalilaisten toimesta vuonna 1532, mutta vasta parina viime vuosikymmeninä investoinnit teknologiaan, infrastruktuuriin, koulutukseen ja viinialan organisaatioon ovat nostaneet Brasilian viinien laadun huippuviinien tasolle. Brasilian parhaat viinit ovat korkealla viljellyt Syrah- ja Bordeaux-tyyliset punaviinit sekä jo mainetta niittäneet kuohuviinit. Tällä Master Class -luennolla sinulla on mahdollisuus oppia lisää brasilialaisista viineistä ja maistaa upeita punaviinejä Espirito Santo do Pinhal -alueelta. Guaspari on nuori, kansainvälisesti palkittu viinintuottaja, joka sijaitsee entisen siirtomaa-ajan kahviviljelmän paikalla Serra da Mantiqueiran ylängöllä São Paulon osavaltiossa. Guaspari on saanut paljon tunnustusta erityisesti Isossa-Britanniassa punaisella Vista da Serrallaan (100 % Syrah). Vuoden 2017 Vista da Serra sai 95 pistettä brittiläiseltä Decanter Magazinelta. Guaspari-viinintekijä Gustavo Gonzalez opastaa meidät mielenkiintoiseen brasilialaisten punaviinien maailmaan. Yli viidentoista vuoden viininvalmistuksen kokemuksella Gustavo yhdistää ainutlaatuisen viininvalmistuksen kaikki osa-alueet. Gustavo aloitti viininvalmistuksen uransa Robert Mondavi -viinitilalla Napassa ja hän on työskennellyt myös Ruffinolla Italiassa. Hän on myös Napa Valleyn Mira Wineryn pääviinintekijä. Terra Nossa -viinitila ja -viinitarhat on ystävien välinen projekti, jota johtaa chileläinen viinintekijä Cristian Sepúlveda, joka on valmistanut viiniä Serra de Mantiqueirassa yli vuosikymmenen ajan. Hän on Brasilian talvisatoliikkeen (winter harvest / double pruning technique) eturintamassa. Tällä Master Class -luennolla pääset maistamaan ja vertailemaan myös kolmea erinomaista Terra Nossa Wineryn punaviiniä. Maistettavat viinit:
    • Guaspari Winery Syrah Vista do Cha 2017
    • Guaspari Winery Syrah Vista da Serra 2020
    • Guaspari Winery Terroir Pinot Noir
    • Terra Nossa -viinitila Profano 2021
    • Terra Nossa Winery Cateto 2022
    • Terra Nossa Winery Classic 2021
    Huomioithan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Brazilian Reds - Brazilian reds from Espirito Santo do Pinhal region

    Master Class FRI October 18th at 6:00 pm Speakers: Gustavo Gonzalez, Winemaker, Guaspari Winery - Marcelo Fontes, SVP Operations, Tolt Traders Price: 50 € This Master Class is held in English via Teams connection. An unique opportunity to taste top brazilian red wines. The quality of wine produced in Brazil has increased enormously over the past few decades, yet it remains an unknown quantity for many wine lovers. Since the first vines were introduced to Brazil in 1532 the industry has experienced its share of turbulence, but the overall progress has been astonishing. Investment in technology, infrastructure, training and organisation of the wine sector has ensured a remarkable improvement in the quality of Brazil’s wines over the past three decades. Brazil's best wines range from high altitude Syrah and Bordeaux-style reds to sparkling wines. During this Master Class you will have a chance to learn more about brazilian wines and to taste some great red wines from the Espirito Santo do Pinhal region. Guaspari is a young, multi award-winning winery located on the site of a former colonial-era coffee plantation in the Serra da Mantiqueira highlands of São Paulo state. Guaspari has gained a lot of recognition especially in UK with their the red Vista da Serra (100% Syrah) Their 2017 was awarded 95 points by Decanter Magazine in UK. Guaspari winemaker Gustavo Gonzalez will take you through some of Guasparis great reds. With over fifteen years of fine wine production experience, Gustavo brings a unique integration of all facets of winemaking. Gustavo began his professional winemaking career at Robert Mondavi Winery in Napa, and he has worked at Ruffino in Italy. He is also the the head winemaker for Napa valley Mira Winery. Terra Nossa winery and vineyards is a project between friends and led by Chilean winemaker Cristian Sepúlveda who has been making wine in the Serra de Mantiqueira for over a decade. He is at the forefront of the winter harvest movement in Brazil. In this Master Class you will also have the opportunity to taste three of the great reds from Terra Nossa Winery. Wines
    • Guaspari Winery Syrah Vista do Cha 2017
    • Guaspari Winery Syrah Vista da Serra 2020
    • Guaspari Winery Terroir Pinot Noir
    • Terra Nossa -viinitila Profano 2021
    • Terra Nossa Winery Cateto 2022
    • Terra Nossa Winery Classic 2021
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Kun tapaa Charles Smithin ihan ensimmäiseksi ei ehkä tule mieleen viinintekijä. Hänen suuret hiuksensa, tummat aurinkolasit ja vähintäänkin erikoinen asenteensa vievät ajatukset ennemminkin rockmusiikkiin kuin hienostuneisiin viineihin. Arvaus osuu aika oikeaan koska Charles toimi “aiemmassa elämässään” monen rockyhtyeen managerina ja kiertuejohtajana. Charles on itseoppinut viinintekijä, jota inspiroi kiinnostus luoda viinejä joissa maistuvat sen paikan ominaispiirteet jossa rypäle on kasvanut. Tuloksena on hyvin tasapainoisia viinejä täynnä maukkaita makuja ja joissa maistuvat viinitarhan ominaispiirteet sekä maaperän että ilmaston osalta. Viinit, yhtä vähän kuin Charles itsekään, eivät jää keneltäkään huomaamatta. Ja mielikuvitukselliset nimet eivät ihan helposti unohdu. Myöskin hyvin erikoiset eitketit ovat huomiotaherättäviä, ja ne on suunnitellut Rikke Korff joka aiemmin toimi Levi Strauss & Co`n suunnittelijana. Charles Smithin viinien rypäleet tulevat Washingtonin parhaisiin kuuluvilta alueilta, ja hän suosii viljelijöitä jotka käyttävät kestävän kehityksen tuotantomenetelmiä. Charlesilla on aina jokin uusi projekti työn alla, ja vuonna 2016 avautuivat 6,5 metriä korkeat portit hänen uuteen viinivalmistamoonsa, Seattlen Jet Cityyn. Viinivalmistamo sijaitsee vanhassa, kuluneessa teollisuusrakennuksessa josta Charles on tehnyt Amerikan länsirannikon kuumimman viinialan kohtaamispaikan. Charles Smith on todellinen luonnonlahjakkuus. Hänen intohimonsa on tuottaa viiniä kansalle. Pienten erikoiserien lisäksi hän onnistuu myös tuottamaan suurempia volyymeja laatuviinejä joista kaikilla on mahdollisuus nauttia. Palkittu viinintekijä Charles Smith on vaihtanut 1990-luvun lopulla perustetun yhtiönsä nimeksi House of Smith. Yhtiöön kuuluvat K Vintners, SIXTO, ViNO CasaSmith, Substance, B. Leighton, POPUP ja Golden West. House of Smith on Washingtonin suurin viinintekijän omistama viinitalo ja osavaltion neljänneksi suurin viinintuottaja. Viinintekijä ja perustaja Charles Smith on ainoana henkilönä valittu sekä Wine Enthusiastin (2014) että Food&Winen (2009) Vuoden Viinintekijäksi. Hänen viininsä palkitaan vuosi toisensa jälkeen laajasti johtavien viinijulkaisujen, kuten Wine Advocate, Wine Spectator ja Wine Enthusiast, toimesta. Tähän mennessä Charlesin viinit ovat saavuttaneet 110 arviota 95 pisteestä ylöspäin ja 416 arviota 90 pisteestä ylöspäin. Charles Smith loi ViNO-tuoteperheen vuonna 2010 jolloin ensimmäisenä tuotiin markkinoille 100 % Pinot Grigio. Vuonna 2014 mukaan liittyi 100 % Sangiovese rosé ja myöskin ViNO Rosso joka on sekoite Cabernet Sauvignon/Sangiovese. Viinien tuotannossa toimitaan samojen periaatteiden mukaan kuin jos tuotanto olisi Italiassa. Tuloksena on herkullisia, käsin tehtyjä viinejä joita on ilo nauttia.

Otsikko

Go to Top