Kauppa

  • Greywacke on sekä yksi Uuden-Seelannin tunnetuimmista kivilajeista että viinitila joka on Kevin Juddin henkilökohtainen sijoitus. Kevin antoi ensimmäiselle viinitilalleen, joka sijaitsee Rapaurassa, nimen Greywacke yksinkertaisesti koska maaperässä siellä oli paljon pyöreitä kiviä. Nykyään Kevin tuottaa viininsä Dog Point Winery-viinitilalla Brancott Valleyssa. Se on tuotantolaitos, jonka hän on saanut käyttöönsä ystäviensä ja työtoveriensa Ivan Sutherlandin ja James Healyn avulla. Greywacken portfolio tunnetaan kahdesta kokonaan erityylisestä Sauvignon Blancista sekä Pinot Noirsta. Näiden lisäksi tuotetaan viiniä Chardonnaystä ja kolmesta aromaattisesta rypäleestä Pinot Gris, Riesling ja Gewurtztraminer, tosin pienempiä määriä. Kevin on Marlboroughin viinintuotannon todellisia pioneerejä  joka on onnistunut luomaan tyylikkäitä ja omaperäisiä viinejä. Viinintuotannon lisäksi hän omistautuu toiselle uralle valokuvaajana ja hänen ilmaisuvoimaiset kuvansa löytyvät julkaisuista ympäri maailman. Myös Greywacken viinien etikettejä koristavat Kevinin ottamat kuvat.
  • Verdignyssä, Sancerren sydämessä sijaitseva Jean-Marie Reverdy & Fils on perheomisteinen viinitila, jolla on pitkät perinteet eleganttien Loiren laakson viinien valmistuksessa. Tila on erityisen tunnettu Sauvignon Blanc -rypäleistään, joka ilmentää Sancerren monipuolisten terroirien puhtautta, mineraalisuutta ja hienostuneisuutta, sekä hienostuneista Pinot Noir -cuvée-viineistään. Yhdistämällä perinteiden kunnioituksen moderniin ja lähestymistapaan sekä viininviljelyyn ja viininvalmistukseen Reverdy-perhe on rakentanut maineen aitojen, tasapainoisten ja tasalaatuisten viinien tuottajana, joita arvostetaan laajalti sekä kotimaisilla että kansainvälisillä markkinoilla.
  • Master Class: Black Stallion, Napa Valley - Pursuit of unforgettable wines

    Master Class -luento PE 17.10.2025 klo 19:30 Luennoitsijat: Jonas Hillergren, Regional Director EMEA at Delicato Family Wines Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi / This Master Class is held in English. Tällä Master Class -luennolla pääset tutustumaan Kalifornian Napa Valley helmiin Black Stallion -viinien parissa. Black Stallion valittiin AMERICAN WINERY OF THE YEAR by Wine Enthusiast -palkinnon saajaksi vuonna 2023. Black Stallion Estate Winery saa nimensä vanhasta hevosmaneesista, jossa tilan viinikellari nykyään toimii. Napan kaupungin pohjoispuolella sijaitseva tila on perustettu vuonna 2007. Nuoresta iästään huolimatta se on saanut loistavia arvosteluja erityisesti Cabernet Sauvignon -viineistään. Rypäleet viineihin tulevat pääosin sopimusviljelijöiltä Napa Valleyn eri alueilta. Viinintekijä Ralf Holdenriedin tavoitteena on luoda jokaisesta Black Stallionin viinistä harmoninen, saumaton kokonaisuus, joka ilmentää lajikkeensa ja kasvupaikkansa parhaita ominaisuuksia.  Black Stallion on osa Delicato Family Wines -perheyritystä ja tällä Master Class -luennolla Delicato Family Wines Euroopan johtaja Jonas Hillergren perehdyttää sinut tarkemmin Black Stallionin viininvalmistusfilosofiaan sekä maistattaa 4 heidän viiniään muun muassa heidän lippulaivaviiniään Bucephalusta vuodelta 2019. Maistettavat viinit:
    • Black Stallion Poseidon Vineyard Limited Release Chardonnay 2021
    • Black Stallion Pinot Noir 2021
    • Black Stallion Limited Release Cabernet Sauvignon 2020
    • Bucephalus 2019
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Black Stallion, Napa Valley - Pursuit of unforgettable wines

    Master Class Fri Oct 17th at 7:30 pm Speaker: Jonas Hillergren, Regional Director EMEA at Delicato Family Wines Price: 50 € This Master Class is held in Finnish. This Master Class will introduce you to the gems of California's Napa Valley through Black Stallion wines. Black Stallion was named for the AMERICAN WINERY OF THE YEAR by Wine Enthusiast in 2023. Black Stallion Estate Winery takes its name from the old horse stable where the winery now operates. Located north of the city of Napa, the estate was founded in 2007. Despite its young age, it has received rave reviews, especially for its Cabernet Sauvignon wines. The grapes for the wines come mainly from contract growers in different areas of the Napa Valley. Winemaker Ralf Holdenried's goal is to create a harmonious, seamless whole from each Black Stallion wine, which embodies the best qualities of its variety and growing location. Black Stallion is part of the Delicato Family Wines family business and in this Master Class lecture, Delicato Family Wines Europe Director Jonas Hillergren will introduce you to Black Stallion's winemaking philosophy in more detail and taste 4 of their wines, including their flagship wine Bucephalus from 2019. Wines
    • Black Stallion Poseidon Vineyard Limited Release Chardonnay 2021
    • Black Stallion Pinot Noir 2021
    • Black Stallion Limited Release Cabernet Sauvignon 2020
    • Bucephalus 2019
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Nyetimber - Celebration of English Sparkling Wine from Classic Cuvee to Prestige Rosé

    Master Class -luento LA 18.10.2025 klo 14:30 Luennoitsija: Karl Thögersen, Head of Sales International at Nyetimber Hinta: 50€ Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Koe englantilaisten kuohuviinien juhla. Nyetimberillä on yli 35 vuoden ajan ollut yksi tavoite: valmistaa parasta englantilaista kuohuviiniä, joka kilpailee maailman parhaiden kuohuviinien kanssa. Etelä-Englannin maaseudun sydämessä sijaitseva Nyetimber käyttää vain hienoimpia tilalla kasvatettuja rypäleitä palkittujen maailmankuulujen viiniensä valmistukseen. Tällä Master Class -luennolla Karl Thögersen opastaa sinut Nyetimberin ja englantilaisten kuoviinien maailmaan ja maistattaa heidän tunnetuimpia kuohuviinejään. Pääset maistamaan Nyetimberin lippulaivaviinin Classic Cuveen lisäksi heidän upean rosénsa sekä pidempään kypsytettyä Blanc de Blancsia. Luento huipentuu, kun pääsemme maistamaan harvinaista ja hienostunutta Tillington Single Vineyard 2016 sekä kirsikkana kuohuviinikakun päällä Nyetimber Prestige Roséta vuodelta 2016. Karl liittyi Nyetimberiin vuonna 2019 liittyäkseen jännittävälle matkalle englantilaisen kuohuviinin nousuun, Nyetimberin ollessa tämän kansainvälisen kehityksen eturintamassa. Maistettavat viinit:
    • Nyetimber Classic Cuvée NV
    • Nyetimber Rosé Brut NV
    • Nyetimber Blanc de Blancs Brut 2016
    • Nyetimber Tillington Single Vineyard 2016
    • Nyetimber Prestige Rosé 2016
    Huomioithan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Nyetimber - Celebration of English Sparkling Wine from Classic Cuvee to Prestige Rosé

    Master Class SAT October 18th 2025 at 2:30 pm Speaker: Karl Thögersen, Head of Sales International at Nyetimber Price: 50€ This Master Class is held in English. Experience a celebration of English sparkling wines. For over 35 years Nyetimber has had a single aim: to make the finest English Sparkling Wine, one to rival the very best sparkling wines in the world. Situated in the rural heart of the South of England, Nyetimber uses only the finest estate-grown fruit to craft their award-winning world-renowned wines. This Master Class will guide you through the story of Nyetimber and Karl will introduce some of their most celebrated sparkling wines.  In addition to Nyetimber's flagship wine, Classic Cuvee, you will also get to taste their magnificent rosé and their longer-aged Blanc de Blancs. The lecture culminates with a tasting of the rare and refined Tillington Single Vineyard 2016 and, as the cherry on top, Nyetimber Prestige Rosé 2016. Karl joined Nyetimber in 2019 to join the exciting journey of the rise of English Sparkling Wine, Nyetimber being in the very forefront of this international development. Wines
    • Nyetimber Classic Cuvée NV
    • Nyetimber Rosé Brut NV
    • Nyetimber Blanc de Blancs Brut 2016
    • Nyetimber Tillington Single Vineyard 2016
    • Nyetimber Prestige Rosé 2016
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Vuonna 1890 Harossa, Riojan historiallisessa keskiössä, perustettu La Rioja Alta on yksi Espanjan arvostetuimmista viinitiloista, joka on tunnettu sitoutumisestaan ​​perinteisiin, laatuun ja pitkäikäisyyteen. Tyyliltään klassisiin Riojan punaviineihin erikoistunut tila tunnetaan pitkästä tynnyrikypsytyksestään, huolellisesta käsityötaidostaan ​​sekä hedelmäisyyden, tammen ja moniulotteisen elegantista tasapainosta. Ikoniset viinit, kuten *Gran Reserva 890* ja *Gran Reserva 904*, ilmentävät talon tyyliä – hienostuneita, strukturoituja ja kauniisti kypsytettyjä – tehden La Rioja Altasta vertailukohdan Riojalle ja vertailukohdan nk. ’fine wine’ - viineille maailmanlaajuisesti.
  • Landhaus Paulin viinitarhat sijaitsevat Itävallan Neusiedlersee-järven itärannalla  alueella. Pannonian ilaston kuumat, kuivat kesät ja kylmät, lumettomat talvet luovat ihanteelliset olosuhteet viininviljelylle. Järven suuri vesipinta-ala vaikuttaa mikroilmastoon, edistäen rypäleiden kypsymistä ja viinien hapokkuutta. ​
    Kestävä kehitys on Landhaus Paulin toiminnan ytimessä. ”Vain ne, jotka ymmärtävät luonnon, voivat luoda suuria viinejä”
    ”Me tiedämme, että kestävä viininviljely on olennaista korkealaatuisen viinin tuottamiseksi. Ilman toimivaa ekosysteemiä viininviljely on jatkuvaa taistelua luontoa vastaan – uuvuttavaa sekä viininviljelijälle että köynnöksille. Lisäksi viinimme viljelmät sijaitsevat lintujen suojelualueilla ja välittömästi Neusiedlersee-Seewinkelin kansallispuiston vaikutusalueella.
  • Lyme Bay Winery on yksi Englannin palkituimpia viinituottajia. Axminsterissa, Devonin rannikolla sijaitseva viinitila yhdistää perinteisen englantilaisen viininvalmistuksen moderniin käsityöläisyyteen. He eivät viljele rypäleitä itse, vaan hankkivat ne huippulaatuisilta viljelijöiltä eri puolilta Etelä-Englantia, mikä mahdollistaa tinkimättömän laadun ja monipuolisen valikoiman. Viinituottajan erikoisuus on nimenomaan still-viinit ja muistuttavat meitä siitä, että kuningaskunnassa osataan muutakin kuin kuohuviinejä. Viinien lisäksi tuotetaan myös alueen perinteikkäitä ”mead” juomia sekä hedelmäviinejä.  Lyme Bayn tuotteet ovat paikallisia ja käsityönä valmistettuja – täydellinen esimerkki englantilaisen viinintuotannon noususta. Tule maistamaan ja tutustumaan tähän ainutlaatuiseen tuottajaan Delta Winesin osastolla!
  • Master Class: English wines - The success behind english wines - both still and sparkling

    Master Class PE 17.10.25 klo 16:30 - 17:20 Master Class LA 18.10.25 klo 18:30 - 19:20 Luennoitsijat: Martin Nordell, Delta Wines Hinta: 50€ Tämä Master Class -luento pidetään suomeksi. / This Master Class is held in Finnish. Viime vuosikymmeninä Englanti on noussut yhdeksi maailman jännittävimmistä viileän ilmaston viinialueista. Sen ainutlaatuinen yhdistelmä kalkkipitoista maaperää, pitkiä päivänvaloja ja yhä suotuisampia kasvuolosuhteita on asettanut englantilaiset viinit – erityisesti kuohuviinit – maailmanlaajuiselle näyttämölle. Nykyään englantilainen viini edustaa sekä perinnettä että innovaatiota, yhdistäen käsityötaidon maailmanluokan laatuun, mikä tekee siitä kasvavan kansainvälisen arvostuksen luokan. Kuohuviinit ovat maan lippulaiva, ja ne valmistetaan usein perinteisellä menetelmällä ja klassisilla samppanjarypälelajikkeilla – Chardonnay, Pinot Noir ja Pinot Meunier. Näitä viinejä ylistetään tarkkuudestaan, eloisasta happamuudestaan ​​ja eleganssistaan, ja niitä verrataan usein itse samppanjaan. Kuohuviinien ohella englantilaiset still viinit ovat saamassa tunnustusta, erityisesti raikkaat, aromaattiset valkoviinit, kuten Bacchus ja Chardonnay, sekä yhä hienostuneemmat Pinot Noir -viinit. Tällä Master Class -luennolla  sinulla on mahdollisuus oppia lisää englantilaisista viineistä Dr. Martin Nordellin johdolla. Martin, joka tunnetaan myös nimellä Dr. Bubbles, opastaa sinua sekä Lyme Bayn viinitilan stillviinien että Ambrielin kuohuviinien kautta englantilaisten viinien maailmaan. Englannin viinit ovat todellisia helmiä ja tarjoavat mielenkiintoisia viinejä viinintutkijoille. Maistettavat viinit:
    • Ambriel Classic Cuvée
    • Ambriel English Reserve
    • Lyme Bay Bacchus  white
    • Lyme Bay Shoreline white
    • Lyme Bay Pinot Noir red
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: English wines - The success behind english wines - both still and sparkling

    Master Class FRI October 17th 2025 at 4:30 - 5:20 pm Master Class SAT October 18th 2025 at 6:30 - 7:20 pm Speakers: Martin Nordell, Delta Wines Price: 50€ This Master Class is held in Finnish. In recent decades, England has emerged as one of the world’s most exciting cool-climate wine regions. Its unique combination of chalky soils, long daylight hours, and increasingly favorable growing conditions has positioned English wines—particularly sparkling styles—on the global stage. Today, English wine represents both tradition and innovation, combining artisanal craftsmanship with world-class quality, making it a category of growing international prestige. Sparkling wines are the country’s flagship, often crafted using the traditional method and the classic Champagne grape varieties—Chardonnay, Pinot Noir, and Pinot Meunier. These wines are celebrated for their precision, vibrant acidity, and elegance, frequently earning comparisons with Champagne itself. Alongside sparkling, english still wines are gaining recognition, especially fresh, aromatic whites such as Bacchus and Chardonnay, and increasingly refined Pinot Noirs. These wines  In this Master Class you have an opportunity to learn more about english wines with  Dr Martin Nordell. Martin, also known as Dr. Bubbles, will guide  you through both english still wines from Lyme Bay winery and sparkling wines from Ambriel. The wines of England are true gems and offers interesting wines for the wine explorers. Wines
    • Ambriel Classic Cuvée
    • Ambriel English Reserve
    • Lyme Bay Bacchus  white
    • Lyme Bay Shoreline white
    • Lyme Bay Pinot Noir red
    Please note that the Master Class ticket does not include the entrance ticket to the event. When buying a Master Class ticket, remember to also buy an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Bodega Catena Zapata/Bodega y Viñedos Catena - Tradition and finesse of argentinian Malbec

    Master Class LA 18.10.2025 klo 14:30 - 15:20 Luennoitsijat: Michael Militon, Catena Zapata family representative Hinta: 60 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Malbec Argentino viittaa täyteläiseen punaviiniin, joka on valmistettu Malbec-rypäleestä. Tästä lajikkeesta on tullut Argentiinan tunnusmerkki, vaikka se onkin alunperin peräisin Ranskasta.  Argentiinalainen Malbec kasvaa pääasiassa Mendozan alueen korkealla sijaitsevilla viinitarhoilla, ja se tunnetaan tuhdeista, tummista hedelmäisistä mauistaan ​​(kuten karhunvatukka ja luumu), samettisesta koostumuksestaan ​​ja pehmeästä, suklaisesta tai savuisesta jälkimaustaan. Vuonna 1902 perustettu argentiinalainen Bodega Catena Zapata tunnetaan uraauurtavasta roolistaan ​​Malbecin elvyttämisessä ja korkealla sijaitsevien viiniköynnösten hyödyntämisestä,  Mendozan alueella,  Andien juurella. Perheen lähes 1500 metrin korkeudessa sijaitsevaa Adrianna-viinipalstaa kutsutaankin Etelä-Amerikan Grand Cruksi. Catena Zapatan visiona on valmistaa runsaita, moniulotteisia ja unohtumattomia viinejä, jotka ovat uskollisia kasvualueelleen. Catenan Zapatan tarina on samalla argentiinalaisen viinin tarina.  Malbec-rypäleen tarina on ainutlaatuinen, ja upea Catena Zapatan Malbec Argentinon viini kunnioittaa lajikketta ja sen historiaa Ranskassa ja nousua Argentiinassa.  Catena Malbec Argentino on poikkeuksellinen Malbec-viini. Johtuen korkealla olevista viinitarhoista ja maaperästä, jotka tuottavat äärimmäisen hienostunutta, enemmän jopa kukkaisia aromeja, laventelia ja mineraalisuutta: Tällä Master Class -luennolla sinulla on mahdollisuus maistaa kolmea eri vuosikertaa legendaarisesta Catena Zapata Malbec Argentinoa. Tämä viini edustaa perheen työtä ja kokemusta upean  argentiinalaisen Malbecin luomiseksi, joka pärjää maailman parhaiden viinien rinnalla. Michel Militon, Catena Zapatan perheen edustaja, päättää Master Classin Nicolás Catena Zapata Adrianna cru 2020 -viinillä, joka on Cabernet Sauvignonin ja Malbecin sekoitus. Tämän viinin myötä Nicolás Catena Zapata -viinistä tuli vuonna 1997 ensimmäinen Argentiinasta peräisin oleva luksuscuvée, jota vietiin ympäri maailmaa. Tämä viini luo uudelleen 1700- ja 1800-lukujen "alkuperäisen Bordeaux'n sekoituksen", jolloin Malbec hallitsi Merlotia ja oli samassa tilanteessa Cabernet Sauvignonin kanssa Médocissa. Maistettavat viinit:
    • Catena Zapata Malbec Argentino 2022
    • Catena Zapata Malbec Argentino 2012
    • Catena Zapata Malbec Argentino 2005
    • Nicolás Catena Zapata Adrianna cru 2020
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Bodega Catena Zapata/Bodega y Viñedos Catena - Tradition and finesse of argentinian Malbec

    Master Class  SAT October 18th 2025 at 14:30 - 15:20 pm Speakers: Michael Militon, Catena Zapata family representative Price: 60 € This Master Class is held in English. Malbec Argentino refers to a full-bodied red wine made from the Malbec grape. This variety has become a hallmark of Argentina, although it originally originated in France. Argentine Malbec is grown primarily in the high-altitude vineyards of the Mendoza region, and is known for its rich, dark fruit flavors (such as blackberry and plum), velvety texture, and soft, chocolatey or smoky aftertaste. Founded in 1902, Argentine Bodega Catena Zapata is known for its pioneering role in the revival of Malbec and the exploitation of high-altitude vines in the Mendoza region, in the foothills of the Andes. The family's Adrianna vineyard, located at an altitude of almost 1,500 meters, is called the Grand Cru of South America. Catena Zapata's vision is to produce rich, multi-dimensional, and unforgettable wines that are true to their region. The story of Catena Zapata is also the story of Argentine wine. The story of the Malbec grape is unique, and the magnificent Catena Zapata Malbec Argentino pays homage to the variety and its history in France and its rise in Argentina. Catena Malbec Argentino is an exceptional Malbec wine. Due to the vineyards and soils at high altitudes, which produce extremely refined, even floral aromas, lavender and minerality: In this Master Class, you will have the opportunity to taste three different vintages of the legendary Catena Zapata Malbec Argentino. This wine represents the family's work and experience in creating a magnificent Argentine Malbec that stands alongside the best wines in the world. Michel Militon, representative of the Catena Zapata family, will conclude the Master Class with the Nicolás Catena Zapata Adrianna cru 2020, a blend of Cabernet Sauvignon and Malbec. With this wine, Nicolás Catena Zapata became the first luxury cuvée from Argentina to be exported worldwide in 1997. This wine recreates the "original Bordeaux blend" of the 18th and 19th centuries, when Malbec dominated Merlot and was on a par with Cabernet Sauvignon in the Médoc. Wines
    • Catena Zapata Malbec Argentino 2022
    • Catena Zapata Malbec Argentino 2012
    • Catena Zapata Malbec Argentino 2005
    • Nicolás Catena Zapata Adrianna cru 2020
    Please note that the Master Class ticket does not include the entrance ticket to the event. When buying a Master Class ticket, remember to also buy an entrance ticket to the event.
  • Miguel Torres aloitti viinien valmistuksen Chilessä vuonna 1979. Hän oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja ja toi mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät. Tänä päivänä Torresin talo Curicossa tunnetaan erityisesti eettisen kaupan projekteistaan. Miguel Torres Chilen suurin tuoteperhe Digno on saanut eettisen kaupan Fair For Life- sertifikaatin. Torres on myös vahvasti osallistunut muun muassa paikallisen Pais-lajikkeen elvyttämiseen ja laadun parantamiseen. Kaikilla tarhoilla noudatetaan kestävän kehityksen mukaisia Integrated Farm Management –menetelmiä: tuholaisten ja kasvitautien torjuntaan puututaan ainoastaan vakavissa ongelmatilanteissa ja tällöinkin ensisijaisesti luonnonmukaisin ja ympäristöystävällisin menetelmin. Osa tarhoista on myös sertifioidusti orgaanisia, täysin luonnonmukaisesti viljeltyjä. Torres on ollut myös ensimmäisenä luomassa viinimatkailua Chilessä. Tilalla ja sen yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa vierailee vuosittain noin 20 000 viininystävää.
  • Nyetimber tekee tyylikkäitä kuohuviinejä perinteisellä metodilla. Tavoitteena on laadukkainta englantilaista kuohuviiniä, joka on samalla tasolla maailman huippujen kanssa. Tilan pääviinintekijä Cherie Spriggs voitti IWC Sparkling Winemaker of The Year -palkinnon vuonna 2018 sekä ensimmäisenä naisena että ensimmäisenä viinintekijänä Champagnen ulkopuolelta. Nyetimber oli ensimmäinen samppanjarypäleisiin (Pinot Noir, Chardonnay ja Pinot Meunier) keskittyvä tila Englannissa. Etelä-Englannin maaperä ja olosuhteet ovat ideaaleja näille lajikkeille, ja valmistuksessa käytetäänkin ainoastaan omien tarhojen rypäleitä. Laadun takeena ovat tarkka työskentely tarhoilla sekä pitkät kypsytysajat.
  • Master Class: Ainoa Winery - Drying out the berries – fruit wines are not just sweet

    Master Class -luento LA 18.10.2025 klo 16:00 Luennoitsijat: Paola Guerrero de Cohen & David Cohen, Founders, Ainoa Winery Hinta: 40 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi / This Master Class is held in English. Ainoa Winery valmistaa kansainvälisesti tunnustettuja ja palkittuja viinejä suomalaisista marjoista ja muista korkealaatuisista metsän raaka-aineista. Ainoa pyrkii vangitsemaan marjojen olemuksen ja niiden kasvupaikan hengen kaikissa valmistamissaan viineissä. 16 vuotta sitten Suomeen muuttaessaan Paola & David ovat kehittäneet hienoja viinejä suomalaisista raaka-aineista, pääasiassa metsämarjoista. Heidän viininsä ovat voittaneet palkintoja Kaliforniassa, Saksassa ja arvostetuissa Ranskan kilpailuissa, muuttaen käsitystä siitä, mikä on mahdollista käytettäessä muita viinin ainesosia kuin rypäleitä. Perinteisesti hedelmä- ja marjaviinit tunnetaan makeudestaan, ja on monia hyviä syitä, miksi useimmat hedelmäviinit valmistetaan tällä tavalla. Mutta useimpien viininjuojien selkeänä trendinä on siirtyä kohti kuivempia viinejä, pystyvätkö marjaviinit lunastamaan tämän? Tällä Master Class -luennolla Paola ja David keskustelevat siitä, miten viininvalmistuksessa käytetyt marjat ratkaisevat, onko valmis viini parempi kuivana vai makeana viininä. He keskustelevat myös erilaisista strategioista ja menetelmistä, joita Ainoa Winery on käyttänyt ja jossa he ovat olleet edelläkävijä valmistaakseen kuivia viinejä, joiden makuprofiili miellyttää kuivista viineistä pitävää  viininnauttijaa. Luennolla maistellaan viittä viiniä, joista neljä on kuivia ja yksi makea viini vertailun vuoksi. Maistettavat viinit:
    • Ainoa Silkki 2024
    • Ainoa Ilta 2023
    • Ainoa Usva 2019
    • Ainoa Aava 2023
    • Ainoa Kuningatar 2021
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Ainoa Winery - Drying out the berries – fruit wines are not just sweet

    Master Class SAT October 18th at 4:00 pm Speakers: Paola Guerrero de Cohen & David Cohen, Founders, Ainoa Winery Price: 40 € This Master Class is held in English. Ainoa Winery makes internationally recognized, award winning wines from Finnish berries and other high quality ingredients from the forest. Ainoa strives to capture the essence of the berries, and the spirit of the land where they grew in every bottle. Since immigrating to Finland 16 years ago, Paola & David have been developing fine wines from Finnish ingredients, mostly using wild berries. Their wines have won awards in California, Germany and the prestigious competitions of France, transforming the perception of what is possible when using wine ingredients other than grapes. Traditionally fruit and berry wines are known for being sweet, and there are good reasons why most fruit wines are made that way.  But the clear trend for most wine drinkers is to towards dryer wines, can berry wines deliver? In this Master Class, Paola and David talk about how the fruit used determines if the finished wine would be better as a dry or sweet wine.  They then discuss the strategies and methods Ainoa has pioneered to offer dry wines that can satisfy the most discerning fine wine drinkers.  Five wines are sampled, four of them dry, and one sweet wine for comparison. Wines
    • Ainoa Silkki 2024
    • Ainoa Ilta 2023
    • Ainoa Usva 2019
    • Ainoa Aava 2023
    • Ainoa Kuningatar 2021
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Poggio al Tesoro –  Rakkaus Bolgheriin ympäristöä vaalien Poggio al Tesoro on vakiinnuttanut asemansa Bolgherin sydämessä, alueella, joka tunnetaan ainutlaatuisesta terroiristaan ja poikkeuksellisesta ilmastostaan. Tila perustettiin vuonna 2001 visiona tutkia uusia viinintuotannon rajoja ja rakentaa viinitila, joka katsoo tulevaisuuteen kunnianhimoisesti ja ennakoivasti. Nykyään Marilisa Allegrini ja hänen tyttärensä Caterina ja Carlotta jatkavat tilan edelläkävijähenkeä ja syvää kunnioitusta ympäristöä kohtaan. He johtavat kestävää ja tulevaisuuteen suuntautuvaa hanketta, joka yhdistää perinteen ja innovaation, säilyttäen vahvan yhteyden maahan ja sen viineihin. Poggio al Tesoro ei ole vain visuaalisesti kaunis paikka, vaan myös eettinen ja vastuullinen tila. Elämme suurten muutosten aikakautta, jossa ihmisen kaikkivoipaisuutta haastavat omat rajamme. Tässä muuttuvassa maailmassa Poggio al Tesoron viinit syntyvät yhteistyöstä maan kanssa ja ilmentävät syvää kunnioitusta kestävyyttä kohtaan niin tarhoilla kuin kellarissa. "Viinit Poggio al Tesorossa palauttavat ihmisen oikealle paikalleen suhteessa maailmaan, maahan ja kauneuteen." *** Marilisa Allegrini Wines – Uusi kumppanuus Suomessa Olemme ylpeitä voidessamme ilmoittaa, että Delta Wines Finland toimii Marilisa Allegrini -viinien maahantuojana Suomessa syyskuusta 2025 alkaen. Marilisa Allegrini on yksi Italian tunnetuimmista viinipersoonista – usein kutsuttu nimellä Lady Amarone. Hän on toiminut yli 40 vuotta kansainvälisenä lähettiläänä viinimaailmassa ja tunnetaan erityisesti laadukkaista viineistään Valpolicellasta, Montalcinosta ja Bolgherista. Vuonna 2024 hän perusti uuden yrityksen, Marilisa Allegrini Group, joka yhdistää kolme huippuestettä: Villa Della Torre (Valpolicella), San Polo (Montalcino) ja Poggio al Tesoro (Bolgheri). Yritys keskittyy korkealaatuisiin viineihin ja yhdistää viinintuotannon sekä vieraanvaraisuuden ainutlaatuiseksi kokemukseksi. Ensimmäisen toimintavuoden aikana ryhmä saavutti 10,5 miljoonan euron liikevaihdon, josta 70 % tuli viennistä – osoitus viinien kansainvälisestä vetovoimasta. Marilisa Allegrini Groupin tavoitteena on tuottaa huippuviinejä ja kasvattaa vieraanvaraisuustoimintaa, joka tukee viinien tarinaa ja elämyksellisyyttä. Marilisan tyttäret, Carlotta ja Caterina, jatkavat perinnettä ja tuovat mukanaan uutta energiaa ja näkemyksiä. Delta Wines Finlandin tiimi on innoissaan tästä yhteistyöstä ja sitoutunut tuomaan nämä ainutlaatuiset viinit suomalaisille viininystäville – viinit, joissa yhdistyvät historia, laatu ja intohimo.
  • Master Class: Chateau Puybarbe – The Imperfections in Pursuing Perfection - choices and realities in winemaking

    Master Class -luento LA 18.10.2025 klo 18:30 Luennoitsijat: Riku Väänänen, omistaja, Chateau Puybarbe Hinta: 40 € Tämä Master Class -luento pidetään suomeksi / This Master Class is held in Finnish. Tule kuuntelemaan millaista on olla viinintuottaja Ranskassa. Suomalaiset Anna ja Riku Väänänen toteuttivat unelmansa ja ostivat vanhan viinitilan Ranskan klassisesta viinialueelta. Satoja vuosia vanha, vuodesta 1952 lähtien italialaisen Orlandin suvun omistuksessa ollut Château Puybarben tila siirtyi muutaman vuoden yliottojakson jälkeen vuonna 2018 suomalaisomistukseen, Riku ja Anna Väänäselle. Tämä kansainvälisesti palkittuja viinejä tuottava tila sijaitsee erinomaisella paikalla Côtes de Bourgin viinialueella,Gironden jokisuunlahden itäpuolella, vastapäätä Margaux’n apellaatiota. Sen savi- ja kalkkikivinen, voimakkaasti kumpuileva maaperä tuottavat osaavissa käsissä erinomaisia viinejä, jonka luonne on klassisen Bordeaux’mainen. Tilalla (www.chateaupuybarbe.com ) on arvostettu HVE-luokitus (High Environmental Value), koko tila on Biocycling sertioitu toisena viinitilana maailmassa ja on luomusertifioitu. Tällä Master Class -luennolla Riku kertoo omaan värikkääseen tyyliinsä ja selittää moninaiset tekijät ja valinnat, joiden kanssa viinintuottaja joutuu tekemisiin täydellisten viinien tavoittelemisessa. Epätäydellisyydet ovat enemmän todellisuutta kuin kuvitellaan, ja niiden voittaminen voi olla monille yllätys. Maistettavat viinit edustavat tehtyjen valintojen lopputulosta (jokainen selitettynä) ja sisältävät yhden selkeän onnistumisen ja epäonnistumisen. Maistettavat viinit:
    • Gaia de Château Puybarbe 2019
    • Gaia de Château Puybarbe 2021
    • Gaia de Château Puybarbe 2022
    • Astral de Chateau Puybarbe 2020
    • Le Roc de Château Puybarbe 2020
    • Château Puybarbe 2019
    • Château Puybarbe 2022
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Chateau Puybarbe – The Imperfections in Pursuing Perfection - choices and realities in winemaking

    Master Class SAT October 18th at 6:30 pm Speakers: Riku Väänänen, Owner, Chateau Puybarbe Price: 40 € This Master Class is held in Finnish. Come and hear what it's like to be a wine producer in France. Finns Anna and Riku Väänänen realized their dream and bought an old winery in the classic wine region of France. The centuries-old Château Puybarbe estate, owned by the Italian Orlandi family since 1952, was transferred to Finnish ownership in 2018, Riku and Anna Väänänen, after a few years of takeover. This estate, which produces internationally awarded wines, is ideally located in the Côtes de Bourg wine region, east of the Gironde estuary, opposite the Margaux appellation. Its clay and limestone, strongly undulating soil produce excellent wines in skilled hands, with the character of classic Bordeaux. The farm (www.chateaupuybarbe.com) has the prestigious HVE classification (High Environmental Value), the whole farm is Biocycling certified as the second winery in the world and is organically certified. In this  Master Class Riku will tell you and explain the multiplicity of factors and choices a producer is faced with in pursuit of perfect wines. Imperfections are more the reality than perceived and overcoming them may be a surprise to many. The wines tasted represent the final results of the choices made (each explained) and include a one clear hit and miss. Wines
    • Gaia de Château Puybarbe 2019
    • Gaia de Château Puybarbe 2021
    • Gaia de Château Puybarbe 2022
    • Astral de Chateau Puybarbe 2020
    • Le Roc de Château Puybarbe 2020
    • Château Puybarbe 2019
    • Château Puybarbe 2022
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Roberto Sarotto - Heritage Meets the Future in the Langhe: The Vision of Roberto Sarotto

    Master Class  PE 17.10.25 klo  16:30 - 17:20 Master Class  LA 18.10.25 klo 18.30 - 19.20 Luennoitsijat: Roberto Sarotto, Winemaker, Owner of Roberto Sarotto Estates Hinta: 50€ Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Roberto Sarotto Estates on piemontelainen viinintuottaja ja perheyritys, joka yhdistää paikallisia traditioita sekä moderneja innovaatioita. Viinitalo omistaa yli 90 hehtaaria viinitarhoja Piemonten alueella mm. Barolossa ja Barbarescossa. Roberto Sarotto perusti tämän yrityksen vuonna 2001, ja hänen perheellään on yli 200 vuoden kokemus viinien valmistuksesta. Roberto Sarotto on saanut lukuisia palkintoja ja mainintoja viineilleen niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Roberto Sarotto -viinitilan tarina alkoi vuonna 1820, kun suvun perustaja Giuseppe Sarotto saapui Nevigliehen Barbarescosta. Roberto Sarotton perhe polveutui hänestä, ja hän oli ensimmäinen sukupolvi, joka aloitti viininvalmistuksen. Hänen jälkeensä tulivat hänen poikansa Giovanni ja sitten pojanpoikansa Luigi Giovanni. Tuotanto rajoittui alun perin Dolcettoon, jota myytiin sekä paikallisilla markkinoilla että vietiin tukkumyynnillä Englantiin. 1940-luvun alussa toisen maailmansodan ja viinikirvan alkaessa ala kärsi taantumasta ja liiketoiminta pysähtyi dramaattisesti. Angelo seurasi isäänsä ja oli päättänyt jatkaa perheyritystä hoitamalla vanhempiensa maita viinitarhoja. Vaimonsa Marian tuen ansiosta viljely laajeni kattamaan uusia rypälelajikkeita, kuten Moscato, Freisa ja Barbera. Vuonna 1984 Angelon poika Roberto valmistui viinikoulusta Albassa, mikä merkitsi uutta alkua vuosia aiemmin pysähtyneelle viininvalmistustoiminnalle. Seitsemän vuotta myöhemmin 20 hehtaarin kiinteistön ostaminen Barolosta oli käännekohta viinitilan kehityksessä, ja se nosti sen Piemonten tunnetuimpien tuottajien piiriin. Tilan laajentuminen oli vasta alussa. Seuraavien vuosien aikana Neiven kunnan tärkeimpien cru-alueiden viinitarhoja liitettiin alueelle, mikä lisäsi Barbarescon viinivalikoimaan. 1990-luvun alussa Roberto ja hänen vaimonsa Aurora veivät tavoitteitaan pidemmälle Gavin alueelle, jonne he myöhemmin perustivat toisen viinitilan. Maistettavat viinit:
    • Roberto Sarotto Gavi di Gavi 2024
    • Roberto Sarotto Barbaresco Riserva 2019
    • Roberto Sarotto Barolo Riserva Fondatori 2016
    • Roberto Sarotto Barolo Audace 2017
    • Roberto Sarotto Barbera Elena 2022
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Roberto Sarotto - Heritage Meets the Future in the Langhe: The Vision of Roberto Sarotto

    Master Class FRI October 17th 2025 at 4:30 - 5:20 pm Master Class SAT October 18th 2025 at 6:30 - 7:20 pm Speakers: Roberto Sarotto, Winemaker, Owner of Roberto Sarotto Estates Price: 50€ This Master Class is held in English. Roberto Sarotto Estates is a Piedmontese winery and family business that combines local traditions with modern innovations. The winery owns over 90 hectares of vineyards in the Piedmont region, including Barolo and Barbaresco. Roberto Sarotto founded this company in 2001, and his family has over 200 years of experience in winemaking. Roberto Sarotto has received numerous awards and mentions for its wines both in Finland and internationally. The story of Roberto Sarotto winery began back in 1820, when Giuseppe Sarotto, the founder of the family, arrived in Neviglie from Barbaresco. Roberto Sarotto’s family descended from him, and he was the first generation to undertake the winemaking activity, followed by his son Giovanni and then his grandson Luigi Giovanni. Production was originally limited to Dolcetto, which was traded both on the local market and exported wholesale to England. In the early 1940s, with the advent of the Second World War and phylloxera, the sector suffered a period of recession and business came dramatically to a standstill. Angelo succeeded his father and was determined to continue the family business, tending the vineyards on his parents’ land. Thanks to the support of his wife Maria, cultivation expanded to include new grape varieties such as Moscato, Freisa and Barbera. In 1984, Angelo’s son Roberto graduated from wine school in Alba, marking a new beginning for the winemaking activity that had come to a halt years before. Seven years later, the purchase of a 20-hectare property in Barolo was a turning point in the development of the winery, taking it into the circle of the most renowned producers in Piedmont. The expansion of the estate was just beginning. Vineyards in the most important crus in the municipality of Neive, were annexed over the next few years, adding Barbaresco to the range of wines. In the early 1990s, Roberto and his wife Aurora, pushed their ambitions even further, to the area of Gavi, where they subsequently set up a secondary winery. Wines
    • Roberto Sarotto Gavi di Gavi 2024
    • Roberto Sarotto Barbaresco Riserva 2019
    • Roberto Sarotto Barolo Riserva Fondatori 2016
    • Roberto Sarotto Barolo Audace 2017
    • Roberto Sarotto Barbera Elena 2022
    Please note that the Master Class ticket does not include the entrance ticket to the event. When buying a Master Class ticket, remember to also buy an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Domäne Wachau - Domäne Wachau Unveiled – The Revolution of an Idea with Roman Horvath, MW.

    Master Class PE 17.10.25 klo 18:00 - 18:50 Luennoitsijat: Roman Horvath, Master of Wine, Managing Director Domäne Wachau Hinta: 60€ Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Domäne Wachau on satojen viljelijöiden muodostama osuuskunta, jonka maailman vaikutusvaltaisin viinikirjoittaja Robert Parker on nimennyt yhdeksi maailman laadukkaimmaksi viiniosuuskunnaksi. Tuottaja nähdäänkin monesti luokiteltavan Itävallan viinituottajien terävimmässä kärjessä, johon Domäne Wachau eittämättä kuuluukin niin kokonsa kuin viiniensä laadun puolesta. Domäne Wachau on Grüner Veltlinerin lisäksi tunnettu taidokkaista Rieslingeistään. Kaikki viini tuotetaan sertifioituina vegaani-viineinä. Tällä Master Class -luennolla Master of Wine ja Itävallan viiniakatemian luennoitsija Roman Horvath vie meidät itävaltalaisten Grüner Veltliner -viinien maailmaan ja saamme toki maistaa yhtä Smaragd -tason Riesling-viiniäkin.  Tämän luennon helminä ovat kolmen eri vuosikerran Grüner Veltliner Achleiten -viinit. Tämä viini on Wachaun korkeimman laatutason, Smaragd-tason viini, Wachaun viinitalon todellinen taidonnäyte. Smaragd-viinit ovat moniulotteisia ja täyteläisiä viinejä, joilla on hyvin paljon ikääntymispotentiaalia. Weissenkirchenin kylässä sijaitsevaa jyrkkää Achleiten -viinipalstaa pidetään Wachaun legendaarisimpana. Viinistä löytyy suolaista mineraalisuutta ja maussa voit havaita villejä yrttejä sekä valkoista persikkaa. Smaragd- viinit saavat kypsyä poikkeuksellisen kauan, ja viinintekijä antaa niille kypsytyspotentiaalia jopa 20 vuotta. Vuosikerta 2019 sai Wine Enthusiastilta hurjat 98 pistettä. Wine Enthusiast arvioi tämän Achleiten palstan Riesling ja Grüner Veltliner viinit Itävallan parhaiksi valkoisiksi! Roman Horvath MW on yksi itävaltalaisen viinimaailman merkittävimmistä persoonallisuuksista, ja hänet tunnetaan erityisesti roolistaan ​​Domäne Wachaussa, jossa hän on ollut avainhenkilö vuodesta 2004 lähtien. Yhdessä Heinz Frischengruberin ja huippuviinitiimin kanssa hän vastaa tilan laadullisesta uudelleenjärjestelystä ja jatkuvasta menestyksestä. Horvathin tie viinin pariin oli kuitenkin epätavallinen. Uranvaihtajana ilman aiempaa ammattikokemusta viinialalta hyväkuntoinen pullo kypsytettyä Wachaun Rieslingiä, joka ei kuitenkaan vastannut hänen makuaan, herätti hänen uteliaisuutensa ja intohimonsa viiniä kohtaan. Tämä kokemus motivoi häntä ostamaan ensimmäisen viinikirjansa ja merkitsi hänen viiniuransa alkua. Horvath syvensi tietämystään osallistumalla lukuisiin viiniseminaareihin ja hankki käytännön kokemusta ravintoloista sekä viinikaupasta ja harjoittelujaksoilla ulkomailla sijaitsevilla viinitiloilla. Hänen akateeminen uransa saavutti huippunsa, kun hän läpäisi arvostetun Master of Wine (MW) -koulutuksen maistelukokeen ensimmäisellä yrittämällä ja taisteli sitten tiensä läpi vaativan teorian, kunnes valmistui menestyksekkäästi vuonna 2009. Horvath jakaa nyt tietämystään nousevien viiniasiantuntijoiden kanssa luennoitsijana Itävallan viiniakatemiassa. Hän keskittyy täysin Domäne Wachaun johtamiseen ja edelleen kehittämiseen. Menestys puhuu puolestaan, sillä Domäne Wachau on Itävallan johtava luomuviljeltyjen viinitarhojen tila. Lisäksi Domäne Wachaun viininviljelijöiden toteuttama kestävä hoito asettaa uusia standardeja ja sitä pidetään koko alueen esikuvana. Horvathin ilmoittamana tavoitteena on edistää Domäne Wachaun menestystä ja tunnustusta tilana, jolla on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen ja eteenpäin katsova konsepti hienojen viinien maailmassa. Maistettavat viinit:
    • Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Ried Pichlpoint 2024
    • Domäne Wachau Riesling Smaragd Singerriedel 2023
    • Domäne Wachau Grüner Veltliner Steinwerk 2023
    • Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd Achleiten 2023
    • Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd Achleiten 2022
    • Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd Achleiten 2021
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Domäne Wachau - Domäne Wachau Unveiled – The Revolution of an Idea with Roman Horvath, MW.

    Master Class FRI October 17th 2025 at 6:00 - 6:50 pm Speakers: Roman Horvath, Master of Wine, Managing Director Domäne Wachau Price: 60€ This Master Class is held in English. Domäne Wachau is a cooperative of hundreds of growers, which the world's most influential wine writer Robert Parker has named one of the world's highest quality wine cooperatives. The producer is often seen as one of the top Austrian wine producers, to which Domäne Wachau undoubtedly belongs both in terms of its size and the quality of its wines. In addition to Grüner Veltliner, Domäne Wachau is known for its skillful Rieslings. All wines are produced as certified vegan wines. In this Master Class lecture, Master of Wine and lecturer at the Austrian Wine Academy Roman Horvath takes us into the world of Austrian Grüner Veltliner wines and of course we get to taste one Smaragd-level Riesling wine as well. The pearls of this lecture are the Grüner Veltliner Achleiten wines from three different vintages. This wine is the highest quality level in Wachau, the Smaragd-level wine, a true masterpiece of the Wachau winery. Smaragd wines are multi-dimensional and full-bodied wines with great aging potential. The steep Achleiten vineyard in the village of Weissenkirchen is considered the legendary gem of the Wachau. The wine has a salty minerality and you can detect wild herbs and white peach on the palate. Smaragd wines are allowed to mature for an exceptionally long time, and the winemaker gives them the potential to mature for up to 20 years. The 2019 vintage received a whopping 98 points from Wine Enthusiast. Wine Enthusiast rated the Riesling and Grüner Veltliner wines from this Achleiten vineyard as the best whites in Austria! Roman Horvath MW is one of the outstanding personalities in the world of Austrian wine, especially known for his role at Domäne Wachau, where he has been a key figure since 2004. Together with Heinz Frischengruber and a top wine team, he is responsible for the qualitative restructuring,realignment, and continued success of the estate. Horvath's path to wine, however, was unusual. As a career changer with no previous professional experience in the wine industry, a supposedly good bottle of matured Wachau Riesling, which did not meet his taste, aroused his curiosity and passion for wine. This experience motivated him to buy his first wine book and marked the beginning of his career in wine. Horvath deepened his knowledge by attending numerous wine seminars and gained practicalexperience in restaurants as well as in the wine trade and through internships at wineries abroad. Hisacademic career reached a peak when he passed the tasting exam of the prestigious Master of Wine (MW) training on his first attempt and then fought his way through the demanding theory until hesuccessfully graduated in 2009. As a lecturer at Austria's Wine Academy, Horvath now shares his knowledge with budding wine experts. The full focus is on the management and further development of Domäne Wachau. The success speaks for itself, because Domäne Wachau is Austria´s leading estate with organically farmed vineyards. In addition, sustainable management put into action by the Domäne Wachau vignerons sets new standards and is considered a role model for the entire region. Horvath's declared goal is to further advance the successes and acknowledgement of Domäne Wachau as an estate with a worldwide unique, forward-thinking concept in the world of fine wine. Wines
    • Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Ried Pichlpoint 2024
    • Domäne Wachau Riesling Smaragd Singerriedel 2023
    • Domäne Wachau Grüner Veltliner Steinwerk 2023
    • Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd Achleiten 2023
    • Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd Achleiten 2022
    • Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd Achleiten 2021
    Please note that the Master Class ticket does not include the entrance ticket to the event. When buying a Master Class ticket, remember to also buy an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Dreissigacker - The art of blending: time and terroir

    Master Class PE 17.10.25 klo 16:30 - 17:20 Luennoitsijat: Samuel Kirr, Export Manager, Dreissigacker Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Dreissigacker sijaitsee huimaa laadullista renessanssia elävällä Rheinhessenin viinialueella. Rheinhessenin nykytuottajien parhaimmistoon lukeutuva, viileässä Bechtheimin kylässä viljelevä Jochen Dreissigacker tunnetaan Saksassa ja maailmalla tinkimättömästä terroir-ajattelustaan ja korkealaatuisista Riesling-viineistään. Vaikka Dreissigackerin suvussa viiniä on viljelty jo 1700-luvun alkupuolelta lähtien, vasta Jochenin vanhemmat ja Jochen itse ovat kehittäneet viininvalmistusta systemaattisesti tähdäten parhaimpaan mahdolliseen laatuun.   Tällä Master Class -luennolla pääset tutustumaan huippulaatuisiin sekoite Riesling-viineihin Dreissigackerin vientipäällikön Samuel Kirrin johdolla. Samuel kertoo viinien sekoittamisen jalosta taidosta, eli erilaisten viinien yhdistämisestä uniikin ja harmonisen sekoituksen luomiseksi. Samppanjatyyliin valmistetuissa Vintages Riesling -viineissä yhdistyvät useat eri riesling-vuosikerrat upeiksi kokonaisuuksiksi. Wunderwerk-viinien kohdalla perehdytään premium-palstojen sekoiteviineihin, joissa korostuu terroirin, eli paikallisten olosuhteiden merkitys Moniulotteiset Dreissigacker Vintages -viinit ovat  kiehtovan prosessin tulos, joka alkaa Bechtheimin ympäristön viinitarhoilla, jatkuu viinitilan kellareissa ja huipentuu erinomaiseen Riesling-cuvéehen. Viini, joka osoittaa Riesling-rypäleen makujen monimuotoisuuden. Ajatus Vintages -viineistä on syntynyt samppanjasta tutun viinien sekoittamisen tuomisesta Riesling-stillviineihin yhdistämällä harmonisesti eri vuosikertojen moniuloitteisuuden yhteen viiniin. Ensimmäinen Vintages Edition I julkaistiin vuonna 2018. Luennolla pääset maistamaan neljää eri Vintages Edition -viiniä. Dreissigacker Wunderwerk -viinejä puolestaan yhdistää kaksi täysin erilaista yksittäistä Rheinhessenissä sijaitsevaa palstaa. Tällä luennolla  pääset maistamaan Wunderwerk Riesling viinejä vuodelta 2013 ja 2019, jotka  sisältävät Bechtheimin auringon ja Westhofenin viinitarhojen viileyden vastakkaiset maut. Viinit ovat ainutlaatuisia, hieman epätavallisia mutta samalla äärettömän harmonisia. Maistettavat viinit:
    • Dreissigacker Vintages Riesling Edition III
    • Dreissigacker Vintages Riesling Edition IV
    • Dreissigacker Vintages Riesling Edition V
    • Dreissigacker Vintages Riesling Edition VI
    • Dreissigacker Wunderwerk Riesling 2013
    • Dreissigacker Wunderwerk Riesling 2019
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Dreissigacker - The art of blending: time and terroir

    Master Class FRI October 17th 2025 at 4:30 - 5:20 pm Speakers: Samuel Kirr, Export Manager, Dreissigacker Price: 50 € This Master Class is held in English. Dreissigacker is located in the Rheinhessen wine region, which is experiencing a tremendous qualitative renaissance. One of the best producers in Rheinhessen today, Jochen Dreissigacker, who farms in the cool village of Bechtheim, is known in Germany and around the world for his uncompromising terroir thinking and high-quality Riesling wines. Although the Dreissigacker family has been cultivating wine since the early 18th century, it was only Jochen's parents and Jochen himself who systematically developed winemaking with the aim of achieving the best possible quality. In this Master Class lecture, you will get to know top-quality blended Riesling wines led by Dreissigacker's export manager Samuel Kirr. Samuel talks about the noble art of blending wines, i.e. combining different wines to create a unique and harmonious blend. Vintages Riesling wines, made in the Champagne style, combine several different Riesling vintages into wonderful wholes. Wunderwerk wines will be introduced to premium plot blends that emphasize the importance of terroir, i.e. local conditions. The multi-dimensional Dreissigacker Vintages wines are the result of a fascinating process that begins in the vineyards around Bechtheim, continues in the cellars of the winery and culminates in an excellent Riesling cuvée. A wine that shows the diversity of the Riesling grape's flavors. The idea for Vintages wines was born from bringing the blending of wines familiar from Champagne to Riesling still wines, harmoniously combining the multi-dimensionality of different vintages in one wine. The first Vintages Edition I was released in 2018. During the lecture, you will get to taste four different Vintages Edition wines. The Dreissigacker Wunderwerk wines, on the other hand, are united by two completely different individual plots located in Rheinhessen. In this lecture you will taste Wunderwerk Riesling wines from 2013 and 2019, which contain the contrasting flavors of the Bechtheim sun and the coolness of the Westhofen vineyards. The wines are unique, slightly unusual, but at the same time infinitely harmonious. Wines
    • Dreissigacker Vintages Riesling Edition III
    • Dreissigacker Vintages Riesling Edition IV
    • Dreissigacker Vintages Riesling Edition V
    • Dreissigacker Vintages Riesling Edition VI
    • Dreissigacker Wunderwerk Riesling 2013
    • Dreissigacker Wunderwerk Riesling 2019
    Please note that the Master Class ticket does not include the entrance ticket to the event. When buying a Master Class ticket, remember to also buy an entrance ticket to the event.
  • San Polo – Brunellon perinteitä ja uudistunutta ajattelua San Polo on luomutila Montalcinon alkuperäisellä, korkealla alueella, jossa viileät yöt, vulkaaninen maaperä ja tasaiset tuulet muovaavat tilan tyylikkäiden ja pitkäikäisten Brunello di Montalcino -viinien luonnetta. Tilan omistaa Marilisa Allegrini yhdessä tyttäriensä kanssa, ja se on edelläkävijä uudistavassa viljelyssä, keskittyen maaperän hyvinvointiin, biodiversiteettiin ja kestävyyteen. Kaikki viinit viljellään ja pullotetaan tilalla, ja San Polo oli ensimmäinen viinitila Toscanassa, joka sai CasaClima-sertifikaatin ympäristöystävällisyydestään. Nykyisin tilaa johtavat Carlotta Allegrini ja viinintekijä Riccardo Fratton, jotka yhdistävät perinteen ja innovaation ilmentääkseen alueen puhdasta terroiria.  ”San Polossa olemme poikkeuksellisen paikan vaalijoita. Nöyryydellä ja ylpeydellä valmistamme viinejä, jotka heijastavat arvojamme ja syvää kunnioitustamme tätä ainutlaatuista maata kohtaan.” – Carlotta Allegrini *** Marilisa Allegrini Wines – Uusi kumppanuus Suomessa Olemme ylpeitä voidessamme ilmoittaa, että Delta Wines Finland toimii Marilisa Allegrini -viinien maahantuojana Suomessa syyskuusta 2025 alkaen. Marilisa Allegrini on yksi Italian tunnetuimmista viinipersoonista – usein kutsuttu nimellä Lady Amarone. Hän on toiminut yli 40 vuotta kansainvälisenä lähettiläänä viinimaailmassa ja tunnetaan erityisesti laadukkaista viineistään Valpolicellasta, Montalcinosta ja Bolgherista. Vuonna 2024 hän perusti uuden yrityksen, Marilisa Allegrini Group, joka yhdistää kolme huippuestettä: Villa Della Torre (Valpolicella), San Polo (Montalcino) ja Poggio al Tesoro (Bolgheri). Yritys keskittyy korkealaatuisiin viineihin ja yhdistää viinintuotannon sekä vieraanvaraisuuden ainutlaatuiseksi kokemukseksi. Ensimmäisen toimintavuoden aikana ryhmä saavutti 10,5 miljoonan euron liikevaihdon, josta 70 % tuli viennistä – osoitus viinien kansainvälisestä vetovoimasta. Marilisa Allegrini Groupin tavoitteena on tuottaa huippuviinejä ja kasvattaa vieraanvaraisuustoimintaa, joka tukee viinien tarinaa ja elämyksellisyyttä. Marilisan tyttäret, Carlotta ja Caterina, jatkavat perinnettä ja tuovat mukanaan uutta energiaa ja näkemyksiä. Delta Wines Finlandin tiimi on innoissaan tästä yhteistyöstä ja sitoutunut tuomaan nämä ainutlaatuiset viinit suomalaisille viininystäville – viinit, joissa yhdistyvät historia, laatu ja intohimo.
  • Stags Leapilla on yli 125 vuoden historia. Ensimmäinen vuosikerta valmistettiin vuonna 1893 ja viinitila oli edelläkävijänä luomassa Stags Leaps AVA -luokitusta Kalifornian Napa Valleyssa. Stags Leap on tunnettu maailmanluokan Cabernet Sauvignon -viineistään, mutta valmistaa myös upeita kevyen raikkaita Viognier-viinejä. Stags Leap on Yhdysvaltain 5. luksusbrändi, jonka huippulaadusta ja terroir -lähtöisestä lähestymistavasta vastaa viinintekijä Ludovic Dervin. Ludovic suoritti viininviljelyn ja viininvalmistuksen tutkinnon Reimsin yliopistossa ja on nykyään Stags’ Leap Wineryn toimitusjohtaja ja Senior Winemaker luoden tiiminsä kanssa ainutlaatuisen ja elegantin viinivalikoiman.
  • Piemonten Langhen kukkuloilla sijaitseva Tenuta Laramè on Poveron perheen omistama tila, joka on tunnettu omistautumisestaan ​​alueen perinteisille rypälelajikkeille. Laramè oli Poveron perheen "stranom": lempinimi, jolla kyläläiset tunnistivat perheenjäsenemme Piemonten tavan mukaan nimetä ystäviä ja tuttavia uudelleen. Viinitila keskittyy lippulaivaviininsä Barbera d’Albaan muiden klassisten piemontilaisten viinien ohella ja valmistaa viinejä, jotka yhdistävät aitouden, eleganssin ja vahvan paikan tunteen. Huolellisella viinitarhan hoidolla ja paikallista perintöä kunnioittaen Tenuta Laramè ilmentää laatua ja luonnetta, josta Langhea ylistetään maailmanlaajuisesti.
  • Tornatoren viinitilalla viinin tuotannolla on pitkä historia. Tornatoren perhe perusti viinitilan vuonna 1865. Tilalla on alusta asti vaalittu viiniköynnösten ainutlaatuista terroiria eli kasvuympäristöä ja maaperää. Seuraavat sukupolvet ovat hoitaneet tilaa perinteitä kunnioittaen. Nykyään viinitilalla on monta omistajaa. Tila käsittää 60 hehtaaria joista 46 hehtaaria on viinitarhoja, 8 hehtaaria oliivipuita ja 5 hehtaaria hasselpähkinäpuita. Tornatore on Etna DOC-alueen suurin viinintuottaja. Tila sijaitsee Castiglione di Sisiliassa Etnan pohjoisrinteessä ja siihen kuuluvat monet arvostetut viinitarhat kuten Crasà, Pietrarizzo, Malpasso ja Pietramarina. Korkeus vaihtelee 500 metristä 700 metriin ja maaperä on vulkaanista maata, jossa on paljon mineraaleja. Tilalla viljellään sisilialaisia rypäleitä. Nerello Mascalesesta ja Nerello Cappucciosta tulee punaviiniä ja Carricantesta ja Catarattosta valkoviiniä. Rypäleet kerätään käsin pieniin koreihin, jotta ne voidaan kuljettaa viinimöön mahdollisimman pian. Nykyään käytössä ovat nykyaikaiset laitteet, jotta myöskin viinimössä voidaan vähentää ympäristön kuormitusta mahdollisimman paljon. Koko viinimö käy uusiutuvalla energialla. Rypäleet valikoidaan vielä kerran käsin ja melkein aina käymiseen ja kypsymiseen käytetään suuria, vanhoja tammitynnyreitä. Tornatore tekee lujasti töitä ilmaistakseen viiniensä ainutlaatuiset ominaisuudet niin luonnollisin menetelmin kuin mahdollista.
  • Waimea Estates on yksi Nelsonin alueen suurimmista viinintuottajista, ja sillä on 140 hehtaaria köynnöksiä Waimean tasangoilla. Yrityksen perusti Bolithon perhe 1990-luvulla. Waimea kuuluu Booster Wine Groupiin, ja yrityksellä on Sustainable Winegrowing New Zealand -vastuullisuussertifikaatti, jonka tehtävänä on edistää ja ylläpitää ekologisesti kestävää maataloutta Uudessa-Seelannissa.
  • Vuonna 1999 Alexander Gysler otti hoitaakseen viinitilan joka on perustettu 1750 läntisessä Rheinhessenissä Saksassa. Kaupungin nimi on Weinheim ja se tunnetaan geologisista esihistoriallisista löydöistä. Maaperä on Rothliegend ja se sijoittuu noin 285 miljoonaa vuotta ajassa taaksepäin. Maaperä koostuu murentuvasta hiekkakivestä joka antaa viinille hienon mineraalivivahteen. Mikroilmasto, jota suojaavat ympäröivät vuoret ja metsät, auttaa rypäleitä kypsymään juuri oikeaan aikaan samalla säilyttäen hapokkuutensa. Alexander Gysler haluaa että hänen viininsä ovat yksilöllisiä ja myöskin kuvastavat rypäleen ja kasvuympäristön alkuperää. Vuonna 2004 alkoi työ kohti luonnonmukaista viljelyä ja nykyään viljely on kokonaan biodynaamista ja tuottajalla on Demeterin sertifikaatti. Demeter on luonnomukaisen viljelyn yksi maailman tarkimmista tarkistuslaitoksista. Viinitilalla käytetään täten mahdollisimman vähän sulfiitteja viineissä. Kokonaisvuosituotanto on 85 000 pulloa. Päärypäle on Riesling mutta Gysler viljelee myöskin Pinot Gris'ta ja Pinot Blancia.  
  • Dreissigackerin viinejä on valmistettu Bechtheimin kylässä, Rheinhessenissä, jo vuodesta 1728. Nykyyän tilaa johtaa tunnustettu, vuonna 1980 syntynyt Jochen Dreissigacker. Viinien korkea laatu selittyy satomäärien radikaalilla rajoittamisella, sekä pitkällä käymisen jälkeisellä hiivasakan kanssa kypsyttämisellä. Jochenin omaleimainen, täyteläisen runsaisiin viineihin pyrkivä tyyli on tuonut hänelle mainetta mm. Drinks Business -lehden nimittäessä hänet maailman 30 merkittävimmän alle 40-vuotiaan viinintekijän joukkoon, ja GQ -lehden nimittäessä hänet Saksan sadan vaikutusvaltaisimman 30-vuotiaan joukkoon. Jochen Dreissigacker kuuluu Rheinhessenin nuorten viinintekijöiden Message in the bottle – järjestöön. Tilan vuosituotanto on noin 200 000 pulloa.
  • Bioweingut Geyerhof sijaitsee Itävallan Kremstalissa, joka kuuluu Niederösterreichiin. Viinitila on perustettu 1200-luvulla ja se on ollut saman perheen omistuksessa 1600-luvulta lähtien. Ilse ja Josef Maier ovat viljelleet viinitilaa luonnonmukaisesti vuodesta 1988. Heidän tavoitteensa on tuottaa viiniä, josta on selvästi aistittavissa sen alkuperä, rypäleen ominaispirteet ja kyseisen satovuoden erikoispiirteet, samalla luontoa kunnioittaen. Geyerhof on mukana Wildwux-projektissa yhdessä Burgenlandissa sijaitsevan Birgit Braunstein Wineryn kanssa. Projektin osapuolet ovat ottaneet lisäaskeleen luonnonmukaisessa viljelyssä säilyttääkseen luonnollinen kiertokulku niin pitkälle kuin mahdollista. Tilaa on tehty sekä kasveille että eläimille, kuten esimerkiksi maaoraville, rukoilijasirkoille ja puusammakolle.  Viininviljelyn lisäksi Ilse ja Josef Maier viljelevät n 30 hehtaarilla vehnää, ruista, ohraa, kesäkurpitsaa ja alfa alfa-ituja jotka syvien juuriensa ja oikean bakteerikannan avulla rikastuttavat maaperää hummuksella ja se puolestaan parantaa maaperää.
  • Weingut Reichsrat von Buhl – Pfalzin klassikko modernilla otteella Reichsrat von Buhl on yksi Saksan arvostetuimmista viinitiloista, perustettu vuonna 1849 Deidesheimiin, Pfalzin sydämeen. Tila tunnetaan erityisesti kuivista Rieslingeistään, jotka ilmentävät poikkeuksellisen tarkasti tarhojen terroiria. Viinitarhat, kuten Ungeheuer, Pechstein ja Kirchenstück,ovat VDP luokiteltuja ja Saksan kiuuluisimpia korkeimman laatuluokituksen tarhoja.  Von Buhl viljelee viiniä luomumenetelmin ja hyödyntää perinteisiä sekä innovatiivisia kellaritekniikoita, kuten suuria tammitynnyreitä ja pitkää sakkakypsytystä. Tilan kuohuviinit (Sekt), joita valmistetaan samppanjamenetelmällä, ovat nousseet kansainväliseen maineeseen Bollingerin entisen kellarimestarin johdolla. Von Buhlin viineissä yhdistyy historiallinen arvokkuus, terroirin vaikutus sekä moderni eleganssi.
  • Sanderin luomuviinitilan intohimona on luomuviljely. Perhetilalla -jo kolmannessa sukupolvessa- viinitarhat on istutettu ravinteikkaaseen lössimaahan itäiseen Rheinhesseniin, maaperää hoidetaan orgaanisella materiaalilla, kompostilla, lannalla ja oljella, sekä tarhojen ympäristö tarjoaa luonnonmukaisia paikkoja hyönteisille.
  • Simon Gattinger on nuori ja kunnianhimoinen viinintekijä Itävallan Wachau’n alueelta, joka yhdistää perinteet ja modernin viininvalmistuksen. Vuonna 2017 hän perusti oman viinitilansa Dürnsteinin Unterloibeniin, jatkaen perheensä neljän sukupolven mittaista viiniperinnettä. Gattinger keskittyy erityisesti Grüner Veltliner- ja Riesling-rypäleisiin, jotka kasvavat alueen arvostetuilla tarhoilla, kuten Ried Loibenberg, Ried Höhereck ja Ried Klostersatz. Hänen viininsä heijastavat Wachau’n ainutlaatuista terroiria, jossa yhdistyvät lämpimät itäiset virtaukset, viileät pohjoiset tuulet ja Tonavan säätelevä vaikutus. Kaikki ei ole uutta, mutta kaikkeen liittyy tuoreita ideoita. Näin voisi kuvailla Simon Gattingerin lähestymistapaa viininvalmistukseen. On siis loogista, että viinitarhoja hoidetaan mahdollisimman hellävaraisesti – sillä juuri siellä viinin laatu saa alkunsa. Tämä tarkoittaa satoja perheen käsin tekemiä työvaiheita vuoden aikana, jotta köynnökset voisivat kehittyä ja saavuttaa täyden potentiaalinsa. Tämä käsityö on aidon viinin pullottamisen perusta – ja juuri sitä Simon tavoittelee. Tähän kuuluu myös rypäleiden erityisen huolellinen käsittely ja niiden yksilöllinen ohjaaminen kellariin. Tehdään juuri se, mitä viini tarvitsee: ehkä hieman pidempi kuorikontakti tuomaan lisää rakennetta tai enemmän aikaa hienon sakan päällä kehittyäkseen. Viljelysfilosofia noudattaa kestävän ja luonnonmukaisen viljelyn periaatteita. Hän välttää torjunta-aineiden käyttöä ja suosii käsityötä, mikä mahdollistaa köynnösten optimaalisen kehityksen ja viinien autenttisen ilmentymän.​ Kellarissa Gattinger käyttää ”kontrolloitua tekemättömyyttä”, antaen viinien kehittyä omassa tahdissaan. Hän hyödyntää painovoimaa kolmitasoisessa kellarissaan, mikä minimoi mehun käsittelyn ja säilyttää rypäleiden luonnolliset ominaisuudet.​ Gattingerin viinit ovat saaneet tunnustusta niiden hienostuneisuudesta, tarkkuudesta ja nautittavuudesta. Esimerkiksi hänen Grüner Veltliner ”Nomis” ja Riesling Smaragd Ried Loibenberg ovat saaneet erinomaisia arvosteluja, kuten 94–95 pistettä Falstaff Wine Guide Austria 2024/25-oppaassa.​ Simon Gattingerin viinit tarjoavat mahdollisuuden tutustua Wachau’n alueen monimuotoisuuteen ja kestävän viljelyn tuloksiin. Hänen sitoutumisensa laatuun, perinteisiin ja ympäristön kunnioittamiseen tekee hänestä merkittävän toimijan Itävallan viinimaailmassa.​
  • Kun tapaa Charles Smithin ihan ensimmäiseksi ei ehkä tule mieleen viinintekijä. Hänen suuret hiuksensa, tummat aurinkolasit ja vähintäänkin erikoinen asenteensa vievät ajatukset ennemminkin rockmusiikkiin kuin hienostuneisiin viineihin. Arvaus osuu aika oikeaan koska Charles toimi  ”aiemmassa elämässään” monen rockyhtyeen managerina ja kiertuejohtajana.

    Charles on itseoppinut viinintekijä, jota inspiroi kiinnostus luoda viinejä joissa maistuvat sen paikan ominaispiirteet jossa rypäle on kasvanut. Tuloksena on hyvin tasapainoisia viinejä täynnä maukkaita makuja ja joissa maistuvat viinitarhan ominaispiirteet sekä maaperän että ilmaston osalta. Viinit, yhtä vähän kuin Charles itsekään, eivät jää keneltäkään huomaamatta. Ja mielikuvitukselliset nimet eivät ihan helposti unohdu. Myöskin hyvin erikoiset eitketit ovat huomiotaherättäviä, ja ne on suunnitellut Rikke Korff joka aiemmin toimi Levi Strauss & Co`n suunnittelijana.

    Charles Smithin viinien rypäleet tulevat Washingtonin parhaisiin kuuluvilta alueilta ja hän suosii viljelijöitä jotka käyttävät kestävän kehityksen tuotantomenetelmiä.

    Charles Smith on todellinen luonnonlahjakkuus. Hänen intohimonsa on tuottaa viiniä kansalle. Pienten erikoiserien lisäksi hän onnistuu myös tuottamaan suurempia volyymeja laatuviinejä joista kaikilla on mahdollisuus nauttia.

    Palkittu viinintekijä Charles Smith on vaihtanut  1990-luvun lopulla perustetun yhtiönsä nimeksi Wines of Substance. Yhtiöön kuuluvat K Vintners, SIXTO, CasaSmith, Substance ja B. Leighton. Wines of Substance on Washingtonin suurin viinintekijän omistama viinitalo ja osavaltion neljänneksi suurin viinintuottaja. Viinintekijä ja perustaja Charles Smith on ainoana henkilönä valittu sekä Wine Enthusiastin (2014) että Food&Winen (2009) Vuoden Viinintekijäksi. Hänen viininsä palkitaan vuosi toisensa jälkeen laajasti johtavien viinijulkaisujen, kuten Wine Advocate, Wine Spectator ja Wine Enthusiast, toimesta. Tähän mennessä Charlesin viinit ovat saavuttaneet 110 arviota 95 pisteestä ylöspäin ja 416 arviota 90 pisteestä ylöspäin.

Otsikko

Go to Top