Usean ulkomailla vietettyjen Nokia vuosien jälkeen paluu Suomeen ja yrityksen, Tolt Traders Oy, perustaminen viiden ex-kolleegan kanssa mahdollisti unelman toteutumisen viinien maahantuonnin aloittamisesta Suomeen.
Viini harrastuksen myötä olemme vuosien varrella tutustuneet lukuisiin viinitiloihin, tarhoihin ja niiden omistajiin ja viinintekijöihin pääasiassa Ranskassa, Yhdysvaltojen länsirannikolla ja Etelä-Amerikassa. Ja vuodesta 2019 lähtien olemme tuoneet pääasiassa näiden perhe omisteisten boutique viinitilojen tuotteita Suomeen.
Tällä hetkellä tuoteportfoliostamme löytyy viinejä Oregonin ja Washingtonista, tequilaa Jaliscosta ja tietenkin Gonet Sulcovan shampanjaa Epernaystä.
Tolt.wine
-
Mario Geisse on Brasilian kukoistavan kuohuviiniteollisuuden edelläkävijä. Vuonne 1976 hän muutti kotimaastaan Chilestä Moet & Chandon do Brazil maajohtajaksi ennen oman tilansa, Familia Geissen perustamista. Geissen viinitarhat kuuluvat Vale da Montanhan viiniviljely alueeseen. Viinitarhojen sijainti korkeammalla takaa riittävästi aurinkoa hedelmien kypsymiseen ja viileät yöt puolestaan säilyttämään hienojen kuohuviinien valmistukseen tavattavan happamuuden. Viinit on valmistettu samppanja menetelmällä, 75% Chardonnay ja 25% Pinot Noir sekoituksesta. Rypäleet poimitaan käsin ja kypsytyksessä olevat pullot käännetään käsin.
-
Master Class: Brazilian Reds - Brazilian reds from Espirito Santo do Pinhal region
Master Class -luento PE 18.10.2024 klo 18:00 Luennoitsijat: Gustavo Gonzalez, Winemaker, Guaspari Winery - Marcelo Fontes, SVP Operations, Tolt Traders Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi Teams -yhteydellä./ This Master Class is held in English via Teams connection. Ainutlaatuinen tilaisuus maistaa Brasilian huippupunaviinejä. Brasiliassa tuotetun viinin laatu on parantunut valtavasti viime vuosikymmeninä, mutta se on edelleen melko tuntematon viinintuottajamaa monille viininystäville. Ensimmäiset viiniköynnökset tuotiin Brasiliaan portugalilaisten toimesta vuonna 1532, mutta vasta parina viime vuosikymmeninä investoinnit teknologiaan, infrastruktuuriin, koulutukseen ja viinialan organisaatioon ovat nostaneet Brasilian viinien laadun huippuviinien tasolle. Brasilian parhaat viinit ovat korkealla viljellyt Syrah- ja Bordeaux-tyyliset punaviinit sekä jo mainetta niittäneet kuohuviinit. Tällä Master Class -luennolla sinulla on mahdollisuus oppia lisää brasilialaisista viineistä ja maistaa upeita punaviinejä Espirito Santo do Pinhal -alueelta. Guaspari on nuori, kansainvälisesti palkittu viinintuottaja, joka sijaitsee entisen siirtomaa-ajan kahviviljelmän paikalla Serra da Mantiqueiran ylängöllä São Paulon osavaltiossa. Guaspari on saanut paljon tunnustusta erityisesti Isossa-Britanniassa punaisella Vista da Serrallaan (100 % Syrah). Vuoden 2017 Vista da Serra sai 95 pistettä brittiläiseltä Decanter Magazinelta. Guaspari-viinintekijä Gustavo Gonzalez opastaa meidät mielenkiintoiseen brasilialaisten punaviinien maailmaan. Yli viidentoista vuoden viininvalmistuksen kokemuksella Gustavo yhdistää ainutlaatuisen viininvalmistuksen kaikki osa-alueet. Gustavo aloitti viininvalmistuksen uransa Robert Mondavi -viinitilalla Napassa ja hän on työskennellyt myös Ruffinolla Italiassa. Hän on myös Napa Valleyn Mira Wineryn pääviinintekijä. Terra Nossa -viinitila ja -viinitarhat on ystävien välinen projekti, jota johtaa chileläinen viinintekijä Cristian Sepúlveda, joka on valmistanut viiniä Serra de Mantiqueirassa yli vuosikymmenen ajan. Hän on Brasilian talvisatoliikkeen (winter harvest / double pruning technique) eturintamassa. Tällä Master Class -luennolla pääset maistamaan ja vertailemaan myös kolmea erinomaista Terra Nossa Wineryn punaviiniä. Maistettavat viinit:- Guaspari Winery Syrah Vista do Cha 2017
- Guaspari Winery Syrah Vista da Serra 2020
- Guaspari Winery Terroir Pinot Noir
- Terra Nossa -viinitila Profano 2021
- Terra Nossa Winery Cateto 2022
- Terra Nossa Winery Classic 2021
Master Class: Brazilian Reds - Brazilian reds from Espirito Santo do Pinhal region
Master Class FRI October 18th at 6:00 pm Speakers: Gustavo Gonzalez, Winemaker, Guaspari Winery - Marcelo Fontes, SVP Operations, Tolt Traders Price: 50 € This Master Class is held in English via Teams connection. An unique opportunity to taste top brazilian red wines. The quality of wine produced in Brazil has increased enormously over the past few decades, yet it remains an unknown quantity for many wine lovers. Since the first vines were introduced to Brazil in 1532 the industry has experienced its share of turbulence, but the overall progress has been astonishing. Investment in technology, infrastructure, training and organisation of the wine sector has ensured a remarkable improvement in the quality of Brazil’s wines over the past three decades. Brazil's best wines range from high altitude Syrah and Bordeaux-style reds to sparkling wines. During this Master Class you will have a chance to learn more about brazilian wines and to taste some great red wines from the Espirito Santo do Pinhal region. Guaspari is a young, multi award-winning winery located on the site of a former colonial-era coffee plantation in the Serra da Mantiqueira highlands of São Paulo state. Guaspari has gained a lot of recognition especially in UK with their the red Vista da Serra (100% Syrah) Their 2017 was awarded 95 points by Decanter Magazine in UK. Guaspari winemaker Gustavo Gonzalez will take you through some of Guasparis great reds. With over fifteen years of fine wine production experience, Gustavo brings a unique integration of all facets of winemaking. Gustavo began his professional winemaking career at Robert Mondavi Winery in Napa, and he has worked at Ruffino in Italy. He is also the the head winemaker for Napa valley Mira Winery. Terra Nossa winery and vineyards is a project between friends and led by Chilean winemaker Cristian Sepúlveda who has been making wine in the Serra de Mantiqueira for over a decade. He is at the forefront of the winter harvest movement in Brazil. In this Master Class you will also have the opportunity to taste three of the great reds from Terra Nossa Winery. Wines- Guaspari Winery Syrah Vista do Cha 2017
- Guaspari Winery Syrah Vista da Serra 2020
- Guaspari Winery Terroir Pinot Noir
- Terra Nossa -viinitila Profano 2021
- Terra Nossa Winery Cateto 2022
- Terra Nossa Winery Classic 2021
-
Perheomistuksessa vuodesta 1998. 45 eekkerin Lachini Estate Vineyard sijaitsee Willamette Valleyn pohjoisosassa, Chehalem Mountains AVA alueella. Tämän lisäksi viinitila tekee yhteistyötä muiden tarkasti valittujen viinitarhojen kanssa joilla on sama viinifilosofia ja jotka jakavat samat kokonaisvaltaiset viljelymenetelmät . Lachinin perhe uskoo että viinitarha on yhtä kuin viini. Biodynaamiset viljelymenetelmät yhdistettynä jokaisen viiniköynnöksen huolelliseen hoitoon vievät perheen tavoitetta eteenpäin hoitaa heidän ainutlaatuista terroiria.
Lachinin ylellisten Pinot Noirien painopiste ja tunnusmerkki on niiden rakenne, tasapaino ja pitkä-ikäisyys kuten perinteisissä Grand Cru Burgundy viineissä. Viinit valmistetaan käsin esi- ja jälkilajittelulla, käyttäen kokonaisia klustereita, luonnollista fermentointia, 100 % ranskalaista tammea, ja ne luodaan harmoniassa minimaalisella interventiolla puhtaasti ja tarkoituksenmukaisesti. Viime kädessä Lachini pyrkii tuomaan esiin Willamette Valleyn alueellisen luonteen ja tyypillisyydet vuodesta toiseen. Viinit ovat tyyliltään klassisia ja paljastavat monitahoisuuden, hienostuneisuuden ja syvällisyyden – jokainen kerros, tekstuurinen, saumaton ja vivahteellinen yhdellä halulla – "heijastaa viinin sielua, vuosikertaa ja ainutlaatuista paikkaa."
Kaipuu vanhaan maailmaan ja intohimo Pinot Noiriin johti Ron ja Marianne Lachinin Oregoniin; kärsivällinen pyrkimys tuottaa maailmanluokan Pinot Noir viinejä ja luoda elämäntapa tuleville sukupolville. He ovat omaksuneet vanhanaikaiset viininvalmistus periaatteet tinkimättä laadusta ja viinitarhojen pitkäjänniteisestä hoidosta, joilta sato korjataan. Heidän sitoutumisensa alkaa maailmanluokan viinirypäleiden viljelijöinä, jotka haluavat muuttaa rypäleet klassisiksi viineiksi, jotka kestävät vertailua aikaa ja muita maailman johtavia viinejä vastaan.
-
Nysa Vineyardin omistaja ja viinintekijä, Michael Mega istuttu ensimmäiset viiniköynnökset vuonna 1990. Kovalla työllä, intohimolla viinintekoon ja kärsivällisyydellä, Nysa Vineyard, Oregonin Dundee Hills AVA alueella on nykyisin yksi alueen arvostetuimmista viinitarhoista tuottaen Pinot Noir rypäleitä arvostetuille viinintekijöille ympäri Willamette Valley:ta.
Vuonna 2004, Michael tuotti ensimmäisen oman Nysa Pinot Noir vuosikertansa päämääränään luoda monitahoisia, tasapainoisia ja konsentroituneita viinejä. Michael uskoo että viiniteko alkaa jo viinitarhalla käyttäen luomuviljelytekniikoita ottaen huomioon kestävän kehityksen ja luontoäidin. Kellarissa on käytetty minimalistista lähestymistapaa ilman kirkastamista tai suodatusta pullotuksen yhteydessä Pinot noir viinien hienovaraisen monitahoisuuden säilyttämiseksi. ”Arvokkaasti ikääntyvä” ei ole kevyesti otettu termi kun Nysan viinejä kellaroidaan pitkäjänteisesti ennen kun ne tuodaan markkinoille, mikä mahdollistaa toissijaisten makujen klassisen kukoistuksen, jotka tasapainottuvat hienostuneen happamuuden kanssa, ja minkä vain parhaimmat Pinot Noir viinit voivat saavuttaa.
-
Master Class: Introduction to Oregon Pinot Noir vintages – Pinot Noirs spanning over 10 years from Dundee Hills and Chehalem Mountain vineyards
Master Class -luento PE 18.10.2024 klo 19:30 Luennoitsijat: Michael Mega, Nysa Vinyards owner/winemaker; Ron Lachini, Lachini Vineyards owner; Jon Tomacelli, Torii Mor Head Winemaker Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi Teams -yhteydellä Oregoniin/ This Master Class is held in English via Teams connection to Oregon. Harvinainen mahdollisuus päästä maistelemaan vanhempia vuosikertoja laadukkaista Oregonin Pinot Noir -viineistä. Yhdysvaltojen luoteisosassa sijaitsevaa Oregonia pidetään amerikkalaisten Pinot Noir -viinien arvostetuimpana tuotantoalueena. Tällä Master Class -luennolla pääset tutustumaan tämän alueen harvinaisiin ja vaikeasti saataviin Pinot Noir -viineihin kolmen eri tuottajan johdolla. Maisteltavana on kuusi upeaa Pinot Noir -viiniä kuudelta eri vuodelta ja kolmelta eri tuottajalta. Michael Mega - Nysa Vineyard on perheomisteinen yritys, joka perustettiin vuonna 1990. Omistaja ja viinintekijä Michael Mega osti lohkon hedelmätarhoja korkealta Dundee Hillsiltä Oregonista kasvattaakseen maailmanluokan Pinot Noir rypäleitä. Vuonna 2004 Michael tuotti ensimmäisen Nysa Vineyard Pinot Noir vuosikerran. Jon Tomacelli - Jon aloitti rakkaussuhteensa viiniin jo 4-vuotiaana auttaessaan vanhempia Tomaselleja heidän viinitarhoilla. 8-vuotiaana Jon tiesi löytäneensä kutsumuksensa elämässä. Jon vieraili Oregonissa vuonna 2006 ja tunnisti potentiaalin Willamette Valleyn kukoistavassa viiniteollisuudessa. Muutettuaan osavaltioon vuoden 2006 lopulla Jonille tarjottiin välittömästi työpaikkaa Torii Morissa työskentelemään viinintekijä Jacques Tardyn johdolla. Vuonna 2021 Jonista tuli Torii Morin pääviinintekijä. Ron Lachini - Ron & Marianne Lachini aloittivat unelmalla perustaa pienen, perheomisteisen tilaviinitarhan, joka keskittyy täysin tinkimättömän Pinot Noirin tuottamiseen. He perustivat Lachini Vineyardsin vuonna 1998 vahvojen periaatteiden pohjalta, kuten perinteet ja innovaatiot, rakkaus perheeseen ja ystäviin, intohimon tavoittelu sekä hienojen viinien ja ruokien nauttiminen maatilalta pöytään tuoreena. Maistettavat viinit:- Torii Mor Olson Estate Pinot Noir 2008
- Torii Mor Nysa Vineyard Pinot Noir 2010
- Torii Mor Alloro Vineyard Pinot Noir 2012
- Lachini Vineyards Cuvee Giselle Pinot Noir 2014
- Nysa Vineyard Estate Pinot Noir 2004
- Nysa Vinyard Leda’s Reserve Pinot Noir 2006
Master Class: Introduction to Oregon Pinot Noir vintages – Pinot Noirs spanning over 10 years from Dundee Hills and Chehalem Mountain vineyards
Master Class Fri October 18th at 7:30 pm Speakers: Michael Mega, Nysa Vinyards owner/winemaker; Ron Lachini, Lachini Vineyards owner, Jon Tomacelli, Torii Mor Head Winemaker Price: 50 € This Master Class is held in English via Teams connection to Oregon. A rare opportunity to taste older vintages of quality Oregon Pinot Noir wines. Located in the northwestern part of the United States, Oregon is considered the most prestigious production area for American Pinot Noir wines. With this Master Class lecture, you will get to know the rare and hard-to-find Pinot Noir wines of this region under the guidance of three different producers. You can taste six wonderful Pinot Noir wines from six different years and from three different producers. Michael Mega - Nysa Vineyard is a family-owned business founded in 1990. Owner and winemaker Michael Mega purchased a block of orchards high in the Dundee Hills of Oregon to grow world-class Pinot Noir grapes. In 2004, Michael produced the first Nysa Vineyard Pinot Noir vintage. Jon Tomacelli - Jon started his love affair with wine at the age of 4, helping the older Tomasellis in their vineyards. At the age of 8, Jon knew he had found his calling in life. Jon visited Oregon in 2006 and recognized the potential of the Willamette Valley's booming wine industry. After moving stateside in late 2006, Jon was immediately offered a job at Torii Mori working under winemaker Jacques Tardy. In 2021, Joni became Torii Mori's chief winemaker. Ron Lachini - Ron & Marianne Lachini started out with a dream to establish a small, family-owned estate vineyard focused entirely on producing uncompromising Pinot Noir. They founded Lachini Vineyards in 1998 based on strong principles such as tradition and innovation, love of family and friends, pursuit of passion and enjoying fine wines and food fresh from the farm to the table. Wines- Torii Mor Olson Estate Pinot Noir 2008
- Torii Mor Nysa Vineyard Pinot Noir 2010
- Torii Mor Alloro Vineyard Pinot Noir 2012
- Lachini Vineyards Cuvee Giselle Pinot Noir 2014
- Nysa Vineyard Estate Pinot Noir 2004
- Nysa Vinyard Leda's Reserve Pinot Noir 2006
-
Felipe José Menéndez Arguelles juuret Patagoniassa ja viininvalmistuksessa ulottuvat yli 150 vuoden taakse. Melchor Concha y Toron jälkeläinen, Felipe varttui viinitarhojen keskellä Patagoniassa, missä hän tunsi löytäneensä kotinsa. Hyvin nuorena hän aloitti työskentelyn Nicolas Catenan kanssa. Tohtori Catenasta tuli hänen mentorinsa, ja hän näytti Felipelle kaikki yksityiskohdat rypäleiden viljelystä, parhaiden viinien tuottamisesta ja huippuosaamisen tavoittelusta. Kaksitoista vuotta työskenneltyään käsi kädessä Catenan kanssa ja ikimuistoisen lasillisen jälkeen patagonialaista viiniä Felipe sitoutui rakentamaan viinitilan laajaan, syrjäiseen ja ainutlaatuiseen Patagoniaan. Hän matkusti kymmenen vuoden ajan etsiessään parasta mahdollista paikkaa ainutlaatuisen viinin saavuttamiseksi. Melkein maagisen sattuman seurauksena palapelin palaset loksahtivat paikoilleen ja Bodega Ribera del Cuarzo syntyi. Italialainen kreivitär Noemi Marone Cinzano löysi maan vuonna 2001, jolla Ribera del Cuarzo seisoo. Toisin kuin muut alueen viinitilat, hän istutti 5 hehtaarin viinitarhan "bardan" (erityinen patagonialainen jyrkkä kallio) juurelle, joka löytyy vain Rio Negron laaksosta. Kuuden sadon jälkeen, kun todettiin, että tämä oli täydellinen paikka tuottaa todella poikkeuksellista makua, viinitarha kasvoi 27 hehtaariin, mikä vahvistaa, että elinikäinen projekti alkoi jälleen Patagoniassa.
-
Torii Morin viinitila aloitti tuotantonsa nykymuodossa 1985. Willamette Valleyn alueen rikas ja monipuolinen maaperä yhdessä viileän Tyynen Valta- meren ilmaston kanssa antavat viineille ainutlaatuisen luonteen. Jacques Tardy, chef de cave melkein 20 vuotta joka vetäytyi eläkkeelle viime, on tuottanut hillityn elegantteja, maaperän aromeja korostavia, klassisia viinejä. Burgundilainen osaamisen perintö näkyy ja maistuu parhaimmillaan rikkaissa Pinot Noir -aromeissa. Nykyisin viinintekoa jatkaa samoilla linjoilla Jon Tomacelli. Torii Mor -nimi viittaa japanilaiseen puutarhaan, joka sijaitsi alunperin vii- nitilan alueella. Olson Estate viljelmät ovat Live- ja Salmon safe -sertifioituja.
-
Master Class: Alveare Winery - Washington State Reds - A winemaker and a beekeeper telling stories from their life, one bottle at a time
Master Class -luento LA 19.10.2024 klo 18:30 Luennoitsija: Xander Kent, Alveare Winery Owner/Winemaker/Beekeeper Hinta: 40 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi Teams -yhteyden välityksellä/ This Master Class is held in English via Teams connection. Alveare Winery - Viinintekijä ja mehiläishoitaja, joka kertoo tarinoita elämästään pullo kerrallaan. Alveare Wineryn (aiemmin Orenda) perusta luotiin vuonna 2010, kun Samantha ja Kent tapasivat ensimmäisen kerran. Vuosien eron aikana Xander kehitti Länsi-Afrikassa asuessaan intohimokseen mehiläishoidon ja ympäristön, kun Samantha jatkoi kemian opintojaan ja kehitti rakkautta makuihin ja ilmaisuun. Alveare (latinaksi "mehiläispesä") edustaa tätä yhteyttä yhteisöön että luontoon. Rakkaus tieteeseen, taiteeseen ja luontoon yhdisti Xander ja ja Samantha Kentin ja he perustivat alun perin Orenda Wineryn, joka tunnetaan nykyään nimellä Alveare Winery. Alveare tekee yhteistyötä monien Washingtonin osavaltion korkealla sijaitsevien viinitarhojen kanssa valmistaakseen viinejä, joilla on ainutlaatuisia ja kompleksisia makuja. Kun he jatkoivat viinin valmistusta, he rakastuivat ajatukseen, että jokainen viini kertoo tarinan heidän elämästään, maatilastaan ja yhteisöstää kuvien ja jopa viinin makujen avulla. Vuonna 2023 he tekivät ison päätöksen ja vaihtoivat nimeään ja etikettiään. Tällä Master Class -luennolla voit istua rauhassa, nauttia erinomaisista punaviineistä ja kuunnella inspiroivaa tarinaa. Xander Kent, mehiläishoitaja ja viininvalmistaja, opastuksella pääset tutustumaan Washington Staten tulkintaan klassisista punaviinirypäleistä kuuden eri viinin muodossa. Maistettavat viinit:- Alveare Winery Cabernet Sauvignon - The Cow 2019
- Alveare Winery Syrah - The Pigs 2019
- Alveare Winery Cabernet Franc - The Basket press 2018
- Alveare Winery Malbec - 2019
- Alveare Winery Bee & Barrel - The Bee 2018
- Alveare Winery Spanish Dancer 2019
Master Class: Alveare Winery - Washington State Reds - A winemaker and a beekeeper telling stories from their life, one bottle at a time
Master Class SAT October 19th 2024 at 3:30 pm Speaker: Xander Kent, Alveare Winery Owner/Winemaker/Beekeeper Price: 40 € This Master Class is held in English via Teams connection. Alveare Winery - Winemaker and beekeeper who tells the stories of his life one bottle at a time Alveare Winery (formerly Orenda) was founded in 2010 when Samantha and Kent first met. During the years apart, Xander developed his passion for beekeeping and the environment Living in West Africa, while Samantha continued her chemistry studies and developed a love for flavors and expression. Alveare (Latin for "beehive") represents this connection to community and nature. A love of science, art and nature brought Xander and Samantha Kent together and they originally founded Orenda Winery, now known as Alveare Winery. Alveare works with many of Washington State's high altitude vineyards to produce wines with unique and complex flavors. As they continued to make wine, they fell in love with the idea that each wine tells a story about their life, farm and community through images and even the flavors of the wine. In 2023, they made a big decision and changed their name and label. With this Master Class lecture, you can sit back, enjoy excellent red wines and listen to an inspiring story. Guided by Xander Kent, beekeeper and winemaker, you'll discover Washington State's interpretation of classic red wine grapes in the form of six different wines. Wines- Alveare Winery Cabernet Sauvignon - The Cow 2019
- Alveare Winery Syrah - The Pigs 2019
- Alveare Winery Cabernet Franc - The Basket press 2018
- Alveare Winery Malbec - 2019
- Alveare Winery Bee & Barrel - The Bee 2018
- Alveare Winery Spanish Dancer 2019