Kauppa

  • Allegrini – Viiniperhe Valpolicellasta Allegrini on perheomisteinen viinitalo, jonka juuret ulottuvat 1500-luvulle Valpolicella Classican alueelle Veronan maakunnassa.  Yrityksen nykyinen muoto sai alkunsa Giovanni Allegrinin johdolla 1960-luvulla, jolloin hän uudisti alueen viinintuotantoa ja nosti sen kansainväliseen arvostukseen. Hänen lapsensa Franco, Walter ja Marilisa jatkoivat työtä, ja nykyään yritystä johtavat heidän jälkeläisensä: Francesco, Giovanni, Matteo ja Silvia. Allegrinin filosofia perustuu syvään kunnioitukseen maata ja perinteitä kohtaan, yhdistettynä innovatiivisiin ja ympäristötietoisiin tuotantomenetelmiin. Allegrini tunnetaan erityisesti 1990-luvulla Amarone-viinien tyylisuunnan muuttajina kevyempään ja raikkaampaan suuntaan joka mullisti ja ehkä jakoikin Amarone-viinien sekä valmistuksen että arvostuksen. Allegrinin Amarone-viinit ovatkin tunnettuja raikkaudestaan ja tyylikkyydestään.  Allegrinin perhe elävät maassa, jota viljelevät, ja pyrkivät säilyttämään sen tuleville sukupolville ja  Allegrinin viinit edustavat Valpolicellan parhaimmistoa. Heidän viininsä valmistetaan pääosin omista, noin 150 hehtaarin tiloista Fumanessa.
  • Ambriel Sparkling – kuohuviinit, Sussex, Englanti ”May your Wine, Like your Wit, Be Sparkling” Charles ja Wendy Outhwaites:n mutkattomasta mutta vaativa matka viinituottajiksi on täynnä taitoa, onnea ja osaamista sekä oppimista. Maaperä, ilmasto ja rakkaudella höystetty viininteko ovat Ambrielin kulmakivet laadukkaiden ja palkittujen kuohuviinien valmistukseen. Pariskunta laittoi kaikki likoon näiden viinien syntymiseksi ja rento, tarkka, utelias sekä laadun tinkimätön tavoittelu ovat tuoneet Ambriel-kuohuviinit arvostettuun asemaansa. Kun pariskunta istutti köynnöksensä täällä ensimmäisten joukossa 2008, heitä pidettiin hieman hullunrohkeina ja omalaatuisina. Pariskunnan käsivarret ovat ”syvällä” viinissä ja heidän aito rakkautensa sekä intohimo näkyy kaikessa tekemisessään. Kun heidän viininsä valittiin Decanter Wine magazine-lehden johdosta vuoden 2020 parhaiden viinien joukkoon, heidän sydämensä pakahtuivat ylpeydestä. Heidän mottonsa on GBP – ei niinkään raha vaan ”Grapes, Blending and Patience”, joista viimeinen on vaativin. Ja se maistuu heidän viineissään. Ambriel – vinit ovat saatavissa Alkon tilausvalikoimassa sekä ravintolamyynnissä. Osittain rajoitettu saatavuus
  • Amelia-viinit ovat chileläisen Concha y Toron ns. single vineyard -taidonnäyte Limarin laaksosta. Amelia-viinit edustavat äärimmäisiä viljelyolosuhteita, jossa yhdistyvät Atacaman aavikon kuiva ilmasto, Tyynen valtameren viileät merituulet sekä Limarin laakson kalkkikivinen maaperä. Nämä kaikki yhdessä luovat Quebrada Secan viinitarhasta ainutlaatuisen Chilen viininviljelykentässä. Alueen valkoviinejä pidetään Chilen parhaimpina, josta osoituksena Amelia Chardonnay 2023 -viinin upeat 96 pistettä (The Drinks Business) ja 97 pistettä (Tim Atkin).
  • Master Class: Ceretto - The legendary Cru’s of the Langhe

    Master Class PE 17.10.25 klo 19:30 - 20:20 Master Class LA 18.10.25 klo 14:30 - 15:20 Luennoitsijat: Andrea Sozzi, Wine Club Director at Ceretto Hinta: 80€ Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Ikonisen Piemonten Ceretton omaleimainen tyyli tasapainottaa perinteitä ja innovaatioita käyttämällä moderneja tekniikoita puhtauden ja hienostuneisuuden parantamiseksi, kunnioittaen samalla perinteistä kypsytystä suurissa tammitynnyreissä ja pitkiä maserointiaikoja, erityisesti huippuluokan Barolo- ja Barbaresco-viinien kohdalla. Tämän  ansiosta viinit  ovat sekä helposti lähestyttäviä nuorina että kykenevät kypsymään arvokkaasti vuosikymmeniä. Tällä Master Class -luennolla sinulla on mahdollisuus maistaa kuuluisia Barbarescon ja Barolon Cru-rypäleitä, jotka ovat harvinaisia ​​ja saatavilla vain rajoitetusti. Tämän luennon vetää Andrea Sozzi, Ceretton viiniklubin johtaja. Ceretto on yksi Italian arvostetuimmista viinintuottajista, joka sijaitsee Piemonten Langhen alueen sydämessä. Roolissaan Andrea on Ceretton filosofian keskeinen lähettiläs, joka opastaa vieraita kuratoitujen viinien maisteluun, viinitilavierailujen ja kansainvälisten tapahtumien kautta, jotka esittelevät tilan sitoutumista luomuviininviljelyyn, terroir-lähtöisiin viineihin ja taiteelliseen ilmaisuun. Andrea ymmärtää syvällisesti Ceretton historian ja arvot ja herättää viinitilan tarinan eloon – sen alkuperästä 1930-luvulla aina sen nykyiseen asemaan Barolo- ja Barbaresco-viinien edelläkävijänä.. Andrean luennot tarjoavat tietoa Ceretton kestävistä käytännöistä, ikonisista viinitarhoista sekä viinin, arkkitehtuurin ja nykytaiteen saumattomasta integroinnista. Maistettavat viinit:
    • Ceretto Barbaresco Bernadot 2022
    • Ceretto Barbaresco Gallina 2022
    • Ceretto Barbaresco Asili 2022
    • Ceretto Barolo Brunate 2021
    • Ceretto Barolo Bussia 2021
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Ceretto - The legendary Cru’s of the Langhe

    Master Class FRI October 17th 2025 at 7:30 - 8:20 pm Master Class SAT October 18th 2025 at 2:30 - 3:20 pm Speakers: Andrea Sozzi, Wine Club Director at Ceretto Price: 80€ This Master Class is held in English. The distinctive style of Piemontese icon Ceretto balances tradition and innovation by using modern techniques to enhance purity and finesse and yet they respect traditional aging in large oak casks and long maceration periods, especially for their top Barolos and Barbarescos.This results in wines that are both approachable when young and capable of aging gracefully for decades. In this Master Class you have the opportunity to taste the famous Crus of Barbaresco and Barolo that are rare and available only in limited quantities.  This Master Class is held by Andrea Sozzi,  Wine Club Director at Ceretto Ceretto is  one of Italy’s most esteemed wine producers located in the heart of Piemonte’s Langhe region. In his role, Andrea is a key ambassador for Ceretto’s philosophy, guiding guests through curated tastings, winery visits, and international events that showcase the estate’s commitment to organic viticulture, terroir-driven wines, and artistic expression. With a deep understanding of Ceretto’s history and values, Andrea brings the winery’s story to life—from its origins in the 1930s to its current status as a benchmark producer of Barolo and Barbaresco. His presentations offer insight into Ceretto’s sustainable practices, its iconic vineyard sites, and the seamless integration of wine, architecture, and contemporary art. Andrea’s work reflects Ceretto’s dedication to excellence, authenticity, and innovation, making him a trusted voice for one of Italy’s most visionary wine families. Wines
    • Ceretto Barbaresco Bernadot 2022
    • Ceretto Barbaresco Gallina 2022
    • Ceretto Barbaresco Asili 2022
    • Ceretto Barolo Brunate 2021
    • Ceretto Barolo Bussia 2021
    Please note that the Master Class ticket does not include the entrance ticket to the event. When buying a Master Class ticket, remember to also buy an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Gonzalez Byass – Sherryn ainutlaatuinen maailma

    Master Class PE 17.10.2025 klo 18:00 - 18:50 Luennoitsijat: Antti Uusitalo, Sommelier ja ravintoloitsija, Ravintola Vinkkeli Hinta: 40 € Tämä Master Class -luento pidetään suomeksi. / This Master Class is held in Finnish. Ovat sherryt tuntuneet hieman vierailta?  Oletko halunnut oppia tuntemaan paremmin sherryn eri tyypit paremmin? Mikä sherry sopii mihinkin tilanteeseen tai ruokaan? Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus oppia lisää näistä kiehtovista, pitkän historian omaavista viineistä ravintola Vinkkelin ravintoloitsijan ja sommelierin Antti Uusitalon johdolla. Antti Uusitalo perehdyttää sinut asiantuntevasti sherryn eri tyyppeihin ja pääset maistamaan viittä eri Tio Pepe ja Gonzalez Byass sherryä. Antti Uusitalo  tunnetaan erityisesti laaja-alaisesta viiniosaamisestaan. Hän on palkittu sommelier, viinikirjoittaja ja kirjailija, luennoitsija ja kouluttaja. Sherryt valmistetaan Espanjan eteläisellä Jerezin alueella. Sherry sopii monikäyttöisesti aperitiivista alkuruokien kautta jälkiruokiin aina sherrytyypin mukaan. Sherryn makeusaste vaihtelee juomatyypin mukaan. Tunnusomainen piirre sherryille on omintakeinen, hieman hapettuneisuutta muistuttava aromi. Mukana on usein kypsän omenan, paahdetun pähkinän ja suolan vivahteita. Manuel Maria Gonzalez Angel saapui Jereziin vuonna 1835 aikomuksenaan päästä mukaan kukoistavaan sherry-bisnekseen. Kasvavan menestyksen myötä hän päätti ottaa liikekumppanikseen Robert Blake Byassin, joka oli hänen agenttinsa Englannissa. Näin sai alkunsa yritys nimeltä Gonzalez-Byass. Gonzalezin perhe osti Byassin osakkeet vuonna 1988, ja nykyisin tämä perheyritys tunnetaan kansainvälisesti sherryistään, viineistään ja brandyistään. Espanjan maineikkaimpiin perheyhtiöihin lukeutuva Gonzalez Byass on ylpeä tuotteistaan ja niiden korkeasta laadusta. Johtotähtinä loistavat Tio Pepe -sherry sekä Soberano -ja Lepanto -brandyt. Lisäksi yritys tuottaa laadukkaita puna- ja valkoviinejä. Maistettavat viinit:
    • Tio Pepe Fino
    • Tio Pepe Fino en Rama 2025
    • Viña AB Amontillado
    • Gonzalez Byass Alfonso Oloros0 Seco
    • Gonzalez Byass Solera 1847 Cream
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Gonzalez Byass – The unique world of Sherry

    Master Class  FRI October 17th 2025 at 6:00 - 6:50 pm Speakers: Antti Uusitalo, Sommelier ja restaurateur, Ravintola Vinkkeli Price: 40 € This Master Class is held in Finnish. Have sherries seemed a bit foreign? Have you wanted to get to know the different types of sherry better? Now you have a unique opportunity to learn more about these fascinating wines with a long history under the guidance of Antti Uusitalo, restaurateur and sommelier of restaurant Vinkkeli. Antti Uusitalo will expertly introduce you to the different types of sherry and you will get to taste five different Tio Pepe and Gonzalez Byass sherries. Sherries are made in the Jerez region of southern Spain. Sherry is versatile, from aperitifs to starters and desserts, depending on the type of sherry. The sweetness of sherry varies depending on the type of drink. A characteristic feature of sherry is its unique, slightly oxidized aroma. It often has hints of ripe apple, roasted nuts and salt. Manuel Maria Gonzalez Angel arrived in Jerez in 1835 with the intention of joining the booming sherry business. With his growing success, he decided to take on Robert Blake Byass, who was his agent in England, as his business partner. This is how the company Gonzalez-Byass was born. The Gonzalez family bought the shares in Byass in 1988, and today this family business is known internationally for its sherries, wines and brandies. One of the most prestigious family businesses in Spain, Gonzalez Byass is proud of its products and their high quality. The leading stars are the Tio Pepe sherry and the Soberano and Lepanto brandies. The company also produces high-quality red and white wines. Wines
    • Tio Pepe Fino
    • Tio Pepe Fino en Rama 2025
    • Viña AB Amontillado
    • Gonzalez Byass Alfonso Oloros0 Seco
    • Gonzalez Byass Solera 1847 Cream
    Please note that the Master Class ticket does not include the entrance ticket to the event. When buying a Master Class ticket, remember to also buy an entrance ticket to the event.
  • Avondalen kuvankaunis viinitila sijaitsee Etelä-Afrikan Paarl-laaksossa. Historialliset asiakirjat kertovat että Paarl-laaksossa on tuotettu viiniä yli 300 vuotta ja että alue Avondalen ympärillä oli ensimmäisiä paikkoja josta varattiin maata viinin viljelyyn. Vuonna 1997 John ja Ginny Grieve ostivat Avondalen. Heidän nuorin poikansa Johnathan kiinnostui pian viinintuotannosta ja otti vastaan haasteen muutta tilan tuotannon luonnonmukaiseksi ja vastuulliseksi. Tänä päivänä Grieven perhe asuu Avondalella ja siellä asuvat myös ne 25 perhettä jotka työskentelevät tilalla. Ensimmäinen vuosikerta Avondalen nimellä tuotettiin vuonna 1999. Seuraavana vuonna raju tulipalo tuli vuorilta. Tuhkasta nousi nyt mahdollisuus muuttaa tuotantomenetelmiä uuteen, kestävän kehityksen suuntaan. Menneiden vuosien aikana Johnathan on kehittänyt ainutlaatuisen viinituotanotmenetelmän tilan 100 hehtaarille. Johnathan kutsuu menetelmää nimellä ”BioLOGIC” ja se perustuu luonnonmukaisiin ja biodynaamisiin periaatteisiin – ei vain siksi että voisi kehuskella erilaisilla sertifiointeilla vaan pikemminkin koska se on tuotantomenetelmä joka sopii toimintaan ja elämään tilalla. Avondalella harjoitetaan ns ”slow wine-making” joka suo viineille sen ajan minkä ne tarvitsevat kehittyäkseen koko potentiaalinsa mukaisesti. Kun viinit ovat kuluttajien käytettävissä niitä voi hyvin jo juoda mutta niillä on myöskin varastointiin tarvittava kestävyys ja luonne. Avondalella jokainen pieni askel perustuu kokonaiskuvaan ja yksityiskohtien huomiointiin ja tämän tuloksena on Äiti Maan sertifioimia erinoimaisia viinejä. ”I do what the wines want me to do.” Cornè Marais, Avondalen viinintekijä.
  • Uuden-Seelannin eteläsaarella sijaitsevan Bannock Braen erikoisuus on ”Gravity winery”, jossa painovoima siirtää viinin aina seuraavaan prosessin vaiheeseen. Käsinkerätyistä ja puhdistetuista rypäleistä Gravity Wineryyn asti viinin jokainen valmistusvaihe kiteyttää Central Otagon tyylin. Bannock Brae kuuluu Waimea Estatesin tavoin uusiseelantilaiseen Booster Wine Groupiin, ja yrityksellä on Sustainable Winegrowing New Zealand -vastuullisuussertifikaatti, jonka tehtävänä on edistää ja ylläpitää ekologisesti kestävää maataloutta Uudessa-Seelannissa.
  • La Morrassa, Italian Langhen alueen sydämessä, sijaitseva Batasiolo on johtava perheomisteinen viinitila, joka tunnetaan laajoista viinitarhoistaan ​​arvostetulla Barolon alueella. Keskittyen Nebbioloon ja Barolon tuotantoon useissa eri cru-rypäleissä, Batasiolo yhdistää perinteisen Piemonten viininvalmistuksen moderniin tarkkuuteen luodakseen syvällisiä, elegantteja ja aitoja viinejä. Lippulaivaviiniensä Barolojen lisäksi tila tuottaa laajan valikoiman Piemonten klassikkoviinejä, kuten Barberaa, Dolcettoa, Moscato d’Astia ja Gavia, jotka esittelevät alueen terroirien rikasta monimuotoisuutta.
  • Bernard-Massard on 104-vuotias luxemburgilainen kuohuviinituottaja Mosel-joen rannalta. Tilan perustaja Jean Bernard halusi valmistaa "luxemburgin samppanjan", ja kaikki Bernard-Massardin kuohuviinit tehdään perinteisellä menetelmällä. Perheomisteista taloa johtaa Clasenin perhe 5. sukupolvessa. Bernard-Massard Chardonnay Brut palkittiin tänä vuonna Viinilehden Vuoden kuohuviiniksi.
  • Piemonten Monferraton kumpuilevilla kukkuloilla sijaitseva Cascina Vèngore on luomusertifioitu viinitila, joka on omistautunut yhden viinitarhan amfiteatterimaisen luonteen ja monimuotoisuuden ilmentämiselle. Viinitila viljelee perinteisiä Piemonten lajikkeita, kuten Barberaa, Nebbioloa ja Arneisia, ja tuottaa viinejä, jotka korostavat tuoreutta, tasapainoa ja terroirin aitoutta. Cascina Vèngore keskittyy vahvasti kestävään kehitykseen ja maan kunnioittamiseen yhdistämällä modernin tarkkuuden alueelliseen perintöön ja tarjoamalla viinejä, jotka heijastavat sekä laatua että syvää paikan tunnetta.
  • Vuonna 1933 perustettu Cave de Tain sijaitsee Hermitage-kukkulalla Pohjois-Rhônen laaksossa, ja se on yksi Ranskan ja Rhônen arvostetuimmista osuuskunnista. Satoja intohimoisia viljelijöitä yhdistävä viinintuottaja on tunnettu Syrah-asiantuntemuksestaan, ja se tuottaa upeita viinejä eri Rhônen alueilla, kuten Crozes-Hermitage, Saint-Joseph, Cornas ja itse Hermitage. Keskittymällä tarkkuuteen, terroiriin ja kestäviin viinitarhakäytäntöihin Cave de Tain on rakentanut maineen, joka yhdistää aitouden, laadun ja poikkeuksellisen arvon, arkipäivän viininautinnosta aina huippuluokan cru-viineihin.
  • Cellier des Princes on arvostettu viinituottaja Etelä-Ranskan Rhône-joen laaksossa, erityisesti tunnettu Châteauneuf-du-Pape-viineistään. Vuonna 1925 perustettu alueen ainoa viinintuottajien osuuskunta, joka yhdistää 116 viininviljelijää ja hallinnoi yli 620 hehtaaria viinitarhoja. ​ Cellier des Princesin nimi juontaa juurensa Orangein prinssien historiaan, erityisesti Willem I ”Hiljaiseen”, joka tunnettiin vakaasta ja päättäväisestä luonteestaan. Tämä henki elää edelleen viininviljelijöissä, jotka uskovat tekojen voimaan sanojen sijaan. ​ Vuonna 1936 Châteauneuf-du-Pape sai Ranskan ensimmäisen AOC-statuksen, ja Cellier des Princesin viljelijät olivat aktiivisesti mukana tämän merkittävän saavutuksen toteuttamisessa. ​ Vuodesta 2005 lähtien Cellier des Princes on siirtynyt irtoviinien myynnistä pullotettuihin viineihin, ja nykyään lähes 100 % tuotannosta myydään omalla nimellä. Tämä strateginen muutos on mahdollistanut laadun jatkuvan parantamisen ja investoinnit nykyaikaisiin viininvalmistusmenetelmiin. ​Yhteistyön tunnetun viinintekijä Philippe Cambien kanssa, joka on erikoistunut Grenache-rypäleeseen ja on tuonut useita 100/100 pisteen arvioita Robert Parkerilta. ​ Cellier des Princesin viinitarhat sijaitsevat Châteauneuf-du-Papen kolmella keskeisellä maaperätyypillä: pyöristyneet kivet, hiekkamaat ja savi-kalkkikivimaat. Tämä monimuotoisuus tuottaa viinejä, joissa yhdistyy eleganssi, rakenne ja monipuolisuus. ​ Tuotevalikoimaan kuuluu laaja kirjo viinejä Châteauneuf-du-Pape:n lisäksi. Talon valkoinen Vacqueyras, Domaine de Libelulle on erityisesti mainittava.
  • Piemonten ”Cru” -tuotannon edelläkävijä ”Maa on viiniemme sielu” Ceretto on yksi Piemonten arvostetuimmista viinituottajista– perheyritys, jonka Riccardo Ceretto perusti 1930-luvulla. Laadukkaista Barolo- ja Barbaresco-cru-viineistään tunnettu tila on rakentanut vahvan maineen sukupolvesta toiseen, hyödyntäen uusia ja innovatiivisia viininvalmistusmenetelmiä sekä kestäviä käytäntöjä pysyäkseen kehityksen kärjessä. Perheen juuret ovat syvällä Langhen maaperässä. Maa, jota he rakastavat ja vaalivat. Ceretto oli ensimmäinen alueen tuottaja, jotka alkoivat valmistaa palstan mukaan nimettyjä viinejä aikana, jolloin tuottajat sekoittivat viininsä Barolo-ja Barbaresco-nimien alle. Ceretto-nimi on synonyymi tila- ja palstaviineille, jotka ilmentävät kasvupaikan ja rypäleen puhdasta ja eleganttia luonnetta. Perhe omistaa neljä tarhaa Langhessa, ja jokaisen tarhan Barolo tai Barbaresco on nimetty tarhan mukaan. Legendaariset viinilät kuten Briccho Roche Castiglione Falletto:ssa, Bricco Asili Barbaresco:ssa sekä heidän kuuluisat palstaviinit tarhoilta kuten La Morra, Bussia, Brunate, Prapó saavuttavat usein huippupisteitä. Innovatiiviset viinit kuten Monsordo Bianco (Riesling Renano) ja Bordeaux-blend Monsordo Rosso sekä heidän kevyesti pirskahteleva Langhe Arneis ovat monen viininystävän arvostamia. Heidän kyläviininsä Barolo ja Barbaresco on sekoitus omien tarhojen viinejä. Yrityksen johdossa ovat Ceretton sisarukset ja heidän rakkautensa kotipaikkaansa, ja viineihinsä heijastuu heidän koko toiminnassaan. Viinituotannon lisäksi perhe omistaa Albassa Piazza Duomo 3 Michelin-tähden ravintolan ja La Piola bistron. Relanghe-hasselpähkinätuotteet ovat myös perheen omistuksessa. Vuosikerrasta 2015 kaikki Ceretton viinit ovat luomusertifioituja ja tilat viljellään biodynaamisin menetelmin.
  • Château Fontesteau, joka on Bernard-Massardin osaomistama viinitila, sijaitsee keskellä Médocin niemimaata, lähellä maineikasta Pauillac'ia. Château Fontesteau -viinin jokainen vuosikerta on erilainen, mutta tietyillä ehdoilla: Viinistä vähintään puolet pitää olla Cabernet Sauvignonia ja viinin tulee olla tammitettua. Viinistä 3/4 on kypsytetty ranskalaisessa tammessa, ja tammitynnyreistä 1/4 on uusia. Loput viinistä pidetään terästankeissa, millä ylläpidetään viinin marjaisuutta ja raikkautta.
  • Château Maucamps sijaitsee Haut-Médocissa, idyllisessä Macaun kylässä. Tämän yli 22 hehtaarin viinitarhan maaperä on syntynyt vieressä olevan Garonne-joen sorasta sekä savesta. Täydellinen sijainti lähellä joenrantaa takaa viinitarhalle ainutlaatuisen mikroilmaston, josta hyötyvät myös naapurissa olevat arvostetut cru-tilatkin. Tilalla viljellyistä rypäleistä syntyy klassisia punaviinejä, jotka ovat täyteläisiä, suhteellisen pehmeillä tanniineilla. Vaikka Château Maucampsin voimakkaat punaviinit näyttävät potentiaalinsa jo nuorina, ikääntyminen tuo makumaailmaan aivan uuden ulottuvuuden tanniinien pehmentyessä ja maun kehittyessä.
  • Ciavolichit olivat villakauppiaita, jotka saapuivat Miglianicoon vuonna 1500. He rakensivat vuonna 1853 perheen ensimmäisen kellarin, yhden Abruzzon vanhimmista viininvalmistusrakennuksista. Ciavolichin viinitilan tuotannon sydän on nykyään Loreto Aprutinossa, Contrada Salmacinassa. Tilaa ympäröivät yhteensä 35 hehtaaria viinitarhoja, kolme hehtaaria oliivitarhoja ja 10 hehtaaria peltoa. Viime vuosina on aloitettu työ 1960-luvulla istutettujen viiniköynnösten alkuperäisen geneettisen perinnön vahvistamiseksi. Pianellassa sijiaitseva Ciavolichin tila käsittää 15 hehtaaria joista kuudella hehtaarilla on istutettu Montepulcianoa (d’Abruzzo) ja yhdellä Pecorinoa, molemmat lajikkeet vuonna 2000. Chiara Ciavolich jatkaa viljelyä siirtääkseen muinaisen historian eteenpäin viinin kautta. Viini on punainen lanka, joka yhdistää menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden.
  • CLOS ALKIO - DOQ PRIORAT

    Mikko Alkio perusti Clos Alkion vuonna 2020. Clos Alkio jatkaa jo 1200- luvulla toimintansa aloittaneen viinitilan perinteitä. Clos Alkio sijaitsee Gratallopsin kylässä, Prioratin maakunnassa - yhdellä arvostetuimmalla viininviljelyalueella maailmassa. Clos Alkion kaikki viinit ovat Priorat DOQ:n hyväksymiä. Denominació d’Origen Qualificada -luokituksen ovat saaneet Prioratin ohella vain Rioja-alueen viinit.

    Clos Alkion viinit syntyvät pääasiassa vanhojen Garnacha- ja Cariñena- viiniköynnösten rypäleistä. Ainutlaatuiset yhden rypälelajikkeen viinit paljastavat hienosti Prioratin rypäleiden luonnollisen ja puhtaan maun. Useamman rypäleen sekoitteita valmistetaan yhdistämällä niihin Cabernet Sauvignonia, Shirazia, Merlotia ja Tempranilloa. Clos Alkio valmistaa lisäksi myös erittäin hienostuneita valkoviinejä. Ensimmäinen vuosikertamme on 2020.

    Rypäleiden ohella myös valmistusprosessimme on mahdollisimman korkeatasoinen. Olemme investoineet toimialan parhaimpiin laitteistoihin, tuotantovälineisiin sekä ranskalaisiin tammitynnyreihin. Tilalla voidaan käsitellä noin 30 000 kiloa rypäleitä sadonkorjuun aikana. Yhdessä paikallisten kumppaniemme kanssa tuotantokapasiteettimme on 30 000 - 40 000 pulloa vuodessa. Päämääränämmme on kehittää viinitilaa innovaatioiden sekä analytiikan avulla tuottaaksemme korkeatasoisia viinejä - Prioratin perinteitä kunnioittaen. www.closalkio.com 

  • Domaine des Sénéchauxin nimi tulee ”Sheriffin metsästä” eli Le Bois Sénéchauxista, joka sijaitsee keskellä Châteauneuf-du-Papen historiallista ydinaluetta. Tila nykyisessä muodossaan on perustettu Raynaudin perheen toimesta 1950-luvulla. Tila nykyiset omistajat ovat Cazesin ja Pradonin perheet. Cazesin perhe omistaa maineikkaan Chateau Lynch-Bagesin Grand Cru-viinitilan Bordeauxin Pauillacista. Domaine des Sénéchaux käyttää käyttää viinin kypsytyksessä yksivuotisia Lynch-Bagesin tammitynnyreitä ja sillä on 27 hehtaaria viinitarhoja Chatenauf-du-Papessa.
  • Domini Veneti on arvostetun viinintuottajan Cantina Valpolicella Negrarin premium-tuote¬perhe, joka perustettiin vuonna 1989 korkealaatuisten Valpolicella Classico -alueella tuotettujen viinien kehittämiseen. Aluetta kutsuttiin vuoteen 1177 asti Pruvinianoksi, mistä tuoteperhe saakin nimensä. Cantina Valpolicella Negrar on tunnettu Amarone- sekä Ripasso-viineistään. Yritys on koko Valpolicellan alueen suurimpia viinintuottajia ja on valmistanut paikallisia viinejä osuuskuntaperiaatteella jo yli 90 vuotta.
  • Viinitalon perustajan mukaan nimetty ensimmäinen vuosikerta Don Melchor-viiniä lanseerattiin vuonna 1989 ja heti alusta asti viiniä pidettiin Chilen ensimmäisenä todellisena ikoniviininä. Don Melchor on säilyttänyt asemansa tähän päivään saakka ja on Chileläisen huippuviinituotannon ehkä kuuluisin näyte. Don Melchor viini valmistetaan ensiluokkaisista Cabernet Sauvignon rypäleistä Puento Alton huippuviinitilalta Maipon laaksosta. Don Melchoriin käytettävien viiniköynnösten keski-ikä on 25 vuotta ja köynnökset kasvavat hiekka- ja savipohjaisessa maaperässä 650 metriä vedenpinnan yläpuolella. Don Melchor 2021 vuosikerta valittiin Wine Spectator 100 parhaan viinin listalla maailman parhaaksi viiniksi vuonna 2024.
  • Alejandro Fernándezin 1970-luvulla perustama Familia Fernández Rivera on uraauurtava espanjalainen viiniryhmä, joka tunnetaan parhaiten Ribera del Dueron nostamisesta maailman huipulle. Sen lippulaivatila *Tinto Pesquera* nousi nopeasti Tempranillon vertailukohdaksi, ja se tuottaa edelleen voimakkaita mutta elegantteja viinejä, jotka määrittelivät alueen potentiaalin uudelleen. Nykyään Fernándezin perheen johdolla konserniin kuuluu useita viinitiloja eri puolilla Espanjaa, joista jokainen heijastaa ainutlaatuista terroiriaan säilyttäen samalla yhteisen laatu-, perinne- ja aitousfilosofian. Innovaatioon ja omistautumiseen perustuvan perinnön ansiosta Familia Fernández Rivera on edelleen ensiluokkaisten espanjalaisten viinien ikoni ja vertailukohta.
  • Torresin perheen nimi on yhdistetty viiniin jo kolmen vuosisadan ajan, vaikka virallisesti liiketoiminta on alkanut vasta vuonna 1870. Legendaarisella perheyrityksellä on toimintaa ympäri maailmaa, ja se mielletään monessa suhteessa alansa edelläkävijäksi. Torresin pitkäjänteinen työ viinimaailman kehittämisessä on huomattu maailmalla. Drinks International -lehti valitsi Torresin maailman arvostetuimmaksi viinitaloksi jo neljättä kertaa viiden vuoden sisään. Torres valmistaa viinejä eri puolilla Espanjaa: Kataloniassa, Prioratissa, Jumillassa, Torossa, Ribera del Duerossa, Rias Baixas’ssa, Ruedassa ja Riojassa. Lisäksi perhe tuottaa viinejä Chilessä ja Yhdysvaltain Kaliforniassa. Vahvasti tutkimustyöhön panostava Torres on edelläkävijä muun muassa alkoholittomien viinien valmistuksessa ja paikallisten harvinaisten lajikkeiden elvyttämisessä. Torres tutkii myös alan edelläkävijänä ilmastonmuutoksen vaikutuksia viinintuotantoon. Torresin pitkä historia viininvalmistajana, ja liiketoiminnan tuottojen uudelleeninvestoinnit takaavat viinien korkean ja tasaisen laadun.
  • Master Class: Drinking Bordeaux Young : The Example of Châteaux Pédesclaux and Lafon-Rochet, Grands Crus Classés 1855

    Master Class PE 17.10.25 klo 18:00 - 18:50 Master Class LA 18.10.25 klo 16:00 - 16:50 Luennoitsijat: Félix Soulagnet, Chef de culture, Vineyard manager - Chateau Pedesclaux Hinta: 50€ Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Kolme merkittävää tuottajaa Bordeaux'sta toimii Lorenzettin suvun omistuksessa. Tällä Master Class -luennolla  sinulla on mahdollisuus maistaa ja oppia lisää kahdesta niistä: Château Pedesclaux kuuluisalta Pauillacin alueelta ja Château Lafon-Rochet Saint-Estèphestä. Nyt kaksisataa vuotta sitten perustettuChâteau Pédesclaux (GRAND CRU CLASSÉ EN 1855) jatkaa upeaa muodonmuutosta, jota ohjaavat orgaaniset viininvalmistuksen periaatteet. Château Pédesclaux on tuottaja, joka on täysin omistautunut luomuviljelylle. Sitä johtaa perhe, joka on omistautunut täydellisyyden tavoitteluun ja Pauillacin terroirin ainutlaatuista luonnetta korostavien erinomaisten viinien valmistukseen. Siitä lähtien, kun Lorenzettin perhe osti tilan vuonna 2009, maan, ympäristön ja luonnon kunnioittaminen on ollut heidän viininviljelyfilosofiansa ytimessä. Lorenzettin perheen Château Lafon-Rochet'ssa kaikki tavoitteet ja toiminta tähtäävät Saint-Estèphe -alueen ainutlaatuisen terroirin  säilyttämiseen ja ilmentämiseen. Château Lafon-Rochet'n maaperän monimuotoisuus, joka koostuu sorastaja sinisavekerrostumista, luo ainutlaatuisen terroirin, jonka ymmärtämiseksi koko Lafon-Rochet’n henkilökunta työskentelee.  Nykyaikaiset Bordeaux'n viinit eivät enää välttämättä ole karuja nuorina nautittaessa. Tämä pätee erinomaisesti Pédesclaux'ssa, jossa talon tyyli on jo nuorena välittömästi viettelevä, viehättävä että monikerroksinen. Myös Château Lafon-Rochet'ta voi nauttia nuorena, vaikka se  tarjoaa myös loistavan kypsytyspotentiaalin – jälleen yksi ainutlaatuisen Saint-Estèphen terroirin erikoisuus.  Tällä Master Class -luennolla Châteuax Pedesclaux'n viinitarojen johtaja Félix Soulagnet opastaa sinut modernien Bordeaux-viinien saloihin ja pääset maistelemaan kahta nuorempaa vuosikertaa sekä Pedesclaux'sta että Lafon-Rochet'sta sekä molempien tuottajien kakkosviinejä. Maistettavat viinit:
    • Pélerins de Lafon-Rochet 2022
    • Fleur de Pédesclaux 2022
    • Château Lafon-Rochet 2022
    • Château Lafon-Rochet 2019
    • Château Pédesclaux 2022
    • Château Pédesclaux 2019
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Drinking Bordeaux Young : The Example of Châteaux Pédesclaux and Lafon-Rochet, Grands Crus Classés 1855

    Master Class FRI October 17th 2025 at 6:00 - 6:50 pm Master Class SAT October 18th 2025 at 4:00 - 4:50 pm Speakers: Félix Soulagnet, Chef de culture, Vineyard manager - Chateau Pedesclaux Price: 50€ This Master Class is held in English. Three great Châteus from Bordeaux are operating under the Lorenzetti family. In this Master Class you will have the chance to taste and learn more about 2 of them, Château Pedesclaux from the famous Pauillac region and Château Lafon-Rochet from Saint-Estèphe.  Now two hundred years old Château Pédesclaux (GRAND CRU CLASSÉ EN 1855) continues a spectacular metamorphosis, guided by organic principles. Château Pédesclaux is an estate fully committed to organic agriculture, under the leadership of a family dedicated to the pursuit of excellence and making great wines highlighting the unique character of the Pauillac terroir. Since the Lorenzetti family acquired the estate in 2009, respect for the land and for the environment have been at the heart of their approach to viticulture.  At the Lorenzetti family’s Château Lafon-Rochet, every goal, every action, is aimed at preserving what is most precious to the family: the complex and unique Saint-Estèphe terroir on which their vines grow. The diversity of Château Lafon-Rochet’s soils, comprising a composition of gravel (providing excellent natural drainage) and blue clay deposits, creates a strikingly unique terroir that our team has worked tirelessly to understand in order to bring out its fullest potential. We believe that a great terroir is required to make a great wine – a philosophy that spurs our commitment to preserving its richness. In this Master Class you will notice that modern Bordeaux wines are not necessarily austere in their early youth. This is demonstrably true at Pédesclaux, where the style, both charming and multi-layered, is instantly seductive. Château Lafon-Rochet can be enjoyed young but it also offers terrific ageing potential - another distinction of the unique Saint-Estèphe unique terroir. In this Master Class Félix Soulagnet, the vineyard manager at Châteuax Pedesclaux will let you taste two younger vintages of both Pedesclaux and Lafon-Rochet as well as the second wines of both châteaus. Wines
    • Pélerins de Lafon-Rochet 2022
    • Fleur de Pédesclaux 2022
    • Château Lafon-Rochet 2022
    • Château Lafon-Rochet 2019
    • Château Pédesclaux 2022
    • Château Pédesclaux 2019
    Please note that the Master Class ticket does not include the entrance ticket to the event. When buying a Master Class ticket, remember to also buy an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Domini Veneti - Amarone Espressioni  - Five territories, Five stories.

    Master Class LA 18.10.25 klo 16:00 - 16:50 Luennoitsijat: Francesca Marastoni, Export Manager, Domini Veneti Hinta: 70€ Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Amarone della Valpolicella on yksi Italian arvostetuimmista punaviineistä, jota tuotetaan Veneton alueella. Amarone valmistetaan pääasiassa Corvina-, Corvinone- ja Rondinella-rypäleistä. Amaronelle on ominaista sen ainutlaatuinen appassimento-prosessi, jossa huolellisesti valittuja rypäleitä kuivataan useita kuukausia ennen viininvalmistusta. Tämä valmistustapa johtaa vahvaan,  täyteläiseen ja pitkäikäiseen viiniin.  Amaroneaarvostetaan sen  kuivattujen hedelmien, mausteisuuden ja suklaan vivahteista, joita tasapainottaa viinin eleganssi ja rakenne. Valpolicella Classico -alueen keskellä  sijaitseva Domìni Veneti on yksi alueen johtavista tuottajista ja on tunnettu sitoutumisestaan ​​laatuun ja perinteisiin. Cantina Valpolicella Negrar -osuuskunnan premium-tuotemerkkinä Domìni Veneti tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten viljelijöiden kanssa ylläpitääkseen tiukkoja standardeja viinitarhojen hoidossa ja viininvalmistuksessa. Tuloksena on viiniportfolio, joka heijastaa Valpolicellan ainutlaatuisuutta.  Valpolicella Classico alueella on viisi laaksoa, Fumane, Marano, Negrar, Sant’Ambrogio ja San Pietro in Cariano. Näistä laaksoista koottu viiden Amarone Crun paketti eli jokaisesta laaksosta on yksi Cru tarha josta tehty pienen tuotannon Amarone, noin tuhat pulloa jokaista. Tällä Master Class -luennolla  Domini Venetin Francesca Marastoni opastaa sinua Valpolicellan alueen Amarone -viineihin ja sinulla on harvinainen tilaisuus maistaa tätä viiden Amarone Cru -viinin erityistä Amarone Espressioni -kokoelmaa, joista jokainen viini ilmentää omaa terroiriaan.. Viisi eri aluetta, viisi eri tarinaa, joilla on yksi yhteinen sielu. Jokainen pullo kertoo oman tarinansa maaperästä, mikroilmastosta. Maistettavat viinit:
    • Domini Veneti Amarone della Valpolicella DOCG Classico Espressioni Villa 2016
    • Domini Veneti Amarone della Valpolicella DOCG Classico Espressioni Castelrotto 2016
    • Domini Veneti Amarone della Valpolicella DOCG Classico Espressioni San Rocco 2016
    • Domini Veneti Amarone della Valpolicella DOCG Classico Espressioni Mazzurega 2016
    • Domini Veneti Amarone della Valpolicella DOCG Classico Espressioni Monte 2016
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Domini Veneti - Amarone Espressioni  - Five territories, Five stories.

    Master Class SAT October 18th 2025 at 4:00 - 4:50 pm Speakers: Francesca Marastoni, Export Manager, Domini Veneti Price: 70€ This Master Class is held in English. Amarone della Valpolicella is one of Italy’s most prestigious red wines, produced in the Veneto region. Made primarily from Corvina, Corvinone, and Rondinella grapes, Amarone is distinguished by its unique appassimento process, in which carefully selected grapes are partially dried for several months before vinification. This technique concentrates sugars, flavors, and aromas, resulting in a full-bodied wine of remarkable intensity, depth, and longevity. Amarone is celebrated for its rich notes of dried fruit, spice, and chocolate, balanced by a characteristic elegance and structure. Domìni Veneti, based in the heart of Valpolicella Classica, is a leading producer renowned for its dedication to quality and tradition. As the premium label of the Cantina Valpolicella Negrar cooperative, Domìni Veneti works closely with local growers to uphold strict standards in vineyard management and winemaking. The result is a portfolio that reflects the authenticity and excellence of Valpolicella, with Amarone at its pinnacle, consistently recognized among the region’s finest expressions. The Valpolicella Classico region consists of five valleys: Fumane, Marano, Negrar, Sant’Ambrogio and San Pietro in Cariano. These valleys are home to five Amarone Crus, meaning each valley has one Cru vineyard from which small-production Amarone is made, around a thousand bottles each. In this Master Class Francesca Marastoni from Domini Veneti will guide you thru the Valpolicella area and you will have an rare opportunity to taste this special Amarone Espressioni collection of five Amarone cru, each one an authentic expression of its specific terroir. Five different territories, five different stories with one common  soul.
 Every bottle tells the story of its soil, microclimate, and the human experience that listens to, interprets, and enhances nature. Wines
    • Domini Veneti Amarone della Valpolicella DOCG Classico Espressioni Villa 2016
    • Domini Veneti Amarone della Valpolicella DOCG Classico Espressioni Castelrotto 2016
    • Domini Veneti Amarone della Valpolicella DOCG Classico Espressioni San Rocco 2016
    • Domini Veneti Amarone della Valpolicella DOCG Classico Espressioni Mazzurega 2016
    • Domini Veneti Amarone della Valpolicella DOCG Classico Espressioni Monte 2016
    Please note that the Master Class ticket does not include the entrance ticket to the event. When buying a Master Class ticket, remember to also buy an entrance ticket to the event.

Otsikko

Go to Top