Perjantai 17.10.2025 Master Class -luennot

  • Master Class: Ceretto - The legendary Cru’s of the Langhe

    Master Class PE 17.10.25 klo 19:30 - 20:20 Master Class LA 18.10.25 klo 14:30 - 15:20 Luennoitsijat: Andrea Sozzi, Wine Club Director at Ceretto Hinta: 80€ Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Ikonisen Piemonten Ceretton omaleimainen tyyli tasapainottaa perinteitä ja innovaatioita käyttämällä moderneja tekniikoita puhtauden ja hienostuneisuuden parantamiseksi, kunnioittaen samalla perinteistä kypsytystä suurissa tammitynnyreissä ja pitkiä maserointiaikoja, erityisesti huippuluokan Barolo- ja Barbaresco-viinien kohdalla. Tämän  ansiosta viinit  ovat sekä helposti lähestyttäviä nuorina että kykenevät kypsymään arvokkaasti vuosikymmeniä. Tällä Master Class -luennolla sinulla on mahdollisuus maistaa kuuluisia Barbarescon ja Barolon Cru-rypäleitä, jotka ovat harvinaisia ​​ja saatavilla vain rajoitetusti. Tämän luennon vetää Andrea Sozzi, Ceretton viiniklubin johtaja. Ceretto on yksi Italian arvostetuimmista viinintuottajista, joka sijaitsee Piemonten Langhen alueen sydämessä. Roolissaan Andrea on Ceretton filosofian keskeinen lähettiläs, joka opastaa vieraita kuratoitujen viinien maisteluun, viinitilavierailujen ja kansainvälisten tapahtumien kautta, jotka esittelevät tilan sitoutumista luomuviininviljelyyn, terroir-lähtöisiin viineihin ja taiteelliseen ilmaisuun. Andrea ymmärtää syvällisesti Ceretton historian ja arvot ja herättää viinitilan tarinan eloon – sen alkuperästä 1930-luvulla aina sen nykyiseen asemaan Barolo- ja Barbaresco-viinien edelläkävijänä.. Andrean luennot tarjoavat tietoa Ceretton kestävistä käytännöistä, ikonisista viinitarhoista sekä viinin, arkkitehtuurin ja nykytaiteen saumattomasta integroinnista. Maistettavat viinit:
    • Ceretto Barbaresco Bernadot 2022
    • Ceretto Barbaresco Gallina 2022
    • Ceretto Barbaresco Asili 2022
    • Ceretto Barolo Brunate 2021
    • Ceretto Barolo Bussia 2021
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Ceretto - The legendary Cru’s of the Langhe

    Master Class FRI October 17th 2025 at 7:30 - 8:20 pm Master Class SAT October 18th 2025 at 2:30 - 3:20 pm Speakers: Andrea Sozzi, Wine Club Director at Ceretto Price: 80€ This Master Class is held in English. The distinctive style of Piemontese icon Ceretto balances tradition and innovation by using modern techniques to enhance purity and finesse and yet they respect traditional aging in large oak casks and long maceration periods, especially for their top Barolos and Barbarescos.This results in wines that are both approachable when young and capable of aging gracefully for decades. In this Master Class you have the opportunity to taste the famous Crus of Barbaresco and Barolo that are rare and available only in limited quantities.  This Master Class is held by Andrea Sozzi,  Wine Club Director at Ceretto Ceretto is  one of Italy’s most esteemed wine producers located in the heart of Piemonte’s Langhe region. In his role, Andrea is a key ambassador for Ceretto’s philosophy, guiding guests through curated tastings, winery visits, and international events that showcase the estate’s commitment to organic viticulture, terroir-driven wines, and artistic expression. With a deep understanding of Ceretto’s history and values, Andrea brings the winery’s story to life—from its origins in the 1930s to its current status as a benchmark producer of Barolo and Barbaresco. His presentations offer insight into Ceretto’s sustainable practices, its iconic vineyard sites, and the seamless integration of wine, architecture, and contemporary art. Andrea’s work reflects Ceretto’s dedication to excellence, authenticity, and innovation, making him a trusted voice for one of Italy’s most visionary wine families. Wines
    • Ceretto Barbaresco Bernadot 2022
    • Ceretto Barbaresco Gallina 2022
    • Ceretto Barbaresco Asili 2022
    • Ceretto Barolo Brunate 2021
    • Ceretto Barolo Bussia 2021
    Please note that the Master Class ticket does not include the entrance ticket to the event. When buying a Master Class ticket, remember to also buy an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Gonzalez Byass – Sherryn ainutlaatuinen maailma

    Master Class PE 17.10.2025 klo 18:00 - 18:50 Luennoitsijat: Antti Uusitalo, Sommelier ja ravintoloitsija, Ravintola Vinkkeli Hinta: 40 € Tämä Master Class -luento pidetään suomeksi. / This Master Class is held in Finnish. Ovat sherryt tuntuneet hieman vierailta?  Oletko halunnut oppia tuntemaan paremmin sherryn eri tyypit paremmin? Mikä sherry sopii mihinkin tilanteeseen tai ruokaan? Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus oppia lisää näistä kiehtovista, pitkän historian omaavista viineistä ravintola Vinkkelin ravintoloitsijan ja sommelierin Antti Uusitalon johdolla. Antti Uusitalo perehdyttää sinut asiantuntevasti sherryn eri tyyppeihin ja pääset maistamaan viittä eri Tio Pepe ja Gonzalez Byass sherryä. Antti Uusitalo  tunnetaan erityisesti laaja-alaisesta viiniosaamisestaan. Hän on palkittu sommelier, viinikirjoittaja ja kirjailija, luennoitsija ja kouluttaja. Sherryt valmistetaan Espanjan eteläisellä Jerezin alueella. Sherry sopii monikäyttöisesti aperitiivista alkuruokien kautta jälkiruokiin aina sherrytyypin mukaan. Sherryn makeusaste vaihtelee juomatyypin mukaan. Tunnusomainen piirre sherryille on omintakeinen, hieman hapettuneisuutta muistuttava aromi. Mukana on usein kypsän omenan, paahdetun pähkinän ja suolan vivahteita. Manuel Maria Gonzalez Angel saapui Jereziin vuonna 1835 aikomuksenaan päästä mukaan kukoistavaan sherry-bisnekseen. Kasvavan menestyksen myötä hän päätti ottaa liikekumppanikseen Robert Blake Byassin, joka oli hänen agenttinsa Englannissa. Näin sai alkunsa yritys nimeltä Gonzalez-Byass. Gonzalezin perhe osti Byassin osakkeet vuonna 1988, ja nykyisin tämä perheyritys tunnetaan kansainvälisesti sherryistään, viineistään ja brandyistään. Espanjan maineikkaimpiin perheyhtiöihin lukeutuva Gonzalez Byass on ylpeä tuotteistaan ja niiden korkeasta laadusta. Johtotähtinä loistavat Tio Pepe -sherry sekä Soberano -ja Lepanto -brandyt. Lisäksi yritys tuottaa laadukkaita puna- ja valkoviinejä. Maistettavat viinit:
    • Tio Pepe Fino
    • Tio Pepe Fino en Rama 2025
    • Viña AB Amontillado
    • Gonzalez Byass Alfonso Oloros0 Seco
    • Gonzalez Byass Solera 1847 Cream
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Gonzalez Byass – The unique world of Sherry

    Master Class  FRI October 17th 2025 at 6:00 - 6:50 pm Speakers: Antti Uusitalo, Sommelier ja restaurateur, Ravintola Vinkkeli Price: 40 € This Master Class is held in Finnish. Have sherries seemed a bit foreign? Have you wanted to get to know the different types of sherry better? Now you have a unique opportunity to learn more about these fascinating wines with a long history under the guidance of Antti Uusitalo, restaurateur and sommelier of restaurant Vinkkeli. Antti Uusitalo will expertly introduce you to the different types of sherry and you will get to taste five different Tio Pepe and Gonzalez Byass sherries. Sherries are made in the Jerez region of southern Spain. Sherry is versatile, from aperitifs to starters and desserts, depending on the type of sherry. The sweetness of sherry varies depending on the type of drink. A characteristic feature of sherry is its unique, slightly oxidized aroma. It often has hints of ripe apple, roasted nuts and salt. Manuel Maria Gonzalez Angel arrived in Jerez in 1835 with the intention of joining the booming sherry business. With his growing success, he decided to take on Robert Blake Byass, who was his agent in England, as his business partner. This is how the company Gonzalez-Byass was born. The Gonzalez family bought the shares in Byass in 1988, and today this family business is known internationally for its sherries, wines and brandies. One of the most prestigious family businesses in Spain, Gonzalez Byass is proud of its products and their high quality. The leading stars are the Tio Pepe sherry and the Soberano and Lepanto brandies. The company also produces high-quality red and white wines. Wines
    • Tio Pepe Fino
    • Tio Pepe Fino en Rama 2025
    • Viña AB Amontillado
    • Gonzalez Byass Alfonso Oloros0 Seco
    • Gonzalez Byass Solera 1847 Cream
    Please note that the Master Class ticket does not include the entrance ticket to the event. When buying a Master Class ticket, remember to also buy an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Drinking Bordeaux Young : The Example of Châteaux Pédesclaux and Lafon-Rochet, Grands Crus Classés 1855

    Master Class PE 17.10.25 klo 18:00 - 18:50 Master Class LA 18.10.25 klo 16:00 - 16:50 Luennoitsijat: Félix Soulagnet, Chef de culture, Vineyard manager - Chateau Pedesclaux Hinta: 50€ Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Kolme merkittävää tuottajaa Bordeaux'sta toimii Lorenzettin suvun omistuksessa. Tällä Master Class -luennolla  sinulla on mahdollisuus maistaa ja oppia lisää kahdesta niistä: Château Pedesclaux kuuluisalta Pauillacin alueelta ja Château Lafon-Rochet Saint-Estèphestä. Nyt kaksisataa vuotta sitten perustettuChâteau Pédesclaux (GRAND CRU CLASSÉ EN 1855) jatkaa upeaa muodonmuutosta, jota ohjaavat orgaaniset viininvalmistuksen periaatteet. Château Pédesclaux on tuottaja, joka on täysin omistautunut luomuviljelylle. Sitä johtaa perhe, joka on omistautunut täydellisyyden tavoitteluun ja Pauillacin terroirin ainutlaatuista luonnetta korostavien erinomaisten viinien valmistukseen. Siitä lähtien, kun Lorenzettin perhe osti tilan vuonna 2009, maan, ympäristön ja luonnon kunnioittaminen on ollut heidän viininviljelyfilosofiansa ytimessä. Lorenzettin perheen Château Lafon-Rochet'ssa kaikki tavoitteet ja toiminta tähtäävät Saint-Estèphe -alueen ainutlaatuisen terroirin  säilyttämiseen ja ilmentämiseen. Château Lafon-Rochet'n maaperän monimuotoisuus, joka koostuu sorastaja sinisavekerrostumista, luo ainutlaatuisen terroirin, jonka ymmärtämiseksi koko Lafon-Rochet’n henkilökunta työskentelee.  Nykyaikaiset Bordeaux'n viinit eivät enää välttämättä ole karuja nuorina nautittaessa. Tämä pätee erinomaisesti Pédesclaux'ssa, jossa talon tyyli on jo nuorena välittömästi viettelevä, viehättävä että monikerroksinen. Myös Château Lafon-Rochet'ta voi nauttia nuorena, vaikka se  tarjoaa myös loistavan kypsytyspotentiaalin – jälleen yksi ainutlaatuisen Saint-Estèphen terroirin erikoisuus.  Tällä Master Class -luennolla Châteuax Pedesclaux'n viinitarojen johtaja Félix Soulagnet opastaa sinut modernien Bordeaux-viinien saloihin ja pääset maistelemaan kahta nuorempaa vuosikertaa sekä Pedesclaux'sta että Lafon-Rochet'sta sekä molempien tuottajien kakkosviinejä. Maistettavat viinit:
    • Pélerins de Lafon-Rochet 2022
    • Fleur de Pédesclaux 2022
    • Château Lafon-Rochet 2022
    • Château Lafon-Rochet 2019
    • Château Pédesclaux 2022
    • Château Pédesclaux 2019
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Drinking Bordeaux Young : The Example of Châteaux Pédesclaux and Lafon-Rochet, Grands Crus Classés 1855

    Master Class FRI October 17th 2025 at 6:00 - 6:50 pm Master Class SAT October 18th 2025 at 4:00 - 4:50 pm Speakers: Félix Soulagnet, Chef de culture, Vineyard manager - Chateau Pedesclaux Price: 50€ This Master Class is held in English. Three great Châteus from Bordeaux are operating under the Lorenzetti family. In this Master Class you will have the chance to taste and learn more about 2 of them, Château Pedesclaux from the famous Pauillac region and Château Lafon-Rochet from Saint-Estèphe.  Now two hundred years old Château Pédesclaux (GRAND CRU CLASSÉ EN 1855) continues a spectacular metamorphosis, guided by organic principles. Château Pédesclaux is an estate fully committed to organic agriculture, under the leadership of a family dedicated to the pursuit of excellence and making great wines highlighting the unique character of the Pauillac terroir. Since the Lorenzetti family acquired the estate in 2009, respect for the land and for the environment have been at the heart of their approach to viticulture.  At the Lorenzetti family’s Château Lafon-Rochet, every goal, every action, is aimed at preserving what is most precious to the family: the complex and unique Saint-Estèphe terroir on which their vines grow. The diversity of Château Lafon-Rochet’s soils, comprising a composition of gravel (providing excellent natural drainage) and blue clay deposits, creates a strikingly unique terroir that our team has worked tirelessly to understand in order to bring out its fullest potential. We believe that a great terroir is required to make a great wine – a philosophy that spurs our commitment to preserving its richness. In this Master Class you will notice that modern Bordeaux wines are not necessarily austere in their early youth. This is demonstrably true at Pédesclaux, where the style, both charming and multi-layered, is instantly seductive. Château Lafon-Rochet can be enjoyed young but it also offers terrific ageing potential - another distinction of the unique Saint-Estèphe unique terroir. In this Master Class Félix Soulagnet, the vineyard manager at Châteuax Pedesclaux will let you taste two younger vintages of both Pedesclaux and Lafon-Rochet as well as the second wines of both châteaus. Wines
    • Pélerins de Lafon-Rochet 2022
    • Fleur de Pédesclaux 2022
    • Château Lafon-Rochet 2022
    • Château Lafon-Rochet 2019
    • Château Pédesclaux 2022
    • Château Pédesclaux 2019
    Please note that the Master Class ticket does not include the entrance ticket to the event. When buying a Master Class ticket, remember to also buy an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Black Stallion, Napa Valley - Pursuit of unforgettable wines

    Master Class -luento PE 17.10.2025 klo 19:30 Luennoitsijat: Jonas Hillergren, Regional Director EMEA at Delicato Family Wines Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi / This Master Class is held in English. Tällä Master Class -luennolla pääset tutustumaan Kalifornian Napa Valley helmiin Black Stallion -viinien parissa. Black Stallion valittiin AMERICAN WINERY OF THE YEAR by Wine Enthusiast -palkinnon saajaksi vuonna 2023. Black Stallion Estate Winery saa nimensä vanhasta hevosmaneesista, jossa tilan viinikellari nykyään toimii. Napan kaupungin pohjoispuolella sijaitseva tila on perustettu vuonna 2007. Nuoresta iästään huolimatta se on saanut loistavia arvosteluja erityisesti Cabernet Sauvignon -viineistään. Rypäleet viineihin tulevat pääosin sopimusviljelijöiltä Napa Valleyn eri alueilta. Viinintekijä Ralf Holdenriedin tavoitteena on luoda jokaisesta Black Stallionin viinistä harmoninen, saumaton kokonaisuus, joka ilmentää lajikkeensa ja kasvupaikkansa parhaita ominaisuuksia.  Black Stallion on osa Delicato Family Wines -perheyritystä ja tällä Master Class -luennolla Delicato Family Wines Euroopan johtaja Jonas Hillergren perehdyttää sinut tarkemmin Black Stallionin viininvalmistusfilosofiaan sekä maistattaa 4 heidän viiniään muun muassa heidän lippulaivaviiniään Bucephalusta vuodelta 2019. Maistettavat viinit:
    • Black Stallion Poseidon Vineyard Limited Release Chardonnay 2021
    • Black Stallion Pinot Noir 2021
    • Black Stallion Limited Release Cabernet Sauvignon 2020
    • Bucephalus 2019
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Black Stallion, Napa Valley - Pursuit of unforgettable wines

    Master Class Fri Oct 17th at 7:30 pm Speaker: Jonas Hillergren, Regional Director EMEA at Delicato Family Wines Price: 50 € This Master Class is held in Finnish. This Master Class will introduce you to the gems of California's Napa Valley through Black Stallion wines. Black Stallion was named for the AMERICAN WINERY OF THE YEAR by Wine Enthusiast in 2023. Black Stallion Estate Winery takes its name from the old horse stable where the winery now operates. Located north of the city of Napa, the estate was founded in 2007. Despite its young age, it has received rave reviews, especially for its Cabernet Sauvignon wines. The grapes for the wines come mainly from contract growers in different areas of the Napa Valley. Winemaker Ralf Holdenried's goal is to create a harmonious, seamless whole from each Black Stallion wine, which embodies the best qualities of its variety and growing location. Black Stallion is part of the Delicato Family Wines family business and in this Master Class lecture, Delicato Family Wines Europe Director Jonas Hillergren will introduce you to Black Stallion's winemaking philosophy in more detail and taste 4 of their wines, including their flagship wine Bucephalus from 2019. Wines
    • Black Stallion Poseidon Vineyard Limited Release Chardonnay 2021
    • Black Stallion Pinot Noir 2021
    • Black Stallion Limited Release Cabernet Sauvignon 2020
    • Bucephalus 2019
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Master Class: English wines - The success behind english wines - both still and sparkling

    Master Class PE 17.10.25 klo 16:30 - 17:20 Master Class LA 18.10.25 klo 18:30 - 19:20 Luennoitsijat: Martin Nordell, Delta Wines Hinta: 50€ Tämä Master Class -luento pidetään suomeksi. / This Master Class is held in Finnish. Viime vuosikymmeninä Englanti on noussut yhdeksi maailman jännittävimmistä viileän ilmaston viinialueista. Sen ainutlaatuinen yhdistelmä kalkkipitoista maaperää, pitkiä päivänvaloja ja yhä suotuisampia kasvuolosuhteita on asettanut englantilaiset viinit – erityisesti kuohuviinit – maailmanlaajuiselle näyttämölle. Nykyään englantilainen viini edustaa sekä perinnettä että innovaatiota, yhdistäen käsityötaidon maailmanluokan laatuun, mikä tekee siitä kasvavan kansainvälisen arvostuksen luokan. Kuohuviinit ovat maan lippulaiva, ja ne valmistetaan usein perinteisellä menetelmällä ja klassisilla samppanjarypälelajikkeilla – Chardonnay, Pinot Noir ja Pinot Meunier. Näitä viinejä ylistetään tarkkuudestaan, eloisasta happamuudestaan ​​ja eleganssistaan, ja niitä verrataan usein itse samppanjaan. Kuohuviinien ohella englantilaiset still viinit ovat saamassa tunnustusta, erityisesti raikkaat, aromaattiset valkoviinit, kuten Bacchus ja Chardonnay, sekä yhä hienostuneemmat Pinot Noir -viinit. Tällä Master Class -luennolla  sinulla on mahdollisuus oppia lisää englantilaisista viineistä Dr. Martin Nordellin johdolla. Martin, joka tunnetaan myös nimellä Dr. Bubbles, opastaa sinua sekä Lyme Bayn viinitilan stillviinien että Ambrielin kuohuviinien kautta englantilaisten viinien maailmaan. Englannin viinit ovat todellisia helmiä ja tarjoavat mielenkiintoisia viinejä viinintutkijoille. Maistettavat viinit:
    • Ambriel Classic Cuvée
    • Ambriel English Reserve
    • Lyme Bay Bacchus  white
    • Lyme Bay Shoreline white
    • Lyme Bay Pinot Noir red
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: English wines - The success behind english wines - both still and sparkling

    Master Class FRI October 17th 2025 at 4:30 - 5:20 pm Master Class SAT October 18th 2025 at 6:30 - 7:20 pm Speakers: Martin Nordell, Delta Wines Price: 50€ This Master Class is held in Finnish. In recent decades, England has emerged as one of the world’s most exciting cool-climate wine regions. Its unique combination of chalky soils, long daylight hours, and increasingly favorable growing conditions has positioned English wines—particularly sparkling styles—on the global stage. Today, English wine represents both tradition and innovation, combining artisanal craftsmanship with world-class quality, making it a category of growing international prestige. Sparkling wines are the country’s flagship, often crafted using the traditional method and the classic Champagne grape varieties—Chardonnay, Pinot Noir, and Pinot Meunier. These wines are celebrated for their precision, vibrant acidity, and elegance, frequently earning comparisons with Champagne itself. Alongside sparkling, english still wines are gaining recognition, especially fresh, aromatic whites such as Bacchus and Chardonnay, and increasingly refined Pinot Noirs. These wines  In this Master Class you have an opportunity to learn more about english wines with  Dr Martin Nordell. Martin, also known as Dr. Bubbles, will guide  you through both english still wines from Lyme Bay winery and sparkling wines from Ambriel. The wines of England are true gems and offers interesting wines for the wine explorers. Wines
    • Ambriel Classic Cuvée
    • Ambriel English Reserve
    • Lyme Bay Bacchus  white
    • Lyme Bay Shoreline white
    • Lyme Bay Pinot Noir red
    Please note that the Master Class ticket does not include the entrance ticket to the event. When buying a Master Class ticket, remember to also buy an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Roberto Sarotto - Heritage Meets the Future in the Langhe: The Vision of Roberto Sarotto

    Master Class  PE 17.10.25 klo  16:30 - 17:20 Master Class  LA 18.10.25 klo 18.30 - 19.20 Luennoitsijat: Roberto Sarotto, Winemaker, Owner of Roberto Sarotto Estates Hinta: 50€ Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Roberto Sarotto Estates on piemontelainen viinintuottaja ja perheyritys, joka yhdistää paikallisia traditioita sekä moderneja innovaatioita. Viinitalo omistaa yli 90 hehtaaria viinitarhoja Piemonten alueella mm. Barolossa ja Barbarescossa. Roberto Sarotto perusti tämän yrityksen vuonna 2001, ja hänen perheellään on yli 200 vuoden kokemus viinien valmistuksesta. Roberto Sarotto on saanut lukuisia palkintoja ja mainintoja viineilleen niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Roberto Sarotto -viinitilan tarina alkoi vuonna 1820, kun suvun perustaja Giuseppe Sarotto saapui Nevigliehen Barbarescosta. Roberto Sarotton perhe polveutui hänestä, ja hän oli ensimmäinen sukupolvi, joka aloitti viininvalmistuksen. Hänen jälkeensä tulivat hänen poikansa Giovanni ja sitten pojanpoikansa Luigi Giovanni. Tuotanto rajoittui alun perin Dolcettoon, jota myytiin sekä paikallisilla markkinoilla että vietiin tukkumyynnillä Englantiin. 1940-luvun alussa toisen maailmansodan ja viinikirvan alkaessa ala kärsi taantumasta ja liiketoiminta pysähtyi dramaattisesti. Angelo seurasi isäänsä ja oli päättänyt jatkaa perheyritystä hoitamalla vanhempiensa maita viinitarhoja. Vaimonsa Marian tuen ansiosta viljely laajeni kattamaan uusia rypälelajikkeita, kuten Moscato, Freisa ja Barbera. Vuonna 1984 Angelon poika Roberto valmistui viinikoulusta Albassa, mikä merkitsi uutta alkua vuosia aiemmin pysähtyneelle viininvalmistustoiminnalle. Seitsemän vuotta myöhemmin 20 hehtaarin kiinteistön ostaminen Barolosta oli käännekohta viinitilan kehityksessä, ja se nosti sen Piemonten tunnetuimpien tuottajien piiriin. Tilan laajentuminen oli vasta alussa. Seuraavien vuosien aikana Neiven kunnan tärkeimpien cru-alueiden viinitarhoja liitettiin alueelle, mikä lisäsi Barbarescon viinivalikoimaan. 1990-luvun alussa Roberto ja hänen vaimonsa Aurora veivät tavoitteitaan pidemmälle Gavin alueelle, jonne he myöhemmin perustivat toisen viinitilan. Maistettavat viinit:
    • Roberto Sarotto Gavi di Gavi 2024
    • Roberto Sarotto Barbaresco Riserva 2019
    • Roberto Sarotto Barolo Riserva Fondatori 2016
    • Roberto Sarotto Barolo Audace 2017
    • Roberto Sarotto Barbera Elena 2022
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Roberto Sarotto - Heritage Meets the Future in the Langhe: The Vision of Roberto Sarotto

    Master Class FRI October 17th 2025 at 4:30 - 5:20 pm Master Class SAT October 18th 2025 at 6:30 - 7:20 pm Speakers: Roberto Sarotto, Winemaker, Owner of Roberto Sarotto Estates Price: 50€ This Master Class is held in English. Roberto Sarotto Estates is a Piedmontese winery and family business that combines local traditions with modern innovations. The winery owns over 90 hectares of vineyards in the Piedmont region, including Barolo and Barbaresco. Roberto Sarotto founded this company in 2001, and his family has over 200 years of experience in winemaking. Roberto Sarotto has received numerous awards and mentions for its wines both in Finland and internationally. The story of Roberto Sarotto winery began back in 1820, when Giuseppe Sarotto, the founder of the family, arrived in Neviglie from Barbaresco. Roberto Sarotto’s family descended from him, and he was the first generation to undertake the winemaking activity, followed by his son Giovanni and then his grandson Luigi Giovanni. Production was originally limited to Dolcetto, which was traded both on the local market and exported wholesale to England. In the early 1940s, with the advent of the Second World War and phylloxera, the sector suffered a period of recession and business came dramatically to a standstill. Angelo succeeded his father and was determined to continue the family business, tending the vineyards on his parents’ land. Thanks to the support of his wife Maria, cultivation expanded to include new grape varieties such as Moscato, Freisa and Barbera. In 1984, Angelo’s son Roberto graduated from wine school in Alba, marking a new beginning for the winemaking activity that had come to a halt years before. Seven years later, the purchase of a 20-hectare property in Barolo was a turning point in the development of the winery, taking it into the circle of the most renowned producers in Piedmont. The expansion of the estate was just beginning. Vineyards in the most important crus in the municipality of Neive, were annexed over the next few years, adding Barbaresco to the range of wines. In the early 1990s, Roberto and his wife Aurora, pushed their ambitions even further, to the area of Gavi, where they subsequently set up a secondary winery. Wines
    • Roberto Sarotto Gavi di Gavi 2024
    • Roberto Sarotto Barbaresco Riserva 2019
    • Roberto Sarotto Barolo Riserva Fondatori 2016
    • Roberto Sarotto Barolo Audace 2017
    • Roberto Sarotto Barbera Elena 2022
    Please note that the Master Class ticket does not include the entrance ticket to the event. When buying a Master Class ticket, remember to also buy an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Domäne Wachau - Domäne Wachau Unveiled – The Revolution of an Idea with Roman Horvath, MW.

    Master Class PE 17.10.25 klo 18:00 - 18:50 Luennoitsijat: Roman Horvath, Master of Wine, Managing Director Domäne Wachau Hinta: 60€ Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Domäne Wachau on satojen viljelijöiden muodostama osuuskunta, jonka maailman vaikutusvaltaisin viinikirjoittaja Robert Parker on nimennyt yhdeksi maailman laadukkaimmaksi viiniosuuskunnaksi. Tuottaja nähdäänkin monesti luokiteltavan Itävallan viinituottajien terävimmässä kärjessä, johon Domäne Wachau eittämättä kuuluukin niin kokonsa kuin viiniensä laadun puolesta. Domäne Wachau on Grüner Veltlinerin lisäksi tunnettu taidokkaista Rieslingeistään. Kaikki viini tuotetaan sertifioituina vegaani-viineinä. Tällä Master Class -luennolla Master of Wine ja Itävallan viiniakatemian luennoitsija Roman Horvath vie meidät itävaltalaisten Grüner Veltliner -viinien maailmaan ja saamme toki maistaa yhtä Smaragd -tason Riesling-viiniäkin.  Tämän luennon helminä ovat kolmen eri vuosikerran Grüner Veltliner Achleiten -viinit. Tämä viini on Wachaun korkeimman laatutason, Smaragd-tason viini, Wachaun viinitalon todellinen taidonnäyte. Smaragd-viinit ovat moniulotteisia ja täyteläisiä viinejä, joilla on hyvin paljon ikääntymispotentiaalia. Weissenkirchenin kylässä sijaitsevaa jyrkkää Achleiten -viinipalstaa pidetään Wachaun legendaarisimpana. Viinistä löytyy suolaista mineraalisuutta ja maussa voit havaita villejä yrttejä sekä valkoista persikkaa. Smaragd- viinit saavat kypsyä poikkeuksellisen kauan, ja viinintekijä antaa niille kypsytyspotentiaalia jopa 20 vuotta. Vuosikerta 2019 sai Wine Enthusiastilta hurjat 98 pistettä. Wine Enthusiast arvioi tämän Achleiten palstan Riesling ja Grüner Veltliner viinit Itävallan parhaiksi valkoisiksi! Roman Horvath MW on yksi itävaltalaisen viinimaailman merkittävimmistä persoonallisuuksista, ja hänet tunnetaan erityisesti roolistaan ​​Domäne Wachaussa, jossa hän on ollut avainhenkilö vuodesta 2004 lähtien. Yhdessä Heinz Frischengruberin ja huippuviinitiimin kanssa hän vastaa tilan laadullisesta uudelleenjärjestelystä ja jatkuvasta menestyksestä. Horvathin tie viinin pariin oli kuitenkin epätavallinen. Uranvaihtajana ilman aiempaa ammattikokemusta viinialalta hyväkuntoinen pullo kypsytettyä Wachaun Rieslingiä, joka ei kuitenkaan vastannut hänen makuaan, herätti hänen uteliaisuutensa ja intohimonsa viiniä kohtaan. Tämä kokemus motivoi häntä ostamaan ensimmäisen viinikirjansa ja merkitsi hänen viiniuransa alkua. Horvath syvensi tietämystään osallistumalla lukuisiin viiniseminaareihin ja hankki käytännön kokemusta ravintoloista sekä viinikaupasta ja harjoittelujaksoilla ulkomailla sijaitsevilla viinitiloilla. Hänen akateeminen uransa saavutti huippunsa, kun hän läpäisi arvostetun Master of Wine (MW) -koulutuksen maistelukokeen ensimmäisellä yrittämällä ja taisteli sitten tiensä läpi vaativan teorian, kunnes valmistui menestyksekkäästi vuonna 2009. Horvath jakaa nyt tietämystään nousevien viiniasiantuntijoiden kanssa luennoitsijana Itävallan viiniakatemiassa. Hän keskittyy täysin Domäne Wachaun johtamiseen ja edelleen kehittämiseen. Menestys puhuu puolestaan, sillä Domäne Wachau on Itävallan johtava luomuviljeltyjen viinitarhojen tila. Lisäksi Domäne Wachaun viininviljelijöiden toteuttama kestävä hoito asettaa uusia standardeja ja sitä pidetään koko alueen esikuvana. Horvathin ilmoittamana tavoitteena on edistää Domäne Wachaun menestystä ja tunnustusta tilana, jolla on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen ja eteenpäin katsova konsepti hienojen viinien maailmassa. Maistettavat viinit:
    • Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Ried Pichlpoint 2024
    • Domäne Wachau Riesling Smaragd Singerriedel 2023
    • Domäne Wachau Grüner Veltliner Steinwerk 2023
    • Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd Achleiten 2023
    • Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd Achleiten 2022
    • Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd Achleiten 2021
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Domäne Wachau - Domäne Wachau Unveiled – The Revolution of an Idea with Roman Horvath, MW.

    Master Class FRI October 17th 2025 at 6:00 - 6:50 pm Speakers: Roman Horvath, Master of Wine, Managing Director Domäne Wachau Price: 60€ This Master Class is held in English. Domäne Wachau is a cooperative of hundreds of growers, which the world's most influential wine writer Robert Parker has named one of the world's highest quality wine cooperatives. The producer is often seen as one of the top Austrian wine producers, to which Domäne Wachau undoubtedly belongs both in terms of its size and the quality of its wines. In addition to Grüner Veltliner, Domäne Wachau is known for its skillful Rieslings. All wines are produced as certified vegan wines. In this Master Class lecture, Master of Wine and lecturer at the Austrian Wine Academy Roman Horvath takes us into the world of Austrian Grüner Veltliner wines and of course we get to taste one Smaragd-level Riesling wine as well. The pearls of this lecture are the Grüner Veltliner Achleiten wines from three different vintages. This wine is the highest quality level in Wachau, the Smaragd-level wine, a true masterpiece of the Wachau winery. Smaragd wines are multi-dimensional and full-bodied wines with great aging potential. The steep Achleiten vineyard in the village of Weissenkirchen is considered the legendary gem of the Wachau. The wine has a salty minerality and you can detect wild herbs and white peach on the palate. Smaragd wines are allowed to mature for an exceptionally long time, and the winemaker gives them the potential to mature for up to 20 years. The 2019 vintage received a whopping 98 points from Wine Enthusiast. Wine Enthusiast rated the Riesling and Grüner Veltliner wines from this Achleiten vineyard as the best whites in Austria! Roman Horvath MW is one of the outstanding personalities in the world of Austrian wine, especially known for his role at Domäne Wachau, where he has been a key figure since 2004. Together with Heinz Frischengruber and a top wine team, he is responsible for the qualitative restructuring,realignment, and continued success of the estate. Horvath's path to wine, however, was unusual. As a career changer with no previous professional experience in the wine industry, a supposedly good bottle of matured Wachau Riesling, which did not meet his taste, aroused his curiosity and passion for wine. This experience motivated him to buy his first wine book and marked the beginning of his career in wine. Horvath deepened his knowledge by attending numerous wine seminars and gained practicalexperience in restaurants as well as in the wine trade and through internships at wineries abroad. Hisacademic career reached a peak when he passed the tasting exam of the prestigious Master of Wine (MW) training on his first attempt and then fought his way through the demanding theory until hesuccessfully graduated in 2009. As a lecturer at Austria's Wine Academy, Horvath now shares his knowledge with budding wine experts. The full focus is on the management and further development of Domäne Wachau. The success speaks for itself, because Domäne Wachau is Austria´s leading estate with organically farmed vineyards. In addition, sustainable management put into action by the Domäne Wachau vignerons sets new standards and is considered a role model for the entire region. Horvath's declared goal is to further advance the successes and acknowledgement of Domäne Wachau as an estate with a worldwide unique, forward-thinking concept in the world of fine wine. Wines
    • Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Ried Pichlpoint 2024
    • Domäne Wachau Riesling Smaragd Singerriedel 2023
    • Domäne Wachau Grüner Veltliner Steinwerk 2023
    • Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd Achleiten 2023
    • Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd Achleiten 2022
    • Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd Achleiten 2021
    Please note that the Master Class ticket does not include the entrance ticket to the event. When buying a Master Class ticket, remember to also buy an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Dreissigacker - The art of blending: time and terroir

    Master Class PE 17.10.25 klo 16:30 - 17:20 Luennoitsijat: Samuel Kirr, Export Manager, Dreissigacker Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Dreissigacker sijaitsee huimaa laadullista renessanssia elävällä Rheinhessenin viinialueella. Rheinhessenin nykytuottajien parhaimmistoon lukeutuva, viileässä Bechtheimin kylässä viljelevä Jochen Dreissigacker tunnetaan Saksassa ja maailmalla tinkimättömästä terroir-ajattelustaan ja korkealaatuisista Riesling-viineistään. Vaikka Dreissigackerin suvussa viiniä on viljelty jo 1700-luvun alkupuolelta lähtien, vasta Jochenin vanhemmat ja Jochen itse ovat kehittäneet viininvalmistusta systemaattisesti tähdäten parhaimpaan mahdolliseen laatuun.   Tällä Master Class -luennolla pääset tutustumaan huippulaatuisiin sekoite Riesling-viineihin Dreissigackerin vientipäällikön Samuel Kirrin johdolla. Samuel kertoo viinien sekoittamisen jalosta taidosta, eli erilaisten viinien yhdistämisestä uniikin ja harmonisen sekoituksen luomiseksi. Samppanjatyyliin valmistetuissa Vintages Riesling -viineissä yhdistyvät useat eri riesling-vuosikerrat upeiksi kokonaisuuksiksi. Wunderwerk-viinien kohdalla perehdytään premium-palstojen sekoiteviineihin, joissa korostuu terroirin, eli paikallisten olosuhteiden merkitys Moniulotteiset Dreissigacker Vintages -viinit ovat  kiehtovan prosessin tulos, joka alkaa Bechtheimin ympäristön viinitarhoilla, jatkuu viinitilan kellareissa ja huipentuu erinomaiseen Riesling-cuvéehen. Viini, joka osoittaa Riesling-rypäleen makujen monimuotoisuuden. Ajatus Vintages -viineistä on syntynyt samppanjasta tutun viinien sekoittamisen tuomisesta Riesling-stillviineihin yhdistämällä harmonisesti eri vuosikertojen moniuloitteisuuden yhteen viiniin. Ensimmäinen Vintages Edition I julkaistiin vuonna 2018. Luennolla pääset maistamaan neljää eri Vintages Edition -viiniä. Dreissigacker Wunderwerk -viinejä puolestaan yhdistää kaksi täysin erilaista yksittäistä Rheinhessenissä sijaitsevaa palstaa. Tällä luennolla  pääset maistamaan Wunderwerk Riesling viinejä vuodelta 2013 ja 2019, jotka  sisältävät Bechtheimin auringon ja Westhofenin viinitarhojen viileyden vastakkaiset maut. Viinit ovat ainutlaatuisia, hieman epätavallisia mutta samalla äärettömän harmonisia. Maistettavat viinit:
    • Dreissigacker Vintages Riesling Edition III
    • Dreissigacker Vintages Riesling Edition IV
    • Dreissigacker Vintages Riesling Edition V
    • Dreissigacker Vintages Riesling Edition VI
    • Dreissigacker Wunderwerk Riesling 2013
    • Dreissigacker Wunderwerk Riesling 2019
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Dreissigacker - The art of blending: time and terroir

    Master Class FRI October 17th 2025 at 4:30 - 5:20 pm Speakers: Samuel Kirr, Export Manager, Dreissigacker Price: 50 € This Master Class is held in English. Dreissigacker is located in the Rheinhessen wine region, which is experiencing a tremendous qualitative renaissance. One of the best producers in Rheinhessen today, Jochen Dreissigacker, who farms in the cool village of Bechtheim, is known in Germany and around the world for his uncompromising terroir thinking and high-quality Riesling wines. Although the Dreissigacker family has been cultivating wine since the early 18th century, it was only Jochen's parents and Jochen himself who systematically developed winemaking with the aim of achieving the best possible quality. In this Master Class lecture, you will get to know top-quality blended Riesling wines led by Dreissigacker's export manager Samuel Kirr. Samuel talks about the noble art of blending wines, i.e. combining different wines to create a unique and harmonious blend. Vintages Riesling wines, made in the Champagne style, combine several different Riesling vintages into wonderful wholes. Wunderwerk wines will be introduced to premium plot blends that emphasize the importance of terroir, i.e. local conditions. The multi-dimensional Dreissigacker Vintages wines are the result of a fascinating process that begins in the vineyards around Bechtheim, continues in the cellars of the winery and culminates in an excellent Riesling cuvée. A wine that shows the diversity of the Riesling grape's flavors. The idea for Vintages wines was born from bringing the blending of wines familiar from Champagne to Riesling still wines, harmoniously combining the multi-dimensionality of different vintages in one wine. The first Vintages Edition I was released in 2018. During the lecture, you will get to taste four different Vintages Edition wines. The Dreissigacker Wunderwerk wines, on the other hand, are united by two completely different individual plots located in Rheinhessen. In this lecture you will taste Wunderwerk Riesling wines from 2013 and 2019, which contain the contrasting flavors of the Bechtheim sun and the coolness of the Westhofen vineyards. The wines are unique, slightly unusual, but at the same time infinitely harmonious. Wines
    • Dreissigacker Vintages Riesling Edition III
    • Dreissigacker Vintages Riesling Edition IV
    • Dreissigacker Vintages Riesling Edition V
    • Dreissigacker Vintages Riesling Edition VI
    • Dreissigacker Wunderwerk Riesling 2013
    • Dreissigacker Wunderwerk Riesling 2019
    Please note that the Master Class ticket does not include the entrance ticket to the event. When buying a Master Class ticket, remember to also buy an entrance ticket to the event.

Otsikko

Go to Top