Italia

/Italia
 • Rivetto on viinitila neljännessä sukupolvessa Piemonten sydämessä. Tilan nykyisen omistajan, Enricon, isoisoisä perusti tilan vuonna 1902. Vuonna 1938 oli aika laajentaa liiketoimintaa ja silloin hankittiin Tenuta Lirano, joka sijaitsee Serralunga d’Alban ja Sinion kukkuloiden välissä. Vuonna 1970 Enricon isä, Sergio, rakensi uuden kellarin Liranoon ja istutti uusia köynnöksiä sen ympärille. Vuonna 1999 kuvaan astui virallisesti Enrico. Hän aloitti luomuviljelyn vuonna 2011 ja siitä hän jatkoi biodynaamiseen viljelyyn vuonna 2015. Enricon ajatuksena on kehittää biodiversiteettiä niin pitkälle kuin mahdollista. Viiniköynnösten lomaan on istutettu niin hedelmäpuita, viljaa, yrttejä kuin vihanneksia. Ne puolestaan houkuttelevat hyönteisiä ja lintuja, ja näin ne muodostavat oman ekosysteeminsä. Enricon sanojen mukaisesti luomu ja biodynaamisuus ovat keinoja eivät tuloksia. Ja näistä työn ”hedelmistä” Enrico valmistaa upeita viinejä, jotka ovat saaneet sekä Italiassa että kansainvälisillä markkinoilla erinomaisen vastaanoton.
 • Guerrieri Rizzardin juuret ulottuvat vuosisatojen taakse. Suvut yhdistyivät avioliiton voimalla vuonna 1914, jolloin sai alkunsa Guerrieri Rizzardin tarina. Mutta jo kauan sitä ennen molemmilla suvuilla oli pitkät perinteet viininviljelyssä. Guerrierin perhe on vaikuttanut Garda -järven rannalla Bardolinossa aina 1450-luvulta lähtien. Rizzardin perhe puolestaan hankki omistukseensa Negrarin viinitarhat Valpolicellan alueella vuonna 1649. Perhe rakennutti Pojegan kellarit sekä kuuluisan villan ja puutarhan amfiteattereineen hieman tämän jälkeen. Guerrieri Rizzardi kuuluu edelleen perheen omistukseen. Tällä hetkellä tilaa vetää kreivi Giuseppe Rizzardi. Tila on erityisen kuuluisa amaroneistaan, mutta Valpolicellan tarhojen lisäksi se omistaa viinitarhoja Bardolinossa ja Cavaionissa sekä Soavessa ja Valdadigessa. www.guerrieririzzardi.it
 • Boscainin perheen 1770-luvulla Valpolicellasta ostama pieni viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi. Yhä perheomisteinen viinitalo on ollut vuosia edelläkävijä viininvalmistuksessa kehittäen mm. Appaxximento-, sekä Ripasso -menetelmät, jotka sittemmin ovat muodostuneet järkkymättömäksi osaksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta.
 • Antiche Terre Venete

  Veneton sydämessä, Valpantean alueella, Veronan lähistöllä sijaitsee Antichen Terre Veneten -viinitila, joka tuottaa laadukkaita ja klassisia Veneton alueen viinejä. Antiche Terre Veneten viinintuotantoa ohjaa rakkaus maaperään ja intohimo heidän viinitarhoihinsa. Antiche terre Veneten viinituotannossa yhdistyy rakkaus viinintekoon, perinteiden ja uusien menetelmien yhdistäminen sekä jatkuva täydellisyyden tavoittelu. 
  Antiche Terren viinitilan perustivat jo 1900-luvun alussa kaksi perhettä, ja intohimo viinintekemiseen on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Tällä hetkellä viinitilaa luotsaavat Luciano Sancassani ja Riccardo Degani. He ovat nostaneet Valpantenan alueen viinit uuteen, lähes samanlaiseen kukoistukseen kun tunnetumman naapurialueensa Valpolicellan klassiset viinit. 
  Antiche Terre Venete tuottaa vuosittain n. 1,6 miljoona pulloa suomalaistenkin rakastamia Amarone-, Ripasso- ja Valpocilella-viinejä.
 • Cantine Lenotti, Lenottin perheen viinitila on perustettu jo vuonna 1906. Sen juuret ovat Veneton maakunnassa Bardolinon alueella. Lenottin toimintaa johtaa nykyisin aina ystävällinen ja hymyilevä Claudio Lenotti. Claudio on aktiivisesti ja määrätietoisesti uudistanut Cantine Lenottia viime vuosien aikana, säilyttäen loistavasti perinteet, ammattitaidon ja suhteen luontoon sekä aidon ylpeyden viineihinsä. Lenottin viinit ovat saaneet lukuisia palkintoja ja tunnustuksia, Bardolinot, Amaronet ja Chiarettot ennen kaikkea.
 • Damilanon perhe on yksi perinnerikkaimmista Piemonten viinitiloista. He ovat tehneet viiniä 1800-luvun lopulta asti. Tilan omistajat, Guido, Mario ja Paolo Damilano ovat vastanneet viinintuotannosta 1990-lopulta lähtien.

  Damilanon Barbera d’Asti tulee Astin alueelta, jossa Barberaa on kasvatettu 1600-luvulta lähtien. Barbera-köynökset ovat 20-30 vuotta vanhoja ja kasvavat Monferratossa kalkkipohjaisessa maaperässä. Damilanon Nebbiolot kasvavat Langhen alueella, jossa on maaperässä paljon kalkkikiveä. Tämä maaperä antaa viinille punaista ja kastanjanruskeita vivahduksia sisältävän värin sekä harmonisen täyteläisyyden ja kirsikkaisen maun, jossa tanniinit ovat hyvin tasapainossa.
 • Virna Borgogno ja sisarensa jatkavat suvun perinteitä, ja muuttivat tilan nimen “Virnaksi” 2001.  Virna valmistui ensimmäisenä naisenologina Torinon yliopistosta 1988. Virnan palstat sijaitsevat Barolon ydinalueilla kuten Cannubissa, Sarmassassa ja San Giovannissa.
 • Poderi Ruggeri Corsini on perhetila Monforte d’Alban kylästä, Barolon eteläisimmästä osasta. Tila on perustettu 1995. Tilan viinintekijä Nicola on paitsi enologian tohtori Torinon yliopistosta myös aktiivinen luonnonmukaisten menetelmien ja perinteisten lajikkeiden puolestapuhuja. Tilan vuosituotanto on yhteensä 70 000 pulloa.
 • Fenocchion tila on perustettu vuonna 1864. Perinteistä tilaa viljelee nyt viides viinintekijäsukupolvi Claudio Fenocchion johdolla.  Tarhabarolot tehdään suurella taidolla ja rakkaudella. Vaikka tarhoja on sekä Cannubin kukkuloilla että Bussiassa, kellarissa ne saavat oman jokainen erikoisen asemansa isoissa 5000 litran tynnyreissä kypsytyksen aikana.
 • Mauro Veglion tila sijaitsee La Morrassa ja tarkemmin Localita Annunziatassa. “Yhteistyössä on voimaa ”. Mauro Veglio ja veljenpoikansa Alessandro yhdistivät tuotantonsa viime vuonna. Yhdessä Mauron vaimon, Danielen kanssa Mauro Veglio Wines niittää mainetta ja arvostuksia niin Parkerilta, Winespectatorilta, Wine Enthuasticilta kuin James Sucklingiltakin. Mauron Barbera Superiore Cascina Nuova, vanhoista yli 70 vuotiaista kasveista tehty barbera on herkullinen kokemus. Baroloista puhumattakaan.