Winestate

Winestate

Winestate Oy on vuonna 2006 perustettu yksityisomisteinen yritys, joka on erikoistunut laadukkaiden ja kansainvälisesti tunnettujen viinien maahantuontiin ja markkinointiin. Winestate toimii tiiviissä yhteistyössä kansainvälisten huippumerkkien kanssa edistäen niiden menekkiä ja tunnettuutta Suomen markkinoilla sekä Itämeren travel retail valikoimissa. Winestaten tuo maahan loistavan valikoiman hinta-laatu -suhteeltaan erinomaisia viinejä kaikilta mantereilta. Winestaten kattavasti kouluttautunut henkilöstö omaa lähes 200 vuoden kokemuksen kotimaiselta alkoholialalta, minkä vuoksi henkilökunnan arvostus alan ammattilaisten joukossa on korkealle arvostettua.

  • Noin kaksikymmentä vuotta sitten Mud House -viinitilan perustajat saapuivat Marlborough’n alueelle ja rakastuivat sen viininviljelymahdollisuuksiin. Alkaessaan perustaa viinitarhoja, he rakensivat ensin itselleen talon paikallisesta ”mudasta”, näin syntyi myös viinitilan nimi Mud House. Mud House viljelee viiniä kolmella alueella Etelä-Saarella; Marlborough’ssa, Waipara Valleyssa sekä Central Otagossa. Mud Housella on kaksi viinitilaa, toinen Marlborough’ssa ja toinen Waipara Valleyssa. Mud Housen viinit edustavat premium –laatua tunnetun viinintekijän Ben Gloverin johdolla. Kaikki viinitarhat viljellään “New Zealand Sustainable Winegrowers” kestävän kehityksen ohjelman mukaisesti.
  • Boscainin perheen 1770-luvulla Valpolicellasta ostama pieni viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi. Yhä perheomisteinen viinitalo on ollut vuosia edelläkävijä viininvalmistuksessa kehittäen mm. Appaxximento-, sekä Ripasso -menetelmät, jotka sittemmin ovat muodostuneet järkkymättömäksi osaksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta.
  • Torresin perheen nimi on yhdistetty viiniin jo kolmen vuosisadan ajan, vaikka virallisesti liiketoiminta on alkanut vasta vuonna 1870. Legendaarisella perheyrityksellä on toimintaa ympäri maailmaa, ja se mielletään monessa suhteessa alansa edelläkävijäksi. Torresin pitkäjänteinen työ viinimaailman kehittämisessä on huomattu maailmalla. Drinks International -lehti valitsi Torresin maailman arvostetuimmaksi viinitaloksi jo neljättä kertaa viiden vuoden sisään. Torres valmistaa viinejä eri puolilla Espanjaa: Kataloniassa, Prioratissa, Jumillassa, Torossa, Ribera del Duerossa, Rias Baixas’ssa, Ruedassa ja Riojassa. Lisäksi perhe tuottaa viinejä Chilessä ja Yhdysvaltain Kaliforniassa. Vahvasti tutkimustyöhön panostava Torres on edelläkävijä muun muassa alkoholittomien viinien valmistuksessa ja paikallisten harvinaisten lajikkeiden elvyttämisessä. Torres tutkii myös alan edelläkävijänä ilmastonmuutoksen vaikutuksia viinintuotantoon. Torresin pitkä historia viininvalmistajana, ja liiketoiminnan tuottojen uudelleeninvestoinnit takaavat viinien korkean ja tasaisen laadun.
  • Gérardin päämajana Narbonnessa toimii Ranskan ensimmäinen Carbon Neutral -sertifioitu viinitila Château Hospitalet, josta on kehittynyt myös merkittävä alueen viiniturismin keskus. Yritys tekee yhteistyötä 35:n orgaaniseksi sertifioidun sopimusviljelijän kanssa. Lisäksi osaa yrityksen omista tarhoista viljellään täysin luonnonmukaisin menetelmin, Gerard Bertrandin kotitilaa, Cigalusta, myös biodynaamisten oppien mukaisesti. Gerard Bertrandin tarhat muut tarhat omaavat Terra Vitis Sustainable Viticulture – sertifikaatin. Tarhoilla mm. puututaan tuholaisten ja kasvitautien torjuntaan ainoastaan vakavissa ongelmatilanteissa ja tällöinkin ensisijaisesti luonnonmukaisin ja ympäristöystävällisin menetelmin. Myös ansiokkaasti kuohuviineihin ja väkevöityihin makeisiin viineihin keskittynyt tuottaja on palkittu mm. vuoden eurooppalaisena tuottajana 2011 ja vuoden punaviinin tuottajana 2012.
  • Vega Sicilian ikoniset punaviinit maisteltavana ainoastaan Master Class -luennolla, viinejä ei ole maisteltavana isossa salissa. Legendaarinen Vega Sicilia -viinitalo on jokaisen viiniharrastajan huulilla. Tällä ainutlaatuisella Master Class -luennolla Vega Sicilian edustaja Zita Rojkovich johdattaa syvemmälle Vega Sicilian viininvalmistukseen. Bodegas Vega Sicilia sai alkunsa Valladolidissa, Kastilia-Leónissa vuonna 1864. Pääosin Ribera del Duerossa viininsä valmistava tuottaja on kuulunut Álvarezin perheen omistukseen vuodesta 1982 lähtien. Lippulaivaviini Unicon lisäksi Ribera del Duerossa valmistetaan moderneja viinejä kuten Valbuenaa ja Alionia, kun taas nousevalla Toron alueella tuotetaan rohkealla otteella innovatiivista Pintia -viiniä. Osaava ja tarkoin valvottu viininvalmistus sekä erittäin rajallinen tuotanto takaavat viinien huippulaadun. Vega Sicilian viinejä on saatavilla erittäin rajoitetusti.