Winestate Oy on vuonna 2006 perustettu yksityisomisteinen yritys, joka on erikoistunut laadukkaiden ja kansainvälisesti tunnettujen viinien maahantuontiin ja markkinointiin. Winestate toimii tiiviissä yhteistyössä kansainvälisten huippumerkkien kanssa edistäen niiden menekkiä ja tunnettuutta Suomen markkinoilla sekä Itämeren travel retail valikoimissa. Winestaten tuo maahan loistavan valikoiman hinta-laatu -suhteeltaan erinomaisia viinejä kaikilta mantereilta. Winestaten kattavasti kouluttautunut henkilöstö omaa lähes 200 vuoden kokemuksen kotimaiselta alkoholialalta, minkä vuoksi henkilökunnan arvostus alan ammattilaisten joukossa on korkealle arvostettua.
-
Vuonna 1798 perustettu Dow’s oli ensimmäinen portviinituottaja, joka investoi laajasti premium-viinitarhoihin Douron alueella. Erityisesti Dow’sin vuosikertaportit ovat maailmankuuluja. Dow’sin omistaa Symingtonin perhe, jonka viides sukupolvi työskentelee perheyrityksessä. Dow’sin portviinit ovat kautta linjan klassisen tyylikkäitä. Ryhdikkään kuiva ja napakka jälkimaku tekee Dow’sin portviineistä mielenkiintoisia ja luonteikkaita, erottaen ne täyteläisten makeiden portviinien joukosta.
-
Master Class: Fontanafredda - A Journey to the Barolo with Fontanafredda
Master Class -luento PE 18.10.2024 klo 16:30 Master Class -luento LA 19.10.2024 klo 17:00 Luennoitsija: Fabio Bosio, Export Manager at Fontanafredda Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Piemonten merkittävimpiin tuottajiin lähes kahdeksan miljoonan pullon vuosituotannollaan lukeutuva Fontanafredda on kansainvälisesti tunnettu erityisesti arvostetuista Barolo -viineistään. Italian ensimmäisen kuninkaan Victor Emmanuel II:n vuonna 1858 perustama viinitalo kerää rypäleet omien tarhojensa lisäksi lähes 400 sopimusviljelijän palstoilta Piemonten kaikilta merkittävimmiltä alkuperäalueilta. Tällä Master Class -luennolla pääset tutustumaan Fabio Bosion johdolla kuuteen erilaiseen Barolo-viiniin. Voit vertailla minkälainen vaikutus maaperällä, terroirilla tai eri Piemonten alueilla on viiniin ja millaisen ilmenemismuodon Nebbiolo-rypäle näistä saa. Näiden Piemonten helmien Master Class -luennolla saamme selville, kuinka terroirilla ja viininvalmistuksella on suuri rooli Barolo-viinien luomisessa ja valmistamisessa. Maistettavat viinit:- Fontanafredda Barolo Silver Label 2020
- Fontanafredda Barolo Serranlunga d'Alba 2020
- Fontanafredda Barolo La Rosa 2020
- Fontanafredda Barolo Paiagallo La Villa 2020
- Fontanafredda Barolo Lazzarito La Delizia 2020
- Fontanafredda Barolo Riserva 2016
Master Class: Fontanafredda - A Journey to the Barolo with Fontanafredda
Master Class FRI October 18th 2024 at 4:30 pm Master Class SAT October 19th 2024 at 5:00 pm Speaker: Fabio Bosio, Export Manager at Fontanafredda Price: 50 € This Master Class is held in English. Fontanafredda, which is one of the most important producers in Piedmont with its annual production of almost eight million bottles, is internationally known especially for its prestigious Barolo wines. Founded in 1858 by the first king of Italy, Victor Emmanuel II, the winery collects grapes from its own orchards, from the plots of almost 400 contract growers from all the most important regions of origin in Piedmont. With this Master Class lecture, led by Fabio Bosio, you will get to know six different Barolo wines. You can compare what kind of effect the soil, terroir or different regions of Piedmont have on the wine and what kind of expression the Nebbiolo grape gets from them. In the Master Class lecture of these gems of Piedmont, we will find out how terroir and winemaking play a big role in the creation and production of Barolo wines. Wines- Fontanafredda Barolo Silver Label 2020
- Fontanafredda Barolo Serranlunga d'Alba 2020
- Fontanafredda Barolo La Rosa 2020
- Fontanafredda Barolo Paiagallo La Villa 2020
- Fontanafredda Barolo Lazzarito La Delizia 2020
- Fontanafredda Barolo Riserva 2016
-
Piemonten merkittävimpiin tuottajiin lähes kahdeksan miljoonan pullon vuosituotannollaan lukeutuva Fontanafredda on kansainvälisesti tunnettu erityisesti Barolo -viineistään. Italian ensimmäisen kuninkaan Victor Emmanuel II:n vuonna 1858 perustama viinitalo kerää rypäleet omien tarhojensa lisäksi lähes 400 sopimusviljelijän palstoilta Piemonten kaikilta merkittävimmiltä alkuperäalueilta.
-
Master Class: Masi – The Master of Amarone della Valpolicella Classico
Master Class -luento PE 18.10.2024 klo 19:30 Master Class -luento LA 19.10.2024 klo 15:30 Luennoitsija: Giacomo Boscaini, Export Manager at Masi Hinta: 90 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Tänä päivänä Masi lukeutuu johtaviin Amaronen tuottajiin. Masin tarina alkaa vuonna 1772, jolloin Boscainin perhe teki ensimmäisen sadonkorjuunsa arvostetuilla viinitarhoilla "Vajo dei Masissa", laaksossa Valpolicella Classican alueen sydämessä. Yli 200 vuoden intohimoisen viininvalmistuksen jälkeen yritys on edelleen perheen käsissä kuudennen, seitsemännen ja kahdeksannen sukupolven johdolla. Vuosien aikana viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi ja yhdeksi ikonisimmaksi Amarone-viinien tuottajaksi. Masi on aikanaan kehittänyt kaksi meille suomalaisille niin kovin tuttua valmistusmenetelmää, appassimento- sekä ripasso-menetelmät. Nämä valmistusmenetelmät ovat sittemmin muodostuneet kaikkien viininystävien tuntemiksi järkkymättömiksi osiksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta ja ovat olleet perustana suosituille ja arvostetuille Amarone -viineille. "I was born in Valpolicella Classica and the land of Amarone is my land. You need to have been born here, in these hills, to a family of winemakers, and you need to have lived in a typical house of the area to understand what Amarone represents: more than a technique, more than a wine, it is a philosophy, an art, and even more, an important companion in life.” Näin kuvailee Masin pääjohtaja Sandro Boscaini, hänen suhdettaan Valpolicellaan ja tähän ikoniseen italialaiseen viiniin. Tällä Master Class -luennolla Giacomo Boscaini perehdyttää meidät Amarone della Valpolicella Classicoon, sen valmistuksen taiteesta ja pitkäikäisyydestä. Hän esittelee kolme klassista Amarone-viiniä perheeltään: Single Vineyard -viinit Amarone Mazzano ja Campolongo di Torbe sekä klassisen Amarone della Valpolicella, Serego Alighieri Vaio Armaron -viinin. Kaikista viineistä pääsee maistamaan tuoreempaa sekä hieman ikääntyneempää vuosikertaa. Masin vientijohtaja Giacomo Boscaini edustaa seitsemättä sukupolvea Masin perheyrityksessä. Maistettavat viinit:- Masi Campolongo di Torbe Amarone della Valpolicella Classico 2013
- Masi Mazzano Amarone della Valpolicella Classico 2013
- Serego Alighieri Vaio Armaron Amarone della Valpolicella Classico 2017
- Masi Campolongo di Torbe Amarone della Valpolicella Classico 2007
- Masi Mazzano Amarone della Valpolicella Classico 2007
- Serego Alighieri Vaio Armaron Amarone della Valpolicella Classico 2009
Master Class: Masi – The Master of Amarone della Valpolicella Classico
Master Class FRI October 18th 2024 at 7:30 pm Master Class SAT October 19th 2024 at 15:30 pm Speaker: Giacomo Boscaini, Export Manager at Masi Price: 90 € This Master Class is held in English. Today, Masi is one of the leading producers of Amarone. The story of Masi begins in 1772, when the Boscain family made their first harvest in the prestigious vineyards of "Vajo dei Mas", a valley in the heart of the Valpolicella Classica region. After more than 200 years of passionate winemaking, the company is still in family hands with the sixth, seventh and eighth generations running it. Over the years, the winery has grown into an international success, an ambassador for Veneto in northern Italy and one of the most iconic producers of Amarone wines. Masi has developed two production methods that are very familiar to us Finns, the appassimento and ripasso methods. These production methods have since become known to all wine lovers as unshakable parts of Northern Italian winemaking and have been the basis of the popular and valued Amarone wines. "I was born in Valpolicella Classica and the land of Amarone is my land. You need to have been born here, in these hills, to a family of winemakers, and you need to have lived in a typical house of the area to understand what Amarone represents: more than a technique, more than a wine, it is a philosophy, an art, and even more, an important companion in life.” This is how Masi's CEO Sandro Boscaini describes his relationship with Valpolicella and this iconic Italian wine. In this Master Class lecture, Giacomo Boscaini introduces us to Amarone della Valpolicella Classico, the art of its production and its longevity. He presents three classic Amarone wines from his family: Single Vineyard wines Amarone Mazzano and Campolongo di Torbe and the classic Amarone della Valpolicella, Serego Alighieri Vaio Armaron. You can taste fresher and slightly older vintages of all wines. Masi's export director Giacomo Boscaini represents the seventh generation in the Masi family business. Wines- Masi Campolongo di Torbe Amarone della Valpolicella Classico 2013
- Masi Mazzano Amarone della Valpolicella Classico 2013
- Serego Alighieri Vaio Armaron Amarone della Valpolicella Classico 2017
- Masi Campolongo di Torbe Amarone della Valpolicella Classico 2007
- Masi Mazzano Amarone della Valpolicella Classico 2007
- Serego Alighieri Vaio Armaron Amarone della Valpolicella Classico 2009
-
Master Class: Nyetimber - The Pioneer of English Sparkling Wine
Master Class -luento LA 19.10.2024 klo 14:00 Luennoitsija: Karl Thögersen, Head of Sales International at Nyetimber Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Koe englantilaisten kuohuviinien juhla. Nyetimberillä on yli 35 vuoden ajan ollut yksi tavoite: valmistaa parasta englantilaista kuohuviiniä, joka kilpailee maailman parhaiden kuohuviinien kanssa. Etelä-Englannin maaseudun sydämessä sijaitseva Nyetimber käyttää vain hienoimpia tilalla kasvatettuja rypäleitä palkittujen maailmankuulujen viiniensä valmistukseen. Tällä Master Class -luennolla Karl Thögersen opastaa sinut Nyetimberin ja englantilaisten kuoviinien maailmaan ja maistattaa heidän tunnetuimpia kuohuviinejään. Pääset maistamaan Nyetimberin lippulaivaviinin Classic Cuveen lisäksi heidän rosénsa, maistamaan pidempään kypsytettyä Blanc de Blancsia, harvinaista ja hienostunutta Tillington Single Vineyard Pinot Noiria. 2014 ja kirsikkana Master Class Nyetimber's Prestige Cuveesta, 1086 vuodesta 2013. Karl liittyi Nyetimberiin vuonna 2019 liittyäkseen jännittävälle matkalle Englantilaisen kuohuviinin nousuun, Nyetimberin ollessa tämän kansainvälisen kehityksen eturintamassa. Maistettavat viinit:- Nyetimber Classic Cuvée NV
- Nyetimber Rosé Brut NV
- Nyetimber Blanc de Blancs Brut 2016
- Nyetimber Tillington Single Vineyard 2014
- 1086, Nyetimber 2013
Master Class: Nyetimber - The Pioneer of English Sparkling Wine
Master Class SAT October 19th 2024 at 2:00 pm Speaker: Karl Thögersen, Head of Sales International at Nyetimber Price: 50 € This Master Class is held in English. Experience a celebration of english sparkling wines. For over 35 years Nyetimber has had a single aim: to make the finest English Sparkling Wine, one to rival the very best sparkling wines in the world. Situated in the rural heart of the South of England, Nyetimber uses only the finest estate-grown fruit to craft their award-winning world-renowned wines. This Master Class will guide you through the story of Nyetimber and Karl will introduce some of their most celebrated sparkling wines. During this master Class you will in addition to the Classic Cuvee, the flagship wine of Nyetimber, their rosé also have an opportunity to taste the Blanc de Blancs, that is aged for a longer time, the rare and refined Tillington Single Vineyard Pinot Noir from 2014 and as a cherry of the Master Class Nyetimber’s Prestige Cuvee, 1086 from 2013. Karl joined Nyetimber in 2019 to join the exciting journey of the rise of English Sparkling Wine, Nyetimber being in the very forefront of this international development. Wines- Nyetimber Classic Cuvée NV
- Nyetimber Rosé Brut NV
- Nyetimber Blanc de Blancs Brut 2016
- Nyetimber Tillington Single Vineyard 2014
- 1086, Nyetimber 2013
-
Boscainin perheen 1770-luvulla Valpolicellasta ostama pienen pieni viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi. Yhä pääosin perheomisteisen Masin viinitalon menestyksen takana eniten lienee vaikuttanut rohkea innovatiivisuus ja kokeilunhalu viininvalmistuksessa. Talo on nimittäin aikanaan kehittänyt kaksi meille suomalaisille niin kovin tuttua valmistusmenetelmää, appassimento- sekä ripasso-menetelmät. Nämä valmistusmenetelmät ovat sittemmin muodostuneet kaikkien viininystävien tuntemiksi järkkymättömiksi osiksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta. Tänä päivänä Masi lukeutuu johtaviin Amaronen tuottajiin.
-
Master Class: Symington Estates - Port Wine – a masterclass in bottle and cask maturation
Master Class -luento PE 18.10.2024 klo 16:30 Master Class -luento LA 19.10.2024 klo 15:30 Luennoitsija: Nuno R. Silva, Market Manager at Symington Family Estates Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Oppitunti portviinien maailmaan. Portviini on väkevöity viini, joka on peräisin Portugalin Douro-joen laakson alueelta. Sen valmistuksessa käytetään paikallisia rypälelajikkeita ja se on tunnettu makeudestaan sekä runsaasta, täyteläisestä maustaan. Symington Family Estates on maailman johtava premium portviinien ja laadukkaiden portugalilaisten punaviinien tuottaja. Heidän omistukseensa kuuluu neljä perinteistä portviinintuottajaa, joista tällä Master Class -luennolla pääsemme maistamaan viinejä Dow's Portilta ja Warre's Portilta, joiden molempien historia ulottuu 1700- ja 1800-luvulle. Tällä Master Class -luennolla Nuno R. Silva esittelee rajoitetun saatavuuden erikoisuuksia Symington Familyn omistamasta ja hallinnoimasta Dow's and Warre's Portista. Master Class -luennon aikana tutustumme tynnyrissä ja pulloissa portviinin kehityksen eri vaiheisiin ja esittelemme viininvalmistuksen erinomaisuutta Colheitan ja Vintage Portin kanssa. Nuno R Silva on Symington Family Estatesin markkinapäällikkö alueenaan Pohjois-Eurooppa ja Baltia. Nuno työskentelee myös senior Wine Educatorina Airbnb:ssä erikoistuen viinimatkoihin ja sisällönhallintaan. Nunolla on useita viini- ja matkailualan tutkintoja, hän on koulutukseltaan mm. sommelier. Hänellä on hänellä on vahva tausta viinialalta, omaten kokemusta mm. viinimatkaoppaana ja kellariapulaisena useissa viinialan yrityksissä. Maistettavat viinit:- Dow's Quinta do Bomfim Vintage Port 2013
- Warre's Colheita Port 2013
- Dow's Vintage Port 1994
- Warre's Colheita Port 1992
- Dow's Library Release Vintage Port 2003
- Dow's Colheita Port 2007
Master Class: Symington Estates - Port Wine – a masterclass in bottle and cask maturation
Master Class FRI October 18th 2024 at 4:30 pm Master Class SAT October 19th 2024 at 3:30 pm Speaker: Nuno R. Silva, Market Manager at Symington Family Estates Price: 50 € This Master Class is held in English. A lesson in the world of port wines. Port wine is a fortified wine that comes from the Douro River Valley region of Portugal. Local grape varieties are used in its production and it is known for its sweetness and rich, rich taste. Symington Family Estates is the world's leading producer of premium port wines and quality Portuguese red wines. They own four traditional port wine producers, and in this Master Class lecture we will get to taste wines from Dow's Port and Warre's Port, both of which have a history stretching back to the 18th and 19th centuries. In this Master Class, Nuno R. Silva presents limited availability specialties from Dow's and Warre's Port, owned and operated by the Symington Family. During the Master Class lecture, we get to know the different stages of the development of port wine in barrels and bottles and present the excellence of winemaking with Colheita and Vintage Port. Nuno R Silva is Symington Family Estates' market manager for Northern Europe and the Baltics. Nuno also works as a senior Wine Educator at Airbnb, specializing in wine tours and content management. Nuno has several degrees in the wine and tourism industry, his education includes e.g. sommelier. He has a strong background in the wine industry, having experience in e.g. as a wine tour guide and cellar assistant in several companies in the wine industry. Wines- Dow's Quinta do Bomfim Vintage Port 2013
- Warre's Colheita Port 2013
- Dow's Vintage Port 1994
- Warre's Colheita Port 1992
- Dow's Library Release Vintage Port 2003
- Dow's Colheita Port 2007
-
Nyetimber tekee tyylikkäitä kuohuviinejä perinteisellä metodilla. Tavoitteena on laadukkainta englantilaista kuohuviiniä, joka on samalla tasolla maailman huippujen kanssa. Tilan pääviinintekijä Cherie Spriggs voitti IWC Sparkling Winemaker of The Year -palkinnon vuonna 2018 sekä ensimmäisenä naisena että ensimmäisenä viinintekijänä Champagnen ulkopuolelta. Nyetimber oli ensimmäinen samppanjarypäleisiin (Pinot Noir, Chardonnay ja Pinot Meunier) keskittyvä tila Englannissa. Etelä-Englannin maaperä ja olosuhteet ovat ideaaleja näille lajikkeille, ja valmistuksessa käytetäänkin ainoastaan omien tarhojen rypäleitä. Laadun takeena ovat tarkka työskentely tarhoilla sekä pitkät kypsytysajat.
-
Master Class: Chateau Puybarbe – Millaista on olla suomalainen luomuviinintuottaja Ranskassa?
Master Class -luento PE 18.10.2024 klo 19:30 Luennoitsijat: Riku Väänänen, omistaja, Chateau Puybarbe Hinta: 35 € Tämä Master Class -luento pidetään suomeksi / This Master Class is held in Finnish. Tule kuuntelemaan millaista on olla viinintuottaja Ranskassa. Suomalaiset Anna ja Riku Väänänen toteuttivat unelmansa ja ostivat vanhan viinitilan Ranskan klassisesta viinialueelta. Satoja vuosia vanha, vuodesta 1952 lähtien italialaisen Orlandin suvun omistuksessa ollut Château Puybarben tila siirtyi muutaman vuoden yliottojakson jälkeen vuonna 2018 suomalaisomistukseen, Riku ja Anna Väänäselle. Tämä kansainvälisesti palkittuja viinejä tuottava tila sijaitsee erinomaisella paikalla Côtes de Bourgin viinialueella,Gironden jokisuunlahden itäpuolella, vastapäätä Margaux’n apellaatiota. Sen savi- ja kalkkikivinen, voimakkaasti kumpuileva maaperä tuottavat osaavissa käsissä erinomaisia viinejä, jonka luonne on klassisen Bordeaux’mainen. Tilalla (www.chateaupuybarbe.com ) on arvostettu HVE-luokitus (High Environmental Value), koko tila on Biocycling -sertioitu toisena viinitilana maailmassa ja on myös luomusertifioitu. Tällä Master Class -luennolla Riku kertoo, millaista on olla viinintuottaja, Bordeauxssa, Ranskassa. Riku käy läpi kestävän ja luonnonmukaisen viinintuotannon periaatteita niin tarhoilla kuin kellarissakin, sekä maistattaa laajan valikoiman tilan viinejä. Maistettavat viinit:- Chateau Puybarbe Annabel 2023
- Chateau Puybarbe Gaia 2022
- Chateau Puybarbe Astral 2020
- Chateau Puybarbe Archipel 2020
- Chateau Puybarbe 2019
- Chateau Puybarbe 2019
Master Class: Chateau Puybarbe – What is it like to be a Finnish organic wine producer in France?
Master Class FRI October 18th at 7:30 pm Speakers: Riku Väänänen, Owner, Chateau Puybarbe Price: 35 € This Master Class is held in Finnish. Come and hear what it's like to be a wine producer in France. Finns Anna and Riku Väänänen realized their dream and bought an old winery in the classic wine region of France. The centuries-old Château Puybarbe estate, owned by the Italian Orlandi family since 1952, was transferred to Finnish ownership in 2018, Riku and Anna Väänänen, after a few years of takeover. This estate, which produces internationally awarded wines, is ideally located in the Côtes de Bourg wine region, east of the Gironde estuary, opposite the Margaux appellation. Its clay and limestone, strongly undulating soil produce excellent wines in skilled hands, with the character of classic Bordeaux. The farm (www.chateaupuybarbe.com) has the prestigious HVE classification (High Environmental Value), the whole farm is Biocycling certified as the second winery in the world and is organically certified. This master class lecture tells you what it's like to be a wine producer in Bordeaux, France. Riku goes through the principles of sustainable and organic wine production both in the orchards and in the cellar, and tastes a wide selection of the farm's wines. Wines- Chateau Puybarbe Annabel 2023
- Chateau Puybarbe Gaia 2022
- Chateau Puybarbe Astral 2020
- Chateau Puybarbe Archipel 2020
- Chateau Puybarbe 2019
- Chateau Puybarbe 2019
-
Symington Family Estates Symington Family Estates on maailman johtava premium portviinien ja laadukkaiden portugalilaisten punaviinien tuottaja. Heidän omistukseensa kuuluu neljä perinteistä portviinintuottajaa, joista tällä Master Class -luennolla pääsemme maistamaan viinejä Dow's Portilta ja Warre's Portilta, joiden molempien historia ulottuu 1700- ja 1800-luvulle. Dow’s Port Vuonna 1798 perustettu Dow’s oli ensimmäinen portviinituottaja, joka investoi laajasti premium-viinitarhoihin Douron alueella. Erityisesti Dow’sin vuosikertaportit ovat maailmankuuluja. Dow’sin omistaa Symingtonin perhe, jonka viides sukupolvi työskentelee perheyrityksessä. Dow’sin portviinit ovat kautta linjan klassisen tyylikkäitä. Ryhdikkään kuiva ja napakka jälkimaku tekee Dow’sin portviineistä mielenkiintoisia ja luonteikkaita, erottaen ne täyteläisten makeiden portviinien joukosta. Warre's Port Vuonna 1670 perustettu Warre's on ensimmäinen ja vanhin Portugaliin perustettu brittiläinen portviinin tuottaja. 1700-luvun loppuun mennessä Warre'sista oli tullut yksi johtavista portviinintuottajista. Warren nimi on synonyymi brittien historialle Portossa. Warre toimi Ison-Britannian konsulina Portossa ja kuuluisa William Warre taisteli upseerina niemimaan sodassa Napoleonia vastaan Wellingtonin herttuan alaisuudessa, jolle hän myös varusteli satamaa. Andrew James ("AJ") Symington saapui Portoon vuonna 1882 vain 19-vuotiaana. Työskenneltyään lyhyen työjakson Graham's Portissa ja johtanut sitten omaa pientä portviinitoimintaa, hänestä tuli Warre & Co:n osakas vuonna 1905 ja hänestä tuli sitten ainoa omistaja vuonna 1908. Vuonna 1912 George A. Warre (vanhempi osakas Dow's Portissa) ja AJ tekivät osakevaihdon, jolla he ottivat osakkeita toistensa yhtiöistä. Symington-Warren kumppanuus kesti vuoteen 1961, jolloin Symingtoneista tuli sekä Dow'sin että Warren ainoat omistajat.
-
Vuonna 1670 perustettu Warre's on ensimmäinen ja vanhin Portugaliin perustettu brittiläinen portviinin tuottaja. 1700-luvun loppuun mennessä Warre'sista oli tullut yksi johtavista portviinintuottajista. Warren nimi on synonyymi brittien historialle Portossa. Warre toimi Ison-Britannian konsulina Portossa ja kuuluisa William Warre taisteli upseerina niemimaan sodassa Napoleonia vastaan Wellingtonin herttuan alaisuudessa, jolle hän myös varusteli satamaa. Andrew James ("AJ") Symington saapui Portoon vuonna 1882 vain 19-vuotiaana. Työskenneltyään lyhyen työjakson Graham's Portissa ja johtanut sitten omaa pientä portviinitoimintaa, hänestä tuli Warre & Co:n osakas vuonna 1905 ja hänestä tuli sitten ainoa omistaja vuonna 1908. Vuonna 1912 George A. Warre (vanhempi osakas Dow's Portissa) ja AJ tekivät osakevaihdon, jolla he ottivat osakkeita toistensa yhtiöistä. Symington-Warren kumppanuus kesti vuoteen 1961, jolloin Symingtoneista tuli sekä Dow'sin että Warren ainoat omistajat.