
Winestate Oy on vuonna 2006 perustettu yksityisomisteinen yritys, joka on erikoistunut laadukkaiden ja kansainvälisesti tunnettujen viinien maahantuontiin ja markkinointiin. Winestate toimii tiiviissä yhteistyössä kansainvälisten huippumerkkien kanssa edistäen niiden menekkiä ja tunnettuutta Suomen markkinoilla sekä Itämeren travel retail valikoimissa. Winestaten tuo maahan loistavan valikoiman hinta-laatu -suhteeltaan erinomaisia viinejä kaikilta mantereilta. Winestaten kattavasti kouluttautunut henkilöstö omaa lähes 200 vuoden kokemuksen kotimaiselta alkoholialalta, minkä vuoksi henkilökunnan arvostus alan ammattilaisten joukossa on korkealle arvostettua.
-
Torresin perheen nimi on yhdistetty viiniin jo kolmen vuosisadan ajan, vaikka virallisesti liiketoiminta on alkanut vasta vuonna 1870. Legendaarisella perheyrityksellä on toimintaa ympäri maailmaa, ja se mielletään monessa suhteessa alansa edelläkävijäksi. Torresin pitkäjänteinen työ viinimaailman kehittämisessä on huomattu maailmalla. Drinks International -lehti valitsi Torresin maailman arvostetuimmaksi viinitaloksi jo neljättä kertaa viiden vuoden sisään. Torres valmistaa viinejä eri puolilla Espanjaa: Kataloniassa, Prioratissa, Jumillassa, Torossa, Ribera del Duerossa, Rias Baixas’ssa, Ruedassa ja Riojassa. Lisäksi perhe tuottaa viinejä Chilessä ja Yhdysvaltain Kaliforniassa. Vahvasti tutkimustyöhön panostava Torres on edelläkävijä muun muassa alkoholittomien viinien valmistuksessa ja paikallisten harvinaisten lajikkeiden elvyttämisessä. Torres tutkii myös alan edelläkävijänä ilmastonmuutoksen vaikutuksia viinintuotantoon. Torresin pitkä historia viininvalmistajana, ja liiketoiminnan tuottojen uudelleeninvestoinnit takaavat viinien korkean ja tasaisen laadun.
-
Master Class: Nyetimber - Celebration of English Sparkling Wine from Classic Cuvee to Prestige Rosé
Master Class -luento LA 18.10.2025 klo 14:30 Luennoitsija: Karl Thögersen, Head of Sales International at Nyetimber Hinta: 50€ Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Koe englantilaisten kuohuviinien juhla. Nyetimberillä on yli 35 vuoden ajan ollut yksi tavoite: valmistaa parasta englantilaista kuohuviiniä, joka kilpailee maailman parhaiden kuohuviinien kanssa. Etelä-Englannin maaseudun sydämessä sijaitseva Nyetimber käyttää vain hienoimpia tilalla kasvatettuja rypäleitä palkittujen maailmankuulujen viiniensä valmistukseen. Tällä Master Class -luennolla Karl Thögersen opastaa sinut Nyetimberin ja englantilaisten kuoviinien maailmaan ja maistattaa heidän tunnetuimpia kuohuviinejään. Pääset maistamaan Nyetimberin lippulaivaviinin Classic Cuveen lisäksi heidän upean rosénsa sekä pidempään kypsytettyä Blanc de Blancsia. Luento huipentuu, kun pääsemme maistamaan harvinaista ja hienostunutta Tillington Single Vineyard 2016 sekä kirsikkana kuohuviinikakun päällä Nyetimber Prestige Roséta vuodelta 2016. Karl liittyi Nyetimberiin vuonna 2019 liittyäkseen jännittävälle matkalle englantilaisen kuohuviinin nousuun, Nyetimberin ollessa tämän kansainvälisen kehityksen eturintamassa. Maistettavat viinit:- Nyetimber Classic Cuvée NV
- Nyetimber Rosé Brut NV
- Nyetimber Blanc de Blancs Brut 2016
- Nyetimber Tillington Single Vineyard 2016
- Nyetimber Prestige Rosé 2016
Master Class: Nyetimber - Celebration of English Sparkling Wine from Classic Cuvee to Prestige Rosé
Master Class SAT October 18th 2025 at 2:30 pm Speaker: Karl Thögersen, Head of Sales International at Nyetimber Price: 50€ This Master Class is held in English. Experience a celebration of English sparkling wines. For over 35 years Nyetimber has had a single aim: to make the finest English Sparkling Wine, one to rival the very best sparkling wines in the world. Situated in the rural heart of the South of England, Nyetimber uses only the finest estate-grown fruit to craft their award-winning world-renowned wines. This Master Class will guide you through the story of Nyetimber and Karl will introduce some of their most celebrated sparkling wines. In addition to Nyetimber's flagship wine, Classic Cuvee, you will also get to taste their magnificent rosé and their longer-aged Blanc de Blancs. The lecture culminates with a tasting of the rare and refined Tillington Single Vineyard 2016 and, as the cherry on top, Nyetimber Prestige Rosé 2016. Karl joined Nyetimber in 2019 to join the exciting journey of the rise of English Sparkling Wine, Nyetimber being in the very forefront of this international development. Wines- Nyetimber Classic Cuvée NV
- Nyetimber Rosé Brut NV
- Nyetimber Blanc de Blancs Brut 2016
- Nyetimber Tillington Single Vineyard 2016
- Nyetimber Prestige Rosé 2016
-
Miguel Torres aloitti viinien valmistuksen Chilessä vuonna 1979. Hän oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja ja toi mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät. Tänä päivänä Torresin talo Curicossa tunnetaan erityisesti eettisen kaupan projekteistaan. Miguel Torres Chilen suurin tuoteperhe Digno on saanut eettisen kaupan Fair For Life- sertifikaatin. Torres on myös vahvasti osallistunut muun muassa paikallisen Pais-lajikkeen elvyttämiseen ja laadun parantamiseen. Kaikilla tarhoilla noudatetaan kestävän kehityksen mukaisia Integrated Farm Management –menetelmiä: tuholaisten ja kasvitautien torjuntaan puututaan ainoastaan vakavissa ongelmatilanteissa ja tällöinkin ensisijaisesti luonnonmukaisin ja ympäristöystävällisin menetelmin. Osa tarhoista on myös sertifioidusti orgaanisia, täysin luonnonmukaisesti viljeltyjä. Torres on ollut myös ensimmäisenä luomassa viinimatkailua Chilessä. Tilalla ja sen yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa vierailee vuosittain noin 20 000 viininystävää.
-
Nyetimber tekee tyylikkäitä kuohuviinejä perinteisellä metodilla. Tavoitteena on laadukkainta englantilaista kuohuviiniä, joka on samalla tasolla maailman huippujen kanssa. Tilan pääviinintekijä Cherie Spriggs voitti IWC Sparkling Winemaker of The Year -palkinnon vuonna 2018 sekä ensimmäisenä naisena että ensimmäisenä viinintekijänä Champagnen ulkopuolelta. Nyetimber oli ensimmäinen samppanjarypäleisiin (Pinot Noir, Chardonnay ja Pinot Meunier) keskittyvä tila Englannissa. Etelä-Englannin maaperä ja olosuhteet ovat ideaaleja näille lajikkeille, ja valmistuksessa käytetäänkin ainoastaan omien tarhojen rypäleitä. Laadun takeena ovat tarkka työskentely tarhoilla sekä pitkät kypsytysajat.
-
Master Class: Chateau Puybarbe – The Imperfections in Pursuing Perfection - choices and realities in winemaking
Master Class -luento LA 18.10.2025 klo 18:30 Luennoitsijat: Riku Väänänen, omistaja, Chateau Puybarbe Hinta: 40 € Tämä Master Class -luento pidetään suomeksi / This Master Class is held in Finnish. Tule kuuntelemaan millaista on olla viinintuottaja Ranskassa. Suomalaiset Anna ja Riku Väänänen toteuttivat unelmansa ja ostivat vanhan viinitilan Ranskan klassisesta viinialueelta. Satoja vuosia vanha, vuodesta 1952 lähtien italialaisen Orlandin suvun omistuksessa ollut Château Puybarben tila siirtyi muutaman vuoden yliottojakson jälkeen vuonna 2018 suomalaisomistukseen, Riku ja Anna Väänäselle. Tämä kansainvälisesti palkittuja viinejä tuottava tila sijaitsee erinomaisella paikalla Côtes de Bourgin viinialueella,Gironden jokisuunlahden itäpuolella, vastapäätä Margaux’n apellaatiota. Sen savi- ja kalkkikivinen, voimakkaasti kumpuileva maaperä tuottavat osaavissa käsissä erinomaisia viinejä, jonka luonne on klassisen Bordeaux’mainen. Tilalla (www.chateaupuybarbe.com ) on arvostettu HVE-luokitus (High Environmental Value), koko tila on Biocycling sertioitu toisena viinitilana maailmassa ja on luomusertifioitu. Tällä Master Class -luennolla Riku kertoo omaan värikkääseen tyyliinsä ja selittää moninaiset tekijät ja valinnat, joiden kanssa viinintuottaja joutuu tekemisiin täydellisten viinien tavoittelemisessa. Epätäydellisyydet ovat enemmän todellisuutta kuin kuvitellaan, ja niiden voittaminen voi olla monille yllätys. Maistettavat viinit edustavat tehtyjen valintojen lopputulosta (jokainen selitettynä) ja sisältävät yhden selkeän onnistumisen ja epäonnistumisen. Maistettavat viinit:- Gaia de Château Puybarbe 2019
- Gaia de Château Puybarbe 2021
- Gaia de Château Puybarbe 2022
- Astral de Chateau Puybarbe 2020
- Le Roc de Château Puybarbe 2020
- Château Puybarbe 2019
- Château Puybarbe 2022
Master Class: Chateau Puybarbe – The Imperfections in Pursuing Perfection - choices and realities in winemaking
Master Class SAT October 18th at 6:30 pm Speakers: Riku Väänänen, Owner, Chateau Puybarbe Price: 40 € This Master Class is held in Finnish. Come and hear what it's like to be a wine producer in France. Finns Anna and Riku Väänänen realized their dream and bought an old winery in the classic wine region of France. The centuries-old Château Puybarbe estate, owned by the Italian Orlandi family since 1952, was transferred to Finnish ownership in 2018, Riku and Anna Väänänen, after a few years of takeover. This estate, which produces internationally awarded wines, is ideally located in the Côtes de Bourg wine region, east of the Gironde estuary, opposite the Margaux appellation. Its clay and limestone, strongly undulating soil produce excellent wines in skilled hands, with the character of classic Bordeaux. The farm (www.chateaupuybarbe.com) has the prestigious HVE classification (High Environmental Value), the whole farm is Biocycling certified as the second winery in the world and is organically certified. In this Master Class Riku will tell you and explain the multiplicity of factors and choices a producer is faced with in pursuit of perfect wines. Imperfections are more the reality than perceived and overcoming them may be a surprise to many. The wines tasted represent the final results of the choices made (each explained) and include a one clear hit and miss. Wines- Gaia de Château Puybarbe 2019
- Gaia de Château Puybarbe 2021
- Gaia de Château Puybarbe 2022
- Astral de Chateau Puybarbe 2020
- Le Roc de Château Puybarbe 2020
- Château Puybarbe 2019
- Château Puybarbe 2022
-
Master Class: Dreissigacker - The art of blending: time and terroir
Master Class PE 17.10.25 klo 16:30 - 17:20 Luennoitsijat: Samuel Kirr, Export Manager, Dreissigacker Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Dreissigacker sijaitsee huimaa laadullista renessanssia elävällä Rheinhessenin viinialueella. Rheinhessenin nykytuottajien parhaimmistoon lukeutuva, viileässä Bechtheimin kylässä viljelevä Jochen Dreissigacker tunnetaan Saksassa ja maailmalla tinkimättömästä terroir-ajattelustaan ja korkealaatuisista Riesling-viineistään. Vaikka Dreissigackerin suvussa viiniä on viljelty jo 1700-luvun alkupuolelta lähtien, vasta Jochenin vanhemmat ja Jochen itse ovat kehittäneet viininvalmistusta systemaattisesti tähdäten parhaimpaan mahdolliseen laatuun. Tällä Master Class -luennolla pääset tutustumaan huippulaatuisiin sekoite Riesling-viineihin Dreissigackerin vientipäällikön Samuel Kirrin johdolla. Samuel kertoo viinien sekoittamisen jalosta taidosta, eli erilaisten viinien yhdistämisestä uniikin ja harmonisen sekoituksen luomiseksi. Samppanjatyyliin valmistetuissa Vintages Riesling -viineissä yhdistyvät useat eri riesling-vuosikerrat upeiksi kokonaisuuksiksi. Wunderwerk-viinien kohdalla perehdytään premium-palstojen sekoiteviineihin, joissa korostuu terroirin, eli paikallisten olosuhteiden merkitys Moniulotteiset Dreissigacker Vintages -viinit ovat kiehtovan prosessin tulos, joka alkaa Bechtheimin ympäristön viinitarhoilla, jatkuu viinitilan kellareissa ja huipentuu erinomaiseen Riesling-cuvéehen. Viini, joka osoittaa Riesling-rypäleen makujen monimuotoisuuden. Ajatus Vintages -viineistä on syntynyt samppanjasta tutun viinien sekoittamisen tuomisesta Riesling-stillviineihin yhdistämällä harmonisesti eri vuosikertojen moniuloitteisuuden yhteen viiniin. Ensimmäinen Vintages Edition I julkaistiin vuonna 2018. Luennolla pääset maistamaan neljää eri Vintages Edition -viiniä. Dreissigacker Wunderwerk -viinejä puolestaan yhdistää kaksi täysin erilaista yksittäistä Rheinhessenissä sijaitsevaa palstaa. Tällä luennolla pääset maistamaan Wunderwerk Riesling viinejä vuodelta 2013 ja 2019, jotka sisältävät Bechtheimin auringon ja Westhofenin viinitarhojen viileyden vastakkaiset maut. Viinit ovat ainutlaatuisia, hieman epätavallisia mutta samalla äärettömän harmonisia. Maistettavat viinit:- Dreissigacker Vintages Riesling Edition III
- Dreissigacker Vintages Riesling Edition IV
- Dreissigacker Vintages Riesling Edition V
- Dreissigacker Vintages Riesling Edition VI
- Dreissigacker Wunderwerk Riesling 2013
- Dreissigacker Wunderwerk Riesling 2019
Master Class: Dreissigacker - The art of blending: time and terroir
Master Class FRI October 17th 2025 at 4:30 - 5:20 pm Speakers: Samuel Kirr, Export Manager, Dreissigacker Price: 50 € This Master Class is held in English. Dreissigacker is located in the Rheinhessen wine region, which is experiencing a tremendous qualitative renaissance. One of the best producers in Rheinhessen today, Jochen Dreissigacker, who farms in the cool village of Bechtheim, is known in Germany and around the world for his uncompromising terroir thinking and high-quality Riesling wines. Although the Dreissigacker family has been cultivating wine since the early 18th century, it was only Jochen's parents and Jochen himself who systematically developed winemaking with the aim of achieving the best possible quality. In this Master Class lecture, you will get to know top-quality blended Riesling wines led by Dreissigacker's export manager Samuel Kirr. Samuel talks about the noble art of blending wines, i.e. combining different wines to create a unique and harmonious blend. Vintages Riesling wines, made in the Champagne style, combine several different Riesling vintages into wonderful wholes. Wunderwerk wines will be introduced to premium plot blends that emphasize the importance of terroir, i.e. local conditions. The multi-dimensional Dreissigacker Vintages wines are the result of a fascinating process that begins in the vineyards around Bechtheim, continues in the cellars of the winery and culminates in an excellent Riesling cuvée. A wine that shows the diversity of the Riesling grape's flavors. The idea for Vintages wines was born from bringing the blending of wines familiar from Champagne to Riesling still wines, harmoniously combining the multi-dimensionality of different vintages in one wine. The first Vintages Edition I was released in 2018. During the lecture, you will get to taste four different Vintages Edition wines. The Dreissigacker Wunderwerk wines, on the other hand, are united by two completely different individual plots located in Rheinhessen. In this lecture you will taste Wunderwerk Riesling wines from 2013 and 2019, which contain the contrasting flavors of the Bechtheim sun and the coolness of the Westhofen vineyards. The wines are unique, slightly unusual, but at the same time infinitely harmonious. Wines- Dreissigacker Vintages Riesling Edition III
- Dreissigacker Vintages Riesling Edition IV
- Dreissigacker Vintages Riesling Edition V
- Dreissigacker Vintages Riesling Edition VI
- Dreissigacker Wunderwerk Riesling 2013
- Dreissigacker Wunderwerk Riesling 2019
-
Dreissigackerin viinejä on valmistettu Bechtheimin kylässä, Rheinhessenissä, jo vuodesta 1728. Nykyyän tilaa johtaa tunnustettu, vuonna 1980 syntynyt Jochen Dreissigacker. Viinien korkea laatu selittyy satomäärien radikaalilla rajoittamisella, sekä pitkällä käymisen jälkeisellä hiivasakan kanssa kypsyttämisellä. Jochenin omaleimainen, täyteläisen runsaisiin viineihin pyrkivä tyyli on tuonut hänelle mainetta mm. Drinks Business -lehden nimittäessä hänet maailman 30 merkittävimmän alle 40-vuotiaan viinintekijän joukkoon, ja GQ -lehden nimittäessä hänet Saksan sadan vaikutusvaltaisimman 30-vuotiaan joukkoon. Jochen Dreissigacker kuuluu Rheinhessenin nuorten viinintekijöiden Message in the bottle – järjestöön. Tilan vuosituotanto on noin 200 000 pulloa.