Winestate

Winestate Oy on vuonna 2006 perustettu yksityisomisteinen yritys, joka on erikoistunut laadukkaiden ja kansainvälisesti tunnettujen viinien maahantuontiin ja markkinointiin. Winestate toimii tiiviissä yhteistyössä kansainvälisten huippumerkkien kanssa edistäen niiden menekkiä ja tunnettuutta Suomen markkinoilla sekä Itämeren travel retail valikoimissa. Winestaten tuo maahan loistavan valikoiman hinta-laatu -suhteeltaan erinomaisia viinejä kaikilta mantereilta. Winestaten kattavasti kouluttautunut henkilöstö omaa lähes 200 vuoden kokemuksen kotimaiselta alkoholialalta, minkä vuoksi henkilökunnan arvostus alan ammattilaisten joukossa on korkealle arvostettua.

  • Cono Sur on vuonna 1993 perustettu innovatiivinen viinitalo, joka on lähtenyt rohkeasti tuottamaan luonteikkaita ja ympäristöystävällisiä viinejä. Cono Sur on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun. Cono Surilla on yli 300 hehtaaria omia luomutarhoja ja kaikkia tarhoja viljellään kestävän kehityksen mukaisin menetelmin. Tuholaisten ja tautien torjuntaan puututaan ainoastaan ongelmien ilmetessä ja ensisijaisesti käyttämällä ympäristöystävällisiä menetelmiä. Cono Sur on myös maailman ensimmäinen Carbon Neutral Delivery -sertifikaatin omaava viinitila. Sertifiointi tarkoittaa, että Cono Sur -viinien kuljetusten aiheuttama ympäristörasite neutralisoidaan edistämällä ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentäviä projekteja.
  • Palkittu Dr. ”Ernie” Loosen on maailman tunnetuimpia viinipersoonia, joka yhdessä veljensä Thomaksen kanssa valmistaa historiallisilta huippupalstoiltaan Moselin, Saksan ja ehkä koko maailman hienoimpia Riesling -viinejä. Dr. Loosen valmistaa noin 130 000 pulloa viiniä vuosittain 18 hehtaarin tilalla, tinkimättömänä pyrkimyksenään synnyttää viinejä, jotka ilmentävät ainutlaatuista alkuperäänsä. Tuskin kellään muulla viljelijällä on samanlaista määrää huipputarhoja Erdenin, Graachin, Bernkastelin, Wehlenin ja Ürzigin maailmankuulujen Riesling-kylien rinteillä.
  • Deep Roots on kolmen Rheinhessenin arvostetuimpiin lukeutuvan nuoren viinintekijän yhteistyöprojekti. Alueen voimahahmot Philipp Wittmann, Jochen Dreissigacker ja Stefan Winter vastaavat kaikki omien perhetilojensa viinituotannosta, mutta ovat monivuotisen ystävyytensä pohjalta päätyneet valmistamaan myös yhteisiä viinejä. Intohimoisten ja kunnianhimoisten nuorukaisten tavoitteena on ollut valmistaa moderni kuiva Riesling viini, joka ilmentää paitsi heidän sukujensa historiallisia juuria Rheinhessenin ja koko Saksan arvostetuimpiin viinitarhoihin, myös nostaa Saksan suurimman viinialueen Rheinhessenin mainetta laatuviinien tuottajana.
  • Alsacen vanhimpiin viiniyrityksiin lukeutuva Jean-Baptiste Adam on perustettu vuonna 1614. Yritys on ollut saman perheen johtama koko 400-vuotisen historiansa ajan, ja tällä hetkellä viinien laadun takaa suvun 14. sukupolvi, Jean-Baptiste Adamin ja tytär Laurenin johdolla. Kunnianhimoisesti toimintojaan kehittävät Adamit yhdistävät suvun perinteet, esimerkiksi käyttämisen yli 100-vuotta vanhoissa tammitynnyreissä, viininvalmistuksen moderneihin tekniikoihin. Yhtenä Alsacen ensimmäisistä viinitaloista Adam on viljellyt tarhojaan biodynaamisin menetelmin jo vuodesta 2003. Adam tuottaa vuosittain noin 1,5 miljoonaa pulloa Alsacen tunnetuimpia lajikeviinejä – erityisenä ylpeytenään Alsacen vanhin yhä tuotannossa oleva viini: Grand Cru Kaeferkopf d’Ammerschwihr.
  • Noin kaksikymmentä vuotta sitten Mud House -viinitilan perustajat saapuivat Marlborough’n alueelle ja rakastuivat sen viininviljelymahdollisuuksiin. Alkaessaan perustaa viinitarhoja, he rakensivat ensin itselleen talon paikallisesta ”mudasta”, näin syntyi myös viinitilan nimi Mud House. Mud House viljelee viiniä kolmella alueella Etelä-Saarella; Marlborough’ssa, Waipara Valleyssa sekä Central Otagossa. Mud Housella on kaksi viinitilaa, toinen Marlborough’ssa ja toinen Waipara Valleyssa. Mud Housen viinit edustavat premium –laatua tunnetun viinintekijän Ben Gloverin johdolla. Kaikki viinitarhat viljellään “New Zealand Sustainable Winegrowers” kestävän kehityksen ohjelman mukaisesti.
  • Saksan kansainvälisesti tunnetuin tuottaja Dr. Ernst Loosen hankki historiallisen viinitilan (perustettu 1645) huippulaatuiset 11 hehtaarin viinitarhat vuonna 1996 voidakseen valmistaa hienoja kuivia Riesling-viinejä. Tila valmistaa vuosittain noin 70 000 pulloa pääasiassa Riesling-viinejä, ja tilan viinit lukeutuvat Pfalzin alueen ja koko Saksan parhaisiin kuiviin Rieslingeihin hienostuneisuutensa ja runsautensa ansiosta. Tilan viinintekijä Patrick Mollendorf valittiin koko joukon nuorimpana Drinks Business lehden maailman 30 parhaan alle 40-vuotiaan viinintekijän joukkoon vuonna 2013. JL Wolfin tarhoilla ei ole käytetty mitään kemiallisia tuotteita 1980-luvun lopun jälkeen. Tarhoille ei ole hankittu luomu -sertifikaattia, vaikka niitä viljellään täysin luonnonmukaisin menetelmin.
  • Weingut Anselmann on erittäin perinteinen, erinomaisen hinta-laatusuhteen omaava tuottaja Lounais-Saksasta, Pfalzista, läheltä Ranskan rajaa. Yli 450 vuotta sitten perustettu yritys on edelleen ydinperheen omistuksessa. Pfalzin suhteellisen lämpimän ilmaston vuoksi Anselmannin viinit ovat tyyliltään erittäin hedelmävetoisia. Kaikki viinit tuotetaan omilta tarhoilta kerätyistä rypäleistä, ja Anselmann on perinteisestä tyylistään huolimatta melko kokeellinen tuottaja.
  • Dreissigackerin viinejä on valmistettu Bechtheimin kylässä, Rheinhessenissä, jo vuodesta 1728. Nykyyän tilaa johtaa tunnustettu, vuonna 1980 syntynyt Jochen Dreissigacker. Viinien korkea laatu selittyy satomäärien radikaalilla rajoittamisella, sekä pitkällä käymisen jälkeisellä hiivasakan kanssa kypsyttämisellä. Jochenin omaleimainen, täyteläisen runsaisiin viineihin pyrkivä tyyli on tuonut hänelle mainetta mm. Drinks Business -lehden nimittäessä hänet maailman 30 merkittävimmän alle 40-vuotiaan viinintekijän joukkoon, ja GQ -lehden nimittäessä hänet Saksan sadan vaikutusvaltaisimman 30-vuotiaan joukkoon. Jochen Dreissigacker kuuluu Rheinhessenin nuorten viinintekijöiden Message in the bottle – järjestöön. Tilan vuosituotanto on noin 200 000 pulloa.
  • Urban Kaufmann oli alunperin korkealaatuisen Appenzeller-juuston tuottaja Sveitsissä, mutta rakkaus Rieslingiin ja Rheingauhan vei hänet Saksaan vuonna 2013. Tuottajan koko valikoima on sertifioitua luomua, ja osa tarhoista biodynaamisesti viljeltyjä. Molemmat ovat harvinaisuuksia Rheingaussa, mutta tuottaja päätti jo alkuvaiheessaan valita tämän tien. Kaufmann kuuluu Saksan VDP-tuottajiin ja hänen Grosses Gewächs-palstansa Hattenheimer Wisselbrunnen kuuluu alueen ehdottomiin huippupalstoihin.
  • Weingut Neiss on perustettu 1547 ja se omistaa noin 25 hehtaaria tarhoja Kindenheimin kylässä Pohjois-Pfalzissa. Viinitilan johdossa oleva Axel Neiss on ollut pariinkin otteeseen ehdolla Saksan parhaaksi punaviinin tuottajaksi. Tilan tuotanto jakautuu noin 60 %-40 % suhteessa valko- ja punaviinien kesken. Vuonna 1971 syntynyt Axel Neiss otti perhetilan viininvalmistuksen haltuunsa vanhemmiltaan vuonna 1997 opiskeltuaan viinin valmistusta mm. Geisenheimissa, Champagnen Eperneyssa ja Argentiinassa. Ahkera ja veijarimaisen iloinen Axel on palkittu tuottaja niin Saksassa kuin kansainvälisestikin, josta kertovat mm. palkinnot kansainvälisessä Riesling du Monde kilpailussa. Erityisen ylpeä Axel on siitä, että hänen punaviinejään tarjottiin Saksan isännöimässä G8 huippukokouksessa 2007. Axelin viimeisin innovaatio on That’s Neiss -viinipari, jonka löytää monesta saksalaisesta Michelin -rankatusta ravintolasta.

Otsikko

Go to Top