-
Avondalen kuvankaunis viinitila sijaitsee Etelä-Afrikan Paarl-laaksossa. Historialliset asiakirjat kertovat että Paarl-laaksossa on tuotettu viiniä yli 300 vuotta ja että alue Avondalen ympärillä oli ensimmäisiä paikkoja josta varattiin maata viinin viljelyyn. Vuonna 1997 John ja Ginny Grieve ostivat Avondalen. Heidän nuorin poikansa Johnathan kiinnostui pian viinintuotannosta ja otti vastaan haasteen muutta tilan tuotannon luonnonmukaiseksi ja vastuulliseksi. Tänä päivänä Grieven perhe asuu Avondalella ja siellä asuvat myös ne 25 perhettä jotka työskentelevät tilalla. Ensimmäinen vuosikerta Avondalen nimellä tuotettiin vuonna 1999. Seuraavana vuonna raju tulipalo tuli vuorilta. Tuhkasta nousi nyt mahdollisuus muuttaa tuotantomenetelmiä uuteen, kestävän kehityksen suuntaan. Menneiden vuosien aikana Johnathan on kehittänyt ainutlaatuisen viinituotanotmenetelmän tilan 100 hehtaarille. Johnathan kutsuu menetelmää nimellä ”BioLOGIC” ja se perustuu luonnonmukaisiin ja biodynaamisiin periaatteisiin – ei vain siksi että voisi kehuskella erilaisilla sertifiointeilla vaan pikemminkin koska se on tuotantomenetelmä joka sopii toimintaan ja elämään tilalla. Avondalella harjoitetaan ns ”slow wine-making” joka suo viineille sen ajan minkä ne tarvitsevat kehittyäkseen koko potentiaalinsa mukaisesti. Kun viinit ovat kuluttajien käytettävissä niitä voi hyvin jo juoda mutta niillä on myöskin varastointiin tarvittava kestävyys ja luonne. Avondalella jokainen pieni askel perustuu kokonaiskuvaan ja yksityiskohtien huomiointiin ja tämän tuloksena on Äiti Maan sertifioimia erinoimaisia viinejä. ”I do what the wines want me to do.” Cornè Marais, Avondalen viinintekijä.
-
Ciavolichit olivat villakauppiaita, jotka saapuivat Miglianicoon vuonna 1500. He rakensivat vuonna 1853 perheen ensimmäisen kellarin, yhden Abruzzon vanhimmista viininvalmistusrakennuksista. Ciavolichin viinitilan tuotannon sydän on nykyään Loreto Aprutinossa, Contrada Salmacinassa. Tilaa ympäröivät yhteensä 35 hehtaaria viinitarhoja, kolme hehtaaria oliivitarhoja ja 10 hehtaaria peltoa. Viime vuosina on aloitettu työ 1960-luvulla istutettujen viiniköynnösten alkuperäisen geneettisen perinnön vahvistamiseksi. Pianellassa sijiaitseva Ciavolichin tila käsittää 15 hehtaaria joista kuudella hehtaarilla on istutettu Montepulcianoa (d’Abruzzo) ja yhdellä Pecorinoa, molemmat lajikkeet vuonna 2000. Chiara Ciavolich jatkaa viljelyä siirtääkseen muinaisen historian eteenpäin viinin kautta. Viini on punainen lanka, joka yhdistää menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden.
-
Greywacke on sekä yksi Uuden-Seelannin tunnetuimmista kivilajeista että viinitila joka on Kevin Juddin henkilökohtainen sijoitus. Kevin antoi ensimmäiselle viinitilalleen, joka sijaitsee Rapaurassa, nimen Greywacke yksinkertaisesti koska maaperässä siellä oli paljon pyöreitä kiviä. Nykyään Kevin tuottaa viininsä Dog Point Winery-viinitilalla Brancott Valleyssa. Se on tuotantolaitos, jonka hän on saanut käyttöönsä ystäviensä ja työtoveriensa Ivan Sutherlandin ja James Healyn avulla. Greywacken portfolio tunnetaan kahdesta kokonaan erityylisestä Sauvignon Blancista sekä Pinot Noirsta. Näiden lisäksi tuotetaan viiniä Chardonnaystä ja kolmesta aromaattisesta rypäleestä Pinot Gris, Riesling ja Gewurtztraminer, tosin pienempiä määriä. Kevin on Marlboroughin viinintuotannon todellisia pioneerejä joka on onnistunut luomaan tyylikkäitä ja omaperäisiä viinejä. Viinintuotannon lisäksi hän omistautuu toiselle uralle valokuvaajana ja hänen ilmaisuvoimaiset kuvansa löytyvät julkaisuista ympäri maailman. Myös Greywacken viinien etikettejä koristavat Kevinin ottamat kuvat.
-
Kun tapaa Charles Smithin ihan ensimmäiseksi ei ehkä tule mieleen viinintekijä. Hänen suuret hiuksensa, tummat aurinkolasit ja vähintäänkin erikoinen asenteensa vievät ajatukset ennemminkin rockmusiikkiin kuin hienostuneisiin viineihin. Arvaus osuu aika oikeaan koska Charles toimi “aiemmassa elämässään” monen rockyhtyeen managerina ja kiertuejohtajana. Charles on itseoppinut viinintekijä, jota inspiroi kiinnostus luoda viinejä joissa maistuvat sen paikan ominaispiirteet jossa rypäle on kasvanut. Tuloksena on hyvin tasapainoisia viinejä täynnä maukkaita makuja ja joissa maistuvat viinitarhan ominaispiirteet sekä maaperän että ilmaston osalta. Viinit, yhtä vähän kuin Charles itsekään, eivät jää keneltäkään huomaamatta. Ja mielikuvitukselliset nimet eivät ihan helposti unohdu. Myöskin hyvin erikoiset eitketit ovat huomiotaherättäviä, ja ne on suunnitellut Rikke Korff joka aiemmin toimi Levi Strauss & Co`n suunnittelijana. Charles Smithin viinien rypäleet tulevat Washingtonin parhaisiin kuuluvilta alueilta, ja hän suosii viljelijöitä jotka käyttävät kestävän kehityksen tuotantomenetelmiä. Charlesilla on aina jokin uusi projekti työn alla, ja vuonna 2016 avautuivat 6,5 metriä korkeat portit hänen uuteen viinivalmistamoonsa, Seattlen Jet Cityyn. Viinivalmistamo sijaitsee vanhassa, kuluneessa teollisuusrakennuksessa josta Charles on tehnyt Amerikan länsirannikon kuumimman viinialan kohtaamispaikan. Charles Smith on todellinen luonnonlahjakkuus. Hänen intohimonsa on tuottaa viiniä kansalle. Pienten erikoiserien lisäksi hän onnistuu myös tuottamaan suurempia volyymeja laatuviinejä joista kaikilla on mahdollisuus nauttia. Palkittu viinintekijä Charles Smith on vaihtanut 1990-luvun lopulla perustetun yhtiönsä nimeksi House of Smith. Yhtiöön kuuluvat K Vintners, SIXTO, ViNO CasaSmith, Substance, B. Leighton, POPUP ja Golden West. House of Smith on Washingtonin suurin viinintekijän omistama viinitalo ja osavaltion neljänneksi suurin viinintuottaja. Viinintekijä ja perustaja Charles Smith on ainoana henkilönä valittu sekä Wine Enthusiastin (2014) että Food&Winen (2009) Vuoden Viinintekijäksi. Hänen viininsä palkitaan vuosi toisensa jälkeen laajasti johtavien viinijulkaisujen, kuten Wine Advocate, Wine Spectator ja Wine Enthusiast, toimesta. Tähän mennessä Charlesin viinit ovat saavuttaneet 110 arviota 95 pisteestä ylöspäin ja 416 arviota 90 pisteestä ylöspäin. Charles Smith loi ViNO-tuoteperheen vuonna 2010 jolloin ensimmäisenä tuotiin markkinoille 100 % Pinot Grigio. Vuonna 2014 mukaan liittyi 100 % Sangiovese rosé ja myöskin ViNO Rosso joka on sekoite Cabernet Sauvignon/Sangiovese. Viinien tuotannossa toimitaan samojen periaatteiden mukaan kuin jos tuotanto olisi Italiassa. Tuloksena on herkullisia, käsin tehtyjä viinejä joita on ilo nauttia.
-
Sandra Tavares da Silva on nykyään kotimaansa tunnetuimpia viinituottajia, ja hän on saanut paljon myönteistä huomiota viime vuosina. Vuonna 1987 Sandran vanhemmat ostivat 45 hehtaarin tilan. Tila oli rappeutunut ja erittäin huonossa kunnossa, koska sitä ei oltu viljelty yli 30 vuoteen. Viiniköynnökset oli vaihdettava ja ne korvattiin silloin sekä paikallisilla että kansainvälisillä rypälelajikkeilla. Quinta de Chocapalhan sijainti on alueella erittäin hyvä.Viljelyt hyötyvät läheisyydestä merelle mutta samalla amfiteatteria muistuttava maisema suojaa niitä huonoilta ilmoilta. Vuonna 2000 Sandra valmistui viinintekijäksi ja samana vuonna rypäleiden laatu oli ensimmäistä kertaa niin hyvä että se mahdollisti ensimmäisen viinin valmistuksen. Sandra Tavares da Silva elää viinille. Viikolla hän työskentelee Dourossa yhdessä miehensä Jorge Serôdio Borgesin kanssa ja siellä he tuottavat omia viinejään jotka tulevat Wine & Soulilta ja Quinta do Manoellalta. Viikonloput hän viettää Sandran vanhempien viinitilalla, Quinta do Chocpalhalla, Lissabonin ulkopuolella Extemaduran alueella – sellaisen intohimon tuloksena ei voi olla muuta kuin fantastisen hyviä viinejä.
-
Vuonna 1999 Alexander Gysler otti hoitaakseen viinitilan joka on perustettu 1750 läntisessä Rheinhessenissä Saksassa. Kaupungin nimi on Weinheim ja se tunnetaan geologisista esihistoriallisista löydöistä. Maaperä on Rothliegend ja se sijoittuu noin 285 miljoonaa vuotta ajassa taaksepäin. Maaperä koostuu murentuvasta hiekkakivestä joka antaa viinille hienon mineraalivivahteen. Mikroilmasto, jota suojaavat ympäröivät vuoret ja metsät, auttaa rypäleitä kypsymään juuri oikeaan aikaan samalla säilyttäen hapokkuutensa. Alexander Gysler haluaa että hänen viininsä ovat yksilöllisiä ja myöskin kuvastavat rypäleen ja kasvuympäristön alkuperää. Vuonna 2004 alkoi työ kohti luonnonmukaista viljelyä ja nykyään viljely on kokonaan biodynaamista ja tuottajalla on Demeterin sertifikaatti. Demeter on luonnomukaisen viljelyn yksi maailman tarkimmista tarkistuslaitoksista. Viinitilalla käytetään täten mahdollisimman vähän sulfiitteja viineissä. Kokonaisvuosituotanto on 85 000 pulloa. Päärypäle on Riesling mutta Gysler viljelee myöskin Pinot Gris'ta ja Pinot Blancia.
-
Bioweingut Geyerhof sijaitsee Itävallan Kremstalissa, joka kuuluu Niederösterreichiin. Viinitila on perustettu 1200-luvulla ja se on ollut saman perheen omistuksessa 1600-luvulta lähtien. Ilse ja Josef Maier ovat viljelleet viinitilaa luonnonmukaisesti vuodesta 1988. Heidän tavoitteensa on tuottaa viiniä, josta on selvästi aistittavissa sen alkuperä, rypäleen ominaispirteet ja kyseisen satovuoden erikoispiirteet, samalla luontoa kunnioittaen. Geyerhof on mukana Wildwux-projektissa yhdessä Burgenlandissa sijaitsevan Birgit Braunstein Wineryn kanssa. Projektin osapuolet ovat ottaneet lisäaskeleen luonnonmukaisessa viljelyssä säilyttääkseen luonnollinen kiertokulku niin pitkälle kuin mahdollista. Tilaa on tehty sekä kasveille että eläimille, kuten esimerkiksi maaoraville, rukoilijasirkoille ja puusammakolle. Viininviljelyn lisäksi Ilse ja Josef Maier viljelevät n 30 hehtaarilla vehnää, ruista, ohraa, kesäkurpitsaa ja alfa alfa-ituja jotka syvien juuriensa ja oikean bakteerikannan avulla rikastuttavat maaperää hummuksella ja se puolestaan parantaa maaperää.