Fine Brands Oy tuo maahan ja markkinoi kansainvälisesti tunnettuja ja arvostettuja premium-viinejä ja muita alkoholijuomia perheomisteisilta ja keskisuurilta viinitaloilta ympäri maailman. Tuotevalikoimamme pääpainopiste on Euroopan klassisissa viinialueissa, joista Grand Vin -tapahtumassa ovat Veneto, Piemonte ja Katalonian Empordà Italiassa, Rhône Ranskassa sekä Rheingau Saksassa. Tuotteemme ovat saatavilla Alkosta ja ravintoloista.
Fine Brands Oy imports and markets internationally known and respected premium wines and other alcoholic beverages from family-owned and medium-sized wineries around the world. The main focus of our product selection is on the classic wine regions of Europe, among which in the Grand Vin event are Veneto, Piedmont and Catalonia’s Empordà in Italy, Rhône in France and Rheingau in Germany. Our products are available in Alko and restaurants.
-
Viinitila E. Guigal sijaitsee Ranskassa, Ampuis'n kylässä Rhônen jokialueella, jossa on ollut viinituotantoa jo yli 20 vuosisadan ajan. Tällä perhetilalla on valmistettu viinejä vuodesta 1946 lähtien ja nyt mennään jo kolmannessa polvessa huikeiden saavutusten kera. Viinit ovat Côte-Rôtie -alueelle tyypillisesti täyteläisiä, runsaita ja hyvin ikääntyviä. Tuoteperheeseen kuuluu maailmanlaajuisesti arvostettuja ja loisteliaita vuosikertaviinejä esim. Côte-Rôtie, Condrieu, Hermitage, Châteauneuf-du-Pape, Saint-Joseph ja Crozes-Hermitage. Côte-Rôtien tarhaviinit, ns. LaLa-viineiksi tituleeratut prestige-viinit, hurmasivat mm. 1980-luvulla ilmiöksi Yhdysvalloissa nousseen viinikriitikon Robert Parkerin. Hänen ylistävät arvionsa nostivat E. Guigalin viinit lopulta maailman himotuimpien viinien joukkoon.
-
Fernand Engel on tunnettu viinitila Alsacen alueella, Koillis-Ranskassa. Viinitila perustettiin vuonna 1949, ja se on edelleen perheomisteinen, nyt jo kolmannessa sukupolvessa ja viljeltyä maata on noin 60 hehtaaria. Tilan sydän sijaitsee Rorschwihrin kylässä, joka on tunnettu laadukkaista viineistään ja erinomaisista kasvuolosuhteistaan viiniköynnöksille. Fernand Engel on erikoistunut biodynaamiseen ja luomuviljelyyn, ja se on yksi Alsacen suurimmista luomuviinintuottajist. Tila on omistautunut kestävälle viljelylle ja käyttää luonnonmukaisia menetelmiä viininviljelyssä ilman synteettisiä torjunta-aineita tai lannoitteita. Tämä lähestymistapa heijastuu heidän viiniensä puhtauteen ja alueen terroirin ainutlaatuisuuden korostamiseen. Viinitilan tuotevalikoimaan kuuluu laaja kirjo Alsacen klassisia viinejä, kuten Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris mutta myös erittäin laadukkaita Crémant d'Alsace kuohuviinejä. Fernand Engel tuottaa viinejä kaikista Alsacen laatuluokituksista, mukaan lukien Grand Cru -viinit. Tila on saanut lukuisia palkintoja ja tunnustuksia laadukkaista viineistään, ja se on arvostettu niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Fernand Engel -viinit heijastavat alueen pitkää viininviljelyperinnettä ja modernia, kestävää lähestymistapaa viininvalmistukseen.
-
Tarina alkoi vuonna 1923, kun muutamat viininviljelijät, rohkaistuna pappi Balitrandin aloitteesta, liittyivät yhteen selviytyäkseen ajan taloudellisista vaikeuksista ja perustivat osuuskunnan Chablis'n viiniviljelmien keskelle Burgundissa. La Chablisienne tuottaa viinejä kaikilta Chablis'n viinitarhoilta, pienestä Petit Chablisista maailmankuululle Château Grenouille Chablis Grand Cru -viinille. Burgundissa, sen alkuperämaassa, vuosisatojen kuluessa sen laatu on muodostunut synonyymiksi loistavimmille viineille. Chablis'n viininviljelyalue on yksi Ranskan vanhimmista ja maailman tunnetuimmista. Serein-joen molemmin puolin sijaitsevat viinitarhat ulottuvat 17 kunnan alueelle. Viinien ainutlaatuisen luonteen määrää pääasiassa "kimméridgien" -tyyppinen maaperä. Tämä poikkeuksellinen maaperä, jota löytyy vain harvoista paikoista maailmassa, antaa alueelle sen mineraalisuuden, hienouden ja vertaansa vailla olevan kristallisen sävyn. La Chablisiennesin viinintekiä Estelle Roy valittiin IWC White Winemaker of the Year 2024
-
Louis Latour oli yksi Burgundin merkittävimmistä viinintekijöistä. Hän syntyi vuonna 1768 viininviljelyyn keskittyneeseen perheeseen, ja vuonna 1797 hän perusti oman viinitalonsa Aloxe-Cortonin kylään Burgundin sydämessä. Tämä perheyritys on säilynyt saman suvun hallussa jo yli kaksi vuosisataa, ja se on edelleen yksi Burgundin arvostetuimmista ja tunnetuimmista viinitaloista. Louis Latour oli tunnettu innovatiivisesta lähestymistavastaan viininviljelyyn ja viininvalmistukseen. Hän oli yksi ensimmäisistä, joka otti käyttöön tammitynnyrit viinin kypsytyksessä, mikä oli tuolloin harvinaista Burgundin alueella. Tämä menetelmä antoi viineille niiden erottuvan rakenteen ja kompleksisuuden, mikä on edelleen yksi talon tavaramerkeistä. Maison Louis Latour on erityisen tunnettu korkealaatuisista viineistään, kuten Corton-Charlemagne, joka on yksi Burgundin kuuluisimmista Grand Cru -viineistä. Talon viinitarhat kattavat laajan alueen Burgundin parhaimmilla palstoilla, ja heidän viininsä heijastavat tarkasti alueen monipuolisia terroireja. Maison Louis Latour on säilynyt perheomisteisena ja on tänä päivänä yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinitaloista.