Weingut Neumeister

Weingut Neumeister

Viinit / Wines:

  • Neumeister Gelber Muskateller 2022
Osasto: Avainsanat tuotteelle , Brand:

Kuvaus

Neumeisterin jyrkät viinitarhat sijaitsevat Vulkanland Steiermarkin alueella, pienen ja kauniin Stradenin lähellä. Neumeisterin perhe omistaa noin 35 hehtaaria viinitarhoja. Veljekset Christoph ja Mattias ovat vastuussa tuotannosta ja perheen tyylikkäistä ja taidokkaista viineistä.

Stradenia ympäröivän alueen maaperä koostuu kalkista ja liidusta sekä hiekasta ja vulkaanisesta maaperästä. Alueen ilmastoon vaikuttavat sekä Välimeri että Alpit. Tällä Itävallan alueella sataa paljon mutta viiniköynnökset hyötyvät siitä että suurin osa sademäärästä tulee talvella.

Neumeister on vuodesta 2013 työskennellyt kokonaan luonnonmukaisesti ja viljely on sertifioitu. Työskentely jyrkillä rinteillä on vaativaa ja monet työtehtävät pitää tehdä manuaalisesti. Rypäleet valikoidaan hyvin tarkasti, sekä tarhassa että toisen kerran kellarissa. Käyminen tapahtuu rypäleen oman luonnollisen hiivan avulla. Rypäleet maseroidaan ja kypsytetään pitkään. Useimmat viinit kypsyvät terästankeissa, mutta tilalla käytetään myöskn suuria, neutraaleja tammitynnyreitä joidenkin viinien kypysytykseen.

Lisätiedot

Maa

Itävalta

Otsikko

Go to Top