Yhdysvallat

  • Stags Leapilla on yli 125 vuoden historia. Ensimmäinen vuosikerta valmistettiin vuonna 1893 ja viinitila oli edelläkävijänä luomassa Stags Leaps AVA -luokitusta Kalifornian Napa Valleyssa. Stags Leap on tunnettu maailmanluokan Cabernet Sauvignon -viineistään, mutta valmistaa myös upeita kevyen raikkaita Viognier-viinejä. Stags Leap on Yhdysvaltain 5. luksusbrändi, jonka huippulaadusta ja terroir -lähtöisestä lähestymistavasta vastaa viinintekijä Ludovic Dervin. Ludovic suoritti viininviljelyn ja viininvalmistuksen tutkinnon Reimsin yliopistossa ja on nykyään Stags’ Leap Wineryn toimitusjohtaja ja Senior Winemaker luoden tiiminsä kanssa ainutlaatuisen ja elegantin viinivalikoiman.
  • Kun tapaa Charles Smithin ihan ensimmäiseksi ei ehkä tule mieleen viinintekijä. Hänen suuret hiuksensa, tummat aurinkolasit ja vähintäänkin erikoinen asenteensa vievät ajatukset ennemminkin rockmusiikkiin kuin hienostuneisiin viineihin. Arvaus osuu aika oikeaan koska Charles toimi  ”aiemmassa elämässään” monen rockyhtyeen managerina ja kiertuejohtajana.

    Charles on itseoppinut viinintekijä, jota inspiroi kiinnostus luoda viinejä joissa maistuvat sen paikan ominaispiirteet jossa rypäle on kasvanut. Tuloksena on hyvin tasapainoisia viinejä täynnä maukkaita makuja ja joissa maistuvat viinitarhan ominaispiirteet sekä maaperän että ilmaston osalta. Viinit, yhtä vähän kuin Charles itsekään, eivät jää keneltäkään huomaamatta. Ja mielikuvitukselliset nimet eivät ihan helposti unohdu. Myöskin hyvin erikoiset eitketit ovat huomiotaherättäviä, ja ne on suunnitellut Rikke Korff joka aiemmin toimi Levi Strauss & Co`n suunnittelijana.

    Charles Smithin viinien rypäleet tulevat Washingtonin parhaisiin kuuluvilta alueilta ja hän suosii viljelijöitä jotka käyttävät kestävän kehityksen tuotantomenetelmiä.

    Charles Smith on todellinen luonnonlahjakkuus. Hänen intohimonsa on tuottaa viiniä kansalle. Pienten erikoiserien lisäksi hän onnistuu myös tuottamaan suurempia volyymeja laatuviinejä joista kaikilla on mahdollisuus nauttia.

    Palkittu viinintekijä Charles Smith on vaihtanut  1990-luvun lopulla perustetun yhtiönsä nimeksi Wines of Substance. Yhtiöön kuuluvat K Vintners, SIXTO, CasaSmith, Substance ja B. Leighton. Wines of Substance on Washingtonin suurin viinintekijän omistama viinitalo ja osavaltion neljänneksi suurin viinintuottaja. Viinintekijä ja perustaja Charles Smith on ainoana henkilönä valittu sekä Wine Enthusiastin (2014) että Food&Winen (2009) Vuoden Viinintekijäksi. Hänen viininsä palkitaan vuosi toisensa jälkeen laajasti johtavien viinijulkaisujen, kuten Wine Advocate, Wine Spectator ja Wine Enthusiast, toimesta. Tähän mennessä Charlesin viinit ovat saavuttaneet 110 arviota 95 pisteestä ylöspäin ja 416 arviota 90 pisteestä ylöspäin.

Otsikko

Go to Top