-
Beaulieu Vineyardsin viininvalmistuksen perintö on säilynyt katkeamattomana yli vuosisadan. George De Latour ja hänen vaimonsa Fernande perustivat Beaulieu Vineyardsin vuonna 1900 Kalifornian Rutherfordiin, joka on AVA-luokiteltu alue. Kun Georges de Latour muutti Kaliforniaan Bordeaux'sta vuonna 1883, hänellä oli erinomaiset tiedot viininviljelystä ja viinin valmistuksesta. Nähtyään henkeäsalpaavan Napan laakson lähellä Rutherfordia Georgesin vaimo Fernande huudahti "Quel beau lieu!", "Mikä kaunis paikka!" Näin viinitarha sai nimensä. Beaulieun tarina yhtenä Napa Valleyn pisimpään toimineista viinitiloista koostuu viinitilan ainutlaatuisesta sijainnista ja poikkeuksellisista ihmisistä, jotka olivat mukana muovaamassa USA:n viininvalmistusta. Tämä ikoninen Napa Valleyn viinitila kunnioittaa klassisia arvoja ja käsityötaitoja uskoen ja luottaen pitkään historiaan ja perinteisiin. Yli 100 vuoden ajan Beaulieu Vineyardin ”terroir” on ollut ylistettyjen BV Cabernet Sauvignon -viinien selkäranka. Pääviinintekijä Trevor Durling on vasta viides viinintekijä tilan yli 120-vuotisen historian aikana.
-
Perheomistuksessa vuodesta 1998. 45 eekkerin Lachini Estate Vineyard sijaitsee Willamette Valleyn pohjoisosassa, Chehalem Mountains AVA alueella. Tämän lisäksi viinitila tekee yhteistyötä muiden tarkasti valittujen viinitarhojen kanssa joilla on sama viinifilosofia ja jotka jakavat samat kokonaisvaltaiset viljelymenetelmät . Lachinin perhe uskoo että viinitarha on yhtä kuin viini. Biodynaamiset viljelymenetelmät yhdistettynä jokaisen viiniköynnöksen huolelliseen hoitoon vievät perheen tavoitetta eteenpäin hoitaa heidän ainutlaatuista terroiria.
Lachinin ylellisten Pinot Noirien painopiste ja tunnusmerkki on niiden rakenne, tasapaino ja pitkä-ikäisyys kuten perinteisissä Grand Cru Burgundy viineissä. Viinit valmistetaan käsin esi- ja jälkilajittelulla, käyttäen kokonaisia klustereita, luonnollista fermentointia, 100 % ranskalaista tammea, ja ne luodaan harmoniassa minimaalisella interventiolla puhtaasti ja tarkoituksenmukaisesti. Viime kädessä Lachini pyrkii tuomaan esiin Willamette Valleyn alueellisen luonteen ja tyypillisyydet vuodesta toiseen. Viinit ovat tyyliltään klassisia ja paljastavat monitahoisuuden, hienostuneisuuden ja syvällisyyden – jokainen kerros, tekstuurinen, saumaton ja vivahteellinen yhdellä halulla – "heijastaa viinin sielua, vuosikertaa ja ainutlaatuista paikkaa."
Kaipuu vanhaan maailmaan ja intohimo Pinot Noiriin johti Ron ja Marianne Lachinin Oregoniin; kärsivällinen pyrkimys tuottaa maailmanluokan Pinot Noir viinejä ja luoda elämäntapa tuleville sukupolville. He ovat omaksuneet vanhanaikaiset viininvalmistus periaatteet tinkimättä laadusta ja viinitarhojen pitkäjänniteisestä hoidosta, joilta sato korjataan. Heidän sitoutumisensa alkaa maailmanluokan viinirypäleiden viljelijöinä, jotka haluavat muuttaa rypäleet klassisiksi viineiksi, jotka kestävät vertailua aikaa ja muita maailman johtavia viinejä vastaan.
-
Nysa Vineyardin omistaja ja viinintekijä, Michael Mega istuttu ensimmäiset viiniköynnökset vuonna 1990. Kovalla työllä, intohimolla viinintekoon ja kärsivällisyydellä, Nysa Vineyard, Oregonin Dundee Hills AVA alueella on nykyisin yksi alueen arvostetuimmista viinitarhoista tuottaen Pinot Noir rypäleitä arvostetuille viinintekijöille ympäri Willamette Valley:ta.
Vuonna 2004, Michael tuotti ensimmäisen oman Nysa Pinot Noir vuosikertansa päämääränään luoda monitahoisia, tasapainoisia ja konsentroituneita viinejä. Michael uskoo että viiniteko alkaa jo viinitarhalla käyttäen luomuviljelytekniikoita ottaen huomioon kestävän kehityksen ja luontoäidin. Kellarissa on käytetty minimalistista lähestymistapaa ilman kirkastamista tai suodatusta pullotuksen yhteydessä Pinot noir viinien hienovaraisen monitahoisuuden säilyttämiseksi. ”Arvokkaasti ikääntyvä” ei ole kevyesti otettu termi kun Nysan viinejä kellaroidaan pitkäjänteisesti ennen kun ne tuodaan markkinoille, mikä mahdollistaa toissijaisten makujen klassisen kukoistuksen, jotka tasapainottuvat hienostuneen happamuuden kanssa, ja minkä vain parhaimmat Pinot Noir viinit voivat saavuttaa.
-
Stags Leapilla on yli 125 vuoden historia. Ensimmäinen vuosikerta valmistettiin vuonna 1893 ja viinitila oli edelläkävijänä luomassa Stags Leaps AVA -luokitusta Kalifornian Napa Valleyssa. Stags Leap on tunnettu maailmanluokan Cabernet Sauvignon -viineistään, mutta valmistaa myös upeita kevyen raikkaita Viognier-viinejä. Stags Leap on Yhdysvaltain 5. luksusbrändi, jonka huippulaadusta ja terroir -lähtöisestä lähestymistavasta vastaa viinintekijä Ludovic Dervin. Ludovic suoritti viininviljelyn ja viininvalmistuksen tutkinnon Reimsin yliopistossa ja on nykyään Stags’ Leap Wineryn toimitusjohtaja ja Senior Winemaker luoden tiiminsä kanssa ainutlaatuisen ja elegantin viinivalikoiman.
-
Torii Morin viinitila aloitti tuotantonsa nykymuodossa 1985. Willamette Valleyn alueen rikas ja monipuolinen maaperä yhdessä viileän Tyynen Valta- meren ilmaston kanssa antavat viineille ainutlaatuisen luonteen. Jacques Tardy, chef de cave melkein 20 vuotta joka vetäytyi eläkkeelle viime, on tuottanut hillityn elegantteja, maaperän aromeja korostavia, klassisia viinejä. Burgundilainen osaamisen perintö näkyy ja maistuu parhaimmillaan rikkaissa Pinot Noir -aromeissa. Nykyisin viinintekoa jatkaa samoilla linjoilla Jon Tomacelli. Torii Mor -nimi viittaa japanilaiseen puutarhaan, joka sijaitsi alunperin vii- nitilan alueella. Olson Estate viljelmät ovat Live- ja Salmon safe -sertifioituja.