Uusi-Seelanti

/Uusi-Seelanti
 • Noin kaksikymmentä vuotta sitten Mud House -viinitilan perustajat saapuivat Marlborough’n alueelle ja rakastuivat sen viininviljelymahdollisuuksiin. Alkaessaan perustaa viinitarhoja, he rakensivat ensin itselleen talon paikallisesta ”mudasta”, näin syntyi myös viinitilan nimi Mud House. Mud House viljelee viiniä kolmella alueella Etelä-Saarella; Marlborough’ssa, Waipara Valleyssa sekä Central Otagossa. Mud Housella on kaksi viinitilaa, toinen Marlborough’ssa ja toinen Waipara Valleyssa. Mud Housen viinit edustavat premium –laatua tunnetun viinintekijän Ben Gloverin johdolla. Kaikki viinitarhat viljellään “New Zealand Sustainable Winegrowers” kestävän kehityksen ohjelman mukaisesti.
 • Matua on Uuden-Seelannin Sauvignon Blanc -viinien pioneeri, joka aloitti Sauvignon Blancin valmistamisen ensimmäisenä maassa. Matuan tarina alkoi Länsi-Aucklandista vuonna 1969, jolloin Spencen veljekset aloittivat viininviljelykokeilunsa. Kolmannen polven viininviljelijöillä oli visio luoda jotain täysin uutta ja mullistavaa Uuden-Seelannin viinimaailmaan. Tänä päivänä maan palkituimpiin kuuluva viinitalo tunnetaan myös loistavista punaviineistään. Viinitalon nimi Matua on Uuden-Seelannin alkuperäiskansan maorien kieltä ja tarkoittaa perheen päätä tai johtajaa. Matuan tunnuksena oleva 'Ta Moko' kertoo Matuan tarinaa mm. Uuden-Seelannin ensimmäisenä Sauvignon Blanc -viinin valmistajana.
 • Villa Maria perustettiin maansa ensimmäisten kaupallisten viinitalojen joukossa vuonna 1961. Perustaja Sir George Fistonich omistaa ja johtaa edelleen yhtiötä. Häntä arvostetaan kotimaassaan visionäärinä ja edelläkävijänä, mikä on siivittänyt Villa Marian nykyiseen menestykseensä. Villa Maria on määrällä ja laadulla mitattuna Uuden-Seelannin johtavia viinintuottajia. Se on palkittu viinikilpailuissa useammin kuin yksikään toinen uusiseelantilainen tuottaja. Villa Marian kolme tuoteperhettä ovat Private Bin, Cellar Selection ja Reserve. Villa Maria valmistaa myös yhden tarhan viinejä. The Cellar Selection -viinitarhat ovat tyypillisesti hyvin pienisatoisia ja ihanteellisia tiiviin hedelmäisyyden ja optimaalisen kypsyyden saavuttamiseksi. Tarhat on istutettu Marlborough’ssa Wairaun ja Awateren laaksoihin. Eri tarhoilla on hyvin erilaisia, vaihtelevia maaperiä, sijainteja ja mikro-ilmastoja. Villa Maria on ollut perustajajäsen Sustainable Winegrowing New Zealand (SWNZ) -järjestelmässä vuodesta 1995, ja tähtää vahvasti maan tavoitteiden mukaan korkeaan eettisen ja ympäristöystävällisen tuotannon määrään. Talo on mm. ISO 14001- & Biogro -sertifioitu, sekä on palkittu kolmeen kertaan Sustainable Business Network – kultamitalilla työstään paikallisen luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi ja ekologisen jalanjälkensä minimoimiseksi. Sertifioituja luomuviinejä tulee Marlborough’sta, Hawke’s Baystä ja Aucklandista.
 • Master Class: Villa Maria - New Zeeland - 3 grapes from two areas

  lauantai 5.10.2019 klo 18.30 - 19.30

  Luennoitsija: Louisa Kretschmer - European Market Manager, Villa Maria Estate Hinta: 35 €

  Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi.

  Uuden-Seelannin arvostetuimmaksi viinibrandiksi valitun Villa Marian Master Class -luennolla pääset vertailemaan kolmea klassista rypälettä kahdelta eri Uuden-Seelannin alueelta. Uuden-Seelannin viineihin meidät johdattaa Louisa Kretschmer, Villa Marian euroopan markkinointipäällikkö.

  Villa Maria on ollut Uuden-Seelannin arvostetuin viinintuottaja jo 35 vuoden ajan. Talo on saavuttanut menestystä ympäri maailmaa. Talo on perustettu vuonna 1961 aluksi vain puolen hehtaarin viinitarhana, ja se on ensiaskeleistaan kasvanut yhdeksi Uuden-Seelannin suurimmista laatuviinien tuottajista. Sillä on tarhoja sekä eteläisellä että pohjoisella saarella miltei kaikilla Uuden-Seelannin isoilla viinialueilla, ja se tuottaa mahtavan määrän luonteikkaita ja hienostuneita viinejä. Tila on edelleen perheomisteinen. Villa Marian tuoteportfolioon kuuluu yli 50 viiniä, joista 40% on luomuviljeltyjä. Villa Marian tutuimmat viinit ovat tyypillisiä Uuden-Seelannin viinejä: raikkaita, valtavan aromaattisia ja hapokkaita Sauvignon Blanceja sekä metsämarjaisia, silkkisia, tanssahtelevia Pinot Noireja.

  MAISTELTAVAT VIINIT:

  • Villa Maria Single Vineyard Taylors Pass Sauvignon Blanc
  • Villa Reserve Wairau Valley Sauvignon Blanc
  • Villa Maria Reserve Hawkes Bay Chardonnay
  • Villa Maria Single Vineyard Taylors Pass Chardonnay
  • Villa Maria Cellar Selection Organic Pinot Noir
  • Villa Maria Single Vineyard Seddon Pinot Noir
 • Established in 2003, Elephant Hill is located within a stone’s throw of the Pacific Ocean on the idyllic Te Awanga coast of Hawke’s Bay on New Zealand’s North Island. The winemaking at Elephant Hill is driven by tradition while not losing sight of what innovation can bring to the blend. Our aim is to make wines that are balanced and elegant and a true expression of the vineyards they come from.
 • Domain Road Vineyard, owned by Graeme and Gillian Crosbie, specialises in award-winning cool climate wines. From grapes grown in the heart of Central Otago wine country, they produce Pinot Noir, Pinot Noir Rosé, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, and Pinot Gris wines. Dedication to excellence combined with a traditional approach means Domain Road Vineyard's wines are now nationally and internationally recognised.