Uusi-Seelanti

  • Uuden-Seelannin eteläsaarella sijaitsevan Bannock Braen erikoisuus on ”Gravity winery”, jossa painovoima siirtää viinin aina seuraavaan prosessin vaiheeseen. Käsinkerätyistä ja puhdistetuista rypäleistä Gravity Wineryyn asti viinin jokainen valmistusvaihe kiteyttää Central Otagon tyylin. Bannock Brae kuuluu Waimea Estatesin tavoin uusiseelantilaiseen Booster Wine Groupiin, ja yrityksellä on Sustainable Winegrowing New Zealand -vastuullisuussertifikaatti, jonka tehtävänä on edistää ja ylläpitää ekologisesti kestävää maataloutta Uudessa-Seelannissa.
  • Greywacke on sekä yksi Uuden-Seelannin tunnetuimmista kivilajeista että viinitila joka on Kevin Juddin henkilökohtainen sijoitus. Kevin antoi ensimmäiselle viinitilalleen, joka sijaitsee Rapaurassa, nimen Greywacke yksinkertaisesti koska maaperässä siellä oli paljon pyöreitä kiviä. Nykyään Kevin tuottaa viininsä Dog Point Winery-viinitilalla Brancott Valleyssa. Se on tuotantolaitos, jonka hän on saanut käyttöönsä ystäviensä ja työtoveriensa Ivan Sutherlandin ja James Healyn avulla. Greywacken portfolio tunnetaan kahdesta kokonaan erityylisestä Sauvignon Blancista sekä Pinot Noirsta. Näiden lisäksi tuotetaan viiniä Chardonnaystä ja kolmesta aromaattisesta rypäleestä Pinot Gris, Riesling ja Gewurtztraminer, tosin pienempiä määriä. Kevin on Marlboroughin viinintuotannon todellisia pioneerejä  joka on onnistunut luomaan tyylikkäitä ja omaperäisiä viinejä. Viinintuotannon lisäksi hän omistautuu toiselle uralle valokuvaajana ja hänen ilmaisuvoimaiset kuvansa löytyvät julkaisuista ympäri maailman. Myös Greywacken viinien etikettejä koristavat Kevinin ottamat kuvat.

Otsikko

Go to Top