USA

  • Beaulieu Vineyardsin viininvalmistuksen perintö on säilynyt katkeamattomana yli vuosisadan. George De Latour ja hänen vaimonsa Fernande perustivat Beaulieu Vineyardsin vuonna 1900 Kalifornian Rutherfordiin, joka on AVA-luokiteltu alue. Kun Georges de Latour muutti Kaliforniaan Bordeaux'sta vuonna 1883, hänellä oli erinomaiset tiedot viininviljelystä ja viinin valmistuksesta. Nähtyään henkeäsalpaavan Napan laakson lähellä Rutherfordia Georgesin vaimo Fernande huudahti "Quel beau lieu!", "Mikä kaunis paikka!" Näin viinitarha sai nimensä. Beaulieun tarina yhtenä Napa Valleyn pisimpään toimineista viinitiloista koostuu viinitilan ainutlaatuisesta sijainnista ja poikkeuksellisista ihmisistä, jotka olivat mukana muovaamassa USA:n viininvalmistusta. Tämä ikoninen Napa Valleyn viinitila kunnioittaa klassisia arvoja ja käsityötaitoja uskoen ja luottaen pitkään historiaan ja perinteisiin. Yli 100 vuoden ajan Beaulieu Vineyardin ”terroir” on ollut ylistettyjen BV Cabernet Sauvignon -viinien selkäranka. Pääviinintekijä Trevor Durling on vasta viides viinintekijä tilan yli 120-vuotisen historian aikana.
  • Kun tapaa Charles Smithin ihan ensimmäiseksi ei ehkä tule mieleen viinintekijä. Hänen suuret hiuksensa, tummat aurinkolasit ja vähintäänkin erikoinen asenteensa vievät ajatukset ennemminkin rockmusiikkiin kuin hienostuneisiin viineihin. Arvaus osuu aika oikeaan koska Charles toimi “aiemmassa elämässään” monen rockyhtyeen managerina ja kiertuejohtajana. Charles on itseoppinut viinintekijä, jota inspiroi kiinnostus luoda viinejä joissa maistuvat sen paikan ominaispiirteet jossa rypäle on kasvanut. Tuloksena on hyvin tasapainoisia viinejä täynnä maukkaita makuja ja joissa maistuvat viinitarhan ominaispiirteet sekä maaperän että ilmaston osalta. Viinit, yhtä vähän kuin Charles itsekään, eivät jää keneltäkään huomaamatta. Ja mielikuvitukselliset nimet eivät ihan helposti unohdu. Myöskin hyvin erikoiset eitketit ovat huomiotaherättäviä, ja ne on suunnitellut Rikke Korff joka aiemmin toimi Levi Strauss & Co`n suunnittelijana. Charles Smithin viinien rypäleet tulevat Washingtonin parhaisiin kuuluvilta alueilta, ja hän suosii viljelijöitä jotka käyttävät kestävän kehityksen tuotantomenetelmiä. Charlesilla on aina jokin uusi projekti työn alla, ja vuonna 2016 avautuivat 6,5 metriä korkeat portit hänen uuteen viinivalmistamoonsa, Seattlen Jet Cityyn. Viinivalmistamo sijaitsee vanhassa, kuluneessa teollisuusrakennuksessa josta Charles on tehnyt Amerikan länsirannikon kuumimman viinialan kohtaamispaikan. Charles Smith on todellinen luonnonlahjakkuus. Hänen intohimonsa on tuottaa viiniä kansalle. Pienten erikoiserien lisäksi hän onnistuu myös tuottamaan suurempia volyymeja laatuviinejä joista kaikilla on mahdollisuus nauttia. Palkittu viinintekijä Charles Smith on vaihtanut 1990-luvun lopulla perustetun yhtiönsä nimeksi House of Smith. Yhtiöön kuuluvat K Vintners, SIXTO, ViNO CasaSmith, Substance, B. Leighton, POPUP ja Golden West. House of Smith on Washingtonin suurin viinintekijän omistama viinitalo ja osavaltion neljänneksi suurin viinintuottaja. Viinintekijä ja perustaja Charles Smith on ainoana henkilönä valittu sekä Wine Enthusiastin (2014) että Food&Winen (2009) Vuoden Viinintekijäksi. Hänen viininsä palkitaan vuosi toisensa jälkeen laajasti johtavien viinijulkaisujen, kuten Wine Advocate, Wine Spectator ja Wine Enthusiast, toimesta. Tähän mennessä Charlesin viinit ovat saavuttaneet 110 arviota 95 pisteestä ylöspäin ja 416 arviota 90 pisteestä ylöspäin. Charles Smith loi ViNO-tuoteperheen vuonna 2010 jolloin ensimmäisenä tuotiin markkinoille 100 % Pinot Grigio. Vuonna 2014 mukaan liittyi 100 % Sangiovese rosé ja myöskin ViNO Rosso joka on sekoite Cabernet Sauvignon/Sangiovese. Viinien tuotannossa toimitaan samojen periaatteiden mukaan kuin jos tuotanto olisi Italiassa. Tuloksena on herkullisia, käsin tehtyjä viinejä joita on ilo nauttia.
  • Perheomistuksessa vuodesta 1998. 45 eekkerin Lachini Estate Vineyard sijaitsee Willamette Valleyn pohjoisosassa, Chehalem Mountains AVA alueella. Tämän lisäksi viinitila tekee yhteistyötä muiden tarkasti valittujen viinitarhojen kanssa joilla on sama viinifilosofia ja jotka jakavat samat kokonaisvaltaiset viljelymenetelmät . Lachinin perhe uskoo että viinitarha on yhtä kuin viini. Biodynaamiset viljelymenetelmät yhdistettynä jokaisen viiniköynnöksen huolelliseen hoitoon vievät  perheen tavoitetta eteenpäin hoitaa heidän ainutlaatuista terroiria.

    Lachinin ylellisten Pinot Noirien painopiste ja tunnusmerkki on niiden rakenne, tasapaino ja pitkä-ikäisyys kuten perinteisissä Grand Cru Burgundy viineissä. Viinit valmistetaan käsin esi- ja jälkilajittelulla, käyttäen kokonaisia klustereita, luonnollista fermentointia, 100 % ranskalaista tammea, ja ne luodaan harmoniassa minimaalisella interventiolla puhtaasti ja tarkoituksenmukaisesti. Viime kädessä Lachini pyrkii tuomaan esiin Willamette Valleyn alueellisen luonteen ja tyypillisyydet vuodesta toiseen. Viinit ovat tyyliltään klassisia ja paljastavat monitahoisuuden, hienostuneisuuden ja syvällisyyden – jokainen kerros, tekstuurinen, saumaton ja vivahteellinen yhdellä halulla – "heijastaa viinin sielua, vuosikertaa ja ainutlaatuista paikkaa."

    Kaipuu vanhaan maailmaan ja intohimo Pinot Noiriin johti Ron ja Marianne Lachinin Oregoniin; kärsivällinen pyrkimys tuottaa maailmanluokan Pinot Noir viinejä ja luoda elämäntapa tuleville sukupolville. He ovat omaksuneet vanhanaikaiset viininvalmistus periaatteet tinkimättä laadusta ja viinitarhojen pitkäjänniteisestä hoidosta, joilta sato korjataan. Heidän sitoutumisensa alkaa maailmanluokan viinirypäleiden viljelijöinä, jotka haluavat muuttaa rypäleet klassisiksi viineiksi, jotka kestävät vertailua aikaa ja muita maailman johtavia viinejä vastaan.

  • Stags Leapilla on yli 125 vuoden historia. Ensimmäinen vuosikerta valmistettiin vuonna 1893 ja viinitila oli edelläkävijänä luomassa Stags Leaps AVA -luokitusta Kalifornian Napa Valleyssa. Stags Leap on tunnettu maailmanluokan Cabernet Sauvignon -viineistään, mutta valmistaa myös upeita kevyen raikkaita Viognier-viinejä. Stags Leap on Yhdysvaltain 5. luksusbrändi, jonka huippulaadusta ja terroir -lähtöisestä lähestymistavasta vastaa viinintekijä Ludovic Dervin. Ludovic suoritti viininviljelyn ja viininvalmistuksen tutkinnon Reimsin yliopistossa ja on nykyään Stags’ Leap Wineryn toimitusjohtaja ja Senior Winemaker luoden tiiminsä kanssa ainutlaatuisen ja elegantin viinivalikoiman.
  • Torii Morin viinitila aloitti tuotantonsa nykymuodossa 1985. Willamette Valleyn alueen rikas ja monipuolinen maaperä yhdessä viileän Tyynen Valta- meren ilmaston kanssa antavat viineille ainutlaatuisen luonteen. Jacques Tardy, chef de cave melkein 20 vuotta joka vetäytyi eläkkeelle viime, on tuottanut hillityn elegantteja, maaperän aromeja korostavia, klassisia viinejä. Burgundilainen osaamisen perintö näkyy ja maistuu parhaimmillaan rikkaissa Pinot Noir -aromeissa. Nykyisin viinintekoa jatkaa samoilla linjoilla Jon Tomacelli. Torii Mor -nimi viittaa japanilaiseen puutarhaan, joka sijaitsi alunperin vii- nitilan alueella. Olson Estate viljelmät ovat Live- ja Salmon safe -sertifioituja.

Otsikko

Go to Top