-
Domänenweingut Schloss Schönborn on Saksan vanhimpiin kuuluva viinitalo, joka aloitti viinintuotannon Rheingaussa vuonna 1349. Talo on edelleen saman suvun omistuksessa ja jo 28.sukupolvi on tilan toiminnassa mukana. Shönborn tuottaa viinejä Rheingaun lisäksi Frankenin alueilla. Heidän huipputarha on kuuluisa Marcobrunn Rheingaussa, joka on ostettu jo 1600-luvulla. Viinitalon omistaa kreivi Paul von Schönborn. Hänen poikansa Alexander von Schönborn työskentelee yrityksessä yhdessä isänsä kanssa.
-
Sanderin luomuviinitilan intohimona on luomuviljely. Perhetilalla -jo kolmannessa sukupolvessa- viinitarhat on istutettu ravinteikkaaseen lössimaahan itäiseen Rheinhesseniin, maaperää hoidetaan orgaanisella materiaalilla, kompostilla, lannalla ja oljella, sekä tarhojen ympäristö tarjoaa luonnonmukaisia paikkoja hyönteisille.
-
Vuonna 1999 Alexander Gysler otti hoitaakseen viinitilan joka on perustettu 1750 läntisessä Rheinhessenissä Saksassa. Kaupungin nimi on Weinheim ja se tunnetaan geologisista esihistoriallisista löydöistä. Maaperä on Rothliegend ja se sijoittuu noin 285 miljoonaa vuotta ajassa taaksepäin. Maaperä koostuu murentuvasta hiekkakivestä joka antaa viinille hienon mineraalivivahteen. Mikroilmasto, jota suojaavat ympäröivät vuoret ja metsät, auttaa rypäleitä kypsymään juuri oikeaan aikaan samalla säilyttäen hapokkuutensa. Alexander Gysler haluaa että hänen viininsä ovat yksilöllisiä ja myöskin kuvastavat rypäleen ja kasvuympäristön alkuperää. Vuonna 2004 alkoi työ kohti luonnonmukaista viljelyä ja nykyään viljely on kokonaan biodynaamista ja tuottajalla on Demeterin sertifikaatti. Demeter on luonnomukaisen viljelyn yksi maailman tarkimmista tarkistuslaitoksista. Viinitilalla käytetään täten mahdollisimman vähän sulfiitteja viineissä. Kokonaisvuosituotanto on 85 000 pulloa. Päärypäle on Riesling mutta Gysler viljelee myöskin Pinot Gris'ta ja Pinot Blancia.