-
Château Fontesteau, joka on Bernard-Massardin osaomistama viinitila, sijaitsee keskellä Médocin niemimaata, lähellä maineikasta Pauillac'ia. Château Fontesteau -viinin jokainen vuosikerta on erilainen, mutta tietyillä ehdoilla: Viinistä vähintään puolet pitää olla Cabernet Sauvignonia ja viinin tulee olla tammitettua. Viinistä 3/4 on kypsytetty ranskalaisessa tammessa, ja tammitynnyreistä 1/4 on uusia. Loput viinistä pidetään terästankeissa, millä ylläpidetään viinin marjaisuutta ja raikkautta.
-
Château Maucamps sijaitsee Haut-Médocissa, idyllisessä Macaun kylässä. Tämän yli 22 hehtaarin viinitarhan maaperä on syntynyt vieressä olevan Garonne-joen sorasta sekä savesta. Täydellinen sijainti lähellä joenrantaa takaa viinitarhalle ainutlaatuisen mikroilmaston, josta hyötyvät myös naapurissa olevat arvostetut cru-tilatkin. Tilalla viljellyistä rypäleistä syntyy klassisia punaviinejä, jotka ovat täyteläisiä, suhteellisen pehmeillä tanniineilla. Vaikka Château Maucampsin voimakkaat punaviinit näyttävät potentiaalinsa jo nuorina, ikääntyminen tuo makumaailmaan aivan uuden ulottuvuuden tanniinien pehmentyessä ja maun kehittyessä.
-
Domaine des Sénéchauxin nimi tulee ”Sheriffin metsästä” eli Le Bois Sénéchauxista, joka sijaitsee keskellä Châteauneuf-du-Papen historiallista ydinaluetta. Tila nykyisessä muodossaan on perustettu Raynaudin perheen toimesta 1950-luvulla. Tila nykyiset omistajat ovat Cazesin ja Pradonin perheet. Cazesin perhe omistaa maineikkaan Chateau Lynch-Bagesin Grand Cru-viinitilan Bordeauxin Pauillacista. Domaine des Sénéchaux käyttää käyttää viinin kypsytyksessä yksivuotisia Lynch-Bagesin tammitynnyreitä ja sillä on 27 hehtaaria viinitarhoja Chatenauf-du-Papessa.
-
Viinitalo sijaitsee Bollènessa, Vauclusen alueella Rhônessa. Perhe Gaide omistaa siellä n.45 ha viinitarhoja. Suvun viininviljely alkoi Bordeauxissa 1830-luvulla.Vuonna 1972 Gaiden perhe osti ensimmäiset viinitarhat Rhônesta. Viinitaloa hoitaa nykyään Thierry ja Evelyne Gaide, poikansa Fabien kanssa. Luomuviinejä talon on tuottanut vuodesta 2021 alkaen.
-
Perheomisteinen Domaine Michel Voarick sijaitsee Burgundin sydämessä, pienessä Aloxe-Corton-nimisessä kylässä, Burgundin Côte de Beaunen osa-alueen pohjoispäässä. Aloxe-Corton on Côte de Beaunen ainoa punainen grand cru luokituksen saanut viinitarha: Corton. Corton on samalla Burgundin suurin grand cru -viinitarha, joka kattaa Montagne de Corton -kukkulan rinteet Côte de Beaunessa. Alueella tuotetaan myös klassista valkoista Chardonnaysta valmistettua Grand cruta, Corton-Charlemagnea. Domaine Michel Voarickin neljännen sukupolven edustajana Victor jatkaa arvostettujen viinien valmistusta Cortonin sydämessä. Rypäleet kasvavat tunnetuilla viinitarhoilla kuten Corton-Charlemagne, Corton-Renardes, Aloxe-Corton ja Pernand-Vergelesses. Viininvalmistuksessaan Domaine Michel Voarick pyrkii välttämään enologisia lisäaineita ja sienitautien torjunta-aineita ja pyrkii kunnioittamaan viinitarhojen luonnollista biologista monimuotoisuutta. Tämä omistautuminen perinteiselle, kestävälle viininvalmistukselle antaa viineille ainutlaatuisen luonteen ja poikkeuksellisen terroir-kokemuksen. Vieraile ständillämme löytääksesi viinejä, jotka ilmentävät Michel Voarickin perhetilan intohimoa, perintöä ja aitoutta. Domaine Michel Voarick etsii viineilleen maahantuojaa Suomesta.
-
Viinitila E. Guigal sijaitsee Ranskassa, Ampuis'n kylässä Rhônen jokialueella, jossa on ollut viinituotantoa jo yli 20 vuosisadan ajan. Tällä perhetilalla on valmistettu viinejä vuodesta 1946 lähtien ja nyt mennään jo kolmannessa polvessa huikeiden saavutusten kera. Viinit ovat Côte-Rôtie -alueelle tyypillisesti täyteläisiä, runsaita ja hyvin ikääntyviä. Tuoteperheeseen kuuluu maailmanlaajuisesti arvostettuja ja loisteliaita vuosikertaviinejä esim. Côte-Rôtie, Condrieu, Hermitage, Châteauneuf-du-Pape, Saint-Joseph ja Crozes-Hermitage. Côte-Rôtien tarhaviinit, ns. LaLa-viineiksi tituleeratut prestige-viinit, hurmasivat mm. 1980-luvulla ilmiöksi Yhdysvalloissa nousseen viinikriitikon Robert Parkerin. Hänen ylistävät arvionsa nostivat E. Guigalin viinit lopulta maailman himotuimpien viinien joukkoon.
-
Fernand Engel on tunnettu viinitila Alsacen alueella, Koillis-Ranskassa. Viinitila perustettiin vuonna 1949, ja se on edelleen perheomisteinen, nyt jo kolmannessa sukupolvessa ja viljeltyä maata on noin 60 hehtaaria. Tilan sydän sijaitsee Rorschwihrin kylässä, joka on tunnettu laadukkaista viineistään ja erinomaisista kasvuolosuhteistaan viiniköynnöksille. Fernand Engel on erikoistunut biodynaamiseen ja luomuviljelyyn, ja se on yksi Alsacen suurimmista luomuviinintuottajist. Tila on omistautunut kestävälle viljelylle ja käyttää luonnonmukaisia menetelmiä viininviljelyssä ilman synteettisiä torjunta-aineita tai lannoitteita. Tämä lähestymistapa heijastuu heidän viiniensä puhtauteen ja alueen terroirin ainutlaatuisuuden korostamiseen. Viinitilan tuotevalikoimaan kuuluu laaja kirjo Alsacen klassisia viinejä, kuten Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris mutta myös erittäin laadukkaita Crémant d'Alsace kuohuviinejä. Fernand Engel tuottaa viinejä kaikista Alsacen laatuluokituksista, mukaan lukien Grand Cru -viinit. Tila on saanut lukuisia palkintoja ja tunnustuksia laadukkaista viineistään, ja se on arvostettu niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Fernand Engel -viinit heijastavat alueen pitkää viininviljelyperinnettä ja modernia, kestävää lähestymistapaa viininvalmistukseen.
-
La Cave des Vignerons de Pfaffenheim sijaitsee Koillis-Ranskassa, Alsacen alueella, pienessä Pfaffen-heimin kylässä. Talon toiminta alkoi vuonna 1957. Tämä viiniosuuskunta työskentelee ainoastaan omien sopimusviljelijöidensä kanssa. Viljelijät ovat sitoutuneet jatkuvaan laadun kehittämiseen. Tästä hyötyvät niin viinit, mutta myös viljelijät, sillä laadukkaista rypäleistä saa paremman hinnan. Pfaffenheim tuottaa klassisia ja korkealaatuisia Alsacen viinejä. viinit ovat AC Alsace, AC Alsace Grand Cru and AC Crémant d’Alsace laatuloukiteltuja.
-
Tarina alkoi vuonna 1923, kun muutamat viininviljelijät, rohkaistuna pappi Balitrandin aloitteesta, liittyivät yhteen selviytyäkseen ajan taloudellisista vaikeuksista ja perustivat osuuskunnan Chablis'n viiniviljelmien keskelle Burgundissa. La Chablisienne tuottaa viinejä kaikilta Chablis'n viinitarhoilta, pienestä Petit Chablisista maailmankuululle Château Grenouille Chablis Grand Cru -viinille. Burgundissa, sen alkuperämaassa, vuosisatojen kuluessa sen laatu on muodostunut synonyymiksi loistavimmille viineille. Chablis'n viininviljelyalue on yksi Ranskan vanhimmista ja maailman tunnetuimmista. Serein-joen molemmin puolin sijaitsevat viinitarhat ulottuvat 17 kunnan alueelle. Viinien ainutlaatuisen luonteen määrää pääasiassa "kimméridgien" -tyyppinen maaperä. Tämä poikkeuksellinen maaperä, jota löytyy vain harvoista paikoista maailmassa, antaa alueelle sen mineraalisuuden, hienouden ja vertaansa vailla olevan kristallisen sävyn. La Chablisiennesin viinintekiä Estelle Roy valittiin IWC White Winemaker of the Year 2024
-
Louis Latour oli yksi Burgundin merkittävimmistä viinintekijöistä. Hän syntyi vuonna 1768 viininviljelyyn keskittyneeseen perheeseen, ja vuonna 1797 hän perusti oman viinitalonsa Aloxe-Cortonin kylään Burgundin sydämessä. Tämä perheyritys on säilynyt saman suvun hallussa jo yli kaksi vuosisataa, ja se on edelleen yksi Burgundin arvostetuimmista ja tunnetuimmista viinitaloista. Louis Latour oli tunnettu innovatiivisesta lähestymistavastaan viininviljelyyn ja viininvalmistukseen. Hän oli yksi ensimmäisistä, joka otti käyttöön tammitynnyrit viinin kypsytyksessä, mikä oli tuolloin harvinaista Burgundin alueella. Tämä menetelmä antoi viineille niiden erottuvan rakenteen ja kompleksisuuden, mikä on edelleen yksi talon tavaramerkeistä. Maison Louis Latour on erityisen tunnettu korkealaatuisista viineistään, kuten Corton-Charlemagne, joka on yksi Burgundin kuuluisimmista Grand Cru -viineistä. Talon viinitarhat kattavat laajan alueen Burgundin parhaimmilla palstoilla, ja heidän viininsä heijastavat tarkasti alueen monipuolisia terroireja. Maison Louis Latour on säilynyt perheomisteisena ja on tänä päivänä yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinitaloista.