Vuonna 1933 perustettu Cave de Tain sijaitsee Hermitage-kukkulalla Pohjois-Rhônen laaksossa, ja se on yksi Ranskan ja Rhônen arvostetuimmista osuuskunnista. Satoja intohimoisia viljelijöitä yhdistävä viinintuottaja on tunnettu Syrah-asiantuntemuksestaan, ja se tuottaa upeita viinejä eri Rhônen alueilla, kuten Crozes-Hermitage, Saint-Joseph, Cornas ja itse Hermitage. Keskittymällä tarkkuuteen, terroiriin ja kestäviin viinitarhakäytäntöihin Cave de Tain on rakentanut maineen, joka yhdistää aitouden, laadun ja poikkeuksellisen arvon, arkipäivän viininautinnosta aina huippuluokan cru-viineihin.
-
Cellier des Princes on arvostettu viinituottaja Etelä-Ranskan Rhône-joen laaksossa, erityisesti tunnettu Châteauneuf-du-Pape-viineistään. Vuonna 1925 perustettu alueen ainoa viinintuottajien osuuskunta, joka yhdistää 116 viininviljelijää ja hallinnoi yli 620 hehtaaria viinitarhoja. Cellier des Princesin nimi juontaa juurensa Orangein prinssien historiaan, erityisesti Willem I ”Hiljaiseen”, joka tunnettiin vakaasta ja päättäväisestä luonteestaan. Tämä henki elää edelleen viininviljelijöissä, jotka uskovat tekojen voimaan sanojen sijaan. Vuonna 1936 Châteauneuf-du-Pape sai Ranskan ensimmäisen AOC-statuksen, ja Cellier des Princesin viljelijät olivat aktiivisesti mukana tämän merkittävän saavutuksen toteuttamisessa. Vuodesta 2005 lähtien Cellier des Princes on siirtynyt irtoviinien myynnistä pullotettuihin viineihin, ja nykyään lähes 100 % tuotannosta myydään omalla nimellä. Tämä strateginen muutos on mahdollistanut laadun jatkuvan parantamisen ja investoinnit nykyaikaisiin viininvalmistusmenetelmiin. Yhteistyön tunnetun viinintekijä Philippe Cambien kanssa, joka on erikoistunut Grenache-rypäleeseen ja on tuonut useita 100/100 pisteen arvioita Robert Parkerilta. Cellier des Princesin viinitarhat sijaitsevat Châteauneuf-du-Papen kolmella keskeisellä maaperätyypillä: pyöristyneet kivet, hiekkamaat ja savi-kalkkikivimaat. Tämä monimuotoisuus tuottaa viinejä, joissa yhdistyy eleganssi, rakenne ja monipuolisuus. Tuotevalikoimaan kuuluu laaja kirjo viinejä Châteauneuf-du-Pape:n lisäksi. Talon valkoinen Vacqueyras, Domaine de Libelulle on erityisesti mainittava.
-
Château Fontesteau, joka on Bernard-Massardin osaomistama viinitila, sijaitsee keskellä Médocin niemimaata, lähellä maineikasta Pauillac'ia. Château Fontesteau -viinin jokainen vuosikerta on erilainen, mutta tietyillä ehdoilla: Viinistä vähintään puolet pitää olla Cabernet Sauvignonia ja viinin tulee olla tammitettua. Viinistä 3/4 on kypsytetty ranskalaisessa tammessa, ja tammitynnyreistä 1/4 on uusia. Loput viinistä pidetään terästankeissa, millä ylläpidetään viinin marjaisuutta ja raikkautta.
-
Château Maucamps sijaitsee Haut-Médocissa, idyllisessä Macaun kylässä. Tämän yli 22 hehtaarin viinitarhan maaperä on syntynyt vieressä olevan Garonne-joen sorasta sekä savesta. Täydellinen sijainti lähellä joenrantaa takaa viinitarhalle ainutlaatuisen mikroilmaston, josta hyötyvät myös naapurissa olevat arvostetut cru-tilatkin. Tilalla viljellyistä rypäleistä syntyy klassisia punaviinejä, jotka ovat täyteläisiä, suhteellisen pehmeillä tanniineilla. Vaikka Château Maucampsin voimakkaat punaviinit näyttävät potentiaalinsa jo nuorina, ikääntyminen tuo makumaailmaan aivan uuden ulottuvuuden tanniinien pehmentyessä ja maun kehittyessä.
-
Domaine des Sénéchauxin nimi tulee ”Sheriffin metsästä” eli Le Bois Sénéchauxista, joka sijaitsee keskellä Châteauneuf-du-Papen historiallista ydinaluetta. Tila nykyisessä muodossaan on perustettu Raynaudin perheen toimesta 1950-luvulla. Tila nykyiset omistajat ovat Cazesin ja Pradonin perheet. Cazesin perhe omistaa maineikkaan Chateau Lynch-Bagesin Grand Cru-viinitilan Bordeauxin Pauillacista. Domaine des Sénéchaux käyttää käyttää viinin kypsytyksessä yksivuotisia Lynch-Bagesin tammitynnyreitä ja sillä on 27 hehtaaria viinitarhoja Chatenauf-du-Papessa.
-
Verdignyssä, Sancerren sydämessä sijaitseva Jean-Marie Reverdy & Fils on perheomisteinen viinitila, jolla on pitkät perinteet eleganttien Loiren laakson viinien valmistuksessa. Tila on erityisen tunnettu Sauvignon Blanc -rypäleistään, joka ilmentää Sancerren monipuolisten terroirien puhtautta, mineraalisuutta ja hienostuneisuutta, sekä hienostuneista Pinot Noir -cuvée-viineistään. Yhdistämällä perinteiden kunnioituksen moderniin ja lähestymistapaan sekä viininviljelyyn ja viininvalmistukseen Reverdy-perhe on rakentanut maineen aitojen, tasapainoisten ja tasalaatuisten viinien tuottajana, joita arvostetaan laajalti sekä kotimaisilla että kansainvälisillä markkinoilla.