Perjantai 18.10.2024 Master Class -luennot

  • Master Class: Beaulieu Vineyards - Discovering a cult Napa Valley Classic

    Master Class -luento Pe 18.10.2024 klo 18:00 Luennoitsija: Annika Pohl, Senior Business Manager Nordics & Luxury EMEA Hinta: 80 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi / This Master Class is held in English. Yli 100 vuotta laadukasta viininvalmistusta. Beaulieu Vineyards on yksi pisimpään jatkuvasti toimivista Napa Valleyn viinitiloista. Heidän viininvalmistuksensa perintö on säilynyt katkeamattomana yli vuosisadan ajan ja heidän esimerkkinsä on vaikuttanut vahvasti Napan ja koko Amerikan viinin valmistukseen. Georges de Latour ja hänen vaimonsa Fernande perustivat viinitilan 1900-luvun alussa visiona valmistaa Napa Valleyn viinejä, jotka pystyvät kilpailemaan hänen kotimaansa Ranskan viinien kanssa. Beaulieu Vineyards on edelleen yksi arvostetuimpia napa Valleyn tuottajia. Kun viinintekijä André Tchelistcheff liittyi Beaulieu Vineyardsiin vuonna 1938, hän maisteli de Latour-perheen yksityistä viiniä – jota he kutsuivat Private Reserve-viiniksi - vuodelta 1936. Tämä Cabernet Sauvignon -pohjainen viini oli niin erottuva, että Tchelistcheff vaati, että se pullotetaan ja myydään viinitilan lippulaivaviininä. Vuonna 1940 Beaulieu Vineyards julkaisi Private Reserven ensimmäisen vuosikerran ja nimesi sen perustajansa kunniaksi. Tuloksena olevasta viinistä tuli ensimmäinen julkaisu Georges de Latour Private Reserve Cabernet Sauvignonista, viinistä, josta tuli Napa Valleyn ensimmäinen "kultti" Cabernet Sauvignon. Yli 70 vuoden aikana Georges de Latour Private Reserve Cabernet Sauvignonista on tullut Napa Valley Cabernet Sauvignon -viinien ikoni yhtenä kerätyimmistä amerikkalaisista viineistä. Tällä Master Class -luennolla pääset brand ambassador Annika Pohlin johdolla maistamaan 2 eri vuosikertaa, 1981 ja 2018, tätä ikonista viiniä. Sen lisäksi maistettavana heidän valkoinen Sauvignon Blanc ja 3 muuta huippulaadukasta Napa Valley Cabernet Sauvignon punaista viiniä. Maistettavat viinit:
    • Beaulieu Vineyards Sauvignon Blanc 2023
    • Beaulieu Vineyards Napa Valley Cabernet Sauvignon 2018
    • Beaulieu Vineyards Tapestry Reserve Red Wine Napa Valley 2018
    • Beaulieu Vineyards Rutheford Napa Valley Cabernet Sauvignon 2019
    • Beaulieu Vineyards Georges de Latour Private Reserve 2019
    • Beaulieu Vineyards Georges de Latour Private Reserve 1981
    Huomioithan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Beaulieu Vineyards - Discovering a cult Napa Valley Classic

    Master Class Fri Oct 18th at 6.00 pm Speaker: Annika Pohl, Senior Business Manager Nordics & Luxury EMEA Price: 80 € This Master Class is held in English. More than 100 years of quality winemaking. Beaulieu Vineyards is one of Napa Valley's longest continuously operating wineries. Their winemaking legacy has remained unbroken for over a century, and their example has had a strong influence on Napa and all of American winemaking. Georges de Latour and his wife Fernande founded the winery in the early 20th century with the vision of producing Napa Valley wines that could compete with the wines of his native France. Beaulieu Vineyards remains one of the most respected Napa Valley producers. When winemaker André Tchelistcheff joined Beaulieu Vineyards in 1938, he tasted the de Latour family's private wine—which they called Private Reserve—from 1936. This Cabernet Sauvignon-based wine was so distinctive that Tchelistcheff insisted it be bottled and sold at the winery. as a flagship wine. In 1940, Beaulieu Vineyards released the first vintage of Private Reserve and named it in honor of its founder. The resulting wine became the first release of Georges de Latour Private Reserve Cabernet Sauvignon, a wine that became Napa Valley's first "cult" Cabernet Sauvignon. Over 70 years, Georges de Latour Private Reserve Cabernet Sauvignon has become an icon of Napa Valley Cabernet Sauvignon wines as one of the most collected American wines. With this Master Class lecture, led by brand ambassador Annika Pohl, you can taste 2 different vintages, 1981 and 2018, of this iconic wine. In addition to that, to taste their white Sauvignon Blanc and 3 other top quality Napa Valley Cabernet Sauvignon red wines. Wines
    • Beaulieu Vineyards Sauvignon Blanc 2023
    • Beaulieu Vineyards Napa Valley Cabernet Sauvignon 2018
    • Beaulieu Vineyards Tapestry Reserve Red Wine Napa Valley 2018
    • Beaulieu Vineyards Rutheford Napa Valley Cabernet Sauvignon 2019
    • Beaulieu Vineyards Georges de Latour Private Reserve 2019
    • Beaulieu Vineyards Georges de Latour Private Reserve 1981
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Fontanafredda - A Journey to the Barolo with Fontanafredda

    Master Class -luento PE 18.10.2024 klo 16:30 Master Class -luento LA 19.10.2024 klo 17:00 Luennoitsija: Fabio Bosio, Export Manager at Fontanafredda Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Piemonten merkittävimpiin tuottajiin lähes kahdeksan miljoonan pullon vuosituotannollaan lukeutuva Fontanafredda on kansainvälisesti tunnettu erityisesti arvostetuista Barolo -viineistään. Italian ensimmäisen kuninkaan Victor Emmanuel II:n vuonna 1858 perustama viinitalo kerää rypäleet omien tarhojensa lisäksi lähes 400 sopimusviljelijän palstoilta Piemonten kaikilta merkittävimmiltä alkuperäalueilta. Tällä Master Class -luennolla pääset tutustumaan Fabio Bosion johdolla kuuteen erilaiseen Barolo-viiniin. Voit vertailla minkälainen vaikutus maaperällä, terroirilla tai eri Piemonten alueilla on viiniin ja millaisen ilmenemismuodon Nebbiolo-rypäle näistä saa. Näiden Piemonten helmien Master Class -luennolla saamme selville, kuinka terroirilla ja viininvalmistuksella on suuri rooli Barolo-viinien luomisessa ja valmistamisessa. Maistettavat viinit:
    • Fontanafredda Barolo Silver Label 2020
    • Fontanafredda Barolo Serranlunga d'Alba 2020
    • Fontanafredda Barolo La Rosa 2020
    • Fontanafredda Barolo Paiagallo La Villa 2020
    • Fontanafredda Barolo Lazzarito La Delizia 2020
    • Fontanafredda Barolo Riserva 2016
    Huomioithan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Fontanafredda - A Journey to the Barolo with Fontanafredda

    Master Class FRI October 18th 2024 at 4:30 pm Master Class SAT October 19th 2024 at 5:00 pm Speaker: Fabio Bosio, Export Manager at Fontanafredda Price: 50 € This Master Class is held in English. Fontanafredda, which is one of the most important producers in Piedmont with its annual production of almost eight million bottles, is internationally known especially for its prestigious Barolo wines. Founded in 1858 by the first king of Italy, Victor Emmanuel II, the winery collects grapes from its own orchards, from the plots of almost 400 contract growers from all the most important regions of origin in Piedmont. With this Master Class lecture, led by Fabio Bosio, you will get to know six different Barolo wines. You can compare what kind of effect the soil, terroir or different regions of Piedmont have on the wine and what kind of expression the Nebbiolo grape gets from them. In the Master Class lecture of these gems of Piedmont, we will find out how terroir and winemaking play a big role in the creation and production of Barolo wines. Wines
    • Fontanafredda Barolo Silver Label 2020
    • Fontanafredda Barolo Serranlunga d'Alba 2020
    • Fontanafredda Barolo La Rosa 2020
    • Fontanafredda Barolo Paiagallo La Villa 2020
    • Fontanafredda Barolo Lazzarito La Delizia 2020
    • Fontanafredda Barolo Riserva 2016
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Masi – The Master of Amarone della Valpolicella Classico

    Master Class -luento PE 18.10.2024 klo 19:30 Master Class -luento LA 19.10.2024 klo 15:30 Luennoitsija: Giacomo Boscaini, Export Manager at Masi Hinta: 90 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Tänä päivänä Masi lukeutuu johtaviin Amaronen tuottajiin. Masin tarina alkaa vuonna 1772, jolloin Boscainin perhe teki ensimmäisen sadonkorjuunsa arvostetuilla viinitarhoilla "Vajo dei Masissa", laaksossa Valpolicella Classican alueen sydämessä. Yli 200 vuoden intohimoisen viininvalmistuksen jälkeen yritys on edelleen perheen käsissä kuudennen, seitsemännen ja kahdeksannen sukupolven johdolla. Vuosien aikana viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi ja yhdeksi ikonisimmaksi Amarone-viinien tuottajaksi. Masi on aikanaan kehittänyt kaksi meille suomalaisille niin kovin tuttua valmistusmenetelmää, appassimento- sekä ripasso-menetelmät. Nämä valmistusmenetelmät ovat sittemmin muodostuneet kaikkien viininystävien tuntemiksi järkkymättömiksi osiksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta ja ovat olleet perustana suosituille ja arvostetuille Amarone -viineille. "I was born in Valpolicella Classica and the land of Amarone is my land. You need to have been born here, in these hills, to a family of winemakers, and you need to have lived in a typical house of the area to understand what Amarone represents: more than a technique, more than a wine, it is a philosophy, an art, and even more, an important companion in life.” Näin kuvailee Masin pääjohtaja Sandro Boscaini, hänen suhdettaan Valpolicellaan ja tähän ikoniseen italialaiseen viiniin. Tällä Master Class -luennolla Giacomo Boscaini perehdyttää meidät Amarone della Valpolicella Classicoon, sen valmistuksen taiteesta ja pitkäikäisyydestä. Hän esittelee kolme klassista Amarone-viiniä perheeltään: Single Vineyard -viinit Amarone Mazzano ja Campolongo di Torbe sekä klassisen Amarone della Valpolicella, Serego Alighieri Vaio Armaron -viinin. Kaikista viineistä pääsee maistamaan tuoreempaa sekä hieman ikääntyneempää vuosikertaa. Masin vientijohtaja Giacomo Boscaini edustaa seitsemättä sukupolvea Masin perheyrityksessä. Maistettavat viinit:
    • Masi Campolongo di Torbe Amarone della Valpolicella Classico 2013
    • Masi Mazzano Amarone della Valpolicella Classico 2013
    • Serego Alighieri Vaio Armaron Amarone della Valpolicella Classico 2017
    • Masi Campolongo di Torbe Amarone della Valpolicella Classico 2007
    • Masi Mazzano Amarone della Valpolicella Classico 2007
    • Serego Alighieri Vaio Armaron Amarone della Valpolicella Classico 2009
    Huomioithan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Masi – The Master of Amarone della Valpolicella Classico

    Master Class FRI October 18th 2024 at 7:30 pm Master Class SAT October 19th 2024 at 15:30 pm Speaker: Giacomo Boscaini, Export Manager at Masi Price: 90 € This Master Class is held in English. Today, Masi is one of the leading producers of Amarone. The story of Masi begins in 1772, when the Boscain family made their first harvest in the prestigious vineyards of "Vajo dei Mas", a valley in the heart of the Valpolicella Classica region. After more than 200 years of passionate winemaking, the company is still in family hands with the sixth, seventh and eighth generations running it. Over the years, the winery has grown into an international success, an ambassador for Veneto in northern Italy and one of the most iconic producers of Amarone wines. Masi has developed two production methods that are very familiar to us Finns, the appassimento and ripasso methods. These production methods have since become known to all wine lovers as unshakable parts of Northern Italian winemaking and have been the basis of the popular and valued Amarone wines. "I was born in Valpolicella Classica and the land of Amarone is my land. You need to have been born here, in these hills, to a family of winemakers, and you need to have lived in a typical house of the area to understand what Amarone represents: more than a technique, more than a wine, it is a philosophy, an art, and even more, an important companion in life.” This is how Masi's CEO Sandro Boscaini describes his relationship with Valpolicella and this iconic Italian wine. In this Master Class lecture, Giacomo Boscaini introduces us to Amarone della Valpolicella Classico, the art of its production and its longevity. He presents three classic Amarone wines from his family: Single Vineyard wines Amarone Mazzano and Campolongo di Torbe and the classic Amarone della Valpolicella, Serego Alighieri Vaio Armaron. You can taste fresher and slightly older vintages of all wines. Masi's export director Giacomo Boscaini represents the seventh generation in the Masi family business. Wines
    • Masi Campolongo di Torbe Amarone della Valpolicella Classico 2013
    • Masi Mazzano Amarone della Valpolicella Classico 2013
    • Serego Alighieri Vaio Armaron Amarone della Valpolicella Classico 2017
    • Masi Campolongo di Torbe Amarone della Valpolicella Classico 2007
    • Masi Mazzano Amarone della Valpolicella Classico 2007
    • Serego Alighieri Vaio Armaron Amarone della Valpolicella Classico 2009
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Brazilian Reds - Brazilian reds from Espirito Santo do Pinhal region

    Master Class -luento PE 18.10.2024 klo 18:00 Luennoitsijat: Gustavo Gonzalez, Winemaker, Guaspari Winery - Marcelo Fontes, SVP Operations, Tolt Traders Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi Teams -yhteydellä./ This Master Class is held in English via Teams connection. Ainutlaatuinen tilaisuus maistaa Brasilian huippupunaviinejä. Brasiliassa tuotetun viinin laatu on parantunut valtavasti viime vuosikymmeninä, mutta se on edelleen melko tuntematon viinintuottajamaa monille viininystäville. Ensimmäiset viiniköynnökset tuotiin Brasiliaan portugalilaisten toimesta vuonna 1532, mutta vasta parina viime vuosikymmeninä investoinnit teknologiaan, infrastruktuuriin, koulutukseen ja viinialan organisaatioon ovat nostaneet Brasilian viinien laadun huippuviinien tasolle. Brasilian parhaat viinit ovat korkealla viljellyt Syrah- ja Bordeaux-tyyliset punaviinit sekä jo mainetta niittäneet kuohuviinit. Tällä Master Class -luennolla sinulla on mahdollisuus oppia lisää brasilialaisista viineistä ja maistaa upeita punaviinejä Espirito Santo do Pinhal -alueelta. Guaspari on nuori, kansainvälisesti palkittu viinintuottaja, joka sijaitsee entisen siirtomaa-ajan kahviviljelmän paikalla Serra da Mantiqueiran ylängöllä São Paulon osavaltiossa. Guaspari on saanut paljon tunnustusta erityisesti Isossa-Britanniassa punaisella Vista da Serrallaan (100 % Syrah). Vuoden 2017 Vista da Serra sai 95 pistettä brittiläiseltä Decanter Magazinelta. Guaspari-viinintekijä Gustavo Gonzalez opastaa meidät mielenkiintoiseen brasilialaisten punaviinien maailmaan. Yli viidentoista vuoden viininvalmistuksen kokemuksella Gustavo yhdistää ainutlaatuisen viininvalmistuksen kaikki osa-alueet. Gustavo aloitti viininvalmistuksen uransa Robert Mondavi -viinitilalla Napassa ja hän on työskennellyt myös Ruffinolla Italiassa. Hän on myös Napa Valleyn Mira Wineryn pääviinintekijä. Terra Nossa -viinitila ja -viinitarhat on ystävien välinen projekti, jota johtaa chileläinen viinintekijä Cristian Sepúlveda, joka on valmistanut viiniä Serra de Mantiqueirassa yli vuosikymmenen ajan. Hän on Brasilian talvisatoliikkeen (winter harvest / double pruning technique) eturintamassa. Tällä Master Class -luennolla pääset maistamaan ja vertailemaan myös kolmea erinomaista Terra Nossa Wineryn punaviiniä. Maistettavat viinit:
    • Guaspari Winery Syrah Vista do Cha 2017
    • Guaspari Winery Syrah Vista da Serra 2020
    • Guaspari Winery Terroir Pinot Noir
    • Terra Nossa -viinitila Profano 2021
    • Terra Nossa Winery Cateto 2022
    • Terra Nossa Winery Classic 2021
    Huomioithan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Brazilian Reds - Brazilian reds from Espirito Santo do Pinhal region

    Master Class FRI October 18th at 6:00 pm Speakers: Gustavo Gonzalez, Winemaker, Guaspari Winery - Marcelo Fontes, SVP Operations, Tolt Traders Price: 50 € This Master Class is held in English via Teams connection. An unique opportunity to taste top brazilian red wines. The quality of wine produced in Brazil has increased enormously over the past few decades, yet it remains an unknown quantity for many wine lovers. Since the first vines were introduced to Brazil in 1532 the industry has experienced its share of turbulence, but the overall progress has been astonishing. Investment in technology, infrastructure, training and organisation of the wine sector has ensured a remarkable improvement in the quality of Brazil’s wines over the past three decades. Brazil's best wines range from high altitude Syrah and Bordeaux-style reds to sparkling wines. During this Master Class you will have a chance to learn more about brazilian wines and to taste some great red wines from the Espirito Santo do Pinhal region. Guaspari is a young, multi award-winning winery located on the site of a former colonial-era coffee plantation in the Serra da Mantiqueira highlands of São Paulo state. Guaspari has gained a lot of recognition especially in UK with their the red Vista da Serra (100% Syrah) Their 2017 was awarded 95 points by Decanter Magazine in UK. Guaspari winemaker Gustavo Gonzalez will take you through some of Guasparis great reds. With over fifteen years of fine wine production experience, Gustavo brings a unique integration of all facets of winemaking. Gustavo began his professional winemaking career at Robert Mondavi Winery in Napa, and he has worked at Ruffino in Italy. He is also the the head winemaker for Napa valley Mira Winery. Terra Nossa winery and vineyards is a project between friends and led by Chilean winemaker Cristian Sepúlveda who has been making wine in the Serra de Mantiqueira for over a decade. He is at the forefront of the winter harvest movement in Brazil. In this Master Class you will also have the opportunity to taste three of the great reds from Terra Nossa Winery. Wines
    • Guaspari Winery Syrah Vista do Cha 2017
    • Guaspari Winery Syrah Vista da Serra 2020
    • Guaspari Winery Terroir Pinot Noir
    • Terra Nossa -viinitila Profano 2021
    • Terra Nossa Winery Cateto 2022
    • Terra Nossa Winery Classic 2021
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Clos Alkio - Fam de Vida -monovarietaalit

    Master Class -luento PE 18.10.2024 klo 18:00 Luennoitsijat: Mikko Alkio, Perustaja & Omistaja, Clos Alkio Hinta: 60 € Tämä Master Class -luento pidetään suomeksi. / This Master Class is held in Finnish. Intohimoinen suomalainen viininharrastaja ja Espanjan Kataloniaan ihastunut Mikko Alkio perusti Clos Alkion vuonna 2020. Mikko hankki noin 25 hehtaaria viinitarhoja pienen Gratallopsin kylän läheisyydestä, joka on arvostettu viinialue Prioratin sydämessä. Priorat on pieni, ainutlaatuinen viinialue Etelä-Kataloniassa, noin 40 minuutin ajomatkan päässä Välimeren rannikolta ja Tarragonasta. Mikko kehittää viinitilaansa tavoitteenaan tuottaa korkealaatuisia Priorat-perinteen mukaisia ​​viinejä pääasiassa vanhoista Garnacha- ja Cariñena-köynnöksistä sekä Cabernet Sauvignon-, Shiraz-, Merlot- ja Tempranillo-rypäleistä. Clos Alkio tuottaa myös upeita alueelle tyypillisiä valkoviinejä. Tällä Master Class -luennolla sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus maistaa Clos Alkion Fam de Vida -monovarietaaliviinejä eli upeita yhden rypälelajikkeen, joissa on Priorat-alueelle ominaisia luonnollisia, täyteläisiä ja puhtaita makuja ja aromeja. Seitsemän viiniä klassisista rypäleistä, joista kolmea viiniä ei ole saatavilla Alkosta. Maistettavat viinit:
    • Clos Alkio Fam de Vida Grenache White 2021
    • Clos Alkio Fam de Vida Chenin Blanc 2022
    • Clos Alkio Fam de Vida Grenache 2020
    • Clos Alkio Fam de Vida Merlot 2021
    • Clos Alkio Fam de Vida Cabernet Savignon 2020
    • Clos Alkio Fam de Vida Tempranillo 2021
    • Clos Alkio Fam de Vida Grenache White 2021
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Clos Alkio - Fam de Vida -monovarietals

    Master Class FRI October 18th at 6:00 pm Speakers: Mikko Alkio, Founder & Owner, Clos Alkio Price: 60 € This Master Class is held in Finnish. Clos Alkio was founded in 2020 by Mikko Alkio, a Finnish enthusiast of wine and Catalonia. He has acquired vineyards of around 25 hectares in close proximity of a small village of Gratallops, a prestigious wine-making area in the heart of Priorat. Priorat is a small, unique wine region in southern Catalonia, about 40 minutes’ drive from the Mediterranean coast and Tarragona, full of history. Clos Alkio will developes the winery with the aim of producing high-quality wines in Priorat tradition, mainly from old Garnacha and Cariñena vines, as well as using Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot and Tempranillo grapes. In addition, Clos Alkio produces complex white wines. In this Master Class you will have an unique opportunity to taste Clos Alkio’s Fam de Vida monovarietals with natural and pure tastes of different Priorat grapes. Seven wines of different classic grapes with three wines not available in Alko. Wines
    • Clos Alkio Fam de Vida Grenache White 2021
    • Clos Alkio Fam de Vida Chenin Blanc 2022
    • Clos Alkio Fam de Vida Grenache 2020
    • Clos Alkio Fam de Vida Merlot 2021
    • Clos Alkio Fam de Vida Cabernet Savignon 2020
    • Clos Alkio Fam de Vida Tempranillo 2021
    • Clos Alkio Fam de Vida Grenache White 2021
    Please note that the Master Class ticket does not include the entrance ticket to the event. When buying a Master Class ticket, remember to also buy an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Symington Estates - Port Wine – a masterclass in bottle and cask maturation

    Master Class -luento PE 18.10.2024 klo 16:30 Master Class -luento LA 19.10.2024 klo 15:30 Luennoitsija: Nuno R. Silva, Market Manager at Symington Family Estates Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Oppitunti portviinien maailmaan. Portviini on väkevöity viini, joka on peräisin Portugalin Douro-joen laakson alueelta. Sen valmistuksessa käytetään paikallisia rypälelajikkeita ja se on tunnettu makeudestaan sekä runsaasta, täyteläisestä maustaan. Symington Family Estates on maailman johtava premium portviinien ja laadukkaiden portugalilaisten punaviinien tuottaja. Heidän omistukseensa kuuluu neljä perinteistä portviinintuottajaa, joista tällä Master Class -luennolla pääsemme maistamaan viinejä Dow's Portilta ja Warre's Portilta, joiden molempien historia ulottuu 1700- ja 1800-luvulle. Tällä Master Class -luennolla Nuno R. Silva esittelee rajoitetun saatavuuden erikoisuuksia Symington Familyn omistamasta ja hallinnoimasta Dow's and Warre's Portista. Master Class -luennon aikana tutustumme tynnyrissä ja pulloissa portviinin kehityksen eri vaiheisiin ja esittelemme viininvalmistuksen erinomaisuutta Colheitan ja Vintage Portin kanssa. Nuno R Silva on Symington Family Estatesin markkinapäällikkö alueenaan Pohjois-Eurooppa ja Baltia. Nuno työskentelee myös senior Wine Educatorina Airbnb:ssä erikoistuen viinimatkoihin ja sisällönhallintaan. Nunolla on useita viini- ja matkailualan tutkintoja, hän on koulutukseltaan mm. sommelier.  Hänellä on hänellä on vahva tausta viinialalta, omaten kokemusta mm.  viinimatkaoppaana ja kellariapulaisena useissa viinialan yrityksissä. Maistettavat viinit:
    • Dow's Quinta do Bomfim Vintage Port 2013
    • Warre's Colheita Port 2013
    • Dow's Vintage Port 1994
    • Warre's Colheita Port 1992
    • Dow's Library Release Vintage Port 2003
    • Dow's Colheita Port 2007
    Huomioithan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Symington Estates - Port Wine – a masterclass in bottle and cask maturation

    Master Class FRI October 18th 2024 at 4:30 pm Master Class SAT October 19th 2024 at 3:30 pm Speaker: Nuno R. Silva, Market Manager at Symington Family Estates Price: 50 € This Master Class is held in English. A lesson in the world of port wines. Port wine is a fortified wine that comes from the Douro River Valley region of Portugal. Local grape varieties are used in its production and it is known for its sweetness and rich, rich taste. Symington Family Estates is the world's leading producer of premium port wines and quality Portuguese red wines. They own four traditional port wine producers, and in this Master Class lecture we will get to taste wines from Dow's Port and Warre's Port, both of which have a history stretching back to the 18th and 19th centuries. In this Master Class, Nuno R. Silva presents limited availability specialties from Dow's and Warre's Port, owned and operated by the Symington Family. During the Master Class lecture, we get to know the different stages of the development of port wine in barrels and bottles and present the excellence of winemaking with Colheita and Vintage Port. Nuno R Silva is Symington Family Estates' market manager for Northern Europe and the Baltics. Nuno also works as a senior Wine Educator at Airbnb, specializing in wine tours and content management. Nuno has several degrees in the wine and tourism industry, his education includes e.g. sommelier. He has a strong background in the wine industry, having experience in e.g. as a wine tour guide and cellar assistant in several companies in the wine industry. Wines
    • Dow's Quinta do Bomfim Vintage Port 2013
    • Warre's Colheita Port 2013
    • Dow's Vintage Port 1994
    • Warre's Colheita Port 1992
    • Dow's Library Release Vintage Port 2003
    • Dow's Colheita Port 2007
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Introduction to Oregon Pinot Noir vintages – Pinot Noirs spanning over 10 years from Dundee Hills and Chehalem Mountain vineyards

    Master Class -luento PE 18.10.2024 klo 19:30 Luennoitsijat: Michael Mega, Nysa Vinyards owner/winemaker; Ron Lachini, Lachini Vineyards owner; Jon Tomacelli, Torii Mor Head Winemaker Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi Teams -yhteydellä Oregoniin/ This Master Class is held in English via Teams connection to Oregon. Harvinainen mahdollisuus päästä maistelemaan vanhempia vuosikertoja laadukkaista Oregonin Pinot Noir -viineistä. Yhdysvaltojen luoteisosassa sijaitsevaa Oregonia pidetään amerikkalaisten Pinot Noir -viinien arvostetuimpana tuotantoalueena. Tällä Master Class -luennolla pääset tutustumaan tämän alueen harvinaisiin ja vaikeasti saataviin Pinot Noir -viineihin kolmen eri tuottajan johdolla. Maisteltavana on kuusi upeaa Pinot Noir -viiniä kuudelta eri vuodelta ja kolmelta eri tuottajalta. Michael Mega - Nysa Vineyard on perheomisteinen yritys, joka perustettiin vuonna 1990. Omistaja ja viinintekijä Michael Mega osti lohkon hedelmätarhoja korkealta Dundee Hillsiltä Oregonista kasvattaakseen maailmanluokan Pinot Noir rypäleitä. Vuonna 2004 Michael tuotti ensimmäisen Nysa Vineyard Pinot Noir vuosikerran. Jon Tomacelli - Jon aloitti rakkaussuhteensa viiniin jo 4-vuotiaana auttaessaan vanhempia Tomaselleja heidän viinitarhoilla. 8-vuotiaana Jon tiesi löytäneensä kutsumuksensa elämässä. Jon vieraili Oregonissa vuonna 2006 ja tunnisti potentiaalin Willamette Valleyn kukoistavassa viiniteollisuudessa. Muutettuaan osavaltioon vuoden 2006 lopulla Jonille tarjottiin välittömästi työpaikkaa Torii Morissa työskentelemään viinintekijä Jacques Tardyn johdolla. Vuonna 2021 Jonista tuli Torii Morin pääviinintekijä. Ron Lachini - Ron & Marianne Lachini aloittivat unelmalla perustaa pienen, perheomisteisen tilaviinitarhan, joka keskittyy täysin tinkimättömän Pinot Noirin tuottamiseen. He perustivat Lachini Vineyardsin vuonna 1998 vahvojen periaatteiden pohjalta, kuten perinteet ja innovaatiot, rakkaus perheeseen ja ystäviin, intohimon tavoittelu sekä hienojen viinien ja ruokien nauttiminen maatilalta pöytään tuoreena. Maistettavat viinit:
    • Torii Mor Olson Estate Pinot Noir 2008
    • Torii Mor Nysa Vineyard Pinot Noir 2010
    • Torii Mor Alloro Vineyard Pinot Noir 2012
    • Lachini Vineyards Cuvee Giselle Pinot Noir 2014
    • Nysa Vineyard Estate Pinot Noir 2004
    • Nysa Vinyard Leda’s Reserve Pinot Noir 2006
    Huomioithan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Introduction to Oregon Pinot Noir vintages – Pinot Noirs spanning over 10 years from Dundee Hills and Chehalem Mountain vineyards

    Master Class Fri October 18th at 7:30 pm Speakers: Michael Mega, Nysa Vinyards owner/winemaker; Ron Lachini, Lachini Vineyards owner, Jon Tomacelli, Torii Mor Head Winemaker Price: 50 € This Master Class is held in English via Teams connection to Oregon. A rare opportunity to taste older vintages of quality Oregon Pinot Noir wines. Located in the northwestern part of the United States, Oregon is considered the most prestigious production area for American Pinot Noir wines. With this Master Class lecture, you will get to know the rare and hard-to-find Pinot Noir wines of this region under the guidance of three different producers. You can taste six wonderful Pinot Noir wines from six different years and from three different producers. Michael Mega - Nysa Vineyard is a family-owned business founded in 1990. Owner and winemaker Michael Mega purchased a block of orchards high in the Dundee Hills of Oregon to grow world-class Pinot Noir grapes. In 2004, Michael produced the first Nysa Vineyard Pinot Noir vintage. Jon Tomacelli - Jon started his love affair with wine at the age of 4, helping the older Tomasellis in their vineyards. At the age of 8, Jon knew he had found his calling in life. Jon visited Oregon in 2006 and recognized the potential of the Willamette Valley's booming wine industry. After moving stateside in late 2006, Jon was immediately offered a job at Torii Mori working under winemaker Jacques Tardy. In 2021, Joni became Torii Mori's chief winemaker. Ron Lachini - Ron & Marianne Lachini started out with a dream to establish a small, family-owned estate vineyard focused entirely on producing uncompromising Pinot Noir. They founded Lachini Vineyards in 1998 based on strong principles such as tradition and innovation, love of family and friends, pursuit of passion and enjoying fine wines and food fresh from the farm to the table. Wines
    • Torii Mor Olson Estate Pinot Noir 2008
    • Torii Mor Nysa Vineyard Pinot Noir 2010
    • Torii Mor Alloro Vineyard Pinot Noir 2012
    • Lachini Vineyards Cuvee Giselle Pinot Noir 2014
    • Nysa Vineyard Estate Pinot Noir 2004
    • Nysa Vinyard Leda's Reserve Pinot Noir 2006
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Chateau Puybarbe – Millaista on olla suomalainen luomuviinintuottaja Ranskassa?

    Master Class -luento PE 18.10.2024 klo 19:30 Luennoitsijat: Riku Väänänen, omistaja, Chateau Puybarbe Hinta: 35 € Tämä Master Class -luento pidetään suomeksi / This Master Class is held in Finnish. Tule kuuntelemaan millaista on olla viinintuottaja Ranskassa. Suomalaiset Anna ja Riku Väänänen toteuttivat unelmansa ja ostivat vanhan viinitilan Ranskan klassisesta viinialueelta. Satoja vuosia vanha, vuodesta 1952 lähtien italialaisen Orlandin suvun omistuksessa ollut Château Puybarben tila siirtyi muutaman vuoden yliottojakson jälkeen vuonna 2018 suomalaisomistukseen, Riku ja Anna Väänäselle. Tämä kansainvälisesti palkittuja viinejä tuottava tila sijaitsee erinomaisella paikalla Côtes de Bourgin viinialueella,Gironden jokisuunlahden itäpuolella, vastapäätä Margaux’n apellaatiota. Sen savi- ja kalkkikivinen, voimakkaasti kumpuileva maaperä tuottavat osaavissa käsissä erinomaisia viinejä, jonka luonne on klassisen Bordeaux’mainen. Tilalla (www.chateaupuybarbe.com ) on arvostettu HVE-luokitus (High Environmental Value), koko tila on Biocycling -sertioitu toisena viinitilana maailmassa ja on myös luomusertifioitu. Tällä Master Class -luennolla Riku kertoo, millaista on olla viinintuottaja, Bordeauxssa, Ranskassa. Riku käy läpi kestävän ja luonnonmukaisen viinintuotannon periaatteita niin tarhoilla kuin kellarissakin, sekä maistattaa laajan valikoiman tilan viinejä. Maistettavat viinit:
    • Chateau Puybarbe Annabel 2023
    • Chateau Puybarbe Gaia 2022
    • Chateau Puybarbe Astral 2020
    • Chateau Puybarbe Archipel 2020
    • Chateau Puybarbe 2019
    • Chateau Puybarbe 2019
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Chateau Puybarbe – What is it like to be a Finnish organic wine producer in France?

    Master Class FRI October 18th at 7:30 pm Speakers: Riku Väänänen, Owner, Chateau Puybarbe Price: 35 € This Master Class is held in Finnish. Come and hear what it's like to be a wine producer in France. Finns Anna and Riku Väänänen realized their dream and bought an old winery in the classic wine region of France. The centuries-old Château Puybarbe estate, owned by the Italian Orlandi family since 1952, was transferred to Finnish ownership in 2018, Riku and Anna Väänänen, after a few years of takeover. This estate, which produces internationally awarded wines, is ideally located in the Côtes de Bourg wine region, east of the Gironde estuary, opposite the Margaux appellation. Its clay and limestone, strongly undulating soil produce excellent wines in skilled hands, with the character of classic Bordeaux. The farm (www.chateaupuybarbe.com) has the prestigious HVE classification (High Environmental Value), the whole farm is Biocycling certified as the second winery in the world and is organically certified. This master class lecture tells you what it's like to be a wine producer in Bordeaux, France. Riku goes through the principles of sustainable and organic wine production both in the orchards and in the cellar, and tastes a wide selection of the farm's wines. Wines
    • Chateau Puybarbe Annabel 2023
    • Chateau Puybarbe Gaia 2022
    • Chateau Puybarbe Astral 2020
    • Chateau Puybarbe Archipel 2020
    • Chateau Puybarbe 2019
    • Chateau Puybarbe 2019
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.

Otsikko

Go to Top