Luomu

  • Vuonna 1999 Alexander Gysler otti hoitaakseen viinitilan joka on perustettu 1750 läntisessä Rheinhessenissä Saksassa. Kaupungin nimi on Weinheim ja se tunnetaan geologisista esihistoriallisista löydöistä. Maaperä on Rothliegend ja se sijoittuu noin 285 miljoonaa vuotta ajassa taaksepäin. Maaperä koostuu murentuvasta hiekkakivestä joka antaa viinille hienon mineraalivivahteen. Mikroilmasto, jota suojaavat ympäröivät vuoret ja metsät, auttaa rypäleitä kypsymään juuri oikeaan aikaan samalla säilyttäen hapokkuutensa. Alexander Gysler haluaa että hänen viininsä ovat yksilöllisiä ja myöskin kuvastavat rypäleen ja kasvuympäristön alkuperää. Vuonna 2004 alkoi työ kohti luonnonmukaista viljelyä ja nykyään viljely on kokonaan biodynaamista ja tuottajalla on Demeterin sertifikaatti. Demeter on luonnomukaisen viljelyn yksi maailman tarkimmista tarkistuslaitoksista. Viinitilalla käytetään täten mahdollisimman vähän sulfiitteja viineissä. Kokonaisvuosituotanto on 85 000 pulloa. Päärypäle on Riesling mutta Gysler viljelee myöskin Pinot Gris'ta ja Pinot Blancia.  
  • Bioweingut Geyerhof sijaitsee Itävallan Kremstalissa, joka kuuluu Niederösterreichiin. Viinitila on perustettu 1200-luvulla ja se on ollut saman perheen omistuksessa 1600-luvulta lähtien. Ilse ja Josef Maier ovat viljelleet viinitilaa luonnonmukaisesti vuodesta 1988. Heidän tavoitteensa on tuottaa viiniä, josta on selvästi aistittavissa sen alkuperä, rypäleen ominaispirteet ja kyseisen satovuoden erikoispiirteet, samalla luontoa kunnioittaen. Geyerhof on mukana Wildwux-projektissa yhdessä Burgenlandissa sijaitsevan Birgit Braunstein Wineryn kanssa. Projektin osapuolet ovat ottaneet lisäaskeleen luonnonmukaisessa viljelyssä säilyttääkseen luonnollinen kiertokulku niin pitkälle kuin mahdollista. Tilaa on tehty sekä kasveille että eläimille, kuten esimerkiksi maaoraville, rukoilijasirkoille ja puusammakolle.  Viininviljelyn lisäksi Ilse ja Josef Maier viljelevät n 30 hehtaarilla vehnää, ruista, ohraa, kesäkurpitsaa ja alfa alfa-ituja jotka syvien juuriensa ja oikean bakteerikannan avulla rikastuttavat maaperää hummuksella ja se puolestaan parantaa maaperää.

Otsikko

Go to Top