-
CLOS ALKIO - DOQ PRIORAT
Mikko Alkio perusti Clos Alkion vuonna 2020. Clos Alkio jatkaa jo 1200- luvulla toimintansa aloittaneen viinitilan perinteitä. Clos Alkio sijaitsee Gratallopsin kylässä, Prioratin maakunnassa - yhdellä arvostetuimmalla viininviljelyalueella maailmassa. Clos Alkion kaikki viinit ovat Priorat DOQ:n hyväksymiä. Denominació d’Origen Qualificada -luokituksen ovat saaneet Prioratin ohella vain Rioja-alueen viinit.
Clos Alkion viinit syntyvät pääasiassa vanhojen Garnacha- ja Cariñena- viiniköynnösten rypäleistä. Ainutlaatuiset yhden rypälelajikkeen viinit paljastavat hienosti Prioratin rypäleiden luonnollisen ja puhtaan maun. Useamman rypäleen sekoitteita valmistetaan yhdistämällä niihin Cabernet Sauvignonia, Shirazia, Merlotia ja Tempranilloa. Clos Alkio valmistaa lisäksi myös erittäin hienostuneita valkoviinejä. Ensimmäinen vuosikertamme on 2020.
Rypäleiden ohella myös valmistusprosessimme on mahdollisimman korkeatasoinen. Olemme investoineet toimialan parhaimpiin laitteistoihin, tuotantovälineisiin sekä ranskalaisiin tammitynnyreihin. Tilalla voidaan käsitellä noin 30 000 kiloa rypäleitä sadonkorjuun aikana. Yhdessä paikallisten kumppaniemme kanssa tuotantokapasiteettimme on 30 000 - 40 000 pulloa vuodessa. Päämääränämmme on kehittää viinitilaa innovaatioiden sekä analytiikan avulla tuottaaksemme korkeatasoisia viinejä - Prioratin perinteitä kunnioittaen. www.closalkio.com
-
Torresin perheen nimi on yhdistetty viiniin jo kolmen vuosisadan ajan, vaikka virallisesti liiketoiminta on alkanut vasta vuonna 1870. Legendaarisella perheyrityksellä on toimintaa ympäri maailmaa, ja se mielletään monessa suhteessa alansa edelläkävijäksi. Torresin pitkäjänteinen työ viinimaailman kehittämisessä on huomattu maailmalla. Drinks International -lehti valitsi Torresin maailman arvostetuimmaksi viinitaloksi jo neljättä kertaa viiden vuoden sisään. Torres valmistaa viinejä eri puolilla Espanjaa: Kataloniassa, Prioratissa, Jumillassa, Torossa, Ribera del Duerossa, Rias Baixas’ssa, Ruedassa ja Riojassa. Lisäksi perhe tuottaa viinejä Chilessä ja Yhdysvaltain Kaliforniassa. Vahvasti tutkimustyöhön panostava Torres on edelläkävijä muun muassa alkoholittomien viinien valmistuksessa ja paikallisten harvinaisten lajikkeiden elvyttämisessä. Torres tutkii myös alan edelläkävijänä ilmastonmuutoksen vaikutuksia viinintuotantoon. Torresin pitkä historia viininvalmistajana, ja liiketoiminnan tuottojen uudelleeninvestoinnit takaavat viinien korkean ja tasaisen laadun.