Australia

/Australia
  • Penfolds on yksi Australian palkituimmista ja arvostetuimmista laatuviinien tuottajista, joka tunnetaan erityisesti ikonisesta Grange-punaviinistään. Viinitalo perustettiin vuonna 1844, jolloin tohtori Christopher Rawson Penfold osti Magill-nimisen tilan perheelleen Adelaiden lähistöltä. 1900-luvun alkupuoliskolla viinitalo hankki omistukseensa todellisia huipputarhoja mm. Kalimna-tarhan Barossan laaksosta. Vuonna 1959 lanseerattu Penfold´s Bin 28 on saanut nimensä tämän huipputarhan mukaan. Drinks International nimesi Penfoldsin maailman ihaillummaksi viinibrändisi 2019, mikä on suuri kunnianosoitus ikoniselle Penfoldsille sen 175 yo -juhlavuonna.
  • Vuonna 1966 perustetun Wolf Blassin tarina alkoi pienestä vaatimattomasta vajasta yhdeksi maailman suosituimmista ja palkituimmista viinitaloista. Wolf Blass -viinit tulevat useilta eri aluilta tarjoten laajan valikoiman eri tyyppisiä ja hintaisia viinejä kuluttajien nautittavaksi. Viinit kuvastavat viinintekijätiimin intohimoa vaalia perustajansa Wolfgang Blassin perintöä ja historiaa. Wolf Blassin viinejä viedään yli 50 maahan ja viinitalo on voittanut yli 9 000 palkintoa perustamisvuotensa jälkeen.
  • Peter Lehmann on Australian tunnetuimpia viinintekijöitä, ja legenda jo elinaikanaan. Peter Lehmannin ansiosta Barossan punaviinintuotanto pelastui 1970 ja -80 lukujen taitteessa, kun viiniyhtiö Saltram kielsi viinintekijänään toiminutta Peteriä ostamasta punaisia rypäleitä Barossan viininviljelijöiltä, sillä maailmanmarkkinat janosivat valkoviinejä. Peter tiesi, että mikäli punaisille rypäleille ei löytyisi menekkiä, kymmenet viininviljelijät ja perheyritykset ajautuisivat vararikkoon. Niinpä Peter alkoi itse ostamaan rypäleitä ja valmistamaan viiniä, pelastaen Barossan viininviljelijät. Pelastusoperaatio muuttui kuitenkin vuosien saatossa menestystarinaksi, ja Peter Lehmannin luonteikkaat ja runsaat viinit ovat saaneet palkintoja ja ylistystä osakseen. Barossan paronina tunnettu Peter Lehmann onkin ollut mies Barossa Shirazin menestyksen takana. Peter Lehmann valittiin elinaikanaan kaksi kertaa IWSC parhaaksi viinintekijäksi ja kolme kertaa Australian parhaaksi viinitaloksi.
  • Master Class: Penfolds Collection

    Perjantai 4.10.2019 klo 18.00-18.50

    Luennoitsija: Annika Pohl, Senior Business Manager Nordics, Penfolds Hinta: 80 €

    Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi.

    Penfolds on yksi Australian palkituimmista ja arvostetuimmista laatuviinien tuottajista, joka tunnetaan erityisesti ikonisesta Grange-punaviinistään. Viinitalo perustettiin vuonna 1844, jolloin tohtori Christopher Rawson Penfold osti Magill-nimisen tilan perheelleen Adelaiden lähistöltä. 1900-luvun alkupuoliskolla viinitalo hankki omistukseensa todellisia huipputarhoja mm. Kalimna-tarhan Barossan laaksosta. Vuonna 1959 lanseerattu Penfold´s Bin 28 on saanut nimensä tämän huipputarhan mukaan.

    Drinks International nimesi Penfoldsin maailman ihaillummaksi viinibrändisi 2019, mikä on suuri kunnianosoitus ikoniselle Penfoldsille sen 175 yo -juhlavuonna.

    Maisteltavat viinit:

    • Penfolds BIN A Chardonnay Reserve 2017
    • Penfolds BIN 23 Adelaide Hills Pinot Noir 2017
    • Penfolds St. Henri 2016
    • Penfolds St. Henri 2006
    • Penfolds RWT Barossa Valley Shiraz 2006
  • Blue Pyrenees Estate was established in 1963 by the French company Remy Martin, and was among the modern Australian wine industry’s first ventures into cool climate viticulture. The 150 hectare Estate is located next to the Pyrenees mountain range in Western Victoria. The gravel beds on the valley floor are similar to the gravels of Bordeaux and the south of France and are, not surprisingly, best suited to Bordeaux and Rhône varietals.
  • The Wilkinson’s were one of the five founding families of the Hunter Valley which is known as the birthplace of Australian wine. Their vineyard was, in fact, the first vineyard planted in Pokolbin, in 1866. Aged only 15 years old, with his father having died, Audrey assumed the daunting role of running the family’s vineyard. Audrey was blessed with a wonderful sense of taste, and produced some of the finest wines in Australia.
  • Victoria’s first vineyard was planted at Yering Station in 1838. After changing hands several times throughout the early-to-mid 1900s, Yering Station was purchased by the Rathbone family in 1996. The Yarra Valley is recognised as one of Australia's foremost cool climate regions, capable of making classic styles from a wide range of varieties. Yering Station continues to be a family owned and operated winery dedicated to producing wines of quality and distinction.
  • Forest Hill was established in 1965 and is a family owned vineyard and winery. The dry grown vineyards produce wines that are a true reflection of the unique site in the cool climate Mount Barker region of the Great Southern. Expressing the regional and varietal characters, the Forest Hill wines display elegance, purity, texture and persistence. The vineyard is currently owned by the Lyons family who have established roots in the Great Southern region.
  • Giovanni Patritti was among the first Italian immigrants to arrive in South Australia. By the late 1920s Giovanni owned a number of acres of vineyard and had built a winery. From the late 1920s until the 1960s, Patritti predominantly produced dry red table wines and fortified wines. Since the late 2000s, Patritti has shifted their focus towards premium wines and adopted 'new' and rare grape varieties, adding depth and diversity to an already extensive range.
  • Since 1994 Torbreck has been committed to creating exceptional Rhone style red and white wines reflecting the very best vineyards in Australia’s famous Barossa Valley. There is a European sense of tradition which means that vines planted in the 1840s – many of them Rhone varieties such as Shiraz, Grenache, Mourvédre – still thrive and bear fruit of unique concentration and flavour. Torbreck pays tribute to these vineyards with minimal intervention, creating wines of richness, structure and length that age gracefully.