Hyvän maun valintoja
Brukett on käsin poimittujen juomaelämysten talo. Kuratoimme ekologisesti kestävät tuotteet, käymisen arvoiset kokemukset sekä kiehtovat sisällöt. Koko homman ideana on helpottaa hyvän maun valintojen tekemistä.
Meille hyvä maku merkitsee paitsi makuhermoja kutkuttavia elämyksiä myös valintoja, jotka kestävät kriittistä tarkastelua sekä maapallon että ihmisen näkökulmasta. Kestävämpien juomaelämysten aineksiamme ovat lähi, luomu, käsityö ja kiertotalous. Niin omia kuin ystävyysbrändejämmekin yhdistää aina jollain tapaa pyrkimys vastuullisuuteen. Joskus se tarkoittaa luontoystävällisempiä pakkausmateriaaleja, joskus taas ekologisempaa viljelyä. Brukett on ISO 14001 -sertifioitu yritys.
Kehittelemme uudenlaisia juomakeksintöjä tukikohdissamme Fiskarsin idyllisissä maisemissa sekä Unescon maailmanperintökohteenakin tunnetussa Suomenlinnassa. Ylpeyksiemme Fiskarsin Panimon, Suomenlinnan Panimon, Noita Wineryn sekä Ägräs Distilleryn lisäksi täydennämme kattaustamme hyvillä kumppaneilla aina pientuottajista suurempiin luottobrändeihin.
Tytäryhtiöihimme kuuluu myös laatuviinien verkkokauppa Bottlescouts ja pienpanimoharrastajien baari/myymälä Pien.
Tervetuloa tekemään hyvän maun valintoja kanssamme!
-
Master Class: Gonzalez Byass – Sherryn ainutlaatuinen maailma
Master Class PE 17.10.2025 klo 18:00 - 18:50 Luennoitsijat: Antti Uusitalo, Sommelier ja ravintoloitsija, Ravintola Vinkkeli Hinta: 40 € Tämä Master Class -luento pidetään suomeksi. / This Master Class is held in Finnish. Ovat sherryt tuntuneet hieman vierailta? Oletko halunnut oppia tuntemaan paremmin sherryn eri tyypit paremmin? Mikä sherry sopii mihinkin tilanteeseen tai ruokaan? Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus oppia lisää näistä kiehtovista, pitkän historian omaavista viineistä ravintola Vinkkelin ravintoloitsijan ja sommelierin Antti Uusitalon johdolla. Antti Uusitalo perehdyttää sinut asiantuntevasti sherryn eri tyyppeihin ja pääset maistamaan viittä eri Tio Pepe ja Gonzalez Byass sherryä. Antti Uusitalo tunnetaan erityisesti laaja-alaisesta viiniosaamisestaan. Hän on palkittu sommelier, viinikirjoittaja ja kirjailija, luennoitsija ja kouluttaja. Sherryt valmistetaan Espanjan eteläisellä Jerezin alueella. Sherry sopii monikäyttöisesti aperitiivista alkuruokien kautta jälkiruokiin aina sherrytyypin mukaan. Sherryn makeusaste vaihtelee juomatyypin mukaan. Tunnusomainen piirre sherryille on omintakeinen, hieman hapettuneisuutta muistuttava aromi. Mukana on usein kypsän omenan, paahdetun pähkinän ja suolan vivahteita. Manuel Maria Gonzalez Angel saapui Jereziin vuonna 1835 aikomuksenaan päästä mukaan kukoistavaan sherry-bisnekseen. Kasvavan menestyksen myötä hän päätti ottaa liikekumppanikseen Robert Blake Byassin, joka oli hänen agenttinsa Englannissa. Näin sai alkunsa yritys nimeltä Gonzalez-Byass. Gonzalezin perhe osti Byassin osakkeet vuonna 1988, ja nykyisin tämä perheyritys tunnetaan kansainvälisesti sherryistään, viineistään ja brandyistään. Espanjan maineikkaimpiin perheyhtiöihin lukeutuva Gonzalez Byass on ylpeä tuotteistaan ja niiden korkeasta laadusta. Johtotähtinä loistavat Tio Pepe -sherry sekä Soberano -ja Lepanto -brandyt. Lisäksi yritys tuottaa laadukkaita puna- ja valkoviinejä. Maistettavat viinit:- Tio Pepe Fino
- Tio Pepe Fino en Rama 2025
- Viña AB Amontillado
- Gonzalez Byass Alfonso Oloros0 Seco
- Gonzalez Byass Solera 1847 Cream
Master Class: Gonzalez Byass – The unique world of Sherry
Master Class FRI October 17th 2025 at 6:00 - 6:50 pm Speakers: Antti Uusitalo, Sommelier ja restaurateur, Ravintola Vinkkeli Price: 40 € This Master Class is held in Finnish. Have sherries seemed a bit foreign? Have you wanted to get to know the different types of sherry better? Now you have a unique opportunity to learn more about these fascinating wines with a long history under the guidance of Antti Uusitalo, restaurateur and sommelier of restaurant Vinkkeli. Antti Uusitalo will expertly introduce you to the different types of sherry and you will get to taste five different Tio Pepe and Gonzalez Byass sherries. Sherries are made in the Jerez region of southern Spain. Sherry is versatile, from aperitifs to starters and desserts, depending on the type of sherry. The sweetness of sherry varies depending on the type of drink. A characteristic feature of sherry is its unique, slightly oxidized aroma. It often has hints of ripe apple, roasted nuts and salt. Manuel Maria Gonzalez Angel arrived in Jerez in 1835 with the intention of joining the booming sherry business. With his growing success, he decided to take on Robert Blake Byass, who was his agent in England, as his business partner. This is how the company Gonzalez-Byass was born. The Gonzalez family bought the shares in Byass in 1988, and today this family business is known internationally for its sherries, wines and brandies. One of the most prestigious family businesses in Spain, Gonzalez Byass is proud of its products and their high quality. The leading stars are the Tio Pepe sherry and the Soberano and Lepanto brandies. The company also produces high-quality red and white wines. Wines- Tio Pepe Fino
- Tio Pepe Fino en Rama 2025
- Viña AB Amontillado
- Gonzalez Byass Alfonso Oloros0 Seco
- Gonzalez Byass Solera 1847 Cream
-
Master Class: Bodega Catena Zapata/Bodega y Viñedos Catena - Tradition and finesse of argentinian Malbec
Master Class LA 18.10.2025 klo 14:30 - 15:20 Luennoitsijat: Michael Militon, Catena Zapata family representative Hinta: 60 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. / This Master Class is held in English. Malbec Argentino viittaa täyteläiseen punaviiniin, joka on valmistettu Malbec-rypäleestä. Tästä lajikkeesta on tullut Argentiinan tunnusmerkki, vaikka se onkin alunperin peräisin Ranskasta. Argentiinalainen Malbec kasvaa pääasiassa Mendozan alueen korkealla sijaitsevilla viinitarhoilla, ja se tunnetaan tuhdeista, tummista hedelmäisistä mauistaan (kuten karhunvatukka ja luumu), samettisesta koostumuksestaan ja pehmeästä, suklaisesta tai savuisesta jälkimaustaan. Vuonna 1902 perustettu argentiinalainen Bodega Catena Zapata tunnetaan uraauurtavasta roolistaan Malbecin elvyttämisessä ja korkealla sijaitsevien viiniköynnösten hyödyntämisestä, Mendozan alueella, Andien juurella. Perheen lähes 1500 metrin korkeudessa sijaitsevaa Adrianna-viinipalstaa kutsutaankin Etelä-Amerikan Grand Cruksi. Catena Zapatan visiona on valmistaa runsaita, moniulotteisia ja unohtumattomia viinejä, jotka ovat uskollisia kasvualueelleen. Catenan Zapatan tarina on samalla argentiinalaisen viinin tarina. Malbec-rypäleen tarina on ainutlaatuinen, ja upea Catena Zapatan Malbec Argentinon viini kunnioittaa lajikketta ja sen historiaa Ranskassa ja nousua Argentiinassa. Catena Malbec Argentino on poikkeuksellinen Malbec-viini. Johtuen korkealla olevista viinitarhoista ja maaperästä, jotka tuottavat äärimmäisen hienostunutta, enemmän jopa kukkaisia aromeja, laventelia ja mineraalisuutta: Tällä Master Class -luennolla sinulla on mahdollisuus maistaa kolmea eri vuosikertaa legendaarisesta Catena Zapata Malbec Argentinoa. Tämä viini edustaa perheen työtä ja kokemusta upean argentiinalaisen Malbecin luomiseksi, joka pärjää maailman parhaiden viinien rinnalla. Michel Militon, Catena Zapatan perheen edustaja, päättää Master Classin Nicolás Catena Zapata Adrianna cru 2020 -viinillä, joka on Cabernet Sauvignonin ja Malbecin sekoitus. Tämän viinin myötä Nicolás Catena Zapata -viinistä tuli vuonna 1997 ensimmäinen Argentiinasta peräisin oleva luksuscuvée, jota vietiin ympäri maailmaa. Tämä viini luo uudelleen 1700- ja 1800-lukujen "alkuperäisen Bordeaux'n sekoituksen", jolloin Malbec hallitsi Merlotia ja oli samassa tilanteessa Cabernet Sauvignonin kanssa Médocissa. Maistettavat viinit:- Catena Zapata Malbec Argentino 2022
- Catena Zapata Malbec Argentino 2012
- Catena Zapata Malbec Argentino 2005
- Nicolás Catena Zapata Adrianna cru 2020
Master Class: Bodega Catena Zapata/Bodega y Viñedos Catena - Tradition and finesse of argentinian Malbec
Master Class SAT October 18th 2025 at 14:30 - 15:20 pm Speakers: Michael Militon, Catena Zapata family representative Price: 60 € This Master Class is held in English. Malbec Argentino refers to a full-bodied red wine made from the Malbec grape. This variety has become a hallmark of Argentina, although it originally originated in France. Argentine Malbec is grown primarily in the high-altitude vineyards of the Mendoza region, and is known for its rich, dark fruit flavors (such as blackberry and plum), velvety texture, and soft, chocolatey or smoky aftertaste. Founded in 1902, Argentine Bodega Catena Zapata is known for its pioneering role in the revival of Malbec and the exploitation of high-altitude vines in the Mendoza region, in the foothills of the Andes. The family's Adrianna vineyard, located at an altitude of almost 1,500 meters, is called the Grand Cru of South America. Catena Zapata's vision is to produce rich, multi-dimensional, and unforgettable wines that are true to their region. The story of Catena Zapata is also the story of Argentine wine. The story of the Malbec grape is unique, and the magnificent Catena Zapata Malbec Argentino pays homage to the variety and its history in France and its rise in Argentina. Catena Malbec Argentino is an exceptional Malbec wine. Due to the vineyards and soils at high altitudes, which produce extremely refined, even floral aromas, lavender and minerality: In this Master Class, you will have the opportunity to taste three different vintages of the legendary Catena Zapata Malbec Argentino. This wine represents the family's work and experience in creating a magnificent Argentine Malbec that stands alongside the best wines in the world. Michel Militon, representative of the Catena Zapata family, will conclude the Master Class with the Nicolás Catena Zapata Adrianna cru 2020, a blend of Cabernet Sauvignon and Malbec. With this wine, Nicolás Catena Zapata became the first luxury cuvée from Argentina to be exported worldwide in 1997. This wine recreates the "original Bordeaux blend" of the 18th and 19th centuries, when Malbec dominated Merlot and was on a par with Cabernet Sauvignon in the Médoc. Wines- Catena Zapata Malbec Argentino 2022
- Catena Zapata Malbec Argentino 2012
- Catena Zapata Malbec Argentino 2005
- Nicolás Catena Zapata Adrianna cru 2020