Wine World

Pieni mutta pippurinen Wineworld Finland Oy on joustava tuore toimija Suomen alkoholimarkkinoilla. Laajat kontaktiverkot ja innovatiivinen ajattelutapa on avainsanamme. Salkkumme kasvaa vauhdilla laatu edellä, kaikissa hintaluokissa.

Meillä on ilo tuoda Suomen markkinoille räätälöityjä viinejä isommalle markkinoille kuin pienten perhetuottajien rajoitetun saatavuuden viinejä. Kunnioitamme perinteitä ja rakastamme uusien tuulien haistelemista.

Osastollamme Grand Vin tapahtumassa voit tutustua viineihin, joita ei aiemmin Suomessa ole nähty, kuten Topper’s Mountain ja Bodegas Altolandon. Esillä myös Antiche Terre Veneten ihanat luomuviinit Venetosta. Kaikki viinit ovat saatavilla Alkon valikoimasta syksyn 2017 aikana.

Esiteltävät viinit

Altolandon

Espanja, Landete, Cuenca

Altolandon viinitila sijaitsee Keski-Espanjassa, Valencian kaupungista sisämaahan. Viinitila sijaitsee korkealla merenpinnasta, korkein kohta on 1100 metrissä. Korkea ilmanala luo täydelliset olosuhteen viininviljelyyn muutoin erittäin kuumassa ilmastossa. Lämpötila erot ovat suuretja nimenomaan maaperä ja korkeus ovat olennaisia Altolandonin viineille. Korkea ilmanala aikaansaa erinomaisen happotasapainon alueen viineille ja tuloksena on persoonallisia huippuviinejä.
Altolandonin viinitilalla kunnioitetaan ympäristöä ja luontoa ja kaikki heidän viinirypäleensä ovat orgaanisesti kasvatettuja. Maaperä voi myös vaihdella huomattavasti lyhyidenkin etäisyyksien sisällä ja eri maaperä antaa rypäleille erilaisen vivahteen. Altolandon kasvattaa ja valmistaa viinejä useista eri rypäleistä. Punaisista rypäleistä tavallisimmat ovat Malbec, Syrah, Grenache, Merlot, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc ja valkoisista Chardonnay, Muscat Petit Grain , Petit Manseng, Viognier ja valkoinenGrenache. Kaikki rypäleet viljellään juuri sille rypäleelle sopivimmassa maaperässä.
Altolandon valmistaakin luonnonmukaisia viinejä luonnonmukaisilla menetelmillä.
Esiteltävät viinit: 
 
Doña Leo white 2014
Irrepetible 2014
Altolandon red  2010
L’ame 2010

Viña Koyle

Chile, Colchagua

Undrurragan perheellä on pitkät perinteet Chilen viinihistoriassa ja perhe on tuottanut Chileläisiä viinejä kuuden sukupolven ajan. Don Francisco Undurraga oli yksi Chilen viinituotannon pionäärejä aloittaessaan viininviljelyn 1885. Nykyään perheperinne jatkuu Viña Koylella jonka isä Alfonso osti yhdessä poikansa Max ja Cristobalin kanssa 2006 alussa.

Koyle-viinitila on uuden sukupolven viljelijöitä, jotka pyrkivät siirtymään Santiagoon tasangolta entistä ainutlaatuisimpiin kohteisiin ja vähemmän hedelmälliseen maaperään, kuten Andien juurelle tai rannikolle.

Koyle  keskittyy pienimuotoiseen terroir-painoitteiseen ja luonnonmukasieen viljelyyn. Viinit tulevat ainutlaatuisesta terroirista Alto Colchagua -alueella, joka rajoittuu Andien vuoristoon ja jota hallinnoidaan sekä luonnonmukaisesti että biodynaamisesti. Viña Koyle on seurausta perheen loputtomasta pyrkimyksestä huippuosaamiseen ja tuotanto on Chilen mittakaavassa pientä mutta sitäkin innovatiivisempaa. Cristóbal Undurraga vastaa viininteosta ja häntä insipiroi eri tarhaosien vivahteet ja erilaisuudet. Viña Koylen viinit ovat puhdaspiirteisiä, viininteko on minimalistista sekä innnovatiivista ja luonnollista, ilman mitään lisättyjä ainesosia.

Tuotanto keskittyy Colchaguan laaksoon Los Lingues tarhaan. 80 hehtaarin tarha on biodynaamisesti viljelty ja sijaitsee Andien juurella. Tilalla kasvatetaan 15 rypälelajiketta, perinteisestä Cabernet Sauvignonista ja Carmeneresta Colchagua-alueelle uusiin Grenacheen ja Mourvedreen, jotka viihtyvät tässä välimeren ilmastossa.  Lisäksi he ostavat pieneltä viljelijältä Itata-laaksossa mm Cinsault-rypäleitä josta syntyy Don Cande Cinsault viini. Tilalla on vielä 80 ha istutuskapasiteettia ja 800 ha on luonnonsuojelualuetta.

Valtravieso

Espanja, Ribera del Duero

Valtravieso on Ribera del duero alueen korkeimmalla sijaitseva viinitila. Viinitilan viinitarhat sijaitsevat 920 m merenpinnan yläpuolelle ja Atlantin ilmaston ansiosta yö- ja päivälämpötilojen erot voivat olla erittäin suuriakin. Maaperä on erittäin karua savipäällysteistä kalkkikiveä ja alueelle on tyypillistä vuorilta puhaltavat voimakkaat tuulet. Kaikki nämä yhteensä luovat viiniköynnöksille otolliset olosuhteet, joissa rypäleet kypsyvät hitaammin kuin matalammalla sijaitsevilla ja kuumemmilla viinialueilla kasvatetut rypäleet. 
Valtravieso tuottaa vuosittain noin 560 000 litraa viiniä. Jokaisesta viinitarhasta kerätään ja puristetaan viini erikseen, jotta rypäleistä saatua viini olisi parasta mahdollista. Valtravieson mottona voidaankin sanoa olevan, että viini tehdään viinitarhassa, haastavista kasvuolosuhteista huolimatta. Tuotantomenetelmässä pyritään huolehtimaan ja kunnioittamaan rypäleitä mahdollisimman paljon ja tuottamaan viiniä, jossa heijastuu maaperälle ja Ribera del Dueron alueelle tyypilliset ominaisuudet. Valtravieson viinit ikääntyvät ensimmäisen vuoden uusissa tammitynnyreissä ja toisen vuoden ranskalaisessa tammessa. Valtravieso tuottaakin arvostettuja huippuviinejä, jotka ovat ehdottomasti maistamisen arvoisia ja saattavat jopa yllättää viininystävän.
Maisteltavana olevat viinit:
Valtravieso Crianza magnum 2014

Antiche Terre Venete

Italia, Veneto

Veneton sydämessä, Valpantean alueella, Veronan lähistöllä sijaitsee Antichen Terre Veneten -viinitila, joka tuottaa laadukkaita ja klassisia Veneton alueen viinejä. Antiche Terre Veneten viinintuotantoa ohjaa rakkaus maaperään ja intohimo heidän viinitarhoihinsa. Antiche terre Veneten viinituotannossa yhdistyy rakkaus viinintekoon, perinteiden ja uusien menetelmien yhdistäminen sekä jatkuva täydellisyyden tavoittelu. 
Antiche Terren viinitilan perustivat jo 1900-luvun alussa kaksi perhettä, ja intohimo viinintekemiseen on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Tällä hetkellä viinitilaa luotsaavat Luciano Sancassani ja Riccardo Degani. He ovat nostaneet Valpantenan alueen viinit uuteen, lähes samanlaiseen kukoistukseen kun tunnetumman naapurialueensa Valpolicellan klassiset viinit. 
Antiche Terre Venete tuottaa vuosittain n. 1,6 miljoona pulloa suomalaistenkin rakastamia Amarone-, Ripasso- ja Valpocilella-viinejä.
Esiteltävät viinit:
 
Amarone della Valpolicella ”Mezzo Monte” biologico 2012
Ripasso della Valpolicella ”Mezzo Monte” biologico 2013