Wennerco

Wennerco on vuonna 1975 perustettu yritys, joka toimii viinien, väkevien sekä muiden mietojen alkoholijuomien maahantuojana ja jakelijana. Wennerco on osa Pohjoismaiden ja Baltian johtavaa alkoholijuomayhtiö Altiaa. Tunnetuimpia Wennercon edustamia mietoja brändejä ovat Bollingerin ohella Codorníu, Pasqua, Tarapaca, Trimbach ja Two Oceans. Kuluttajille tutumpi on yhtiöiden yhteinen kuluttajaviestintä- ja myyntikanava Viinimaa, joka tarjoaa laajan valikoiman mietoja alkoholijuomatuotteita sekä viihdyttävää viinitietoa.

www.viinimaa.fi

Esiteltävät viinit

Laroche

Ranska, Burgundy 

Larochen historia yltää aina vuoteen 1850, jolloin Jean-Victor Laroche aloitti viininviljelyn. Hän perusti viinitalonsa Chablis’n kylän sydämeen, l’Obédiencerie-nimiseen entiseen luostariin, jossa paikalliset munkit olivat viljelleet viiniköynnöksiä ja tuottaneet upeita viinejä jo 900-luvulla. Larochen menestyksen takeena on kautta aikojen ollut modernin teknologian käyttö, edelläkävijänä toimiminen sekä parhaiden mahdollisten viinitarhojen löytäminen. Talon viinintekofilosofia kiteytyy viinitalon logossa, johon on kuvattu silmä, nenä ja suu – kolme viinin arvioinnin ja nauttimisen tärkeintä aistia.
Domaine Laroche oli vuonna 2014 IWSC:n vuoden ranskalainen viinintuottaja.

Matua

Uusi-Seelanti

Matuan tarina alkoi Länsi-Aucklandista vuonna 1969, jolloi veljekset Bill ja Ross Spence, joilla oli viiniviljely verissä jo kolmannessa sukupolvessa, aloittivat viininviljelykokeilunsa. Heillä oli visio luoda jotain täysin uutta ja mullistavaa Uuden-Seelannin viinimaailmaan. Veljekset istuttivat useita, ympäri maailmaa kasvavia rypälelajikkeita kokeillakseen mikä kasvaisi parhaiten. Sauvignon Blanc loisti ylitse muiden ja vuonna 1974 Matua valmisti Uuden Seelannin ensimmäiset 400 pulloa Sauvignon Blanc -viiniä mullistaen koko Uuden-Seelannin viiniteollisuuden.
Uuden-Seelannin alkuperäiskansojen Maori -kulttuurissa ”Ta Moko” on perinteinen tatuointi, joka laitetaan yleensä kasvoihin, vartalon pyhimpään paikkaan symboloiden kantajansa identiteettiä. Matuan logossa käytetty”Ta Moko” tarkoittaa perheen päätä, ja kertoo Matuan tarinaa mm.Uuden-Seelannin ensimmäisenä Sauvignon Blanc -viinin valmistajana.
Matua on Uuden-Seelannin palkituin ja kansainvälisesti ylistetty viinitalo, jonka valikoimasta löytyy myös nimekkäitä ja huippulaatuisia Pinot Noir -ja Chardonnay-viinejä. Matua valittiin vuonna 2016 arvostetussa International Wine and Spirit -kilpailussa Uuden-Seelannin vuoden viinintuottajaksi jo neljäntenä vuonna peräkkäin.

Ogier

Ranska, Rhône

Châteauneuf-du-Papen sydämessä sijaitseva Ogier on valmistanut Rhônen alueen laatuviinejä vuodesta 1948 alkaen. Viinitilan juuret ovat kuitenkin aina vuodessa 1859, jolloin Christophe Ogier perusti viinikauppayhtiön Ogier et Fils’n.

Ogierin viininvalmistus on perustunut aina kärsivällisyyteen, tietotaitoon, tarkkaavaisuuteen ja intuitioon. Rypäleet poimitaan käsin savi- ja kalkkikivipitoisilta viinitarhoilta ja viini valmistetaan alueen perinteisellä menetelmällä. Ogier arvostaa kestävää tuotantoa ja se on vuodesta 2006 alkanut muuttaa kaikkia viiniviljelmiään luomuviljelmiksi.

Penfolds

Australia

Penfolds on yksi Australin tunnetuin, palkituin ja arvostetuin laatuviinien tuottaja. Penfolds perustettiin vuonna 1844, jolloin tohtori Christopher Rawson Penfold osti Magill nimisen tilan perheelleen.
1870- luvulla viinituotanto oli kasvanut jo niin merkittäväksi, että Penfoldsin perhe arvioi tuottavansa kolmanneksen koko Australin tuotannosta.
1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla yritys kasvoi edelleen, ja hankki omistukseensa todellisia huipputarhoja, kuten Kalimna-tarhan Barossa laaksosta.
Vuosi 1951 oli todellinen virstanpylväs viinimaailmassa. Tuona vuonna silloinen nuori viinintekijä Max Schubert teki ensimmäisen vuosikerran Grange Hermitage viiniä, jota myöhemmin kutsuttiin nimellä Grange.
Tämä ikoninen viini on tänäkin päivänä yksi maailman tunnetuimmista viineistä.