Vita Vinum

 

Vita Vinum Oy on suomalaisessa omistuksessa oleva laadukkaiden viinien maahantuontiin, myyntiin sekä markkinointiin erikoistunut joustava ja innovatiivinen palveluyritys. Valikoimastamme löytyy yli 250 erilaista viiniä, pääsääntöisesti Euroopasta ja Etelä-Amerikasta. Viinintuottajakumppanimme ovat pieniä-, keskisuuria-, luomu-, artesaani- ja perheomisteisia viinitiloja. Tehtävämme on luoda jokaiselle viininystävälle unohtumattomia elämyksiä, tarinoiden kera.

vitavinum.fi

Esiteltävät viinit

 

Quinta da Devesa

Portugali, Douro

Ei määrä, vaan laatu. Tämä sananparsi pitää täydellisesti paikkansa Quinta da Devesan osalta. Quinta da Devesa, Fortunaton perheen viinitila tuottaa erinomaisia portviinejä, sekä DOC Douro puna-, valko- ja roséviinejä. Laadun takuumiehenä toimii tilan viinitekijä Jorge Sousa Pinto. Quinta da Devesan viinitila sijaitsee Douron kuuluisalla viinialueella pohjois-Portugalissa noin 16 km päässä Peso da Réguan kaupungista. Tilan 34 hehtaarin viinitarhat sijaitsevat silmiähivelevän kauniissa maisemissa Douro ja Corgo jokien rannasta kohoavilla rinteillä. Viinitarhat sijaitsevat vaihtelevasti 60 – 500 metrin korkeudessa. Quinta da Devesan Portviinit ja viinit ovat saaneet lukuisia palkintoja sekä tunnustuksia.

Kressmann

Ranska, Bourdeaux

Kressmann on perustajansa Edouard Kressmann mukaan nimetty ja vuonna 1871 perustettu viinitalo. Se on yksi Bordeauxin yksi kuuluisimmista ja historiallisimmista viinitaloista. Sen filosofia on pysynyt muuttumattomana vuosien saatossa. Tuloksena on mm. erinomainen laatu sekä tunnetut ja ensiluokkaiset viinit. Vuonna 1897 Kressmann toi markkinoille Kressmann Monopole Dry:n, vanhimman Bordeaux´laisen viinibrändin, joka on yhä saatavilla tänä päivänä. Vuosien varrella Kressmann on laajentunut tuomalla portfolioonsa lisää merkittäviä Chateau:ja Bordeaux´n alueelta. Kressmannin viinejä on saatavilla yli 50 maasta.

Llopart

Espanja, Penedès

Llopart Cava, Llopartin perheen viinitila sijaitsee Penedèsissä, yhdellä alueen korkeimmista kohdista, vain 35 km päässä Barcelonasta. Viinejä tällä pitkät perinteet omaavalla viinitilalla on valmistettu jo vuonna 1385. Tila on ollut Llopartin suvun omistuksessa 1400 luvulta ja Cavoja tällä tilalla on valmistettu jo vuodesta 1887. Llopartin Cavoista ja viineistä suurin osa on jo nyt orgaanisesti tuotettuja ja 100% tavoitteeseen päästään lähivuosien aikana. Llopartin Cavat ovat kahdella sanalla sanottuna; erinomaisia ja raikkaita. Llopartin viinit ovat puolestaan ovat kevyitä ja raikkaita. Llopartin viinitila sekä Llopartin Cavat ovat saanet useita merkittäviä kansainvälisiä palkintoja ja tunnustuksia. Llopart kuuluu huippucavantuottajien apellaatioon Cava de Paraje Calificadoon.