Social Wines

 

Social Wines on vuonna 2005 perustettu suomalainen viinien ja alkoholijuomien maahantuoja. Yritys on osa norjalaista Arcus-konsernia, johon kuuluu lisäksemme yrityksiä Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. Arcus ASA on pohjoismaiden suurimpia toimijoita, jonka toiminta-ajatus on lähettää parhaat pohjoismaiset alkoholit maailmalle ja tuoda maailman parhaat viinit meidän pohjoismaalaisten iloksi.

Social Winesin edustamiin tuottajiin kuuluu maailman arvostetuimpia ja isoimpia viinibrändejä. Ydinajatuksemme on tuoda kuluttajien saataville hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia viinejä, unohtamatta harvinaisempia erikoiseriä. Haluamme edistää suomalaista alkoholikulttuuria ja edesauttaa tekemään siitä vastuullisempaa ja monipuolisempaa.

Tutustu monipuoliseen ja jatkuvasti laajentuvaan valikoimaamme sivuillamme www.socialwines.fi.

Esiteltävät viinit

Klein Constantia

Etelä-Afrikka

Klein Constantian historia ulottuu yli neljänsadan vuoden taakse, kun hollantilaisten siirtolaisten perustaman siirtokunnan silloiselle päällikölle Simon Van der Stelille annetaan omaa peltomaata Constantia-vuoren rinteiltä. Viininvalmistus alkaa tiluksilla melkein heti, tarhoille istutetaan Muscat-rypälettä ja Hollannin Itä-Intian kauppakomppanian myötä sitä viedään Eurooppaan asti 1700-luvulla.

Constantian tila vaihtaa omistajaa useita kertoja, mutta viinituotanto säilyy ja tilan makea jälkiruokaviini Vin de Constance saavuttaa huomattavaa mainetta: sitä on jopa Versailles’n hovissa Louis XVI:n ja Marie Antoinetten viinikellareissa. Vin de Constance on mainittu myös Jane Austenin ensimmäisessä romaanissa juomana, jolla on ”parantavia voimia”, ja Napoleon vaati saada viiniä kuolinvuoteelleen. 1800-luvun puolivälissä tila ajautuu ongelmiin ja viinintuotanto loppuu jo ennen Phylloxera-taudin leviämistä Etelä-Afrikkaan. Yli sadan vuoden ajan Constantian mailla ei kasva viiniköynnöksiä, mutta vuonna 1986 Duggie Joosten johdolla viinintuotanto jatkuu, ja Muscat-rypäleiden sadosta tehdään taas Vin de Constancea.

Constantian tilan olosuhteet soveltuvat varsin hyvän terroir-tyyliseen viinifilosofiaan: maaperä ja ilmasto tulee näkyä ja maistua viinin lopputuloksessa. Klein Constantia sijaitsee loivilla rinteillä, ja merituuli puhaltaa tarhoille läpi vuoden. Osa tarhoista on alueen kylmimpiä, ja olosuhteet valkoisille rypäleille – erityisesti Sauvignon Blancille – ovat erinomaisia. Myös Vin de Constancen rypäle Muscat de Frontignan viihtyy viileämmässä ilmassa. Vastapainona auringon paahteelle maaperä on hyvin vesipitoista, joka on hyväksi köynnöksille kuivina aikoina.

Klein Constantia tekee viinejä Estate- ja KC-tuotesarjoissa ja talon huippuviinit menestyvät vuosi toisensa jälkeen eri viinikriitikkojen arvioissa.

Meerlust

Etelä-Afrikka

Meerlust Estate on yksi Etelä-Afrikan maailmankuuluista viinitaloista, tunnettu erityisesti Bordeauxin tyyliin tehdyistä hienoista ja aromaattisista viineistä. Talo on ollut Myburghin perheen omistama jo vuodesta 1756, ja nykyään sitä johtaa Hannes Myburgh.

Meerlust sijaitsee Stellenboschissa viinialueen itälaidalla hyvin lähellä merta, ja talo on aikanaan saanut nimensäkin meren inspiroimana. Meerlustin tarhat sijaitsevat maaperältään ihanteellisissa olosuhteissa Bordeaux’n kaltaisten vuosikertaviinien valmistukseen. Maaperä on syvää savimaata, ja lähempänä pintakerrosta on graniittimaata. Maaperän sekoitus savea ja kiveä antaa mahdollisuudet istuttaa eri rypäleiden köynnöksiä niiden optimaalisiin kasvualustoihin: Merlot-köynnökset viihtyvät savimaaperässä ja Cabernet Sauvignon ja Cabernet Franc graniittipitoisemmassa alustassa.
Meerlustin talon Bordeaux-tyyli juontaa juurensa 1970-luvulle, jolloin silloinen viinitalon johtaja Nico Myburgh havaitsi että Meerlustin tarhojen maaperä ja terroir vastaa hyvin pitkälti samoja olosuhteita Bordeaux’n kanssa. Tästä syntyi talon lippulaivaviini Rubicon, jota tuotettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1980.

Tenuta San Guido

Italia

Tenuta San Guido on Bolgherin viinialueelta tuleva tuottaja, jonka tunnetuin viini on maailmankuulu Sassicaia. Oikeastaan Tenuta San Guidosta ei voi edes puhua kertomatta sen tarinaa Sassicaian kautta.

”Supertoskanalainen” Sassicaia tuli viiniharrastajien tietoisuuteen 1970-luvun alussa, ja ravisteli tuolloin viinimaailmaa laatuluokitusjärjestelmän ulkopuolelta tulevana huippuviininä, joka oli tehty vastoin alueen perinteitä vastaamaan Bordeaux’n viinejä. Läpimurto tuli Decanter-lehden järjestämässä arvioinnissa, jonka Sassicaia voitti vuonna Bordeaux’n viinejä vastaan. Koska tuolloin viini ei voinut kuulua korkeaan laatuluokitukseen sääntöjen vastaisen valmistustavan takia, Bolgherin huippuviinejä alettiin kutsua epävirallisesti supertoskanalaisiksi viineiksi. Nykyään DOC Bolgherin luokitus sallii myös Sassicaian rypäleet ja valmistustavan, ja viini ei ole enää alemmassa luokassa.

Tenuta San Guido sijaitsee Toskanassa aivan lähellä merta Livornosta hieman etelään. Meren läheisyydestä johtuen tuuli viilentää kuumaa ilmastoa, ja alue on optimaalinen Cabernet Sauvignonin viljelyyn, joka on Sassicaian päärypäle.

Viinitalon historia ulottuu 1920-luvulle, jolloin Pisan yliopistossa opiskeleva Mario Incisa della Rochetta päätti ihastuneena Bordeaux’n viineihin yrittää saada aikaiseksi samanlaista viiniä Toskanassa. Yritysten ja erehdysten jälkeen hän onnistui tekemään Cabernet Sauvignonista erinomaista, ikääntymistä kestävää viiniä ja ensimmäinen vuosikerta tuotiin markkinoille vuonna 1968.

Tänä päivänä Tenuta San Guido tuottaa Sassicaian lisäksi muutamaa muutakin viiniä, joissa käytetään erilaisia rypälesekoituksia.

Zuccardi

Argentiina

Perhetilan historia juontaa juurensa varhaiseen 1950-lukuun, jolloin Alberto Zuccardi saapui Mendozaan toisaalta Argentiinasta, minne hänen italialaisvanhempansa olivat asettuneet kotikonnuiltaan Avelinosta. Insinööri Alberto aloitti heti kokeilut uusien keinokastelumentelmien kanssa, jotka ovat edelleen viininviljelyn avainosassa alueen kitsaan sademäärän takia.

Kolme sukupolvea Zuccardin perhettä tekee intohimoisesti viinejä sekä oliiviöljyjä
Viinituotannon Alberto aloitti vuonna 1963 Maipússa, ja vaimonsa Emman kanssa he ovat edelleen 50 vuotta myöhemmin vahvasti mukana perheen viinibisneksessä. Kolme sukupolvea Zuccardin perhettä tekee intohimoisesti viinejä sekä oliiviöljyjä. José Alberto ja poikansa Sebastian ovat palkittuja kansainvälisesti viinintekijöinä moneen kertaan. Sebastian mm. valittiin Vuoden argentiinalaiseksi viinintekijäksi syyskuussa 2013 Lontoossa (Gaucho Argentine Winemaker Awards).

Australian Vintage

Australia

McGuiganin rakkaussuhde viiniin alkoi jo vuonna 1869, kun Owen McGuigan syntyi Hunter Valleyssa, missä hän alkoi myös työskennellä viinien parissa. McGuiganin jalanjälkiä ovat seuranneet hänen poikansa Percy sekä myöhemmin pojanpoikansa Brian ja Neil, jotka omien saavutustensa kautta ovat pitäneet McGuiganin Australian viiniteollisuuden eturivissä.

McGuigan on sitoutunut tuottamaan innovatiivisia, laadukkaita australialaisia viinejä sekä kotimaahansa että muulle maailmalle. Nyt Australian Vintage -nimen alla yhtiö valmistaa noin 11 % Australian vuosittaisesta tuotannosta ja sillä on viinitarhoja mm. Hunter Valleyssa (NSW), Adelaide Hillsissä ja Barossa Valleyssa (SA), sekä Victoriassa.

Errázuriz

Chile

Viña Errázuriz on yksi Chilen kuuluisimmasta viinitaloista, ja talon historia ulottuu kauas vuoteen 1870, jolloin perustaja Don Maximiano istutti ensimmäiset viiniköynnökset Aconcaguan laaksoon.

Errázurizilla on Chilessä viinintuotannon pioneerin vankka asema. Se on ensimmäisenä tilana aloittanut viiniköynnösten istutuksen rinteille, tihkukastelun ja se on aikanaan istuttanut ensimmäiset Syrah-viljelmät koko maassa.

Errázuriz on aikanaan istuttanut ensimmäiset Syrah-rypäleet koko maassa.
Errázurizilla on viinitarhoja neljällä eri alueella Aconcaguan laaksossa pääkaupunki Santiagosta pohjoiseen. Alue on lähellä merta, ja tarhat on istutettu vuoristoisen alueen ympäröimän Aconcagua-joen ympäristöön. Lisäksi muutama tarha sijaitsee etelämpänä Casablancan laaksossa.

Errázurizin viinisarjat sisältävät viinejä lähes kaikista tunnetuimmista rypäleistä, ja viinit ovat usein yhden rypäleen viinejä. Talo tuottaa myös erittäin arvokkaita ja tunnettuja viinejä, joista Errázuriz Don Maximiano on kuuluisin.

CVNE

Espanja

CVNE, Compañía Vinícola del Norte del España on vuonna 1879 perustettu espanjalainen perhetuottaja, joka on alun perin lähtöisin Haron kaupungista Riojasta. CVNE:n logossa oleva Espanjan lippu symboloi viinitalon kansainvälistä asemaa: CVNE on espanjalaisen viinin lähettiläs maailmalla. Sen osuus riojalaisten viinien markkinoista on esimerkiksi Espanjassa yli 11% ja useilla markkinoilla jopa enemmän.

CVNE:n alaisuudessa toimii useita viinibrändejä neljällä alueella: Riojasa, Ribera del Duerossa, Ruedassa ja Kataloniassa Cavan alueella. Lisäksi CVNE:llä on tarhoja myös Kanarian saarilla. Rioja on CVNE:n tärkein viinialue, ja sieltä tulee Cunen, Viña Realin, Continon ja Imperialin viinit.

Riojassa CVNE:n viinitarhat keskittyvät parhaille alueille Rioja Alavesan ja Rioja Altan alueille lähelle Ebro-jokea. Alueet sijaitsevat muuta Riojaa hieman korkeammalla ja ilmasto on siitä johtuen hieman viileämpi, antaen viineille eleganssia ja vivahteikkuutta.

Imperial-sarjan viinit ovat CVNE:n kruununjalokivi. Ne ovat voimakkaita, erittäin hyvin ikääntymistä kestäviä Reserva- ja Gran Reserva-viinejä, joita on mm. tarjottu Kuningas Felipen häissä.
Real de Asua saa nimensä CVNE:n perustajien sukunimestä, ja puhtaasti Tempranillo-rypäleestä Villalban tarhan rypäleistä tehty viini tuotetaan ainoastaan parhaina satovuosina.
Monopole-valkoviinit ovat Espanjan vanhimpia valkoviinejä, ja niitä on tuotettu vuodesta 1915 asti. Ne edustavat klassista raikasta Riojan valkoviinityyliä.
Viña Real on Rioja Alavesan alueen laatuviinien tuottaja. Viinit tunnistaa leveästä burgundilaisesta pullosta, ja viineille on tyypillistä hedelmäinen mehukkuus ja pyöreys.
Continon viinisarja käsittää voimakkaat, Rioja Alavesan alueelta tulevat single grape -punaviinit ja ikääntymistä kestävän valkoviinin.

Capcanes

Espanja

Celler de Capçanesin viinit tulevat pienestä Capçanesin kylästä Prioratin viinialueelta. Capçanes on viininviljelyosuuskunta, jossa useiden maanviljelijöiden palstojen rypäleistä tehdään viinejä Capçanesin nimen alla.

Viimeisten noin kahdenkymmenen vuoden aikana Capçanesin viinit ovat kohentuneet laadullisesti paljon ja Espanjan politiikka ja liittyminen Euroopan Unioniin on helpottanut viinien myyntiä ja markkinointia, antaen viljelijöille paremmat mahdollisuudet valmistaa laadukasta viiniä. Capçanes tekee mm. Barcelonan juutalaisen yhteisön tilauksesta maailman parhaaksi luokiteltua kosher-viiniä, jonka valmistus tapahtuu juutalaisen uskonnon määräysten mukaisesti ja rabbin valvonnassa.

Capçanesin viinipalstojen monipuolisten ilmasto- ja maaperäolosuhteiden ansiosta se pystyy tuottamaan paljon erilaisia viinejä, ja tilalla tehdäänkin yhden palstan viinejä, joissa terroir näkyy puhtaimmillaan. Köynnöksiä viljellään niin kalkki-, liuskekivi-, savi- kuin hiekkamaaperässä, ja talo on ylpeä monimuotoisesta viinituotannostaan.

Bellingham

Uusi-Seelanti

Bellinghamin ensimmäiset viiniköynnökset on istutettu yli 300 vuotta sitten vuonna 1693 hollantilaisen Gerrit Jaz van Vuurenin ja hänen vaimonsa toimesta. Tarhoilla on vuosisatojen ajan viljelty viiniä ja ne ovat siirtyneet aina suvussa eteenpäin, kunnes vuonna 1943 ränsistyneen ja huonokuntoisen tilan köynnöksineen ostivat Bernard ja Fredagh Podlashuk.

Tila kunnostettiin ja restauroitiin, ja viinintuotannon laadun parantamiseksi Bernard ja Fredagh opiskelivat viininviljelystä Ranskassa ja Saksassa. Tilalle otettiin myös toisen maailmansodan aikaan italialaisia sotavankeja työskentelemään köynnöksillä.

Bellinghamin viinejä voi yleisesti luonnehtia teeskentelemättömiksi ja hienostuneiksi.
Bellingham valmisti ensimmäisen Kapmaan roséviinin vuonna 1949, ja myöhemmin tila tuotti jo Premier Grand Cru:ta ja vuonna 1956 Shiraz’ta. Myöhemmin 1980- ja 1990-luvulla viinitarhoja ja kellareita kehitettiin ja paranneltiin entisestään ja viinintuotanto alkoi muodostua kohti klassisempaa uuden maailman tyyliä. Nykypäivään tultaessa tila on saanut jo useita palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa.

Moderni Bellinghamin tyyli muodostuu pyrkimyksistä luonnonmukaiseen viljelyyn, hellävaraiseen rypälekäsittelyyn ja mietoon tammikypsytyksen käyttöön. Bellinghamin viinejä voi yleisesti luonnehtia teeskentelemättömiksi ja hienostuneiksi, eräällä tavalla klassisiksi viineksi, joissa on silti jännittävällä tavalla mukana uuden maailman huoletonta karismaa.

Domini Veneti

Italia

Domini Veneti on maailman arvostetuimpiin Amaronen tuottajiin kuuluvan Cantina Valpolicella Negrarin päätuotemerkki. Domini Venetin viineihin kerätään Cantina Valpolicella Negrarin parhaiden tarhojen rypäleet, ja niistä valmistetaan alueen klassisia Valpolicella-, Ripassa-, Amarone- ja Recioto -viinejä.

Loacker

Italia

Tuottaja Rainer Loacker perusti Loackerin viiniliikkeen vuonna 1979. Talo on Italian luomuviljelyn uranuurtajia. Loackerilla on tarhoja Südtirolissa (Alto Adige), Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa, sekä Itävallan Styriassa. Kaikki viinit ovat biodynaamisia.

Loacker Valdifalcon 22 hehtaarin tarhat sijaitsevat ”Italian uudessa maailmassa”, Etelä-Toscanan rannikolla Maremmassa, vain neljä kilometriä merenrannasta. Sisämaan kuuluisampiin viinialueisiin verrattuna Maremmassa on vapaammat kädet mm. touhuta kansainvälisillä rypälelajikkeilla ja tuottaa viiniä ei-perinteisillä, laatuluokan lakiin kirjatuilla menetelmillä. Tarhoilla vallitsee lempeä välimerellinen ilmasto ja maaperä on rauta- ja kalkkipitoista.

Loackerin biodynaamisen viinifilosofian mukaan maa, aurinko, tuuli ja meri ovat päähenkilöitä viiniköynnösten viljelyssä, joihin ihminen tuo oman osansa tarkkoja periaatteita noudattaen. Lisä- ja torjunta-aineiden käyttö on käytännössä kiellettyä, ja viinit tehdään esiteollisilla, hyvin perinteisillä menetelmillä.

Loackerin luomupunaviini Valdifalco Morellino di Scansano voitti Viini-lehden Vuoden 2018 luomuviini -palkinnon.

Carpineto

Italia

Carpineton synty ajoittuu vuoteen 1967, kun Giovanni Carlo Sacchet ja Antonio Mario Zaccheo päättivät vaatimattomasti mullistaa viininvalmistuksen ja tehdä niin hyvän Chianti Classicon että siitä tulisi lopulta maailmankuulu. He näkivät Toscanan viinialueessa potentiaalia tällaiselle viinille, ja yhdistettynä silloisiin uudenaikaisiin viinintuotantomenetelmiin lopulta tällainen viini oli syntyvä.

Carpineto on sittemmin viidenkymmenen vuoden aikana kasvanut kansainväliseksi tuottajaksi, jonka viinejä saa yli 70 maasta ympäri maapalloa. Viinien laatu puhuu puolestaan: niiden intensiivisyys, tinkimättömyys ja laadun tasaisuus ovat tunnusmerkkinä Carpineton viineille, varsinkin pitkää kellarointia kestävien punaisten. Tunnustuksena viinien korkeasta laadusta Carpineto on voittanut lukemattomia tunnustuspalkintoja vuosien saatossa.
Tuottajan viinit noudattavat Toscanan DOCG-luokitusten määräyksiä, ja viineissä maistuu perinteiset Chiantien tunnusmerkit. Viineistä yli 95% on punaisia, ja viinitarhoja löytyy Toscanan maakunnasta neljältä eri viinialueelta: Chiantin, Montepulcianon ja Montalcinon DOCG- sekä Maremman DOC-alueilta.

Biohof Pratsch

Itävalta

Biohof maanviljelijäsukua monessa sukupolvessa ja tilalla siirryttiin luomuviljelyyn jo 1990-luvun alussa.

Tilalla viljeltyjä rypäleitä ovat mm. paikalliset Grüner Veltliner, Saint Laurent ja Zweigelt sekä maailmanlaajuiset Sauvignon Blanc, Riesling, Cabernet Sauvignon ja Pinot Noir. Pratsch on jaotellut viininsä kolmeen eri sarjaan:

·       Classic, eli talon ”perusviinit”
·       Yhden tarhan ns. Single Vineyard -viinit
·       Reserve- ja makeat viinit

Quinta Da Romaneira

Portugali

Quinta da Romaneira on yksi Portugalin historiallisista portviinin tuottajista Douron alueella. Romaneira omistaa alueelta paljon maata, Douro-joen rannalta jopa kolmen kilometrin matkalta. Romaneiran parhaat viinit tulevatkin jokivarren tarhoilta tai hyvin läheltä jokea, missä ilmasto ja maaperä soveltuu parhaiten punaisten rypäleiden viljelyyn.

Romaneiralla on yli 85 hehtaaria viinitarhoja, joissa kasvaa paikallisia punaisia portugalilaisrypäleitä kuten Touriga Nacionalia, Touriga Francaa, Tinta Rorizia (Tempranillo) ja Tinto Caoa. Romaneira viljelee myös joitakin valkoisia rypäleitä, ja kansainvälisistä rypäleistä Syrah’lla ja Petit Verdot’lla on kokeiltu viinintuotantoa lupaavin tuloksin.

Vuonna 2005 Quinta da Romaneira vaihtoi omistajaa ja uudet omistajat Christian Seely ja Antonio Agrellos rakennuttivat tilalle uuden viinilän. Sen avulla Romaneiran viinituotantoa pystyttiin modernisoimaan ja parantamaan, ja osittain maan alla sijaitsevissa rakennuksissa on myös hyvät olosuhteet viinien kellaroinnille.

Vin Jean-Luc Colombo

Ranska

Jean-Luc ja Anne Colombo ostivat Pohjois-Rhônen Cornasista ensimmäisen viinipalstansa 1980-luvun puolessavälissä. Ensimmäinen Cornas-vuosikerta tuotettiin vuonna 1987 ja myöhemmin Colombon perhe on laajentanut viinintuotantoaan ostamalla muita tarhoja, mm. Saint-Péraysta, sekä Marseillen läheltä Provencen ”Blue Coastilta”.

Pohjois-Rhônen viinialueiden eteläisimmässä päässä, Rhône-joen rinteillä sijaitsevat Cornasin AOC-alueen viinitarhat, jotka ovat maailmankuuluja voimakkaista, täyteläisistä ja monivivahteisista Syrah-viineistään. Aivan Cornasin vieressä sijaitsevalla Saint-Pérayn alueella Jean-Lucin tytär Laure Colombo tekee Marsanne- ja Roussanne -rypäleistä aromikkaita ja persoonallisia valkoviinejä.

Colombon viinintekotapa on perinteinen, ja tuottaja on aloittanut luomuviljelyyn siirtymisen muutama vuosi sitten. Keskiössä on viinirypäleiden hellä hoito ja huolenpito, ja tuottaja pyrkii tekemään viineistä tasapainoisia ja hienoja. Tasapaino tarkoittaa sopivaa mineraalisuutta, alkoholimäärää ja mahdollisimman vähäistä sokerimäärää, jolloin viinit ovat hyvin kuivia. Näin ne palvelevat parhaiten tehtäväänsä ruokien kumppanina.

Colombon tarhoilla ei käytetä keinotekoisia torjunta-aineita, vaan tarhoja hoidetaan luonnonmukaisin menetelmin, mm. suojaamalla maaperää eroosiolta ja ylläpitämällä luonnollisia mikrobikantoja. Sadonkorjuu tapahtuu käsin.

Cornasin viineissä toistuu luontoteema; kasvi- ja eläinkunta. Etiketin on suunnitellut ja maalannut kuvataiteilija Marie Annick Dutreil.

Schloss Reinhartshausen

Saksa

Schloss Reinhartshausen on yksi historiallisista ja vanhimmista viinintuottajista Saksan Rheingausta. Reinin joenvarsille levittyvät viinitarhat ovat tyypillinen näky alueella, joka on kuuluisa Riesling-rypäleestään.

Viinintalon historia ulottuu vuoteen 1337, ja Eltville-Erbachissa sijaitsevan viinilän kellarit ovat satoja vuosia vanhoja. Viinitarhat sijaitsevat rinteissä, saaden optimaalisen kypsyyden auringossa, ja viinit on nimetty saksaliseen tapaan niiden tarhojen mukaan. Reinhartshausenin erikoisuus on keskellä Reiniä sijaitseva Mariannenaun saari, jonka maaperä on saarta ympäröivän Reinin virran johdosta ainutlaatuinen. Mariannenaun tarhoilla kasvaa poikkeuksellisesti mm. Chardonnay- ja Sauvignon Blanc -rypäleitä, ja saaren viinit kantavat Insel-nimeä. Ensimmäiset Chardonnayt istutti alueelle 1970-luvun alussa itse Robert Mondavi, ja nykyään saarella kasvavista humalista tehdään myös olutta.

Reinhartshausenin erikoisuus on keskellä Reiniä sijaitseva Mariannenaun saari, jonka maaperä on saarta ympäröivän Reinin virran johdosta ainutlaatuinen.
Schloss Reinhartshausen edustaa saksalaisen Rieslingin perinteitä: parhaimmat viinit ovat tyylipuhtaita tarhaviinejä, joista jokainen edustaa omaa pientä mikroilmastoa ja maaperää. Tarhaviineistä tehdään saksalaiseen tyyliin viinejä eri makeusasteilta täysin kuivasta trockenista myöhään poimituista rypäleistä valmistettuihin spätlese-viineihin, ja Schloss Reinhartshausen tekee myös Eisweinia niinä vuosina jolloin tarhat saavat tarpeeksi pakkasta. Parhaat viinit kestävät kellarointia vuosikymmeniä, ja Reinhartshausenin oma kellari syvällä maan alla kätkee sisäänsä ikivanhoja pulloja unholaan vaipuneista vuosikerroista.

Viininteko on Reinin tarhoilla hyvin luonnonmukaista, ja tuottajan tyyliin kuuluu että luonnon monimuotoisuus saa näkyä viinissä. Viinit saavat tyylipiirteensä nimenomaan tarhoilla ennen sadonkorjuuta, ja tarhan sijainnista, olosuhteista ja viinin tyylistä riippuen köynnöksiä istutetaan ja hoidetaan eri tavoilla vuosisatojen kokemuksella.

Villa Maria

Uusi-Seelanti, Marlborough

Villa Maria perustettiin maansa ensimmäisten kaupallisten viinitalojen joukossa vuonna 1961. Perustaja Sir George Fistonich omistaa ja johtaa edelleen yhtiötä. Häntä arvostetaan kotimaassaan visionäärinä ja edelläkävijänä, mikä on siivittänyt Villa Marian nykyiseen menestykseensä. Villa Maria on määrällä ja laadulla mitattuna Uuden-Seelannin johtavia viinintuottajia. Se on palkittu viinikilpailuissa useammin kuin yksikään toinen uusiseelantilainen tuottaja. Villa Marian kolme tuoteperhettä ovat Private Bin, Cellar Selection ja Reserve. Villa Maria valmistaa myös yhden tarhan viinejä. The Cellar Selection -viinitarhat ovat tyypillisesti hyvin pienisatoisia ja ihanteellisia tiiviin hedelmäisyyden ja optimaalisen kypsyyden saavuttamiseksi. Tarhat on istutettu Marlborough’ssa Wairaun ja Awateren laaksoihin. Eri tarhoilla on hyvin erilaisia, vaihtelevia maaperiä, sijainteja ja mikro-ilmastoja.
Villa Maria on ollut perustajajäsen Sustainable Winegrowing New Zealand (SWNZ) -järjestelmässä vuodesta 1995, ja tähtää vahvasti maan tavoitteiden mukaan korkeaan eettisen ja ympäristöystävällisen tuotannon määrään. Talo on mm. ISO 14001- & Biogro -sertifioitu, sekä on palkittu kolmeen kertaan Sustainable Business Network – kultamitalilla työstään paikallisen luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi ja ekologisen jalanjälkensä minimoimiseksi. Sertifioituja luomuviinejä tulee Marlborough’sta, Hawke’s Baystä ja Aucklandista.