Servaali

 

Servaali Oy on yksi Suomen johtavista alkoholialan maahantuontiyrityksistä. Servaali Oy omaa vahvan taustan, ja kivijalkana sillä on kaksi suomalaista omistajayritystä, Olvi Oyj, joka on 140 vuotta vanha juomatuotteiden valmistaja sekä yli 25 vuotta juomatuotealalla toiminut Momentin Group Oy.

www.servaali.com

Maisteltavat viinit

Legende

Bordeaux, Ranska 

Rothschildien suku on omistanut Château Lafite Rothschildin viinitilan vuodesta 1868. Tila on yksi viidestä Bordeaux’n korkeimman laatuluokituksen omaavasta ja symboloi erinomaisuutta viinien maailmassa. Tämän kruununjalokiven ohella suku omistaa myös maineikkaat tilat Château Duhart Milon (Pauillac), Château L’Evangile (Pomerol) sekä Château Rieussec (Sauternes).

Tilaviinien ohella Rothschildin suku tuottaa myös muita viinejä useilla alueilla ympäri maailman. Légende-tuotesarjan tarkoitus on yksinkertainen: edustaa Bordeaux’n eri ala-alueita mahdollisimman tyylipuhtaalla ja laadukkaalla tavalla. Hinnasta huolimatta talon elegantin ja klassisen tyylin pitää olla selkeästi esillä jokaisessa viinissa.

Pauillac- ja Médoc-viinien rypäleet tulevat tilan omilta tarhoilta, muut ostetaan sopimusviljelijöiltä, kenen kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä parhaan mahdollisen laadun takaamiseksi. Hintatasosta huolimatta kaikki viinit valmistetaan yhtä huolella kuin tuottajan arvokkaat tilaviinit.

Los Vascos

Colchagua, Chile

Domaines Barons de Rothschild hankki jo vuonna 1988 omistukseensa Los Vascos -viinitilan Colchaguan laaksossa Chilessä, 40 kilometrin etäisyydellä Tyynestä valtamerestä. Nykyään 640 hehtaaria käsittävä tila on laakson suurimpia, mutta Los Vascosin tärkein meriitti on ehdottomasti chileläisten viinien arvostuksen nostattaminen maailmanlaajuisesti.

Tarhojen köynnösten ikä vaihtelee nuorimmista 15-vuotiaista aina yli 70-vuotiaisiin asti. 85 % tarhojen rypäleistä on Cabernet Sauvignonia, talon punaista käyntikorttia, loput Syrah’ta, Carmenèrea, Malbecia ja Chardonnayta. Talon tyyliä mukaillen Los Vascos -sarjan viinit ovat chileläisiksi hyvin eurooppalaistyylisiä.

Vidal-Fleury

Rhône, Ranska 

Vuonna 1781 perustettu Vidal-Fleury on Rhônen vanhin jatkuvasti toiminnassa ollut viinitalo. Viinivalikoimassa on 20 viiniä Pohjois- ja Etelä-Rhônen alueilta, mikä on Rhônen tuottajista aluekattavuudeltaan laajin valikoima. Vuonna 2008 perustettu moderni viinikellari mahdollistaa tehokkaan pullotuksen ja varastotilat pitkälle pullokypsytykselle, mutta viinit valmistetaan edelleen tarhojen läheisyydessä sijaitsevissa kellareissa.

Conti Serristori

Toscana, Italia 

Conti Serristorin juuret juontavat aina 1400-luvulle, jolloin Firenzen tasavallan senaattori Antonio Serristori sai naimakaupoissa omistukseensa Sant’ Andrean maatilan viinitarhoineen Percussinassa. Nykyään tila omistaa 145 hehtaaria viinitarhoja, jotka sijaitsevat Chianti Classicon ydinalueen sekä San Gimignanon historiallisen kaupungin välisellä alueella. Conti Serristori tuottaa Toscanan maakunnalle tyypillisiä viinejä, jotka edustavat tyylipuhtaasti alueen perinteitä.

Casca Wines

Portugali

Casca Wines on nuori portugalilainen viinitalo, joka tuottaa viinejä lähes kaikilta Portugalin tärkeimmiltä viinialueilta. Talo ei omista itse tarhoja, vaan työskentelee läheisesti sopimusviljelijöiden kanssa. Talon tuotanto kattaa kaiken huokeista arkiviineistä aina huippuluokan vanhojen viiniköynnösten palstaviineihin. Casca Winesin tuotannon huipentumana voidaan pitää uniikin Colaresin alueen viinejä, jotka lukeutuvat Portugalin kalleimpiin. Talon viinintekijä Helder Cunha on maassaan suuri julkisuudenhenkilö ja ennen kaikkea vertaansa vailla oleva viinivelho.

Pascal Jolivet

Loire, Ranska

Pascal Jolivetin moderni käsityöläisviinitalo on saanut alkunsa 80-luvun alussa kun Pascalin isä JaquesJolivet osti pojalleen pienen ”négociantin” Pouillysur Loiresta. Viinitalon ensimmäinen vuosikerta pullotettiin 1991 ja vuosikerrat -95 ja -96 ovat päässeet Wine Spectatorin ”Vuoden 100 parasta viiniä” –listalle. Nykyään viinitalo omistaa 64 hehtaaria tarhoja ja 50% käytetyistä rypäleistä tulee omilta tarhoilta. Suurin osa rypäleistä poimitaan käsin ja rypäleet murskataan hellän pneumaattisesti. Mehuun ei lisätä hiivaa vaan käyminen alkaa luonnollisesti. Viinit kypsyvät sakkojen päällä (sur lie) 2-6 kuukautta. Eri palstojen rypäleet tehdään viineiksi erikseen ja haluttu blendi sekoitetaan lopuksi.

Terre del Barolo

Piemonte, Italia

Terre del Barolon viinitalo sijaitsee Piemontessa, Langhen alueella Castiglione Fallettossa. Alue on tunnettu viinitarhoistaan, jolla erään maailman kuuluisimman viinin – Barolon – rypäleet kasvatetaan. Vuonna 1958 alkunsa saaneella Terre del Barolon viinitalolla on pitkä historia ja sen onkin eräs Piemonten historiallisimmista viinitaloista, joka on edelleen aktiivisesti toiminnassa. Tuottaja Terre del Barolo on Piemonten alueen suurin osuuskunta. Osuuskunnalla on yli 400 osakasta.

Nino Negri

Valtellina, Italia

Nino Negri on Alppien juurella sijaitsevan Valtellinan laakson ehdottomasti ykkösnimiä. Vuodesta 1897 tila on tuottanut huippulaatuisia, tyyliltään ainutlaatuisia viinejä, tärkeimpänä raaka-aineenaan punainen Nebbiolo-rypäle. Tuotannon jalokivi on Sfursat de Valtellina: Amaronen tapaan kuivatuista rypäleistä tehty huippuviini.