Finn-Glera

 

Finn-Glera on italialaisten viinien maahantuoja, jolla on Suomen monipuolisin valikoima eri maakuntien alkuperäislajikkeista tehtyjä viinejä.
Viinit tulevat pienehköiltä, kasvollisilta perheyrityksiltä, jotka panostavat laatuun ja vastuulliseen tuotantoon. Finn-Gleran lupaus on: enemmän Italiaa – più Italia.

finn-glera.fi

Esiteltävät viinit

Bonfadini

Lombardia, Italia

Nykyinen Bonfadinin perheen viinintekijä, Francesca Bonfadini, on franciacortien tekijä kolmannessa polvessa. Francesca Bonfadinin isoisä Giovanni Bonfadini, syntyperäinen franciacortalainen, perusti tilan 1956. Aikaisemmin Bonfadinit tuottivat rypäleitä suurille tuottajille, mutta lopulta Francesca aloitti Bonfadinin omien viinien tuotannon. Nobilium Brut -viinin lanseeraus tapahtui 2010, ja siitä tuli välitön menestys. 2013 Bonfadinin osaamista tuli vahvistamaan viinimestari Gianni Gasperi.
Bonfadini on edelleen säilynyt pienenä vain Franciacortaan erikoistuneena laatutuottajana. Vuosituotanto on nykyään noin 50 tuhatta pulloa.

Tenuta San Mauro

Piemonte, Italia

San Mauron viinitila sijaitsee Piemontessa, Castagnole Lanzen kukkulaisella alueella. Mauro Biancolla ja hänen perheellään on Astin ja Alban paikkakuntien välillä 40 hehtaaria viiniviljelyksiä. Luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi 30 hehtaaria puolestaan kasvavat ruohokasveja ja puita. Mauro tuottaa pienehköjä määriä alueen klassisia viinejä: tuottaa Barbarescoa, Barbera d’Astia, Langhe Chardonnayta sekä Moscato d’Astia.

Vigne dei Mastri

Piemonte, Italia

Vigne dei Mastri on ”vihreä viinitila”, Costigliole d’Astissa, Alto Monferraton alueella Piemontessa. Tila on panostanut paljon vastuullisiin tuotantomenetelmiin, uusiutuvan energian käyttöön ja mm. vain eko-sertifioidun puun käyttöön. Tuotannossa ovat Barbera d’Asti DOCG – ja Monferrato DOC -viinit.

Cantina Bassoli

Italia

Antonutti

Friuli, Italia

Menicucci

Toscana, Italia
Toskanalaisen Menicuccin historia on yli 300 vuoden mittainen. Viinin tekeminen ja varastoiminen alkoivat jo vuonna 1689 Etelä-Toskanaan alueelle, jossa syvien kellareiden louhiminen kallioon oli erityisen suosiollista. Perhetilan nykyinen päämies, Luca Menicucci, on viinintekijä jo 9. polvessa. Suvultaan Luca on perinyt innovatiivisen otteen ja käsityöläisen asenteen. Lucan aikana tilaa on myös uudistettu hallitusti mm. istuttamalla uusia köynnöksiä. Kellarissa pyritään yhdistämään vanhat, koetellut menetelmät uuden, ennustettavaa ja tasaista laatua tuottavan teknologian kanssa.
Menicuccin tärkeimpiä viinejä ovat Chianti Classico, Chianti Classico Riserva, ”supertoskanalaiset” sekä Toskanan maineikas Vin Santo.

Terzini

Italia