BBWines

 

BBWINES OY on turkulainen perheomisteinen yritys, jota viinimestaripariskunta Peetu ja Päivi Eklund vetävät yhdessä asiantuntevan tiiminsä kanssa. Yritys on perustettu vuonna 2006. Tänä päivänä BBWINES:illa on yli 400 viinin valikoima eri puolilta maailmaa. Yrityksen viinejä on saatavana ravintoloista ympäri Suomen sekä rajoitetusti Alkon myymälöistä.

Esiteltävät viinit

 

Château Maucoil

Maa: Ranska, Rhône

Rhônen sydämessä, Orangessa, kivenheiton päässä Châteauneuf-du-Papesta, sijaitsevan Château Maucoil’n historia ulottuu roomalaisten aikaan, jolloin keisari Julius Caesarin legioonalaiset muodostivat alueelle tukikohdan. Vuosisatoja myöhemmin, vuonna 1624 Joseph de La Pise, Maucoil’n lordi ja Hollannin kuninkaallisen perheen arkistonhoitaja, peri tilan ja linnan. Siitä lähtien viininviljelystä tuli lähtemätön osa Château Maucoil’n historiaa. Vuonna 1995 Arnaud’n perhe, jolla on pitkä historia Châteauneuf-du-Papen alueella, osti tilan. Sukupolven vaihdos tehtiin vuonna 2009, jolloin myös ympäristöystävällisyys otettiin yhdeksi päästrategiaksi. Nykyään Château Maucoil on Bénédicte ja Charles Bonnet’n käsissä.

Château Maucoil’n tarhat ulottuvat Châteauneuf-du-Papen lisäksi Vauclusen, Orangen ja Sorgues’n alueille. Tilalla on yhteensä 45 hehtaaria viinitarhoja Châteauneuf-du-Papessa sekä 18 hehtaaria Côtes du Rhône Villages’n alueella. Maaperä viinitarhoilla vaihtelee punaisesta savimaasta, savensekaiseen kalkkiin ja hiesuun. Rypäleitä viljellään perinteiseen ja luontoa kunnioittaen. Luomurekisteröinti saatiin vuonna 2014. Tilan viinit ovat saaneet paljon suitsutusta sekä Ranskassa että kansainvälisillä areenoilla.

www.maucoil.com

Azienda Agricola Rivetto

Maa: Italia, Piemonte

Rivetto on viinitila neljännessä sukupolvessa Piemonten sydämessä. Tilan nykyisen omistajan, Enricon, isoisoisä perusti tilan vuonna 1902. Vuonna 1938 oli aika laajentaa liiketoimintaa ja silloin hankittiin Tenuta Lirano, joka sijaitsee Serralunga d’Alban ja Sinion kukkuloiden välissä. Vuonna 1970 Enricon isä, Sergio, rakensi uuden kellarin Liranoon ja istutti uusia köynnöksiä sen ympärille. Vuonna 1999 kuvaan astui virallisesti Enrico. Hän aloitti luomuviljelyn vuonna 2011 ja siitä hän jatkoi biodynaamiseen viljelyyn vuonna 2015.

Enricon ajatuksena on kehittää biodiversiteettiä niin pitkälle kuin mahdollista. Viiniköynnösten lomaan on istutettu niin hedelmäpuita, viljaa, yrttejä kuin vihanneksia. Ne puolestaan houkuttelevat hyönteisiä ja lintuja, ja näin ne muodostavat oman ekosysteeminsä. Enricon sanojen mukaisesti luomu ja biodynaamisuus ovat keinoja eivät tuloksia. Ja näistä työn ”hedelmistä” Enrico valmistaa upeita viinejä, jotka ovat saaneet sekä Italiassa että kansainvälisillä markkinoilla erinomaisen vastaanoton.

Guerrieri Rizzardi

Maa: Italia, Veneto

Guerrieri Rizzardin juuret ulottuvat vuosisatojen taakse. Suvut yhdistyivät avioliiton voimalla vuonna 1914, jolloin sai alkunsa Guerrieri Rizzardin tarina. Mutta jo kauan sitä ennen molemmilla suvuilla oli pitkät perinteet viininviljelyssä. Guerrierin perhe on vaikuttanut Garda -järven rannalla Bardolinossa aina 1450-luvulta lähtien. Rizzardin perhe puolestaan hankki omistukseensa Negrarin viinitarhat Valpolicellan alueella vuonna 1649. Perhe rakennutti Pojegan kellarit sekä kuuluisan villan ja puutarhan amfiteattereineen hieman tämän jälkeen.

Guerrieri Rizzardi kuuluu edelleen perheen omistukseen. Tällä hetkellä tilaa vetää kreivi Giuseppe Rizzardi. Tila on erityisen kuuluisa amaroneistaan, mutta Valpolicellan tarhojen lisäksi se omistaa viinitarhoja Bardolinossa ja Cavaionissa sekä Soavessa ja Valdadigessa.

www.guerrieririzzardi.it

Bodegas Habla

Maa: Espanja, Extremadura

Tarinan mukaan renessanssin mestarin, Michelangelon, mielestä hänen Mooses -veistoksensa hipoi täydellisyyttä. Niin elävän näköinen patsaasta tuli, että saatuaan Raamatun Moosesta esittävän patsaan valmiiksi, Michelangelon sanotaan sanoneen ”puhu!” (espanjaksi ”¡Habla!”). Vuonna 2000 perustettu Bodegas Habla on valinnut tilansa nimen tämän kaikkien tunteman mestarin mukaan, hänen täydellisyyden tavoittelunsa yhtenä tärkeänä kulmakivenään.

Tiradon perhe aloitti vuonna 2000 haastavan projektin Extremaduran Trujillossa, lähellä Portugalin rajaa, missä kreikkalaiset viljelivät viiniä jo 2500 vuotta sitten. Viinitarhoilla toimitaan luomuviljelyn periaatteiden mukaisesti, mutta toistaiseksi viinejä ei ole luomurekisteröity. Paitsi ainutkertaisia, laadukkaita viinejä, Habla haluaa tehdä viinejä, joissa kaikki yksityiskohdat ovat tärkeitä. Ulkonäöllä haetaan nyansseja esimerkiksi muodista ja hajuvesien maailmasta. Vuosittaiset gaalat ovat säkenöiviä ja viimeiseen yksityiskohtaan asti hiottuja, ja niitä tähdittävät maailman luokan kuuluisuudet.

www.bodegashabla.com

Bodegas Granbazán

Maa: Espanja, Rías Baixas

Granbazán on bodega, jonka viinejä löytyy miltei mistä tahansa arvonsa tuntevasta ravintolasta Espanjasta ja jonka viinit ovat jo vuosia nauttineet arvostusta kansainvälisillä kentillä. Vuonna 1981 perustettu bodega oli vuoden 2017 syksyyn asti Oteron perheen käsissä, jolloin se siirtyi Riojassa päämajaansa pitävän , perheomisteisen Bodegas Baigorrin omistukseen. Granbazánin tilukset ja tarhat sijaitsevat Rías Baixasin sydämessä, Valle del Salnésissa.

Viinitarhat olivat ensimmäisten joukossa Salnésin laaksossa ja ne istutettiin tieteelliseltä pohjalta. Bodegas Granbazán oli mukana perustamassa DO Rías Baixasia ja vaikka bodega on suhteellisen nuori, se on ehtinyt tehdä paljon töitä ja toimia pioneerina DO -alueella. Se on muun muassa kehittänyt kylmämaseraatiota ja valmistanut niin alueen ensimmäisen sakkakypsytetyn Albariñon kuin ranskalaisessa tammessa kypsytetyn Albariñon.

www.agrodebazan.com