Daniel Stewart Guerrieri Rizzardi: Amarone the Guerrieri Rizzardi way

Lauantai 13.10.2018 klo 15.30 – 16.20

Luennoitsija: Daniel Stewart, vientipäällikkö, Guerrieri- Rizzardi
Hinta: 50 €
Luento pidetään englanniksi

Amaronen ystäville mielenkiintoinen Master Class -luento, jossa Daniel Stewart avaa Amaronen saloja ja maistattaa kahdesta tilan huippu-Amaronesta kolmea eri vuosikertaa.

Daniel työskenteli 12 vuotta viiniostajana merkittävälle toimijalle kotimaassaan Irlannissa. Suoritettuaan WSET Diploman vuonna 2005, hän toimi myös viinikouluttajana. Daniel tutustui Rizzardin perheeseen ostajan asemassa jo vuosia ennen kuin hän siirtyi työskentelemään tälle perinteikkäälle Veneton tilalle vuonna 2013

Guerrieri Rizzardin juuret ulottuvat vuosisatojen taakse. Suvut yhdistyivät avioliiton voimalla vuonna 1914, jolloin sai alkunsa Guerrieri Rizzardin tarina. Mutta jo kauan sitä ennen molemmilla suvuilla oli pitkät perinteet viininviljelyssä. Guerrierin perhe on vaikuttanut Garda -järven rannalla Bardolinossa aina 1450-luvulta lähtien. Rizzardin perhe puolestaan hankki omistukseensa Negrarin viinitarhat Valpolicellan alueella vuonna 1649. Perhe rakennutti Pojegan kellarit sekä kuuluisan villan ja puutarhan amfiteattereineen hieman tämän jälkeen.

Guerrieri Rizzardi kuuluu edelleen perheen omistukseen. Tällä hetkellä tilaa vetää kreivi Giuseppe Rizzardi. Tila on erityisen kuuluisa amaroneistaan, mutta Valpolicellan tarhojen lisäksi se omistaa viinitarhoja Bardolinossa ja Cavaionissa sekä Soavessa ja Valdadigessa.

Esiteltävät viinit:

  • Villa Rizzardi Amarone 2011
  • Calcarole Amarone 2011
  • Villa Rizzardi Amarone 2008
  • Calcarole Amarone 2008
  • Villa Rizzardi Amarone 2005
  • Calcarole Amarone 2005