Nysa Vineyardin omistaja ja viinintekijä, Michael Mega istuttu ensimmäiset viiniköynnökset vuonna 1990. Kovalla työllä, intohimolla viinintekoon ja kärsivällisyydellä, Nysa Vineyard, Oregonin Dundee Hills AVA alueella on nykyisin yksi alueen arvostetuimmista viinitarhoista tuottaen Pinot Noir rypäleitä arvostetuille viinintekijöille ympäri Willamette Valley:ta.
Vuonna 2004, Michael tuotti ensimmäisen oman Nysa Pinot Noir vuosikertansa päämääränään luoda monitahoisia, tasapainoisia ja konsentroituneita viinejä. Michael uskoo että viiniteko alkaa jo viinitarhalla käyttäen luomuviljelytekniikoita ottaen huomioon kestävän kehityksen ja luontoäidin. Kellarissa on käytetty minimalistista lähestymistapaa ilman kirkastamista tai suodatusta pullotuksen yhteydessä Pinot noir viinien hienovaraisen monitahoisuuden säilyttämiseksi. ”Arvokkaasti ikääntyvä” ei ole kevyesti otettu termi kun Nysan viinejä kellaroidaan pitkäjänteisesti ennen kun ne tuodaan markkinoille, mikä mahdollistaa toissijaisten makujen klassisen kukoistuksen, jotka tasapainottuvat hienostuneen happamuuden kanssa, ja minkä vain parhaimmat Pinot Noir viinit voivat saavuttaa.