Piemonten ”Cru” -tuotannon edelläkävijä
”Maa on viiniemme sielu”

Ceretto on yksi Piemonten arvostetuimmista viinituottajista– perheyritys, jonka Riccardo Ceretto perusti 1930-luvulla. Laadukkaista Barolo- ja Barbaresco-cru-viineistään tunnettu tila on rakentanut vahvan maineen sukupolvesta toiseen, hyödyntäen uusia ja innovatiivisia viininvalmistusmenetelmiä sekä kestäviä käytäntöjä pysyäkseen kehityksen kärjessä.

Perheen juuret ovat syvällä Langhen maaperässä. Maa, jota he rakastavat ja vaalivat. Ceretto oli ensimmäinen alueen tuottaja, jotka alkoivat valmistaa palstan mukaan nimettyjä viinejä aikana, jolloin tuottajat sekoittivat viininsä Barolo-ja Barbaresco-nimien alle. Ceretto-nimi on synonyymi tila- ja palstaviineille, jotka ilmentävät kasvupaikan ja rypäleen puhdasta ja eleganttia luonnetta. Perhe omistaa neljä tarhaa Langhessa, ja jokaisen tarhan Barolo tai Barbaresco on nimetty tarhan mukaan.

Legendaariset viinilät kuten Briccho Roche Castiglione Falletto:ssa, Bricco Asili Barbaresco:ssa sekä heidän kuuluisat palstaviinit tarhoilta kuten La Morra, Bussia, Brunate, Prapó saavuttavat usein huippupisteitä.

Innovatiiviset viinit kuten Monsordo Bianco (Riesling Renano) ja Bordeaux-blend Monsordo Rosso sekä heidän kevyesti pirskahteleva Langhe Arneis ovat monen viininystävän arvostamia. Heidän kyläviininsä Barolo ja Barbaresco on sekoitus omien tarhojen viinejä.

Yrityksen johdossa ovat Ceretton sisarukset ja heidän rakkautensa kotipaikkaansa, ja viineihinsä heijastuu heidän koko toiminnassaan. Viinituotannon lisäksi perhe omistaa Albassa Piazza Duomo 3 Michelin-tähden ravintolan ja La Piola bistron. Relanghe-hasselpähkinätuotteet ovat myös perheen omistuksessa. Vuosikerrasta 2015 kaikki Ceretton viinit ovat luomusertifioituja ja tilat viljellään biodynaamisin menetelmin.