Avondalen kuvankaunis viinitila sijaitsee Etelä-Afrikan Paarl-laaksossa. Historialliset asiakirjat kertovat että Paarl-laaksossa on tuotettu viiniä yli 300 vuotta ja että alue Avondalen ympärillä oli ensimmäisiä paikkoja josta varattiin maata viinin viljelyyn. Vuonna 1997 John ja Ginny Grieve ostivat Avondalen. Heidän nuorin poikansa Johnathan kiinnostui pian viinintuotannosta ja otti vastaan haasteen muutta tilan tuotannon luonnonmukaiseksi ja vastuulliseksi. Tänä päivänä Grieven perhe asuu Avondalella ja siellä asuvat myös ne 25 perhettä jotka työskentelevät tilalla. Ensimmäinen vuosikerta Avondalen nimellä tuotettiin vuonna 1999. Seuraavana vuonna raju tulipalo tuli vuorilta. Tuhkasta nousi nyt mahdollisuus muuttaa tuotantomenetelmiä uuteen, kestävän kehityksen suuntaan.
Menneiden vuosien aikana Johnathan on kehittänyt ainutlaatuisen viinituotanotmenetelmän tilan 100 hehtaarille. Johnathan kutsuu menetelmää nimellä ”BioLOGIC” ja se perustuu luonnonmukaisiin ja biodynaamisiin periaatteisiin – ei vain siksi että voisi kehuskella erilaisilla sertifiointeilla vaan pikemminkin koska se on tuotantomenetelmä joka sopii toimintaan ja elämään tilalla. Avondalella harjoitetaan ns ”slow wine-making” joka suo viineille sen ajan minkä ne tarvitsevat kehittyäkseen koko potentiaalinsa mukaisesti. Kun viinit ovat kuluttajien käytettävissä niitä voi hyvin jo juoda mutta niillä on myöskin varastointiin tarvittava kestävyys ja luonne. Avondalella jokainen pieni askel perustuu kokonaiskuvaan ja yksityiskohtien huomiointiin ja tämän tuloksena on Äiti Maan sertifioimia erinoimaisia viinejä. ”I do what the wines want me to do.” Cornè Marais, Avondalen viinintekijä.