Perjantai 4.10.2019 Master Class -luennot

/Perjantai 4.10.2019 Master Class -luennot
  • Master Class: Vega Sicilia - A legend from Ribera del Duero

    Perjantai 4.10.2019 klo 16.30-17.20 Luennoitsija: Zita Rojkovich, Regional Manager, Bodegas Vega Sicilia Hinta: 90 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. Vega Sisilian Master Class -luennon ikoniset punaviinit maisteltavana ainoastaan tällä luennolla, viinejä ei ole maisteltavana isossa salissa. Legendaarinen Vega Sicilia -viinitalo on jokaisen viiniharrastajan huulilla. Tällä ainutlaatuisella Master Class -luennolla Vega Sicilian edustaja Zita Rojkovich johdattaa syvemmälle Vega Sicilian viininvalmistukseen. Bodegas Vega Sicilia sai alkunsa Valladolidissa, Kastilia-Leónissa vuonna 1864. Pääosin Ribera del Duerossa viininsä valmistava tuottaja on kuulunut Álvarezin perheen omistukseen vuodesta 1982 lähtien. Lippulaivaviini Unicon lisäksi Ribera del Duerossa valmistetaan moderneja viinejä kuten Valbuenaa ja Alionia, kun taas nousevalla Toron alueella tuotetaan rohkealla otteella innovatiivista Pintia -viiniä. Osaava ja tarkoin valvottu viininvalmistus sekä erittäin rajallinen tuotanto takaavat viinien huippulaadun. Vega Sicilian viinejä on saatavilla erittäin rajoitetusti.

    Maisteltavat viinit:

    • Macán 2014
    • Pintia 2014
    • Alion 2014
    • Valbuena 2013
    • Valbuena 2014
  • Master Class: Berncasteler Doctor Riesling Vertical

    Perjantai 4.10.2019 klo 16.30-17.20

    Luennoitsija: Maximilian Ferger, Winemaker, Dr H Thanisch, Erben Müller-Burggraeff Hinta: 60 €

    Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi.

    Legendaarinen Berncasteler Doctor -viinitarha sijaitsee Bernkastelin kylän takana Moselin laaksossa Saksassa ja on yksi kaikkein kuuluisimpia viinitarhoja Saksassa. Köynnökset ovat varttamattomia ja keskimäärin 80v vanhoja, osa yli 100 vuotiaita. Maaperässä on Moselin kuuluisaa liuskekiveä ja kivistä savista maaperää. Rypäleet poimitaan aina käsin, tarkasti seuloten, köynnös kerrallaan.  Weingut Dr.H.Thanisch Erben Müller-Berggraef on yksi Moselin kuuluisimpia ja arvostetuimpia tuottajia. Yrityksen 350 vuoden toimintahistoria on vaikuttava. 13 hehtaaria parhaita Riesling -palstoja tuottaa palkittuja viinejä joista arvostetuin sekä kuuluisin on Berncasteler Doctor.

    Viinintekijä Maximilian Ferger tuo Suomeen 6 valikoitua vuosikertaa Berncasteler Dr -tarhan Auslese-viiniä. Valovoimainen ja innosta viinintekijää on ilo kuunnella ja hänen vertikaalinsa on aina elämys. Max on ensimmäistä kertaa Suomessa ja on kunnia saada hänet GrandVin tapahtumaan kesken sadonkorjuun.

    Maisteltavat viinit:

    • 2011 Berncasteler Doctor Riesling Auslese
    • 2012 Berncasteler Doctor Riesling Auslese
    • 2013 Berncasteler Doctor Riesling Auslese
    • 2014 Berncasteler Doctor Riesling Auslese
    • 2015 Berncasteler Doctor Riesling Auslese
    • 2016 Berncasteler Doctor Riesling Auslese
  • Master Class: Penfolds Collection

    Perjantai 4.10.2019 klo 18.00-18.50

    Luennoitsija: Annika Pohl, Senior Business Manager Nordics, Penfolds Hinta: 80 €

    Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi.

    Penfolds on yksi Australian palkituimmista ja arvostetuimmista laatuviinien tuottajista, joka tunnetaan erityisesti ikonisesta Grange-punaviinistään. Viinitalo perustettiin vuonna 1844, jolloin tohtori Christopher Rawson Penfold osti Magill-nimisen tilan perheelleen Adelaiden lähistöltä. 1900-luvun alkupuoliskolla viinitalo hankki omistukseensa todellisia huipputarhoja mm. Kalimna-tarhan Barossan laaksosta. Vuonna 1959 lanseerattu Penfold´s Bin 28 on saanut nimensä tämän huipputarhan mukaan.

    Drinks International nimesi Penfoldsin maailman ihaillummaksi viinibrändisi 2019, mikä on suuri kunnianosoitus ikoniselle Penfoldsille sen 175 yo -juhlavuonna.

    Maisteltavat viinit:

    • Penfolds BIN A Chardonnay Reserve 2017
    • Penfolds BIN 23 Adelaide Hills Pinot Noir 2017
    • Penfolds St. Henri 2016
    • Penfolds St. Henri 2006
    • Penfolds RWT Barossa Valley Shiraz 2006
  • Master Class: Steininger's sparkling wine philosophie

    Perjantai 4.10.2019 klo 16.30-17.20

    Luennoitsija: Eva Steininger, Owner of the winery, Weingut Steininger Hinta: 45 €

    Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi.

    Itävaltalaisen Weingut Steiningerin kuohuviinit ovat saaneet paljon tunnustusta. Tällä Master Class -luennolla Weingut Steiningerin omistaja Eva Steininger kertoo tarkemmin itävaltalaisten kuohuviinien laadusta ja eroista. Luennolla pääset maistamaan ja vertailemaan Steiningerin 6 eri kuohuviiniä, joista 5 on valmistettu eri rypäleistä.

    Weingut Steininger on perinteikäs viininvalmistajaperhe useammassa sukupolvessa. Steiningerin viljellyimmät rypäleet ovat Grüner Veltliner ja Riesling.

    Maisteltavat viinit:

    • Cabernet Sauvignon Rosé Sekt 2017
    • Muskateller Sekt 2017
    • Grüner Veltliner Sekt Reserve 2016
    • Riesling Sekt Reserve 2016
    • Riesling Ried Heiligenstein Sekt Große Reserve 2013
    • Pinot Noir Sekt 2015
  • Master Class: Pflüger - biodymanic terroir wines from Pfalz

    Perjantai 4.10.2019 klo 19.30-20.20 Lauantai 5.10.2019 klo 17.00-17.50

    Luennoitsija: Alexander Pflüger, Weingut Pflüger Hinta: 30 €

    Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi.

    Alexander Pflüger on kerännyt vuosien aikana kokemusta eri viinialueilta, sekä Saksassa että ulkomailla, ja hän on opiskellut arvostetussa Geisenheimin yliopistossa enologiaa. 29-vuotiaana, vuonna 2010 hän otti ohjat perhetilalla Pfalzissa. Alexander lähti viemään isänsä aloittamaa luomuviljelyä eteenpäin ja siirtyi luonnollisena jatkeena biodynaamiseen viininviljelyyn.

    Maisteltavat viinit:

    • 2018 Biodynamite
    • 2018 Dürkheimer Riesling
    • 2018 MICHELSBERG Riesling
    • 2018 Dürkheimer Pinot Noir
    • 2017 FRONHOF Pinot Noir
  • Master Class: Château Musar - More time, more joy

    Perjantai 4.10.2019 klo 15.00-15.50

    Luennoitsija: Jane Sowter, Château Musar Hinta: 60€

    Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi.

    ”If you give my wines more time, they will give you more joy”. Näin on sanonut edesmennyt Serge Hochar, Chateau Musarin perustajan poika ja pitkäaikainen talon omistaja ja johtaja. Tällä upealla Master Class -luennolla pääset itse toteamaan pitääkö Serge Hocharin väite paikkansa. Viinitalon edustajan Jane Sowterin johdolla pääset maistelemaan talon viinejä kuudelta eri vuodelta aina huippuvuodesta 1998 alkaen.

    Château Musar on tuottanut viinejä Bekaanlaaksossa vuodesta 1930. Perustaja Gaston Hochar oli vain 20-vuotias kun hän päätti tehdä kansainvälisellä skaalalla huippulaadukkaan viinin. Päätöksen innoittajana toimi Gastonin lukuisat matkat Bordeaux’hin, mutta hän halusi myös kunnioittaa Libanonin 6000-vuotista viinihistoriaa. Tänäkin päivänä viineistä hehkuu täysin oma tyylinsä, jota ei löydä mistään muualta.

    Maisteltavat viinit:

    • Château Musar 2012
    • Château Musar 2010
    • Château Musar 2004
    • Château Musar 2000
    • Château Musar 1998
  • Master Class: Masi - Amarone Expertise

    Perjantai 4.10.2019 klo 18.00-18.50

    Luennoitsija: Massimiliano Dalla Fior, Export Manager, Masi Hinta: 70€

    Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi.

    Amarone-viinien pioneeri Masi on ainoa viinitalo, jonka valikoimasta löytyy viisi erilaista Amaronea. Masterclass-luennolla pääset tutustumaan tämän legendaarisen viinityylin valmistukseen ja eroihin, sekä tietysti maistamaan talon upeita klassikoita.

    Boscainin perheen 1770-luvulla Valpolicellasta ostama pieni viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi. Yhä perheomisteinen viinitalo on ollut vuosia edelläkävijä viininvalmistuksessa kehittäen mm. Appassimento-, sekä Ripasso -menetelmät, jotka sittemmin ovat muodostuneet järkkymättömäksi osaksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta.

    Maisteltavat viinit:

    • Masi Costasera Amarone Classico 2015
    • Masi Riserva di Costasera Amarone Classico 2013
    • Masi Mazzano Amarone Classico DOCG 2011
    • Masi Campolongo di Torbe Amarone Classico DOCG  2011
    • Masi Costasera Amarone Classico DOC  1997
  • Master Class: Quinta da Devesa - Old White Port

    Perjantai 4.10.2019 klo 18.00-18.50 Lauantai 5.10.2019 klo 18.30-19.20

    Luennoitsija: Filipe Marinho, Export Director, Quinta da Devesa Hinta: 50 €

    Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi.

    Ei määrä, vaan laatu! Tämä sananparsi pitää täydellisesti paikkansa Quinta da Devesan osalta. Filipe Marinhon Master Class tarjoilee upean kattauksen omista rypäleistä valmistettuja ja Quinta da Devesan tilalla kypsytettyjä 20-50 vuotta vanhoja palkittuja valkoisia portviinejä. Makumatka huipentuu 1969 Colheita White Portiin. Muut maistettavat portviinit ovat 1970 Colheita White, Quinta da Devesa 30 Year Old White Port ja Quinta da Devesa 20 Year Old White Port.

    Quinta da Devesan viinitila sijaitsee Douron kuuluisalla viinialueella Pohjois-Portugalissa noin 16 km päässä Peso da Réguan kaupungista. Tilan historia juontaa vuoteen 1844, ja vuodesta 1941 asti se on olut Fortunaton perheen omistuksessa. 34 hehtaarin viinitarhat sijaitsevat silmiähivelevän kauniissa maisemissa Douro ja Corgo jokien rannasta kohoavilla rinteillä. Viinitarhat sijaitsevat vaihtelevasti 60 - 500 metrin korkeudessa. Quinta da Devesa tuottaa erinomaisten portviinien lisäksi DOC Douro puna-, valko- ja roséviinejä.

    Maisteltavat viinit:

    • Quinta da Devesa 20 Year Old White Port
    • Quinta da Devesa 30 Year Old White Port
    • Colheita White Port 1970
    • Colheita White Port 1969
  • Master Class: La Chablisienne - Chablis’n eri laatuluokat

    Perjantai 4.10.2019 klo 19.30-20.20 Lauantai 5.10.2019 klo 15.30-16.20

    Luennoitsija: Hervé Tucki, Brand Ambassador, La Chablisienne Hinta: 30 €

    Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi.

    Chablis Master Class tarjoaa makumatkan maineikkaisiin Chablis’n viineihin alueen tunnetuimpiin tuottajiin lukeutuvan La Chablisiennen seurassa. Tastingissa päästään maistamaan talon Brand Ambassador Hervé Tuckin johdolla Chablis’n eri laatuluokat Petit Chablis’sta perus Chablis’n kautta aina 1er ja Grand Cru’hun asti.

    MAISTELTAVAT VIINIT:

    • La Chablisienne Petit Chablis Vibrant
    • La Chablisienne Le Finage 2017
    • La Chablisienne Chablis 1er Cru Montmains 2016
    • La Chablisienne Chablis Grand Cru Château Grenouilles 2015
  • Master Class: Château Teyssier - Le Dôme Vertical 2012 - 2016

    Perjantai 4.10.2019 klo 15:00 - 15:50 Luennoitsija: Jonathan Maltus, Omistaja, Château Teyssier Hinta: 90 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. Upea Master Class Saint-Emilion -alueen huippu Bordeaux-viinistä. Jonathan Maltus, Château Teyssier’in omistaja, on yksi maailman parhaista viininvalmistajista, jonka Robert Parker kuvaili nimellä ”visionary, self-styled revolutionary” ja “the English winemaking guru”. Jonathanin viinit, sekä Ranskassa että Napassa, ovat saaneet kansainvälistä suosiota. Robert Parker antoi 100 pistettä Le Dôme 2010, palstaviinille (Saint-Émilion Grand Cru). Jonathan Maltus esittelee ja maistattaa 5 eri vuosikertaa Le Dôme -viinistä. Maisteltavat viinit:
    • Le Dôme 2012
    • Le Dôme 2013
    • Le Dôme 2014
    • Le Dôme 2015
    • Le Dôme 2016
  • Master Class: Hispano+Suizas Vertical 2011-2016

    Perjantai 4.10.2019 klo 19.30-20.30 Lauantai 5.10.2019 klo 17.00-17.50 Luennoitsija: Mikhel Soom, Bodegas Murviedro,  Brand Ambassador Hinta: 40 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. Murviedron Brand Ambassador Mikhel Soom tarjoaa mielenkiintoisen sekoituksen modernia viinintekotaitoa sekä historiaa. Murviedro juhli muutama vuosi sitten 90-vuotista taivaltaan ja onkin tänä päivänä pioneeri alueellaan alkuperäisrypäleiden modernisoinnissa. Luennolla saamme tutustua ja maistaa usealta eri vuodelta upeaa Utiel Requena Bobal -viiniä.  Bodegas Hispano+Suizas viinitila sijaitsee Valencian ylängöllä, DOP Utiel Requenassa. Tilalla tuotetaan huippuviinejä perinteisillä viininviljelystekniikoilla ja innovatiivisella kellarityöskentelyllä. Viinien hienostuneisuus ja eleganssi saadaan aikaan päivittäisellä, huolellisella tarhatyöskentelyllä, taidokkaalla käsityöllä. Hispano+ Suizas on yksi palkituimmista ja arvostetuimmista viinitaloista Espanjassa ja myös maailmalla. 

    Maisteltavat viinit:

    • Hispano+Suizas Bobos, DOP Utiel Requena Bobal 2011
    • Hispano+Suizas Bobos, DOP Utiel Requena Bobal 2012
    • Hispano+Suizas Bobos, DOP Utiel Requena Bobal 2013
    • Hispano+Suizas Bobos, DOP Utiel Requena Bobal 2014
    • Hispano+Suizas Bobos, DOP Utiel Requena Bobal 2015
    • Hispano+Suizas Bobos, DOP Utiel Requena Bobal 2016
  • Master Class: Ranskan Crémant-kuohuviinit

    Perjantai 4.10.2019 klo 15.00-15.50 Loppuunmyyty Lauantai 5.10.2019 klo 15.30-16.20 Luennoitsija: Martin Nordell, DipWSET, a.k.a Dr Bubbles Hinta: 25 € Tämä Master Class -luento pidetään suomeksi Master Class -luento kuplivien ystäville. Kuplat ja tyylit vaihtelevat ympäri Ranskaa. Cremant de Alsace on varmasti monelle tuttu, mutta tiesitkö että klassisella samppanjamenetelmällä valmistettavia Cremant-kuohuviinejä tuotetaan myös monella muulla  alueella Ranskassa. Tervetuloa tälle Master Class -luennolle maistamaan ja oppimaan uutta eri alueiden Cremant-kuohuviineistä. Tällä Master Class -luennolla maistetaan 6 eri laadukasta Creamant -kuohuviiniä 5 eri alueelta Ranskasta. Luvassa on kupliva kokemus kuohuviinien ekspertin Martin Nordellin seurassa.

    Maisteltavat viinit:

    • Cremant de Die Brut Jaillance
    • Cremant de Bordeaux Brut Malesan
    • Cremant de Loire Brut Belrives
    • Cremant de Alsace Brut RS Baronne Neuritter
    • Cremant de Alsace Brut BL Baronne neuritter
    • Cremant de Bourgogne Brut Honore Louis