Oregon

  • Perheomistuksessa vuodesta 1998. 45 eekkerin Lachini Estate Vineyard sijaitsee Willamette Valleyn pohjoisosassa, Chehalem Mountains AVA alueella. Tämän lisäksi viinitila tekee yhteistyötä muiden tarkasti valittujen viinitarhojen kanssa joilla on sama viinifilosofia ja jotka jakavat samat kokonaisvaltaiset viljelymenetelmät . Lachinin perhe uskoo että viinitarha on yhtä kuin viini. Biodynaamiset viljelymenetelmät yhdistettynä jokaisen viiniköynnöksen huolelliseen hoitoon vievät  perheen tavoitetta eteenpäin hoitaa heidän ainutlaatuista terroiria.

    Lachinin ylellisten Pinot Noirien painopiste ja tunnusmerkki on niiden rakenne, tasapaino ja pitkä-ikäisyys kuten perinteisissä Grand Cru Burgundy viineissä. Viinit valmistetaan käsin esi- ja jälkilajittelulla, käyttäen kokonaisia klustereita, luonnollista fermentointia, 100 % ranskalaista tammea, ja ne luodaan harmoniassa minimaalisella interventiolla puhtaasti ja tarkoituksenmukaisesti. Viime kädessä Lachini pyrkii tuomaan esiin Willamette Valleyn alueellisen luonteen ja tyypillisyydet vuodesta toiseen. Viinit ovat tyyliltään klassisia ja paljastavat monitahoisuuden, hienostuneisuuden ja syvällisyyden – jokainen kerros, tekstuurinen, saumaton ja vivahteellinen yhdellä halulla – "heijastaa viinin sielua, vuosikertaa ja ainutlaatuista paikkaa."

    Kaipuu vanhaan maailmaan ja intohimo Pinot Noiriin johti Ron ja Marianne Lachinin Oregoniin; kärsivällinen pyrkimys tuottaa maailmanluokan Pinot Noir viinejä ja luoda elämäntapa tuleville sukupolville. He ovat omaksuneet vanhanaikaiset viininvalmistus periaatteet tinkimättä laadusta ja viinitarhojen pitkäjänniteisestä hoidosta, joilta sato korjataan. Heidän sitoutumisensa alkaa maailmanluokan viinirypäleiden viljelijöinä, jotka haluavat muuttaa rypäleet klassisiksi viineiksi, jotka kestävät vertailua aikaa ja muita maailman johtavia viinejä vastaan.

  • Nysa Vineyardin omistaja ja viinintekijä, Michael Mega istuttu ensimmäiset viiniköynnökset vuonna 1990. Kovalla työllä, intohimolla viinintekoon ja kärsivällisyydellä, Nysa Vineyard, Oregonin Dundee Hills AVA alueella on nykyisin yksi alueen arvostetuimmista viinitarhoista tuottaen Pinot Noir rypäleitä arvostetuille viinintekijöille ympäri Willamette Valley:ta.

    Vuonna 2004, Michael tuotti ensimmäisen oman Nysa Pinot Noir vuosikertansa päämääränään luoda monitahoisia, tasapainoisia ja konsentroituneita viinejä. Michael uskoo että viiniteko alkaa jo viinitarhalla käyttäen luomuviljelytekniikoita ottaen huomioon kestävän kehityksen ja luontoäidin. Kellarissa on käytetty minimalistista lähestymistapaa ilman kirkastamista tai suodatusta pullotuksen yhteydessä Pinot noir viinien hienovaraisen monitahoisuuden säilyttämiseksi. ”Arvokkaasti ikääntyvä” ei ole kevyesti otettu termi kun Nysan viinejä kellaroidaan pitkäjänteisesti ennen kun ne tuodaan markkinoille, mikä mahdollistaa toissijaisten makujen klassisen kukoistuksen, jotka tasapainottuvat hienostuneen happamuuden kanssa, ja minkä vain parhaimmat Pinot Noir viinit voivat saavuttaa.

  • Torii Morin viinitila aloitti tuotantonsa nykymuodossa 1985. Willamette Valleyn alueen rikas ja monipuolinen maaperä yhdessä viileän Tyynen Valta- meren ilmaston kanssa antavat viineille ainutlaatuisen luonteen. Jacques Tardy, chef de cave melkein 20 vuotta joka vetäytyi eläkkeelle viime, on tuottanut hillityn elegantteja, maaperän aromeja korostavia, klassisia viinejä. Burgundilainen osaamisen perintö näkyy ja maistuu parhaimmillaan rikkaissa Pinot Noir -aromeissa. Nykyisin viinintekoa jatkaa samoilla linjoilla Jon Tomacelli. Torii Mor -nimi viittaa japanilaiseen puutarhaan, joka sijaitsi alunperin vii- nitilan alueella. Olson Estate viljelmät ovat Live- ja Salmon safe -sertifioituja.

Otsikko

Go to Top