Mosel

/Mosel
 • Viehättävässä Bernkastel-Kuenin kaupungissa, keskellä Moselia sijaitsee Weingut Dr.H. Thanisch. Barbara Runquist-Müller ja hänen miehensä Erik omistava omistavat 13 hehtaaria parhaita Riesling -tarhoja joista arvostetuin ja kuuluisin on Bernkasteler Doctor. Muut tarhaomistukset ovat Bernkastler Grabenin, Bernkastler Layin, Bernkastler Badstuben, Brauneberger Juffer Sonnenuhrin, Graacher Himmelreichin ja Wehlener Sonnenuhrin tarhoilla. ”Monilla viinitarhoillamme kaltevuus on yli 60%. Käsityö on välttämätöntä ympäri vuoden. Jyrkkä rinteiden, maaperän ominaisuuksien ja ilmaston arvokas yhdistelmä tuo viiniköynnöksillemme parhaat mahdolliset kehityksen edellytykset. Luonnollinen ja välttämätön vuorovaikutus olosuhteiden ja viiniköynnösten välillä tuottaa jatkuvasti vaikuttavia ja ainutlaatuisia viinejä. Thanisch-perheen viininviljelyn perinteet ovat kestäneet yli 350 vuotta. Vuodesta 2007 tilan omistus on ollut Barbara Rundquist-Müllerille. Siitä lähtien tilaa on kehitetty edelleen kohti luonnonmukaista viljelyä ja tarhat ovat tällä hetkellä ns konversiossa ja saavat luomusertifikaatin v 2018. Suurin osa viinien viininvalmistuksesta tapahtuu edelleen perinteisessä, yli 350-vuotiaassa "tohtoriosastolla". Tämä kellari on kaivettu kiviseen maahan viinitarhan alle ja siellä säilyy tasainen kosteus ja ympärivuotinen lämpötila pysyy 8-9 asteisena. kellari takaa ihanteelliset olosuhteet erityisten viinien kypsyttämiselle ja varastoimiselle. Kaikki Thanisch-viinit kypsyvät täällä perinteisissä vanhoissa Fuder-tynnyreissä. Ympäristöystävälliset käytännöt tarkoittavat mm. sitä, että viinin valmistuksessa ei käytetä keinotekoisia entsyymejä, sorbiinihappoa (käytetään tavallisesti viinin vakiinnuttamiseen), teollisia puhdistusaineita ja vain vähän rikkidioksidin käyttöä. Tulokset tuottavat puhtaampia viinejä ja viinejä jotka ilmaisevat ainutlaatuisia kasvuympäristöjä. Kiinnitämme suurta huomiota maaperän ja viiniköynnösten hoitoon, tavoitteena alhaiset satomäärät. Meille tärkeää on sadon fysiologinen kypsyys jota joka on meille tärkeämpi kuin rypälepuristeen ominaispaino. Tässä on viinin laatumme ydin, koska vain fysiologinen kypsyys takaa täysin kehittyneet ja kypsät aromit sekä makuaineet.
 • Master Class: Berncasteler Doctor Riesling Vertical

  Perjantai 4.10.2019 klo 16.30-17.20

  Luennoitsija: Maximilian Ferger, Winemaker, Dr H Thanisch, Erben Müller-Burggraeff Hinta: 60 €

  Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi.

  Legendaarinen Berncasteler Doctor -viinitarha sijaitsee Bernkastelin kylän takana Moselin laaksossa Saksassa ja on yksi kaikkein kuuluisimpia viinitarhoja Saksassa. Köynnökset ovat varttamattomia ja keskimäärin 80v vanhoja, osa yli 100 vuotiaita. Maaperässä on Moselin kuuluisaa liuskekiveä ja kivistä savista maaperää. Rypäleet poimitaan aina käsin, tarkasti seuloten, köynnös kerrallaan.  Weingut Dr.H.Thanisch Erben Müller-Berggraef on yksi Moselin kuuluisimpia ja arvostetuimpia tuottajia. Yrityksen 350 vuoden toimintahistoria on vaikuttava. 13 hehtaaria parhaita Riesling -palstoja tuottaa palkittuja viinejä joista arvostetuin sekä kuuluisin on Berncasteler Doctor.

  Viinintekijä Maximilian Ferger tuo Suomeen 6 valikoitua vuosikertaa Berncasteler Dr -tarhan Auslese-viiniä. Valovoimainen ja innosta viinintekijää on ilo kuunnella ja hänen vertikaalinsa on aina elämys. Max on ensimmäistä kertaa Suomessa ja on kunnia saada hänet GrandVin tapahtumaan kesken sadonkorjuun.

  Maisteltavat viinit:

  • 2011 Berncasteler Doctor Riesling Auslese
  • 2012 Berncasteler Doctor Riesling Auslese
  • 2013 Berncasteler Doctor Riesling Auslese
  • 2014 Berncasteler Doctor Riesling Auslese
  • 2015 Berncasteler Doctor Riesling Auslese
  • 2016 Berncasteler Doctor Riesling Auslese