Lauantai 5.10.2019 - Master Class -luennot

/Lauantai 5.10.2019 - Master Class -luennot
  • Master Class: Pflüger - biodymanic terroir wines from Pfalz

    Perjantai 4.10.2019 klo 19.30-20.20 Lauantai 5.10.2019 klo 17.00-17.50

    Luennoitsija: Alexander Pflüger, Weingut Pflüger Hinta: 30 €

    Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi.

    Alexander Pflüger on kerännyt vuosien aikana kokemusta eri viinialueilta, sekä Saksassa että ulkomailla, ja hän on opiskellut arvostetussa Geisenheimin yliopistossa enologiaa. 29-vuotiaana, vuonna 2010 hän otti ohjat perhetilalla Pfalzissa. Alexander lähti viemään isänsä aloittamaa luomuviljelyä eteenpäin ja siirtyi luonnollisena jatkeena biodynaamiseen viininviljelyyn.

    Maisteltavat viinit:

    • 2018 Biodynamite
    • 2018 Dürkheimer Riesling
    • 2018 MICHELSBERG Riesling
    • 2018 Dürkheimer Pinot Noir
    • 2017 FRONHOF Pinot Noir
  • Master Class: Gérard Bertrand - Vastuullisuus viininviljelyssä

    Lauantai 5.10.2019 klo 15.30-16.20

    Luennoitsija: Emmanuel Jori, Export Manager, Gérard Bertrand Hinta: 25 €

    Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi.

    Vastuullisuus vietynä seuraavalle asteelle: biodynaaminen ja mehiläisystävällinen viininviljely Etelä-Ranskassa

    Gérard Bertrand on Ranskan johtava luomuviinien tuottaja. Etelä-Ranskan Languedoc-Roussillonissa toimiva talo on myös alueen johtava laatuviinien valmistaja.

    Gérardin päämajana Narbonnessa toimii Ranskan ensimmäinen Carbon Neutral -sertifioitu viinitila Château Hospitalet, josta on kehittynyt myös merkittävä alueen viiniturismin keskus. Yritys tekee yhteistyötä 35:n orgaaniseksi sertifioidun sopimusviljelijän kanssa. Lisäksi osaa yrityksen omista tarhoista viljellään täysin luonnonmukaisin menetelmin, Gerard Bertrandin kotitilaa, Cigalusta, myös biodynaamisten oppien mukaisesti.

    Gérard Bertrandin tarhoilla puututaan tuholaisten ja kasvitautien torjuntaan ainoastaan vakavissa ongelmatilanteissa ja tällöinkin ensisijaisesti luonnonmukaisin ja ympäristöystävällisin menetelmin.

    Maisteltavat viinit:

    • Solar 6 Chardonnay 2018
    • Solar 6 Grenache Rosé 2018
    • Solar 6 Syrah 2018
    • Domaine de l´Aigle Chardonnay 2015
    • Domaine de l´Aigle Pinot Noir 2017
    • Cigalus Rouge  2016
  • Master Class: Spier Vineyards - South Africa’s signature varieties

    Lauantai 5.10.2019 klo 14.00-14.50

    Luennoitsija: Johan de Villiers, Wine Procurement Manager, Spier Vineyards Hinta: 30 €

    Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi.

    Spier Vineyards is driving the premium category of South African wines and have become one of the leading wineries to concentrate it’s efforts on premium wines from South Africa that is very much the future in the country’s winemaking.

    The Spier philosophy and approach to these varietals and how they are put together to create wines with heritage but with a modern approach. In his master Class will the senior winemaker Johan de Villiers talk about the bright future of premium wines from south Africa and it’s terroirs and go deeper into the two signature varieties of South Africa, Chenin Blanc and Pinot Noir.

    For Johan de Villiers – Spier’s Wine Procurement Manager – a passion for wine was almost inevitable. His passion for all things vinous sprouted in his childhood when, growing up on a grape farm on the banks of the Orange River, he would often visit the local wine cellar with his father. This Stellenbosch University graduate worked at three cooperative wineries before joining the Spier winemaking team in 2002.

    Maisteltavat viinit:

    • Intro; Spier Methode Cap Classique BRUT NV
    • Spier Signature Chenin Blanc 2019
    • Spier Signature Pinotage 2018
    • Seaward Chenin Blanc 2019
    • Seaward Pinotage 2017
    • 21 Gables Chenin Blanc 2018
    • 21 Gables Pinotage 2016
  • Master Class: Quinta da Devesa - Old White Port

    Perjantai 4.10.2019 klo 18.00-18.50 Lauantai 5.10.2019 klo 18.30-19.20

    Luennoitsija: Filipe Marinho, Export Director, Quinta da Devesa Hinta: 50 €

    Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi.

    Ei määrä, vaan laatu! Tämä sananparsi pitää täydellisesti paikkansa Quinta da Devesan osalta. Filipe Marinhon Master Class tarjoilee upean kattauksen omista rypäleistä valmistettuja ja Quinta da Devesan tilalla kypsytettyjä 20-50 vuotta vanhoja palkittuja valkoisia portviinejä. Makumatka huipentuu 1969 Colheita White Portiin. Muut maistettavat portviinit ovat 1970 Colheita White, Quinta da Devesa 30 Year Old White Port ja Quinta da Devesa 20 Year Old White Port.

    Quinta da Devesan viinitila sijaitsee Douron kuuluisalla viinialueella Pohjois-Portugalissa noin 16 km päässä Peso da Réguan kaupungista. Tilan historia juontaa vuoteen 1844, ja vuodesta 1941 asti se on olut Fortunaton perheen omistuksessa. 34 hehtaarin viinitarhat sijaitsevat silmiähivelevän kauniissa maisemissa Douro ja Corgo jokien rannasta kohoavilla rinteillä. Viinitarhat sijaitsevat vaihtelevasti 60 - 500 metrin korkeudessa. Quinta da Devesa tuottaa erinomaisten portviinien lisäksi DOC Douro puna-, valko- ja roséviinejä.

    Maisteltavat viinit:

    • Quinta da Devesa 20 Year Old White Port
    • Quinta da Devesa 30 Year Old White Port
    • Colheita White Port 1970
    • Colheita White Port 1969
  • Master Class: Villa Maria - New Zeeland - 3 grapes from two areas

    lauantai 5.10.2019 klo 18.30 - 19.30

    Luennoitsija: Louisa Kretschmer - European Market Manager, Villa Maria Estate Hinta: 35 €

    Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi.

    Uuden-Seelannin arvostetuimmaksi viinibrandiksi valitun Villa Marian Master Class -luennolla pääset vertailemaan kolmea klassista rypälettä kahdelta eri Uuden-Seelannin alueelta. Uuden-Seelannin viineihin meidät johdattaa Louisa Kretschmer, Villa Marian euroopan markkinointipäällikkö.

    Villa Maria on ollut Uuden-Seelannin arvostetuin viinintuottaja jo 35 vuoden ajan. Talo on saavuttanut menestystä ympäri maailmaa. Talo on perustettu vuonna 1961 aluksi vain puolen hehtaarin viinitarhana, ja se on ensiaskeleistaan kasvanut yhdeksi Uuden-Seelannin suurimmista laatuviinien tuottajista. Sillä on tarhoja sekä eteläisellä että pohjoisella saarella miltei kaikilla Uuden-Seelannin isoilla viinialueilla, ja se tuottaa mahtavan määrän luonteikkaita ja hienostuneita viinejä. Tila on edelleen perheomisteinen. Villa Marian tuoteportfolioon kuuluu yli 50 viiniä, joista 40% on luomuviljeltyjä. Villa Marian tutuimmat viinit ovat tyypillisiä Uuden-Seelannin viinejä: raikkaita, valtavan aromaattisia ja hapokkaita Sauvignon Blanceja sekä metsämarjaisia, silkkisia, tanssahtelevia Pinot Noireja.

    MAISTELTAVAT VIINIT:

    • Villa Maria Single Vineyard Taylors Pass Sauvignon Blanc
    • Villa Reserve Wairau Valley Sauvignon Blanc
    • Villa Maria Reserve Hawkes Bay Chardonnay
    • Villa Maria Single Vineyard Taylors Pass Chardonnay
    • Villa Maria Cellar Selection Organic Pinot Noir
    • Villa Maria Single Vineyard Seddon Pinot Noir
  • Master Class: La Chablisienne - Chablis’n eri laatuluokat

    Perjantai 4.10.2019 klo 19.30-20.20 Lauantai 5.10.2019 klo 15.30-16.20

    Luennoitsija: Hervé Tucki, Brand Ambassador, La Chablisienne Hinta: 30 €

    Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi.

    Chablis Master Class tarjoaa makumatkan maineikkaisiin Chablis’n viineihin alueen tunnetuimpiin tuottajiin lukeutuvan La Chablisiennen seurassa. Tastingissa päästään maistamaan talon Brand Ambassador Hervé Tuckin johdolla Chablis’n eri laatuluokat Petit Chablis’sta perus Chablis’n kautta aina 1er ja Grand Cru’hun asti.

    MAISTELTAVAT VIINIT:

    • La Chablisienne Petit Chablis Vibrant
    • La Chablisienne Le Finage 2017
    • La Chablisienne Chablis 1er Cru Montmains 2016
    • La Chablisienne Chablis Grand Cru Château Grenouilles 2015
  • Master Class: LLopart  - Corpinnat

    Lauantaina 5.10.2019 klo 14.00-14.50 Luennoitsija: Xavier Simal, Export Director, Llopart Hinta: 50€ Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. Maailmankuulu, arvostettu ja palkittu Llopart tarjoa tänä vuonna tuhdin tietopaketin Corpinnat:sta.  Tammikuussa 2019 yhdeksän espanjalaista huippucavatuottajaa erosivat DO Cava-järjestelmästä ja luokittelevat jatkossa kuohuviininsä Corpinnat-luokituksen alaisiksi. Xavier Simalin mukaansatempaavalla ja iloisella otteella kuulijat saavat tyylikkään kokonaispaketin Corpinnat:sta. Luonnollisesti Xavier maistattaa hyvin valikoituja Llopartin Corpinnat-helmiä. Todella pitkään pullokypsytettyjä Gran Reservoja unohtamatta. Llopart, Llopartin perheen viinitila sijaitsee Penedèsissä, yhdellä alueen korkeimmista kohdista, vain 35 km päässä Barcelonasta. Viinejä tällä pitkät perinteet omaavalla viinitilalla on valmistettu jo vuonna 1385. Tila on ollut Llopartin suvun omistuksessa 1400 -luvulta ja Cavoja tällä tilalla on valmistettu jo vuodesta 1887. Llopartin viineistä suurin osa on jo nyt orgaanisesti tuotettuja ja 100% tavoitteeseen päästään lähivuosien aikana. Llopartin Corpinatit ovat kahdella sanalla sanottuna; erinomaisia ja raikkaita. Llopartin viinit ovat puolestaan ovat kevyitä ja raikkaita. Llopartin viinitila sekä Llopartin Cavat ovat saanet useita merkittäviä kansainvälisiä palkintoja ja tunnustuksia.

    MAISTELTAVAT VIINIT:

    • Integral, Brut Nature Reserva
    • Microcosmos, Rosé Brut Nature Reserva
    • Leopardi, Brut Nature Gran Reserva
    • Rose Brut Reserva
    • Original 1887 Brut Nature Gran Reserva
    • Nectar Terrecal Demi Sec Reserva
  • Master Class: Avondale Wines - Experience taste of the terroir with Jonathan

    Lauantai 5.10.2019 klo 17.00-17.50 Luennoitsija: Johnathan Grieve, Owner Avondale Wines Hinta: 35 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. Johnathan Grieve on Avondale Winesin omistaja ja intohimoinen luomuviljelyn puolestapuhuja. Kuulemme Avondalen monimuotoisista  luonnonmukaisista ja vastuullisista tuotantomenetelmistä ja maistamme heidän viinejään. Tule inspiroitumaan ja oppimaan! Avondalen kuvankaunis viinitila sijaitsee Etelä-Afrikan Paarl-laaksossa. Historialliset asiakirjat kertovat että Paarl-laaksossa on tuotettu viiniä yli 300 vuotta ja että alue Avondalen ympärillä oli ensimmäisiä paikkoja josta varattiin maata viinin viljelyyn. Vuonna 1997 John ja Ginny Grieve ostivat Avondalen. Heidän nuorin poikansa Johnathan kiinnostui pian viinintuotannosta ja otti vastaan haasteen muutta tilan tuotannon luonnonmukaiseksi ja vastuulliseksi. Ensimmäinen vuosikerta Avondalen nimellä tuotettiin vuonna 1999. Seuraavana vuonna raju tulipalo tuli vuorilta. Tuhkasta nousi nyt mahdollisuus muuttaa tuotantomenetelmiä uuteen, kestävän kehityksen suuntaan. Menneiden vuosien aikana Johnathan on kehittänyt ainutlaatuisen viinituotantomenetelmän tilan 100 hehtaarille. Johnathan kutsuu menetelmää nimellä “BioLOGIC” ja se perustuu luonnonmukaisiin ja biodynaamisiin periaatteisiin – ei vain siksi että voisi kehuskella erilaisilla sertifiointeilla vaan pikemminkin koska se on tuotantomenetelmä joka sopii toimintaan ja elämään tilalla. Avondalella harjoitetaan ns “slow wine-making” joka suo viineille sen ajan minkä ne tarvitsevat kehittyäkseen koko potentiaalinsa mukaisesti.

    MAISTELTAVAT VIINIT:

    • Armilla Blanc de Blanc, Method Cap Classic
    • Jonty’s Ducks Pekin White 2015
    • Anima Chenin Blanc 2015
    • Qvevri – Grenache, Syrah & Mourvedre 2018
    • Jonty’s Ducks Pekin Red 2014
    • Samsara Decade Edition 2009
  • Master Class: Barolo Experience

    Lauantai 5.10.2019 klo 18.30-19.20 Luennoitsija: Jukka Sinivirta, Viinintuntija Hinta: 35 € Tämä Master Class -luento pidetään suomeksi. Tälle upealle Master Class -luennolle on valittu kolmen eri tuottajan upeat Barolo-viinit, joiden tuoksu ja maku heijastelee Barolo-alueen maaperän eroja. Master Class -luenolla halutaan maaperäerojen lisäksi tutkia ikääntymisen vaikutusta, koska maistettavana on saman palstan nyt myynnissä olevat vuosikerrat (2014/2015) ja vertailuna useamman vuoden kellarikypsytetty vastaava viini. Suomalaisten suosikki Jukka Sinivirta ohjaa omalla viihdyttävällään tyylillään meidät Barolon saloihin ja erityispiirteisiin. Attilio Ghisolfin viinitila sijaitsee Monforte d’Albassa, Mauro Veglion La Morrassa ja Virnan Barolossa, Cannubin maineikkailla kukkuloilla. Mr Nebbiolo tuo maahan Piemonten pientuottajien viinejä.

    MAISTELTAVAT VIINIT:

    • Virna Barolo Cannubi Boschis 2014
    • Virna Barolo Cannubi Boschis 2006
    • Attolio Ghisolfi Barolo Bricco Visette 2015
    • Attolio Ghisolfi Barolo Bricco Visette 1999
    • Mauro Veglio Arborina 2015
    • Mauro Veglio Arborina 2007
  • Master Class: Hispano+Suizas Vertical 2011-2016

    Perjantai 4.10.2019 klo 19.30-20.30 Lauantai 5.10.2019 klo 17.00-17.50 Luennoitsija: Mikhel Soom, Bodegas Murviedro,  Brand Ambassador Hinta: 40 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. Murviedron Brand Ambassador Mikhel Soom tarjoaa mielenkiintoisen sekoituksen modernia viinintekotaitoa sekä historiaa. Murviedro juhli muutama vuosi sitten 90-vuotista taivaltaan ja onkin tänä päivänä pioneeri alueellaan alkuperäisrypäleiden modernisoinnissa. Luennolla saamme tutustua ja maistaa usealta eri vuodelta upeaa Utiel Requena Bobal -viiniä.  Bodegas Hispano+Suizas viinitila sijaitsee Valencian ylängöllä, DOP Utiel Requenassa. Tilalla tuotetaan huippuviinejä perinteisillä viininviljelystekniikoilla ja innovatiivisella kellarityöskentelyllä. Viinien hienostuneisuus ja eleganssi saadaan aikaan päivittäisellä, huolellisella tarhatyöskentelyllä, taidokkaalla käsityöllä. Hispano+ Suizas on yksi palkituimmista ja arvostetuimmista viinitaloista Espanjassa ja myös maailmalla. 

    Maisteltavat viinit:

    • Hispano+Suizas Bobos, DOP Utiel Requena Bobal 2011
    • Hispano+Suizas Bobos, DOP Utiel Requena Bobal 2012
    • Hispano+Suizas Bobos, DOP Utiel Requena Bobal 2013
    • Hispano+Suizas Bobos, DOP Utiel Requena Bobal 2014
    • Hispano+Suizas Bobos, DOP Utiel Requena Bobal 2015
    • Hispano+Suizas Bobos, DOP Utiel Requena Bobal 2016
  • Master Class: Ranskan Crémant-kuohuviinit

    Perjantai 4.10.2019 klo 15.00-15.50 Loppuunmyyty Lauantai 5.10.2019 klo 15.30-16.20 Luennoitsija: Martin Nordell, DipWSET, a.k.a Dr Bubbles Hinta: 25 € Tämä Master Class -luento pidetään suomeksi Master Class -luento kuplivien ystäville. Kuplat ja tyylit vaihtelevat ympäri Ranskaa. Cremant de Alsace on varmasti monelle tuttu, mutta tiesitkö että klassisella samppanjamenetelmällä valmistettavia Cremant-kuohuviinejä tuotetaan myös monella muulla  alueella Ranskassa. Tervetuloa tälle Master Class -luennolle maistamaan ja oppimaan uutta eri alueiden Cremant-kuohuviineistä. Tällä Master Class -luennolla maistetaan 6 eri laadukasta Creamant -kuohuviiniä 5 eri alueelta Ranskasta. Luvassa on kupliva kokemus kuohuviinien ekspertin Martin Nordellin seurassa.

    Maisteltavat viinit:

    • Cremant de Die Brut Jaillance
    • Cremant de Bordeaux Brut Malesan
    • Cremant de Loire Brut Belrives
    • Cremant de Alsace Brut RS Baronne Neuritter
    • Cremant de Alsace Brut BL Baronne neuritter
    • Cremant de Bourgogne Brut Honore Louis
  • Master Class: Masi – Amarone Expertise

    Lauantaina 5.10.2019 klo 14.00-14:50 Luennoitsija: Massimiliano Dalla Fior, Export Manager, Masi Hinta: 70€ Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi. Amarone-viinien pioneeri Masi on ainoa viinitalo, jonka valikoimasta löytyy viisi erilaista Amaronea. Masterclass-luennolla pääset tutustumaan tämän legendaarisen viinityylin valmistukseen ja eroihin, sekä tietysti maistamaan talon upeita klassikoita. Boscainin perheen 1770-luvulla Valpolicellasta ostama pieni viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi. Yhä perheomisteinen viinitalo on ollut vuosia edelläkävijä viininvalmistuksessa kehittäen mm. Appassimento-, sekä Ripasso -menetelmät, jotka sittemmin ovat muodostuneet järkkymättömäksi osaksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta.