Lauantai 14.10.2023 Master Class -luennot

  • Master Class: Zenato – Art of Amarone

    Master Class -luento LA 14.10.2023 klo 18:30 Luennoitsija: Alberto Zenato, Owner & Director, Zenato Hinta: 75 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi / This Master Class is held in English.

    Alberto Zenato on italialaisen, Veneton yhden arvostetuimman, perheomisteisen Zenato-viinitalon omistaja ja johtaja. Hänen isänsä Sergio Zenato perusti viinitilan vuonna 1960 ja vaikutti merkittävästi viinitalon kehitykseen ja maineeseen. Zenato on tunnettu korkealaatuisista viineistään, monipuolisesta valikoimastaan sekä koko perheen omistautumisesta viininviljelytuotantoon. Zenaton viinifilosofia nojaa vahvasti oman alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin sekä perinteen kunnioittamiseen, mutta myös jatkuvaan uudistumiseen ja laadun kehittämiseen.

    Tuotannon kiintopisteitä ovat Lugana-valkoviinien lisäksi Valpolicellan alueelta tulevat hurmaavan kirsikkaiset punaviinit. Zenaton viinit ovat kansainvälisesti arvostettuja ja viiniasiantuntijoiden ylistämiä, ja erityisesti Zenaton intensiiviset ja tiiviit Amaronet ovat saavuttaneet mainetta maailmalla. Amaroneen käytettävät rypäleet poimitaan käsin valikoiden vain parhaimmat, terveet, kypsät ja kuivat rypäleet. Amarone della Valpolicella on edelleen yksi Zenato-viinitalon tunnetuimmista ja arvostetuimmista tuotteista. Se on kuuluisa Corvina-rypäleiden kuivattamisesta ennen viinin valmistamista eli ns. appassimento-prosessista, mikä antaa sille sen erityisen makuprofiilin. Kuivattamalla rypäleitä aromit tiivistyvät ja sokeripitoisuus nousee. Tällä tavalla syntyy alueen kruununjalokivi, Amarone. 

    Mukana mm. Zenaton lippulaivaviini Amarone Riserva Sergio Zenato, joka kantaa Alberto Zenaton isän Sergion nimeä. Viinin rypäleet tulevat Valpolicellasta, kalkkikivisiltä Costalunga-rinnetarhoilta. Köynnökset ovat keskimäärin 20-vuotiaita, ja niiden satoa rajoitetaan voimakkaasti mahdollisimman tiiviin mehun tuottamiseksi. Viiniin valikoidaan vain parhaimmat Corvina-, Rondinella- ja Oseleta-rypäleiden tertut, jotka saavat kuivua talven yli ennen valmistustaan viiniksi. Rypäleiden kuivatusmenetelmän ja pitkän kypsytyksen ansiosta viini on todella täyteläinen, tyylikkään kehittynyt, lähes pureksittavan hedelmäinen, tumman suklaan ja kirsikan sävyttämä. Viiniä on kypsytetty 4 vuoden ajan isoissa tammitynnyreissä, sen jälkeen pulloissaan. Amarone Riserva Sergio Zenato on niittänyt kansainvälistä mainetta erityisesti viinin kyvystä ikääntyä pitkään ja kauniisti.

    Master Class kokoaa yhteen sarjan Zenaton upeita kehittyneitä ja herkullisia Amarone -viinejä.

    Maistettavat viinit:
    • Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2018
    • Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2010
    • Zenato Amarone Classico della Valpolicella Riserva Sergio Zenato 2017
    • Zenato Amarone Classico della Valpolicella Riserva Sergio Zenato 2009
    • Zenato Amarone Archivio Storico 2008
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Zenato – Art of Amarone

    Master Class Sat Oct 14th at 6:30 pm Speaker: Alberto Zenato, Owner & Director, Zenato Price: 75 € This Master Class is held in English.

    Alberto Zenato owns and manages Zenato, one of the most prestigious family-owned wineries in Veneto, Italy. His father, Sergio Zenato, founded the winery in 1960 and significantly impacted the winery's development and reputation. Zenato is known for its high-quality wines, its versatile selection, and the whole family's dedication to viticulture production. Zenato's wine philosophy is strongly based on its region's rich history and culture and respect for tradition, but also on continuous renewal and quality development.

    In addition to the Lugana white wines, the focus of the production is also the charming cherry red wines from the Valpolicella region. Zenato's wines are internationally valued and praised by wine experts, and Zenato's intense Amarones in particular have gained a reputation around the world. The grapes used in Amarone are picked by hand, selecting only the best, healthy, ripe, and dry grapes. Amarone della Valpolicella is still one of the most famous and valued products of the Zenato winery. It is famous for drying the Corvina grapes before making the wine, i.e., the so-called from the Appassimento process, which gives it its special flavor profile. By drying the grapes, the aromas are concentrated and the sugar content increases. This is how the region's crown jewel, Amarone, is born.

    Including e.g., Zenato's flagship wine, Amarone Riserva Sergio Zenato, which bears the name of Alberto Zenato's father, Sergio. The grapes for the wine come from Valpolicella, the limestone hillsides of Costalunga. The vines are on average 20 years old, and their harvest is severely limited in order to produce as dense a juice as possible. Only the best bunches of Corvina, Rondinella, and Oseleta grapes are selected for the wine, which are allowed to dry over the winter before being made into wine. Thanks to the drying method of the grapes and the long maturation, the wine is really rich, elegantly developed, almost chewy fruity, tinged with dark chocolate and cherry. The wine has been matured for 4 years in large oak barrels, then in its bottles. Amarone Riserva Sergio Zenato has earned an international reputation, especially for the wine's ability to age long and beautifully.

    The Masterclass brings together a series of Zenato's wonderfully sophisticated and delicious Amarones.

    Wines
    • Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2018
    • Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2010
    • Zenato Amarone Classico della Valpolicella Riserva Sergio Zenato 2017
    • Zenato Amarone Classico della Valpolicella Riserva Sergio Zenato 2009
    • Zenato Amarone Archivio Storico 2008
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Bodegas LAN - Unveiling Rioja's Heritage and Terroir

    Master Class -luento LA 14.10.2023 klo 14:00 Luennoitsija: Alicia Pedreño, Export Manager, Bodegas LAN Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi / This Master Class is held in English. Bodegas LAN's Viña Lancian; unveiling Rioja's Heritage and Terroir Bodegas LANin Viña Lanciano, pala Riojan perintöä ja maaperää. Lähde mukaan unohtumattomalle matkalle Riojan viinien sydämeen Bodegas LANin asiantuntijan Alicia Pedreñon kanssa. Alician rakkaus Riojaa kohtaan on perheen perintö, jota hän ylpeänä vie eteenpäin. Tule mukaan Master Classin kiehtovaan tutkimusmatkaan tutustumaan Viña Lancianon viinitarhaan, joka on todellinen viinimaailman helmi. Tämä jo usean sukupolvien hoitama viinitarha muodostaa perustan Bodegas LANin huippuviineille. Se on osa viinitalon historiaa, kunnianosoitus perinteille, hatunnosto innovaatioille. Master Class -luennolla maistetaan Viña Lanciano -viinistä neljää eri vuosikertaa, joiden jälkeen siirrytään Bodegas LAN huippuviineihin. Viña Lanciano –viinitarha on Bodegas LANin huippuviinien sielu ”The soul of LAN”. Maistettavat viinit:
    • Bodegas LAN Viña Lanciano Reserva 2017
    • Bodegas LAN Viña Lanciano Reserva 2016
    • Bodegas LAN Viña Lanciano Reserva 2010
    • Bodegas LAN Viña Lanciano Reserva 2007
    • Bodegas LAN LAN A Mano 2020
    • Bodegas LAN Culmen 2017
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Bodegas LAN - Unveiling Rioja's Heritage and Terroir

    Master Class Sat Oct 14th at 2:00 pm Speaker: Alicia Pedreño, Export Manager, Bodegas LAN Price: 50 € This Master Class is held in English. Bodegas LAN's Viña Lancian; unveiling Rioja's Heritage and Terroir Embark on a journey into the heart of Rioja wines with Alicia Pedreño, an expert from Bodegas LAN. As someone who inherited a deep connection to the world of wine, Alicia's love for Rioja and its terroir is a family legacy she proudly carries forward. Join her on an exploration of the exceptional Viña Lanciano vineyard, a gem in the wine world. This vineyard, nurtured by generations, forms the bedrock of LAN premium range, a testament to tradition and innovation. During the Master Class we have a vertical tasting of four vintages of Viña Lanciano Reserva. Tasting goes from Viña Lanciano wines to Bodegas LAN top wines. Get ready to not only taste wine, but to savour a piece of Rioja's history and future. Alicia is a genuine connoisseur of Rioja, her expertise cultivated both through her family's generations-long involvement in La Rioja's wines and her own fervent dedication. With a global perspective acquired from living in diverse countries, she brings a rich tapestry of experiences to her role, where Bodegas LAN isn't just a workplace; it's her cherished home. Alicia's deep-rooted connection to Rioja's terroir and her passion for wines find their perfect blend, making her insights into Bodegas LAN's offerings a true treat for enthusiasts. Wines
    • Bodegas LAN Viña Lanciano Reserva 2017
    • Bodegas LAN Viña Lanciano Reserva 2016
    • Bodegas LAN Viña Lanciano Reserva 2010
    • Bodegas LAN Viña Lanciano Reserva 2007
    • Bodegas LAN LAN A Mano 2020
    • Bodegas LAN Culmen 2017
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Master Class: The Secret of Premium Sussex Sparkling Wines

    Master Class -luento LA 14.10.2023 klo 14:00 Luennoitsija: Andrew Gadd, Sales Manager, Rathfinny Hinta: 50 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi / This Master Class is held in English. Tiesitkö, että englantilaiset kuohuviinit ovat päihittäneet jopa samppanjat sokkotastingeissa? Tule tutustumaan trendikkäisiin Sussexin alueen englantilaisiin kuohuviineihin Rathfinnyn Andrew Gadd johdolla. Andrew perehdyttää osallistujat Sussexin alueen saloihin ja ominaispiirteisiin sekä maistattaa laadukkaita kuohuviinejään. Rathfinny on englantilaisen pariskunnan, Mark ja Sarah Driverin, vuonna 2010 perustama tila, jonka visio on tuottaa korkealaatuista kuohuviiniä Sussexissa. Alue on ihanteellista aluetta viljelylle, Englannin kanaalin ja Seven Sisters-kallioiden välittömässä läheisyydessä. Sussexin ja South Downsin ainutlaatuisuus piilee kalkkivisessä maaperässä, mikä on osa suurempaa Kimmerridgen kalkkiesiintymää, mikä alkaa Pohjois-Ranskasta ja jatkuu Etelä-Englantiin saakka. Tila omistaa yli 90 hehtaaria viinitarhoja, missä viljellään pääosin Chardonnay-, Pinot Noir- ja Pinot Meunier-rypäleitä. Monivivahteikkaan ja raikkaan hedelmäisen lopputuloksen saamiseksi Rathfinny valmistaa kaikki kuohuviininsä perinteisellä menetelmällä. Osoituksena korkeasta kuohuviinien laadusta ja alueen ainutlaatuisuudesta, tila on saanut tuotteilleen suojatun alkuperäisnimityksen, PDO Sussex. Maistettavat viinit:
    • Rathfinny Classic Cuvée 2018
    • Rathfinny Rosé Cuvée 2019
    • Rathfinny Blanc de Noirs 2019
    • Rathfinny Blanc de Blancs 2018
    • Rathfinny Classic Cuvée Magnum 2017
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: The Secret of Premium Sussex Sparkling Wines

    Master Class Sat Oct 14th at 2:00 pm Speaker: Andrew Gadd, Sales Manager, Rathfinny Price: 50 € This Master Class is held in English. Did you know that English sparkling wines have beaten even champagnes in blind tastings? Come and discover the trendy English sparkling wines of the Sussex region, led by Andrew Gadd of Rathfinny. Andrew introduces the participants to the secrets and characteristics of the Sussex region and tastes his quality sparkling wines. Rathfinny is an estate founded in 2010 by an English couple, Mark and Sarah Driver, whose vision is to produce high-quality sparkling wine in Sussex. The area is ideal for farming, with the English Channel and the Seven Sisters cliffs in close proximity. The uniqueness of Sussex and the South Downs lies in the calcareous soil, part of the larger Kimmeridge Limestone deposit, starting in northern France and continuing to southern England. The estate owns more than 90 hectares of vineyards, where Chardonnay, Pinot Noir, and Pinot Meunier grapes are mainly cultivated. Rathfinny makes all of its sparkling wines using the traditional method to get a multi-faceted and fresh fruity result. As an indication of the high quality of the sparkling wines and the uniqueness of the region, the farm has been granted a protected designation of origin, PDO Sussex, for its products. Wines
    • Rathfinny Classic Cuvée 2018
    • Rathfinny Rosé Cuvée 2019
    • Rathfinny Blanc de Noirs 2019
    • Rathfinny Blanc de Blancs 2018
    • Rathfinny Classic Cuvée Magnum 2017
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Beaujolais Wines – A mosaic of soils

    Master Class -luento Pe 13.10.2023 klo 18:00 Master Class -luento La 14.10.2023 klo 15:30 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Luennoitsija: Gregory Barbet, Director of Terroirs et Talents , Owner of Domaine de la Pirolette Hinta: 35 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi / This Master Class is held in English. Tällä Master Class -luennolla pääset tutustumaan laadukkaisiin Beaujolais-alueen viineihin ja varsinkin miten maaperä vaikuttaa alueen viinintuotantoon ja viineihin. Master Class -luennon pitää Gregory Barbet, Terroirs et Talents -yhdistyksen johtaja ja Domaine de la Pirolettin omistaja.  Terroirs et Talents on kaupallinen yhdistys, joka koostuu useista perhetuottajista Beaujolais'n ja Mâconnais'n välillä. Jokaisella tuottajalla on oma identiteettinsä brändinsä. Terroirs et Talents myy ja markkinoi viinejä ravintoloille, viinikauppialle ja pienille ulkomaalaisille jakelijoille ja maahantuojille. Yhdistyksen synty on ennen kaikkea tarina ystävyydestä ja kahden ihmisen, Hervé Dupondin ja Xavier Barbetin, välisestä yhteistyöstä. Molemmilla perheillä on pitkä historia alueen viinintuotannossa. Dupond- ja Barbet -perheet ovat olleet Beaujolaisissa vuodesta 1580 ja vastaavasti 1711. Vuonna 2007 he tapasivat ja perustivat yhdistyksen jakamaan tiettyjä tietoa, palveluita ja työkaluja. Heidän tavoitteenaan oli tarjota Beaujolais-viinien ystäville entistä tehokkaampaa palvelua ja laajempaa viinivalikoimaa. 8 vuotta myöhemmin Grégory Barbet liittyi projektiin samalla intohimolla ja filosofialla.  Sama intohimo ja filosofia on ohjannut yhdistyksen kehitystä ottamalla mukaan muita alueen perhetuottajia vuosien varrella, keskittyen ilmeisten synergiaetujen lujittamiseen. Peruslähtökohta on jatkuva yhteistyö ja työskentely viinitarhoilla viiniköynnösten parissa, ympäristöystävälliset menetelmät sekä parhaan hyödyn ja opin saaminen eri maaperistä. Viininvalmistusmenetelmät kunnioittavat rypälettä ja tehty työ mukautetaan joka vuosi vastaamaan tuotettua vuosikertaa. Jokainen tuottaja säilyttää ainutlaatuisen identiteettinsä luomalla luonteeltaan vahvoja, tarkkoja, anteliaita, elegantteja ja täydellisesti alueelle sopivia viinejä. Yhdessä työskentely tarkoittaa myös keskustelua, tiedon jakamista ja toisten auttamista, jotta alueen tuottajat pystyvät jatkossakin takaamaan laadukkaasti tuotettuja ja alueelle tyypillisiä viinejä.  Maistettavat viinit:
    • Beaujolais Rouge Les Pierres Dorées 2022 Domaine Romy (Limestone)
    • Fleurie La Madone 2022 Pierre Dupond (Shallow lightly altered pink granite)
    • Brouilly 2022 Château de la Terrière (Deep heavily altered pink granite)
    • Saint-Amour Le Carjot 2020 Domaine de la Pirolette (Blue stones)
    • Moulin à Vent Cuvée de la Lure 2020 Château de la Terrière (Alluvial and piedmont)
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Beaujolais Wines – A mosaic of soils

    Master Class Fri Oct 13th at 6:00 pm Master Class Sat Oct 14th at 3:30 pm SOLD OUT Speaker: Gregory Barbet, Director of Terroirs et Talents, owner of Domaine de la Pirolett Price: 35 € This Master Class is held in English. With this Master Class lecture, you will get to know the high-quality wines of the Beaujolais region and especially how the soil affects wine production and wines. The Master Class lecture will be given by Gregory Barbet, director of the Terroirs et Talents association and owner of Domaine de la Piroletti. Terroirs et Talents is a commercial association made up of several family producers between Beaujolais and Mâconnais. Each producer has his or her own brand of identity. Terroirs et Talents sells and markets wines to restaurants, wine merchants and small foreign distributors, and importers. The origin of the association is, first and foremost, a story of friendship and the coming together of two people: Hervé Dupond and Xavier Barbet. Each had a long history in wine to their name. The Dupond and Barbet families have been present in Beaujolais since 1580 and 1711, respectively. 2007, they came together and formalized the association to share certain services and tools. Their objective was to offer their customers more efficient services and a broader selection of wine.  8 years later, Grégory Barbet joined the project with the same desire, philosophy, and convictions. This natural and human alchemy represents the DNA of Terroirs et Talents. It has guided the development with the inclusion of other estates over the years, focused on consolidating obvious synergies. The fundamental grounding is shared: constant work on the vines and the soils, environmentally friendly methods, and getting the best from the terroirs. Grapes are grown in plots before blending and are picked by hand. Wine-making methods respect the grape; the work is customized yearly to match the vintage produced. Each estate preserves its singular identity within a framework of creating wines of strong character, precise, generous, elegant, and perfect for laying down. Working together also means working in the same direction, under the same impetus, discussing, sharing, and helping each other to guarantee high-quality wines.  Wines
    • Beaujolais Rouge Les Pierres Dorées 2022 Domaine Romy (Limestone)
    • Fleurie La Madone 2022 Pierre Dupond (Shallow lightly altered pink granite)
    • Brouilly 2022 Château de la Terrière (Deep heavily altered pink granite)
    • Saint-Amour Le Carjot 2020 Domaine de la Pirolette (Blue stones)
    • Moulin à Vent Cuvée de la Lure 2020 Château de la Terrière (Alluvial and piedmont)
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Introduction to Oregon Pinot Noir vintages - Pinot Noirs spanning over 10 years from Dundee Hills and Chehalem Mountain vineyards

    Master Class -luento LA 14.10.2023 klo 17:00 Luennoitsija: Jacques Tardy, Wine Consult and former Wine Maker of Torii Mor Hinta: 75 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi / This Master Class is held in English. Yhdysvaltojen luoteisosassa sijaitsevaa Oregonia pidetään amerikkalaisten Pinot Noir viinien suotuisimpana tuotantoalueena. Tällä Master Class -luennolla pääset tutustumaan tämän alueen harvinaisiin ja vaikeasti saataviin Pinot Noir viineihin Torii Mor -tuottajan entisen viinintekijän johdolla. Maisteltavana on kuusi upeaa Pinot Noir -viiniä kuudelta eri vuodelta ja kolmelta eri tuottajalta. Maistettavat viinit:
    • Nysa Estate 2004
    • Nysa Leda’s Reserve 2006
    • Torii Mor Olson Estate 2008
    • Torii Mor Nysa 2010
    • Torii Mor Alloro 2012
    • Lachini Cuvee Giselle 2014
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Introduction to Oregon Pinot Noir vintages - Pinot Noirs spanning over 10 years from Dundee Hills and Chehalem Mountain vineyards

    Master Class Sat Oct 14th at 5:00 pm Speaker: Jacques Tardy, Wine Consult and former Wine Maker of Torii Mor Price: 75 € This Master Class is held in English. Located in the northwestern part of the United States, Oregon is considered the most favorable production area for American Pinot Noir wines. With this Master Class lecture, you will get to know the region's rare and hard-to-find Pinot Noir wines under the guidance of Jaques Tardy, the former winemaker of the Torii Mor producer. You can taste six wonderful Pinot Noir wines from six years and three different producers. Wines
    • Nysa Estate 2004
    • Nysa Leda’s Reserve 2006
    • Torii Mor Olson Estate 2008
    • Torii Mor Nysa 2010
    • Torii Mor Alloro 2012
    • Lachini Cuvee Giselle 2014
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Kremstal & Steiermark - Pearls of Austrian wine culture

    Master Class -luento Pe 13.10.2023 klo 19:30 Master Class -luento La 14.10.2023 klo 17:00 Luennoitsija: Jesper Jakobsson DipWSET, Handpicked Wines Sweden, Geyerhof Hinta: 35 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi / This Master Class is held in English. Tällä Master Class -luennolla pääset tutustumaan kahden Itävallan eri viinialueen ja tuottajan upeisiin ja hapokkaisiin vineihin sekä samalla oppimaan lisää Itävallan viineistä ja siellä käyetyistä rypäleistä. Master Class -luennon vetäjänä toimii itävaltalaisiin viineihin erikoistunut ruotsalainen Jesper Jakobsson. Kremstal sijaitsee Tonava-joen varrella, ja se tunnetaan erityisesti raikkaista ja mineraalisista valkoviineistään. Grüner Veltliner ja Riesling ovat Kremstalin viinien kulmakiviä, ja ne tarjoavat raikkaan hedelmäisyyden, eloisan hapokkuuden sekä hienostuneen tasapainon. Steiermark puolestaan tunnetaan vehreistä kukkuloistaan ja ainutlaatuisesta ilmastostaan. Tämä alue on erityisen kuuluisa aromikkaista valkoviineistään, erityisesti Sauvignon Blancista ja Muskatellerista. Esittelyssä Weingut Geyerhofin ja Weingut Neumeisterin viinejä. Maistettavat viinit:
    • Geyerhof Stockwerk Grüner Veltliner 2022
    • Geyerhof Hoher Rain 2022
    • Geyerhof Zweigelt 2022
    • Geyerhof TBC
    • Neumeister Gelber Muskateller 2022
    • Neumeister Ried Klausen aSTK Sauvignon Blanc
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Kremstal & Steiermark - Pearls of Austrian wine culture

    Master Class Fri Oct 13th at 7:30 pm Master Class sat Oct 14th at 5:00 pm Speaker: Jesper Jakobsson DipWSET, Handpicked Wines Sweden, Geyerhof Price: 35 € This Master Class is held in English. With this Master Class lecture, you will get to know the wonderful and acidic wines of two different Austrian wine regions and producers, and at the same time, learn more about Austrian wines and the grapes grown there. The Master Class lecture is led by Jesper Jakobsson, a Swede specializing in Austrian wines. Kremstal is located along the Danube River and is especially known for its fresh and mineral white wines. Grüner Veltliner and Riesling are the cornerstones of Kremstal wines, offering fresh fruitiness, lively acidity, and refined balance. On the other hand, Styria is known for its green hills and unique climate. This region is particularly famous for its aromatic white wines, especially Sauvignon Blanc and Muskateller. Introducing wines from Weingut Geyerhof and Weingut Neumeister. Wines
    • Geyerhof Stockwerk Grüner Veltliner 2022
    • Geyerhof Hoher Rain 2022
    • Geyerhof Zweigelt 2022
    • Geyerhof TBC
    • Neumeister Gelber Muskateller 2022
    • Neumeister Ried Klausen aSTK Sauvignon Blanc
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Ceretto - Nebbiolo - Ode to Plurality

    Master Class -luento LA 14.10.2023 klo 14:00 HUOM! Muuttunut kellonaika. Luennoitsija: Mattia Pagliasso, Export Manager, Ceretto Hinta: 80 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi / This Master Class is held in English. Tällä Master Classilla pääset kokemaan yhden Italian tunnetuimman tuottajan viinien kauneutta, joka on antanut niin paljon viininystäville ympäri maailmaa. Langhen viinitarhat ja Nebbiolon moninaisuus tuo meille Ceretton viennistä vastaava Mattia Pagliasso, joka työskentelee erittäin läheisesti Ceretton perheen kanssa. Maistelun teemana on Nebbiolo -rypäle ja Langhe ja sen viinitarhat, joissa Ceretto-perheen viinit ovat peräisin. Ceretto on yksi Piemonten arvostetuimmista Barolo- ja Barbaresco-tuottajista. Ceretton perhe on edustanut Langhen aluetta intohimolla, tehden vieraanvaraisuudesta, viinistä, ruoasta ja taiteesta missionsa ja perheellä onalueella pitkä historia innovaation osalta. ”Joka juo meidän viinejämme, näkee ne viinitarhat, joista ne ovat peräisin. Viinitarha on historiaa, kukkuloiden nimet säilyvät muuttumattomina ajan myötä, mikä parantaa täällä valmistettujen viinien laatua ja uskottavuutta. Voit etsiä, vierailla ja fyysisesti koskettaa viinitarhaa… aina.” – Ceretto-perhe Maistettavat viinit:
    • Ceretto Barbaresco Bernadot 2019
    • Ceretto Barbaresco Asili 2019
    • Ceretto Barolo Bussia 2019
    • Ceretto Barolo Roche di Castiglione 2019
    • Ceretto Barolo Prapó 2019
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Ceretto - Nebbiolo - Ode to Plurality

    Master Class Sat Oct 14th at 2:00 pm NOTE! Changed time Speaker: Mattia Pagliasso, Export manager, Ceretto Price: 80 € This Master Class is held in English In this Master Class we explore the beauty of the wines from one of Italy’s most famous producers, who has given so much to winelovers around the world. The vineyards of Langhe and the plurality of Nebbiolo is being brought to us by Mattia Pagliasso, who is in charge of the exports of Ceretto, working hand in hand with the family. The theme of the tasting is Langhe and its vineyards, where the Ceretto family’s wines come from a mosaic of land, bringing us an extraordinary tasting of wines from different plots from the Bricco Rocche at Castiglione Falletto and Bricco Asili wineries. Ceretto is one of the most respected Barolo and Barbaresco producers in Piemonte. The Ceretto family has been representing the Langhe territory with passion, making hospitality, wine, food, and art its mission. The family has a history of revolution, intuition and innovation. “Whoever drinks our wines can see the vineyards from which they originated. The vineyard is history, the names of the hills remain, unchanged over time, enhancing the quality and credibility of the wines produced here. You can search for, visit and physically touch a vineyard…always.” – Ceretto Family Wines
    • Ceretto Barbaresco Bernadot 2019
    • Ceretto Barbaresco Asili 2019
    • Ceretto Barolo Bussia 2019
    • Ceretto Barolo Roche di Castiglione 2019
    • Ceretto Barolo Prapó 2019
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Frescobaldi - Shades of Tuscany

    Master Class -luento PE 13.10.2023 klo 19:30 Master Class -luento LA 14.10.2023 klo 18:30 Luennoitsija: Melissa Tondini, Export Manager, Frescobaldi Hinta: 45 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi / This Master Class is held in English. Frescobaldin suku on tuottanut viiniä 1300-luvulta lähtien. Suvulla on omistuksessa kahdeksan viinitilaa, ja toiminta on pysynyt saman perheen omistuksessa jo 30 sukupolven ajan. Viiniperheen visiona on olla hienoin mahdollinen esimerkki Toscanan alueen viinintuotannosta. Frescobaldin Master Classissä pääset kokemaan Toscanan eri alueiden huippuviinejä Frescobaldin vientijohtajan Melissa Tondinin johdolla. Maistettavat viinit:
    • Frescobaldi Alie Rosé 2022
    • Frescobaldi Benefizio Riserva Pomino Bianco 2021
    • Frescobaldi Castiglioni Chianti 2022
    • Frescobaldi Montesodi Chianti Rufina Riserva 2020
    • Frescobaldi Rialzi Chianti Classico 2019
    • Frescobaldi Castelgiondo Brunello Montalcino 2018
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Melissa Tondini - Shades of Tuscany

    Master Class Fri Oct 13th at 7:30 pm Master Class Sat Oct 14th at 6:30 pm Speaker: Melissa Tondini, Export Manager, Frescobaldi Price: 45 € This Master Class is held in English. The Frescobaldi family has been producing wine since the 14th century. The family owns eight wineries, and the operation has been owned by the same family for 30 generations. The vision of the wine family is to be the finest possible example of wine production in the Tuscany region. In Frescobaldi's Master Class, you get to experience top wines from different regions of Tuscany under the leadership of Frescobaldi's export director, Melissa Tondini. Wines
    • Frescobaldi Alie Rosé 2022
    • Frescobaldi Benefizio Riserva Pomino Bianco 2021
    • Frescobaldi Castiglioni Chianti 2022
    • Frescobaldi Montesodi Chianti Rufina Riserva 2020
    • Frescobaldi Rialzi Chianti Classico 2019
    • Frescobaldi Castelgiondo Brunello Montalcino 2018
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Master Class: Chateau Puybarbe – A rich balanced expression of terroir

    Master Class -luento LA 14.10.2023 klo 14:00 Luennoitsijat: Riku Väänänen, Owner, Chateau Puybarbe Hinta: 40 € Tämä Master Class -luento pidetään suomeksi / This Master Class is held in Finnish. Satoja vuosia vanha, vuodesta 1952 lähtien italialaisen Orlandin suvun omistuksessa ollut Château Puybarben tila siirtyi muutaman vuoden yliottojakson jälkeen vuonna 2018 suomalaisomistukseen, Riku ja Anna Väänäselle. Tämä kansainvälisesti palkittuja viinejä tuottava tila sijaitsee erinomaisella paikalla Côtes de Bourgin viinialueella,Gironden jokisuunlahden itäpuolella, vastapäätä Margaux’n apellaatiota. Sen savi- ja kalkkikivinen, voimakkaasti kumpuileva maaperä tuottavat osaavissa käsissä erinomaisia viinejä, jonka luonne on klassisen Bordeaux'mainen. Tilalla (www.chateaupuybarbe.com ) on omistuksessa noin 41 hehtaaria viinitarhoja, noin 80% Merlota ja loput Cabernet Sauvignon-, Cabernet Franc- ja Malbec-lajikkeita. Tilalla on arvostettu HVE-luokitus (High Environmental Value), koko tila on Biocyclic Vegan sertifioitu toisena viinitilana maailmassa ja on viimeistä vuotta orgaanisessa konversiossa. Väänäset tekevät neljää eri punaviiniä, sekä Annabel de Château Puybarbe roséviiniä. Viinit ovat korkealaatuisia, kaikki viinit saavat 90/100p tai yli (Decanter, WineEnthusiast) ja nuorin maistettavista punavineistä (Château Puybarbe 2019) valittiin Ranskassa 250 parhaan Ranskassa tuotettujen viinien joukkoon (Guide Hachette 2023). Master Classissa Riku käy läpi Puybarben viiniteon ja erot kasvukausien välillä, kuinka niihin viinitarhoissa sekä kellarissa voidaan reagoida ja millaisia vaikutuksia näillä on eri vuosikertojen viineihin. Maistamme viittä eri vuosikertaa, tilan lippulaivaviinistä kolmea. Maistettavat viinit:
    • Chateau Puybarbe Annabel  2022
    • Chateau Puybarbe Gaia  2019
    • Chateau Puybarbe Archipel 2020
    • Chateau Puybarbe 2019
    • Chateau Puybarbe 2018
    • Chateau Puybarbe 2016
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: Chateau Puybarbe – A rich balanced expression of terroir

    Master Class Sat Oct 14th at 2:00 pm Speakers: Riku Väänänen, Owner, Chateau Puybarbe Price: 40 € This Master Class is held in Finnish. The centuries-old Château Puybarbe estate, owned by the Italian Orlandi family since 1952, was transferred to Finnish ownership in 2018, Riku and Anna Väänänen, after a few years of takeover. This farm, which produces internationally awarded wines, is ideally located in the Côtes de Bourg wine region, east of the Gironde estuary, opposite the Margaux appellation. Its clay and limestone, strongly undulating soil produce excellent wines in skilled hands, with a classic Bordeaux character. The farm (www.chateaupuybarbe.com) owns about 41 hectares of vineyards, about 80% Merlot, and the rest Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, and Malbec varieties. The farm has a prestigious HVE classification (High Environmental Value). The whole farm is Biocyclic Vegan certified as the second winery in the world and is in the last year of organic conversion. Chateau Puybarbe makes four different red wines and Annabel de Château Puybarbe rosé wine. The wines are of high quality; all wines fetch 90/100p or more (Decanter, WineEnthusiast), and the youngest red wine to be tasted (Château Puybarbe 2019) was selected in France as one of the 250 best wines produced in France (Guide Hachette 2023). In the masterclass, Riku Väänänen goes through Puybarbe winemaking and the differences between the growing seasons, how they can be reacted to in the vineyards and the cellar, and what kind of effects these have on the wines of different vintages. We taste five different vintages, three of the farm's flagship wines. Wines
    • Chateau Puybarbe Annabel  2022
    • Chateau Puybarbe Gaia  2019
    • Chateau Puybarbe Archipel 2020
    • Chateau Puybarbe 2019
    • Chateau Puybarbe 2018
    • Chateau Puybarbe 2016
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.
  • Master Class: The Robert Mondavi Legacy – Napa Valley, Oakville, To Kalon

    Master Class La 14.10 klo 15:30 Luennoitsija: Silvia Benini, Field Brand Ambassador, Robert Mondavi Hinta: 70 € Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi / This Master Class is held in English. Robert Mondavi on Kalifornia Napa Valleyn viinituotannon sielu. Robert Mondavi on inspiroinut meitä unelmoimaan, luomaan, jakamaan ja juhlimaan sen henkeä. Mondavin viinit ovat klassikoita ja heidän viininsä kuuluvat maailmalla eniten palkintoja saaneisiin viineihin mukaan lukien parhaan pohjois-amerikkalaisen viinintuottajatunnustuksen, jonka Robert Mondavi on saanut peräti 4 kertaa.  Tällä Master Class -luennolla pääset maistamaan Robert Mondavin ikonisia viinejä, kahta eri valkoviiniä ja heidän upeita Cabernet sauvignon viinejään. Maistettavat viinit:
    • Robert Mondavi Napa Valley Chardonnay 2018
    • Robert Mondavi Winery Reserve Fume Blanc 2020
    • Robert Mondavi Winery Napa Valley Cabernet Sauvignon 2019
    • Robert Mondavi Winery Oakville Cabernet Sauvignon 2018
    • Robert Mondavi Winery Reserve To Kalon Cabernet Sauvignon 2018
    • Robert Mondavi Winery Reserve To Kalon Cabernet Sauvignon 2014
    Huomaathan, että Master Class -lippu ei sisällä tapahtuman sisäänpääsylippua. Ostaessasi Master Class -lipun, muista ostaa myös sisäänpääsylippu tapahtumaan.

    Master Class: The Robert Mondavi Legacy: Napa Valley, Oakville, To Kalon

    Master Class Sat Oct 14th at 3:30 pm Speaker: Silvia Benini, Field Brand Ambassador, Robert Mondavi Price: 80 € This Master Class is held in English. Robert Mondavi is the Soul of Napa Valley Fine Wine. Inspiring us to dream, create, share, and celebrate its spirit. There are three distinct tiers with numerous accolades. In the over 50 years since its founding, the winery has earned more than 350  90+ scores from the world’s most respected wine critics, including receiving the award for ‘The Best Vineyard in North America’ 4 times. In this master class, you will taste  Robert Mondavi Winery's outstanding and rewarded wines and learn more about all 3 tiers. The masterclass is held in English.  Wines
    • Robert Mondavi Napa Valley Chardonnay 2018
    • Robert Mondavi Winery Reserve Fume Blanc 2020
    • Robert Mondavi Winery Napa Valley Cabernet Sauvignon 2019
    • Robert Mondavi Winery Oakville Cabernet Sauvignon 2018
    • Robert Mondavi Winery Reserve To Kalon Cabernet Sauvignon 2018
    • Robert Mondavi Winery Reserve To Kalon Cabernet Sauvignon 2014
    Please note that in addition to a Master Class ticket, you also need an entrance ticket to the event.

Otsikko

Go to Top