Clos Alkio

Mikko Alkio perusti Clos Alkion vuonna 2020. Clos Alkio jatkaa jo 1200- luvulla toimintansa aloittaneen viinitilan perinteitä. Clos Alkio sijaitsee Gratallopsin kylässä, Prioratin maakunnassa – yhdellä arvostetuimmalla viininviljelyalueella maailmassa. Clos Alkion kaikki viinit ovat Priorat DOQ:n hyväksymiä. Denominació d’Origen Qualificada -luokituksen ovat saaneet Prioratin ohella vain Rioja-alueen viinit.

Clos Alkion viinit syntyvät pääasiassa vanhojen Garnacha- ja Cariñena- viiniköynnösten rypäleistä. Ainutlaatuiset yhden rypälelajikkeen viinit paljastavat hienosti Prioratin rypäleiden luonnollisen ja puhtaan maun. Useamman rypäleen sekoitteita valmistetaan yhdistämällä niihin Cabernet Sauvignonia, Shirazia, Merlotia ja Tempranilloa. Clos Alkio valmistaa lisäksi myös erittäin hienostuneita valkoviinejä. Ensimmäinen vuosikertamme on 2020.

Rypäleiden ohella myös valmistusprosessimme on mahdollisimman korkeatasoinen. Olemme investoineet toimialan parhaimpiin laitteistoihin, tuotantovälineisiin sekä ranskalaisiin tammitynnyreihin. Tilalla voidaan käsitellä noin 30 000 kiloa rypäleitä sadonkorjuun aikana. Yhdessä paikallisten kumppaniemme kanssa tuotantokapasiteettimme on 30 000 – 40 000 pulloa vuodessa. Päämääränämmme on kehittää viinitilaa innovaatioiden sekä analytiikan avulla tuottaaksemme korkeatasoisia viinejä – Prioratin perinteitä kunnioittaen. www.closalkio.com

Otsikko

Go to Top