Home/Viinit/Wine World
Wine World 2017-10-04T10:57:37+00:00

Wine World

Pieni mutta pippurinen Wineworld Finland Oy on joustava tuore toimija Suomen alkoholimarkkinoilla. Laajat kontaktiverkot ja innovatiivinen ajattelutapa on avainsanamme. Salkkumme kasvaa vauhdilla laatu edellä, kaikissa hintaluokissa.

Meillä on ilo tuoda Suomen markkinoille räätälöityjä viinejä isommalle markkinoille kuin pienten perhetuottajien rajoitetun saatavuuden viinejä. Kunnioitamme perinteitä ja rakastamme uusien tuulien haistelemista.

Osastollamme Grand Vin tapahtumassa voit tutustua viineihin, joita ei aiemmin Suomessa ole nähty, kuten Topper’s Mountain ja Bodegas Altolandon. Esillä myös Antiche Terre Veneten ihanat luomuviinit Venetosta. Kaikki viinit ovat saatavilla Alkon valikoimasta syksyn 2017 aikana.

Esiteltävät viinit

Topper’s Mountain

Australia, New England

Topper’s Mountain -viinitila sijaitsee Australian New Englandin -territoriossa ja on yksi mielenkiintoisimmista ja uusimmista viinialueista Australiassa. Alueella on viljelty viiniä jo uudisraivaajien toimesta, mutta nyt uusien laadukkaiden viinitilojen myötä alue on nousemassa uuteen arvostukseen ja kukoistukseen. New England -alue poikkeaa kaikista muista Australian viinialueista. Viiniä viljellään erittäin korkealla ja iso osa alueen viinitarhoista sijaitseekin yli 1000 metrin korkeudessa. Alueelle on tyypillistä viileä ilmasto ja se sopii erinomaisesti laadukkaiden viinien tuottamiseen.
Topper’s Mountainin nykyisen viinitilan ovat perustaneet mark Kirkby ja hänen vaimonsa Stephanie yhdessä heidän kolmen tyttärensä kanssa.
Topper’s Mountainin viinit ovat enemmänkin tyypillisiä vanhan mantereen viineille ja ne poikkeavat merkittävästi Australian tyypillisistä klassisista viineistä. Topper’s Mountainin viinitarhoissa kasvaa tyypillisä eurooppalaisia rypälelajikkeita kuten Tempranilloa, Nebbioloa, Barberaa mutta myöskin Autralialle tavallisempaa Shirazia ja Pinot Noiria. Valkoisista rypäleistä eniten käytetään sauvignon Blancia ja Gewürtramineria.

 

Altolandon

Espanja, Landete, Cuenca

Altolandon viinitila sijaitsee Keski-Espanjassa, Valencian kaupungista sisämaahan. Viinitila sijaitsee korkealla merenpinnasta, korkein kohta on 1100 metrissä. Korkea ilmanala luo täydelliset olosuhteen viininviljelyyn muutoin erittäin kuumassa ilmastossa. Lämpötila erot ovat suuretja nimenomaan maaperä ja korkeus ovat olennaisia Altolandonin viineille. Korkea ilmanala aikaansaa erinomaisen happotasapainon alueen viineille ja tuloksena on persoonallisia huippuviinejä.
Altolandonin viinitilalla kunnioitetaan ympäristöä ja luontoa ja kaikki heidän viinirypäleensä ovat orgaanisesti kasvatettuja. Maaperä voi myös vaihdella huomattavasti lyhyidenkin etäisyyksien sisällä ja eri maaperä antaa rypäleille erilaisen vivahteen. Altolandon kasvattaa ja valmistaa viinejä useista eri rypäleistä. Punaisista rypäleistä tavallisimmat ovat Malbec, Syrah, Grenache, Merlot, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc ja valkoisista Chardonnay, Muscat Petit Grain , Petit Manseng, Viognier ja valkoinenGrenache. Kaikki rypäleet viljellään juuri sille rypäleelle sopivimmassa maaperässä.
Altolandon valmistaakin luonnonmukaisia viinejä luonnonmukaisilla menetelmillä.

 

Valtravieso

Espanja, Ribera del Duero

Valtravieso on Ribera del duero alueen korkeimmalla sijaitseva viinitila. Viinitilan viinitarhat sijaitsevat 920 m merenpinnan yläpuolelle ja Atlantin ilmaston ansiosta yö- ja päivälämpötilojen erot voivat olla erittäin suuriakin. Maaperä on erittäin karua savipäällysteistä kalkkikiveä ja alueelle on tyypillistä vuorilta puhaltavat voimakkaat tuulet. Kaikki nämä yhteensä luovat viiniköynnöksille otolliset olosuhteet, joissa rypäleet kypsyvät hitaammin kuin matalammalla sijaitsevilla ja kuumemmilla viinialueilla kasvatetut rypäleet.
Valtravieso tuottaa vuosittain noin 560 000 litraa viiniä. Jokaisesta viinitarhasta kerätään ja puristetaan viini erikseen, jotta rypäleistä saatua viini olisi parasta mahdollista. Valtravieson mottona voidaankin sanoa olevan, että viini tehdään viinitarhassa, haastavista kasvuolosuhteista huolimatta. Tuotantomenetelmässä pyritään huolehtimaan ja kunnioittamaan rypäleitä mahdollisimman paljon ja tuottamaan viiniä, jossa heijastuu maaperälle ja Ribera del Dueron alueelle tyypilliset ominaisuudet. Valtravieson viinit ikääntyvät ensimmäisen vuoden uusissa tammitynnyreissä ja toisen vuoden ranskalaisessa tammessa. Valtravieso tuottaakin arvostettuja huippuviinejä, jotka ovat ehdottomasti maistamisen arvoisia ja saattavat jopa yllättää viininystävän.

 

Antiche Terre Venete

Italia, Veneto

Veneton sydämessä, Valpantean alueella, Veronan lähistöllä sijaitsee Antichen Terre Veneten -viinitila, joka tuottaa laadukkaita ja klassisia Veneton alueen viinejä. Antiche Terre Veneten viinintuotantoa ohjaa rakkaus maaperään ja intohimo heidän viinitarhoihinsa. Antiche terre Veneten viinituotannossa yhdistyy rakkaus viinintekoon, perinteiden ja uusien menetelmien yhdistäminen sekä jatkuva täydellisyyden tavoittelu.
Antiche Terren viinitilan perustivat jo 1900-luvun alussa kaksi perhettä, ja intohimo viinintekemiseen on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Tällä hetkellä viinitilaa luotsaavat Luciano Sancassani ja Riccardo Degani. He ovat nostaneet Valpantenan alueen viinit uuteen, lähes samanlaiseen kukoistukseen kun tunnetumman naapurialueensa Valpolicellan klassiset viinit.
Antiche Terre Venete tuottaa vuosittain n. 1,6 miljoona pulloa suomalaistenkin rakastamia Amarone-, Ripasso- ja Valpocilella-viinejä.

 

Weingut Dr. H. Thanisch

Saksa, Mosel

Viehättävässä Bernkastel-Kuenin kaupungissa, keskellä Moselia sijaitsee Weingut Dr.H. Thanisch. Barbara Runquist-Müller ja hänen miehensä Erik omistava omistavat 13 hehtaaria parhaita Riesling -tarhoja joista arvostetuin ja kuuluisin on Bernkasteler Doctor. Muut tarhaomistukset ovat Bernkastler Grabenin, Bernkastler Layin, Bernkastler Badstuben, Brauneberger Juffer Sonnenuhrin, Graacher Himmelreichin ja Wehlener Sonnenuhrin tarhoilla.
”Monilla viinitarhoillamme kaltevuus on yli 60%. Käsityö on välttämätöntä ympäri vuoden. Jyrkkä rinteiden, maaperän ominaisuuksien ja ilmaston arvokas yhdistelmä tuo viiniköynnöksillemme parhaat mahdolliset kehityksen edellytykset. Luonnollinen ja välttämätön vuorovaikutus olosuhteiden ja viiniköynnösten välillä tuottaa jatkuvasti vaikuttavia ja ainutlaatuisia viinejä.

Thanisch-perheen viininviljelyn perinteet ovat kestäneet yli 350 vuotta. Vuodesta 2007 tilan omistus on ollut Barbara Rundquist-Müllerille. Siitä lähtien tilaa on kehitetty edelleen kohti luonnonmukaista viljelyä ja tarhat ovat tällä hetkellä ns konversiossa ja saavat luomusertifikaatin v 2018.

Suurin osa viinien viininvalmistuksesta tapahtuu edelleen perinteisessä, yli 350-vuotiaassa ”tohtoriosastolla”. Tämä kellari on kaivettu kiviseen maahan viinitarhan alle ja siellä säilyy tasainen kosteus ja ympärivuotinen lämpötila pysyy 8-9 asteisena. kellari takaa ihanteelliset olosuhteet erityisten viinien kypsyttämiselle ja varastoimiselle. Kaikki Thanisch-viinit kypsyvät täällä perinteisissä vanhoissa Fuder-tynnyreissä.
Ympäristöystävälliset käytännöt tarkoittavat mm. sitä, että viinin valmistuksessa ei käytetä keinotekoisia entsyymejä, sorbiinihappoa (käytetään tavallisesti viinin vakiinnuttamiseen), teollisia puhdistusaineita ja vain vähän rikkidioksidin käyttöä. Tulokset tuottavat puhtaampia viinejä ja viinejä jotka ilmaisevat ainutlaatuisia kasvuympäristöjä.

Kiinnitämme suurta huomiota maaperän ja viiniköynnösten hoitoon, tavoitteena alhaiset satomäärät. Meille tärkeää on sadon fysiologinen kypsyys jota joka on meille tärkeämpi kuin rypälepuristeen ominaispaino. Tässä on viinin laatumme ydin, koska vain fysiologinen kypsyys takaa täysin kehittyneet ja kypsät aromit sekä makuaineet.