Home/Viinit/Social Wines
Social Wines 2017-10-04T10:57:50+00:00

Social Wines

 

Perustettu vuonna 2005

Innovatiivinen edelläkävijä, jonka portfoliosta löytyy viinejä jokaisesta hintaluokasta. Meille  tärkeintä on olla ajanhengessä, olla joustava yhteistyökumppani ja löytää ratkaisu jokaiseen tarpeeseen.

Esiteltävät viinit

Errázuriz

Chile

Don Maximiano Errázuriz perusti Viña Errázuriz -viinitilan vuonna 1870. Hänellä oli vahva visio ja pioneerihenki ja hän istuttikin ensimmäisenä Chilessä klassisia ranskalaisia rypäleitä Aconcaguan laaksoon. Hänen osaamisensa ja luovuutensa on siirtynyt sukupolvelta toisella ja yli vuosisata perustamisensa jälkeen Errázuriz -viinitila ja heidän viininsä nauttivat maailmanlaajuista arvostusta.

Aconcagua Valley sijaitsee noin 90 km pohjoiseen Chilen pääkaupungista Santiagosta. Aconcagua -laaksoa halkoo Aconcagua-joki, joka virtaa Andeilta Tyyneen Valtamereen ja alue soveltuu erinomaisesti viininviljelyyn, osittain myös viileän välimerellisen ilmastonsa ansiosta.

Errázurizin n. 19.hehtaarin laajuisilla viinitarhoilla viljellään edelleen pääasiassa klassisia Bordeaux -rypäleitä kuten Cabernet Sauvignon, Merlot  ja Petit Verdot. Tänä päivänä viljellään myös jonkun verran malbecia ja Syrahia.

Murviedro

Espanja, Murviedro

Bodegas Murviedron filosofiana on tuottaa viimeisimmän teknologian avulla perinteikkäistä espanjalaisista rypälelajikkeista laatuviinejä suurella volyymilla. Murviedrolla on käytössään Espanjan kehittynein laatujärjestelmä, jonka avulla se kykenee täysimääräisesti hyödyntämään viljelystensä kapasiteetin tinkimättä viiniensä tasosta. Tunnustuksena saavutuksistaan Murviedro on voittanut yli 50 mitalia viinialan arvovaltaisimmissa kilpailuissa. Murviedro tuottaa viinejä Itä-Espanjassa Utiel-Requenan, Valencian ja Alicanten Denominaciónes de Origen Proteginas -alueilla. Viljeltyjä rypälelajikkeita ovat mm. valkoiset Macabeo, Merseguera, Moscatel, Chardonnay ja Sauvignon Blanc sekä punaiset Bobal, Tempranillo, Monastrell, Garnacha, Cabernet Sauvignon, Merlot ja Syrah.

”Murviedro” saa nimensä Requenan kaupunkia ympäröivistä vanhoista muureista, jotka ovat latinankielellä ”Muri Veteres”. Nämä muurit tarkkailevat ikivanhaa haamua, joka vielä nykyäänkin vaeltaa kaupungin luolissa ja kellareissa. Murviedro-sarja on ilmeikäs ja nykyaikainen, pääsääntöisesti Espanjan alkuperäislajikkeista valmistettu viinisarja.

Villa Maria

Uusi-Seelanti, Marlborough

Villa Maria perustettiin maansa ensimmäisten kaupallisten viinitalojen joukossa vuonna 1961. Perustaja Sir George Fistonich omistaa ja johtaa edelleen yhtiötä. Häntä arvostetaan kotimaassaan visionäärinä ja edelläkävijänä, mikä on siivittänyt Villa Marian nykyiseen menestykseensä. Villa Maria on määrällä ja laadulla mitattuna Uuden-Seelannin johtavia viinintuottajia. Se on palkittu viinikilpailuissa useammin kuin yksikään toinen uusiseelantilainen tuottaja. Villa Marian kolme tuoteperhettä ovat Private Bin, Cellar Selection ja Reserve. Villa Maria valmistaa myös yhden tarhan viinejä. The Cellar Selection -viinitarhat ovat tyypillisesti hyvin pienisatoisia ja ihanteellisia tiiviin hedelmäisyyden ja optimaalisen kypsyyden saavuttamiseksi. Tarhat on istutettu Marlborough’ssa Wairaun ja Awateren laaksoihin. Eri tarhoilla on hyvin erilaisia, vaihtelevia maaperiä, sijainteja ja mikro-ilmastoja.
Villa Maria on ollut perustajajäsen Sustainable Winegrowing New Zealand (SWNZ) -järjestelmässä vuodesta 1995, ja tähtää vahvasti maan tavoitteiden mukaan korkeaan eettisen ja ympäristöystävällisen tuotannon määrään. Talo on mm. ISO 14001- & Biogro -sertifioitu, sekä on palkittu kolmeen kertaan Sustainable Business Network – kultamitalilla työstään paikallisen luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi ja ekologisen jalanjälkensä minimoimiseksi. Sertifioituja luomuviinejä tulee Marlborough’sta, Hawke’s Baystä ja Aucklandista.

Weingut Dr. Pauly-Bergweiler

Saksa, Mosel

Perheomisteinen Weinhaus Dr. Pauly-Bergweiler on perustettu vuonna 1728. Viinitarhoja on 21 hehtaaria, joista 16 hehtaaria kasvaa Rieslingiä. Tarhoista suuri osa on erittäin jyrkkiä, mikä tarkoittaa ettei koneita voi käyttää. Perheen tiluksia on kaikilla Keski-Moselin kylien huipputarhoilla Braunebergistä Zeltingenin kautta Ürzigiin. Vuosittainen tuotantomäärä on 500 000 pulloa.

Dr. Peter Paulyn isoisä Zacharias Bergweiler tunnetaan aikansa merkittävimpänä moselilaisviinintekijänä. Dr. Peter Pauly työskenteli perheen viinitilalla jo viiniyliopisto Geisenheimissa opiskellessaan ja otti tilan haltuunsa vuonna 1959. Vuonna 2006 hän siirsi toiminnot pojalleen, Stefan Paulylle, joka opiskeli viinitilan johtamista Heilbronnissa ja Weinsbergissa. Stefan on kerryttänyt lentävän viinintekijän kokemuksiaan useilla sadonkorjuilla ympäri maailman ja tehnyt niillä opeilla Weinhaus Dr. Pauly-Bergweilerista tunnettua myös kansainvälisillä markkinoilla.

Seghesio Family Vineyard

USA, Sonoma County

Vuonna 1895 italialaiset emigrantit Eduardo ja Angela Seghesio istuttivat ensimmäiset viiniköynnökset Alexander Valleyn viileämmälle viinitilalleen. Nykyään Seghesio Family Vineyards on yksi Sonoma Countyn piirikunnan viidestä alkuperäisestä viinintuottajasta ja vanhin Zinfandelin tuottaja – köynnökset ovat sen mukaisesti ikiaikaisia. Seghesiota pidetään Kaliformian parhaana Zinfandel-eksperttinä, ja heidän viininsä ovat vuosittain korkealla Wine Spectatorin TOP 100 -listalla.