Viehättävässä Bernkastel-Kuenin kaupungissa, keskellä Moselia sijaitsee Weingut Dr.H. Thanisch. Barbara Runquist-Müller ja hänen miehensä Erik omistava omistavat 13 hehtaaria parhaita Riesling -tarhoja joista arvostetuin ja kuuluisin on Bernkasteler Doctor. Muut tarhaomistukset ovat Bernkastler Grabenin, Bernkastler Layin, Bernkastler Badstuben, Brauneberger Juffer Sonnenuhrin, Graacher Himmelreichin ja Wehlener Sonnenuhrin tarhoilla.

”Monilla viinitarhoillamme kaltevuus on yli 60%. Käsityö on välttämätöntä ympäri vuoden. Jyrkkä rinteiden, maaperän ominaisuuksien ja ilmaston arvokas yhdistelmä tuo viiniköynnöksillemme parhaat mahdolliset kehityksen edellytykset. Luonnollinen ja välttämätön vuorovaikutus olosuhteiden ja viiniköynnösten välillä tuottaa jatkuvasti vaikuttavia ja ainutlaatuisia viinejä.

Thanisch-perheen viininviljelyn perinteet ovat kestäneet yli 350 vuotta. Vuodesta 2007 tilan omistus on ollut Barbara Rundquist-Müllerille. Siitä lähtien tilaa on kehitetty edelleen kohti luonnonmukaista viljelyä ja tarhat ovat tällä hetkellä ns konversiossa ja saavat luomusertifikaatin v 2018.

Suurin osa viinien viininvalmistuksesta tapahtuu edelleen perinteisessä, yli 350-vuotiaassa ”tohtoriosastolla”. Tämä kellari on kaivettu kiviseen maahan viinitarhan alle ja siellä säilyy tasainen kosteus ja ympärivuotinen lämpötila pysyy 8-9 asteisena. kellari takaa ihanteelliset olosuhteet erityisten viinien kypsyttämiselle ja varastoimiselle. Kaikki Thanisch-viinit kypsyvät täällä perinteisissä vanhoissa Fuder-tynnyreissä.

Ympäristöystävälliset käytännöt tarkoittavat mm. sitä, että viinin valmistuksessa ei käytetä keinotekoisia entsyymejä, sorbiinihappoa (käytetään tavallisesti viinin vakiinnuttamiseen), teollisia puhdistusaineita ja vain vähän rikkidioksidin käyttöä. Tulokset tuottavat puhtaampia viinejä ja viinejä jotka ilmaisevat ainutlaatuisia kasvuympäristöjä.

Kiinnitämme suurta huomiota maaperän ja viiniköynnösten hoitoon, tavoitteena alhaiset satomäärät. Meille tärkeää on sadon fysiologinen kypsyys jota joka on meille tärkeämpi kuin rypälepuristeen ominaispaino. Tässä on viinin laatumme ydin, koska vain fysiologinen kypsyys takaa täysin kehittyneet ja kypsät aromit sekä makuaineet.