Villa Maria perustettiin maansa ensimmäisten kaupallisten viinitalojen joukossa vuonna 1961. Perustaja Sir George Fistonich omistaa ja johtaa edelleen yhtiötä. Häntä arvostetaan kotimaassaan visionäärinä ja edelläkävijänä, mikä on siivittänyt Villa Marian nykyiseen menestykseensä. Villa Maria on määrällä ja laadulla mitattuna Uuden-Seelannin johtavia viinintuottajia. Se on palkittu viinikilpailuissa useammin kuin yksikään toinen uusiseelantilainen tuottaja. Villa Marian kolme tuoteperhettä ovat Private Bin, Cellar Selection ja Reserve. Villa Maria valmistaa myös yhden tarhan viinejä. The Cellar Selection -viinitarhat ovat tyypillisesti hyvin pienisatoisia ja ihanteellisia tiiviin hedelmäisyyden ja optimaalisen kypsyyden saavuttamiseksi. Tarhat on istutettu Marlborough’ssa Wairaun ja Awateren laaksoihin. Eri tarhoilla on hyvin erilaisia, vaihtelevia maaperiä, sijainteja ja mikro-ilmastoja.

Villa Maria on ollut perustajajäsen Sustainable Winegrowing New Zealand (SWNZ) -järjestelmässä vuodesta 1995, ja tähtää vahvasti maan tavoitteiden mukaan korkeaan eettisen ja ympäristöystävällisen tuotannon määrään. Talo on mm. ISO 14001- & Biogro -sertifioitu, sekä on palkittu kolmeen kertaan Sustainable Business Network – kultamitalilla työstään paikallisen luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi ja ekologisen jalanjälkensä minimoimiseksi. Sertifioituja luomuviinejä tulee Marlborough’sta, Hawke’s Baystä ja Aucklandista.