Master Class: Avondale Wines – Experience taste of the terroir with Jonathan

Lauantai 5.10.2019 klo 17.00-17.50

Luennoitsija: Johnathan Grieve, Owner Avondale Wines
Hinta: 35 €

Tämä Master Class -luento pidetään englanniksi.

Johnathan Grieve on Avondale Winesin omistaja ja intohimoinen luomuviljelyn puolestapuhuja. Kuulemme Avondalen monimuotoisista  luonnonmukaisista ja vastuullisista tuotantomenetelmistä ja maistamme heidän viinejään. Tule inspiroitumaan ja oppimaan!

Avondalen kuvankaunis viinitila sijaitsee Etelä-Afrikan Paarl-laaksossa. Historialliset asiakirjat kertovat että Paarl-laaksossa on tuotettu viiniä yli 300 vuotta ja että alue Avondalen ympärillä oli ensimmäisiä paikkoja josta varattiin maata viinin viljelyyn. Vuonna 1997 John ja Ginny Grieve ostivat Avondalen. Heidän nuorin poikansa Johnathan kiinnostui pian viinintuotannosta ja otti vastaan haasteen muutta tilan tuotannon luonnonmukaiseksi ja vastuulliseksi.

Ensimmäinen vuosikerta Avondalen nimellä tuotettiin vuonna 1999. Seuraavana vuonna raju tulipalo tuli vuorilta. Tuhkasta nousi nyt mahdollisuus muuttaa tuotantomenetelmiä uuteen, kestävän kehityksen suuntaan.

Menneiden vuosien aikana Johnathan on kehittänyt ainutlaatuisen viinituotantomenetelmän tilan 100 hehtaarille. Johnathan kutsuu menetelmää nimellä “BioLOGIC” ja se perustuu luonnonmukaisiin ja biodynaamisiin periaatteisiin – ei vain siksi että voisi kehuskella erilaisilla sertifiointeilla vaan pikemminkin koska se on tuotantomenetelmä joka sopii toimintaan ja elämään tilalla. Avondalella harjoitetaan ns “slow wine-making” joka suo viineille sen ajan minkä ne tarvitsevat kehittyäkseen koko potentiaalinsa mukaisesti.

MAISTELTAVAT VIINIT:

  • Armilla Blanc de Blanc, Method Cap Classic
  • Jonty’s Ducks Pekin White 2015
  • Anima Chenin Blanc 2015
  • Qvevri – Grenache, Syrah & Mourvedre 2018
  • Jonty’s Ducks Pekin Red 2014
  • Samsara Decade Edition 2009