Château Musar on viini, joka ei jätä kylmäksi. Fantastisen historian ja ainutlaatuisen tyylinsä ansiosta viinitalo on luontainen puheenaihe viinistä kiinnostuneiden keskuudessa vuodesta toiseen.

Talon tunnetuin viini Chateau Musar Red ponnahti kansainvälisesti pinnalle vuonna 1984, kun Serge Hochar sai tittelin ”Decanter Man of the Year” kesken raivoavan sisällissodan. Bekaanlaakson sato korjattiin vaikka henkeään uhaten ja rypäleet saatiin kuljetettua pohjois-Beirutissa sijaitsevaan tuotantolaitokseen kahta vuotta lukuun ottamatta kaikkina vuosina. Ajan myötä viinitalon tunnettuus kasvoi kohisten ja viinit saivat osakseen suosiota ympäri maailman.

Sergen johdolla Musarin linna tuli maailmankuuluksi ja heidän viinejään viedään tänä päivänä kaikkialle maailmassa. Serge Hocharin kuolema järkytti viinimaailmaa, hän oli suurella sydämellä ja ehtymättömällä energialla siunattu persoona. Hän ei tehnyt töitä ainoastaan Musarille, vaan koko Libanonille. Sergen valitettavan poismenon jälkeen on vetovastuun ja Château Musarin perinteen eteenpäin viemisen ottanut kontolleen perheen kolmas sukupolvi, poika Gaston kärjessä. Gaston onkin vannonut jatkavansa Château Musarin kehittämistä Sergen filosofiaa myötäillen, mutta samalla myös omaa kädenjälkeään jättäen.

Viinit / Wines:
1 lipuke – Musar Jeune Rosé 2018
1 lipuke – Musar Jeune Red 2019
1 lipuke – Musar Jeune White
2 lipuketta – Hochar Pere et Fils Musar Red 2018
3 lipuketta – Chateau Musar Red 2016
3 lipuketta – Chateau Musar White 2014
4 lipuketta – Chateau Musar Red Magnum 2012
5 lipuketta – Chateau Musar Red 2003*

* = Rare & fine (avataan yksi pullo tiettyyn kellonaikaan)