BBWINES

BBWINES

BBWINES OY on turkulainen perheomisteinen yritys, jota viinimestaripariskunta Peetu ja Päivi Eklund vetävät yhdessä asiantuntevan tiiminsä kanssa. Yritys on perustettu vuonna 2006. Tänä päivänä BBWINES:illa on yli 400 viinin valikoima eri puolilta maailmaa. Yrityksen viinejä on saatavana ravintoloista ympäri Suomen sekä rajoitetusti Alkon myymälöistä.

  • Rivetto on viinitila neljännessä sukupolvessa Piemonten sydämessä. Tilan nykyisen omistajan, Enricon, isoisoisä perusti tilan vuonna 1902. Vuonna 1938 oli aika laajentaa liiketoimintaa ja silloin hankittiin Tenuta Lirano, joka sijaitsee Serralunga d’Alban ja Sinion kukkuloiden välissä. Vuonna 1970 Enricon isä, Sergio, rakensi uuden kellarin Liranoon ja istutti uusia köynnöksiä sen ympärille. Vuonna 1999 kuvaan astui virallisesti Enrico. Hän aloitti luomuviljelyn vuonna 2011 ja siitä hän jatkoi biodynaamiseen viljelyyn vuonna 2015. Enricon ajatuksena on kehittää biodiversiteettiä niin pitkälle kuin mahdollista. Viiniköynnösten lomaan on istutettu niin hedelmäpuita, viljaa, yrttejä kuin vihanneksia. Ne puolestaan houkuttelevat hyönteisiä ja lintuja, ja näin ne muodostavat oman ekosysteeminsä. Enricon sanojen mukaisesti luomu ja biodynaamisuus ovat keinoja eivät tuloksia. Ja näistä työn ”hedelmistä” Enrico valmistaa upeita viinejä, jotka ovat saaneet sekä Italiassa että kansainvälisillä markkinoilla erinomaisen vastaanoton.
  • Guerrieri Rizzardin juuret ulottuvat vuosisatojen taakse. Suvut yhdistyivät avioliiton voimalla vuonna 1914, jolloin sai alkunsa Guerrieri Rizzardin tarina. Mutta jo kauan sitä ennen molemmilla suvuilla oli pitkät perinteet viininviljelyssä. Guerrierin perhe on vaikuttanut Garda -järven rannalla Bardolinossa aina 1450-luvulta lähtien. Rizzardin perhe puolestaan hankki omistukseensa Negrarin viinitarhat Valpolicellan alueella vuonna 1649. Perhe rakennutti Pojegan kellarit sekä kuuluisan villan ja puutarhan amfiteattereineen hieman tämän jälkeen. Guerrieri Rizzardi kuuluu edelleen perheen omistukseen. Tällä hetkellä tilaa vetää kreivi Giuseppe Rizzardi. Tila on erityisen kuuluisa amaroneistaan, mutta Valpolicellan tarhojen lisäksi se omistaa viinitarhoja Bardolinossa ja Cavaionissa sekä Soavessa ja Valdadigessa. www.guerrieririzzardi.it
  • Pfalzin Bad Dürkheimissa sijaitseva Weingut Pfüger on luomuviljelyn edelläkävijöitä Pfalzissa ja koko Saksassa. Tilalla on taustaa viininviljelyssä jo yli 200 vuoden ajalta, mutta mielenkiintoinen aika Weingut Pflügerin historiassa alkoi, kun nykyisen vetäjän, Alexanderin, isä Bernd Pflüger päätti aloittaa luomuviljelyn. Hän oli ensimmäisten luomuviljelijöiden joukossa koko Saksassa ja yksi Ecovin -yhdistyksen perustajista. Vuosi oli 1985 ja epäilijöitä oli paljon. Alexanderin ottaessa vastuun vuonna 2010 tila siirtyi luonnollisena jatkeena biodynaamiseen viininviljelyyn. Biodynaamisen viljelyn filosofiana on, että viininviljelijä toimii eräänlaisena katalysaattorina, mutta antaa luonnon tehdä työnsä. Biodiversiteetti eli luonnon monimuotoisuus on avainsana. Pflügerin viinien laatu ja arvostus viinikilpailuissa puhuvat puolestaan!
  • Domaine Christophe Semaskan viinitarhat sijaitsevat 1500-luvulla rakennetun Château de Montlysin ympärillä, Côte Rôtien maastossa Rhônen Ampuissa. Historiallinen tila säilyi Ranskan vallankumouksen tuhoilta ja sen viinit olivat tunnettuja ympäri Ranskan. Viimeisin Château de Montlys valmistettiin ensimmäisen maailman sodan aikoihin, mutta sota sekä viinikirva tuhosivat köynnökset. Christophe Semaska niin sanotusti antoi uuden elämän linnaa ympäröiville viinitarhoille, kun hän elvytti viininviljelyn vuonna 1980-luvun lopulla. Tänä päivänä Christophe Semaska valmistaa Côte Rôtien viinien lisäksi huippuviinejä muun muassa Condrieun ja St. Josephin apellaatioiden alla. Tila on Côte Rôtien suurin yksityinen viinitila.
  • Bodegas Enate perustettiin Pyreiden vuoriston helmassa sijaitsevan Somontanon laatuviinialueelle vuonna 1992. Tila halusi alusta lähtien yhdistää viinin ja taiteen. Niinpä jokaisessa Enaten pullossa on pala nykytaidetta. Etiketeissä voi ihailla taiteilijoiden kuten Antonio Saura, Eduardo Chillida, Antoni Tàpies, José Beulas ja Salvador Victoria teoksia. Itse teokset luonnollisissa mitoissaan löytyvät Enaten bodegasta eli Enate on sekä viinitila että taidemuseo, missä voi tutustua yli 100 taiteilijan teoksiin. Enatella on yhteensä 400 hehtaaria omia viinitarhoja Somontanon korkealla tasangolla (noin 550–600 metriä merenpinnasta). Alueella vaikuttaa mannerilmasto, mikä tarkoittaa kylmiä, lumisia talvia ja kuumia kesiä. Vuorokauden väliset lämpötilavaihtelut ovat tyypillisesti suuria. Viileät tuulet pehmentävät lämpötiloja, minkä ansiosta rypäleet kypsyvät hitaasti ja viineissä on korkeampi luonnollinen hapokkuus kuin monilla muilla alueilla Espanjassa.
  • Perheomisteinen Bock Pince sijaitsee Etelä-Unkarissa, Villányn laatuviinialueella. Tilalla on tällä hetkellä 80 hehtaaria omia viljelyksiä sekä 70 hehtaaria yhteisomisteista viljelysmaata. Viljelykset sijaitsevat Villányn parhailla kasvupaikoilla, joilla kasvatetaan pääosin punaisia lajikkeita. Cabernet Franc on alueen kruununjalokivi. Maineikas Bockin perhe on ollut mukana Villányn -alueen viininviljelyssä jo vuodesta 1850 lähtien. Siitä lähtien rakkaus viineihin ja tietotaito on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Tilan nykyinen omistaja ja pääenologi Jószef Bock on palkittu Unkarissa arvostetulla Vuoden Viinintekijä -palkinnolla.