BBWINES

BBWINES OY on turkulainen perheomisteinen yritys, jota viinimestaripariskunta Peetu ja Päivi Eklund vetävät yhdessä asiantuntevan tiiminsä kanssa. Yritys on perustettu vuonna 2006. Tänä päivänä BBWINES:lla on yli 600 viinin valikoima eri puolilta maailmaa. Yrityksen viinejä on saatavana ravintoloista ympäri Suomen sekä valikoiduista Alkon myymälöistä. Kuluttajille tarkoitetulta www.viiniateljee.fi -sivustolta löytyy lisätietoa Alko -tuotteista sekä tarinaa tuottajista.

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

BBWINES OY is a family-owned company, established in 2006 and owned by the sommelier couple Peetu and Päivi Eklund. In their portfolio they have a selection of over 600 different wines from different parts of the world. You can find BBWINES’ wines in restaurants throughout the country and in selected Alko stores. For more information about products available in Alko, please visit the company’s customer site www.viiniateljee.fi

  • [in English below] Granbazán on bodega, jonka viinejä löytyy miltei mistä tahansa arvonsa tuntevasta ravintolasta Espanjasta ja jonka viinit ovat jo vuosia nauttineet arvostusta kansainvälisillä kentillä. Vuonna 1981 perustettu bodega sijaitsee Rías Baixasin sydämessä, Valle del Salnésissa, Luoteis-Espanjassa. Viinitarhat olivat ensimmäisten joukossa Salnésin laaksossa ja ne istutettiin tieteelliseltä pohjalta. Viinitarhat tunnetaan köyhästä, graniittipitoisesta maaperästään sekä aurinkoisesta mikroilmastostaan. Biodiversiteetistä eli luonnon monimuotoisuudesta pidetään huolta eikä tarhoilla käytetä kasvimyrkkyjä tai kemiallisia torjunta-aineita. Kasvuympäristö on kaikin puolin mahdollisimman luonnonmukainen. Bodegas Granbazán oli mukana perustamassa DO Rías Baixasia ja vaikka bodega on suhteellisen nuori, se on ehtinyt tehdä paljon töitä ja toimia pioneerina DO -alueella. Se on muun muassa kehittänyt kylmämaseraatiota ja valmistanut niin alueen ensimmäisen sakkakypsytetyn Albariñon (Granbazán Etiqueta Ámbar) kuin ranskalaisessa tammessa kypsytetyn Albariñon (Granbazán Limousin). ⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯ Granbazán is a bodega whose wines can be found in almost any reputable restaurant in Spain and whose wines have been appreciated on international markets for years. The winery was founded in 1981 and is located in the heart of Rías Baixas, in the Valle del Salnés, northwestern Spain. The vineyards were among the first in the Salnés Valley and were planted on a scientific basis. The vineyards are known for their poor, granite-rich soil and sunny microclimate. Biodiversity, i.e. the diversity of nature, is highly-valued and no pesticides or chemical fertilizers are used. The growing environment is as natural as possible in all respect. Bodegas Granbazán co-founded DO Rías Baixas and although the bodega is relatively young, it has achieved a lot and acted as a pioneer in the DO. Among other things, it has developed cold maceration and produced both the region's first lees-aged Albariño (Granbazán Etiqueta Ámbar) and French oak-aged Albariño (Granbazán Limousin). www.bodegasgranbazan.com/en/ ⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯ Viinit / Wines: 1 lipuke – Granbazán Etiqueta Ámbar Albariño 2021 3 lipuketta – Granbazán Limousin Albariño 2019 3 lipuketta – Don Álvaro de Bazán 2019 3 lipuketta – Granbazán Veigalobos Albariño 2018 3 lipuketta – Granbazán Etiqueta Ámbar Albariño 2013*
    * = Rare & fine (avataan yksi pullo tiettyyn kellonaikaan)
  • [in English below] Tarinan mukaan renessanssin mestarin, Michelangelon, mielestä hänen Mooses -veistoksensa hipoi täydellisyyttä. Niin elävän näköinen patsaasta tuli, että saatuaan Raamatun Moosesta esittävän patsaan valmiiksi, Michelangelon sanotaan sanoneen ”puhu!” (espanjaksi ”¡Habla!”). Vuonna 2000 perustettu Bodegas Habla on valinnut tilansa nimen tämän kaikkien tunteman mestarin mukaan, hänen täydellisyyden tavoittelunsa yhtenä tärkeänä kulmakivenään. Tiradon perhe aloitti vuonna 2000 haastavan projektin Extremaduran Trujillossa, lähellä Portugalin rajaa, noin 250 km Madridista lounaaseen. Jo roomalaiset viljelivät alueella viiniä 2000 vuotta sitten, mutta tänä päivänä Extremaduran alue tunnetaan paremmin jamón serranosta eli ilmakuivatusta kinkusta. London Wine Competition palkitsi keväällä 2021 Bodegas Hablan ”Winery of the Year” -tittelillä eli kyllä alueella viiniäkin osataan valmistaa. Tilan kenties tunnetuin viini, Habla del Silencio, on valittu useana vuotena Espanjan parhaaksi punaviiniksi. Viinitarhoja viljellään luomuviljelyn periaatteiden mukaisesti, mutta toistaiseksi niitä ei ole luomurekisteröity. Paitsi ainutkertaisia, laadukkaita viinejä, Habla haluaa tehdä viinejä, joissa kaikki yksityiskohdat ovat tärkeitä. Ulkonäöllä haetaan nyansseja esimerkiksi muodista ja hajuvesien maailmasta. ⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯ According to the story, the Renaissance master, Michelangelo, thought his sculpture of Moses smacked of perfection. The statue looked so lifelike that after completing the statue of the biblical Moses, Michelangelo is said to have said "speak!" (in Spanish “¡Habla!”). Founded in 2000, Bodegas Habla has chosen the name of its winery after this well-known master, his pursuit of perfection as one of the important cornerstones. The Romans already cultivated wine in the region 2,000 years ago, but today the Extremadura region is overall better known for its “jamón serrano” than wine. In spring of 2021, the London Wine Competition awarded Bodegas Habla with the title "Winery of the Year" which clearly shows that there is excellent talent in winemaking too. The estate's perhaps most famous wine, Habla del Silencio, has been voted the best red wine in Spain for several years. The vineyards are cultivated according to the principles of organic farming, but so far they have not been registered as organic. Apart from unique, high-quality wines, Habla wants to make wines where every detail is important. In appearance, nuances are sought from, for example, fashion and the world of perfumes. www.bodegashabla.com/ ⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯ Viinit / Wines: 1 lipuke – Habla del Silencio 2020 1 lipuke – Habla del Silencio Magnum 2020 3 lipuketta – Habla No. 28 Tempranillo 2019 3 lipuketta – Habla No. 26 Syrah 2019 3 lipuketta – Habla No. 24 Cabernet Franc 2018  
  • [in English below] Rhônen sydämessä, Orangessa, kivenheiton päässä Châteauneuf-du-Papesta, sijaitsevan Château Maucoil’n historia ulottuu roomalaisten aikaan, jolloin keisari Julius Caesarin legioonalaiset muodostivat alueelle tukikohdan. Vuosisatoja myöhemmin, vuonna 1624 Joseph de La Pise, Maucoil’n lordi ja Hollannin kuninkaallisen perheen arkistonhoitaja, peri tilan ja linnan. Siitä lähtien viininviljelystä tuli lähtemätön osa Château Maucoil’n historiaa. Vuonna 1995 Arnaud’n perhe, jolla on pitkä historia Châteauneuf-du-Papen alueella, osti tilan. Sukupolven vaihdos tehtiin vuonna 2009, jolloin myös ympäristöystävällisyys otettiin yhdeksi päästrategiaksi. Nykyään Château Maucoil on Bénédicte ja Charles Bonnet’n käsissä. Château Maucoil’n tarhat ulottuvat Châteauneuf-du-Papen lisäksi Vauclusen, Orangen ja Sorgues’n alueille. Tilalla on yhteensä 45 hehtaaria viinitarhoja Châteauneuf-du-Papessa sekä 18 hehtaaria Côtes du Rhône Villages’n alueella. Maaperä viinitarhoilla vaihtelee punaisesta savimaasta, savensekaiseen kalkkiin ja hiesuun. Rypäleitä viljellään perinteiseen ja luontoa kunnioittaen. Luomurekisteröinti saatiin vuonna 2014. Tilan viinit ovat saaneet paljon suitsutusta sekä Ranskassa että kansainvälisillä areenoilla. ⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯ The history of Château Maucoil began several centuries ago. Ancient documents state that its first occupants were Romans and that they set up a base there for Caesar’s legions. Later, Joseph de La Pise, Lord of Maucoil and archivist of the House of Orange-Nassau, the Dutch royal family, inherited the estate and the castle which was built in 1624. From then on, winegrowing became an intrinsic part of the history of Château Maucoil. A series of illustrious families successively took over the reins of the estate and helped to establish its reputation. Already owners of another Château, the Arnaud family, several generations of whom were born and raised in Châteauneuf-du-Pape, decided to purchase the estate in 1995. Bénédicte, the youngest daughter of the Arnaud family, took charge of the Château with her husband Charles Bonnet in 2009. The 45 hectares of vines in the Châteauneuf-du-Pape appellation are tended in organic agriculture since 2011. www.chateau-maucoil.lavau.fr/wine-maucoil/ ⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯ Viinit / Wines: 2 lipuketta – Château Maucoil 1895 Vieilles Vignes 2018 4 lipuketta – Château Maucoil Châteauneuf-du-Pape Privilège 2017 3 lipuketta – Château Maucoil Châteauneuf-du-Pape Tradition Magnum 2017 5 lipuketta – L'Esprit de Maucoil Châteauneuf-du-Pape 2013
  • [in English below] Guerrieri Rizzardin juuret ulottuvat vuosisatojen taakse. Suvut yhdistyivät avioliiton voimalla vuonna 1913, jolloin sai alkunsa Guerrieri Rizzardin tarina. Mutta jo kauan sitä ennen molemmilla suvuilla oli pitkät perinteet viininviljelyssä. Guerrierin perhe on vaikuttanut Garda -järven rannalla Bardolinossa aina 1450-luvulta lähtien. Rizzardin perhe puolestaan hankki omistukseensa Negrarin viinitarhat Valpolicellan alueella vuonna 1649. Perhe rakennutti Pojegan kellarit sekä kuuluisan villan ja puutarhan amfiteattereineen hieman tämän jälkeen. Guerrieri Rizzardi kuuluu edelleen perheen omistukseen. Tila on erityisen kuuluisa amaroneistaan, mutta Valpolicellan tarhojen lisäksi se omistaa viinitarhoja Bardolinossa ja Cavaionissa sekä Soavessa ja Valdadigessa. Viinitarhoilla arvostetaan biodiversiteettia eli luonnon monimuotoisuutta ja vuonna 2011 valmistunut uusi viinimö Bardolinossa on suunniteltu viimeisen päälle ympäristöystävällisten standardien mukaan. ⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯ Guerrieri-Rizzardi, the historic house in Veneto, dates back to the unification of two ancient estates in 1913, when Carlo Rizzardi from Valpolicella, married Guiseppina Guerrieri of Bardolino. From the 1950s Antonio Rizzardi managed and developed the estates, focusing on viticulture and in the 1970s he acquired the estate in Soave. 2011 saw the opening of the new winery on the hills of Bardolino. The result of a long-term plan to re-locate and modernize the entire production process. Rizzardi’s new winery is completely solar powered, combining the best that technology offers in a carbon neutral way with vineyards that have been in the family for centuries. With extensive holdings of “cru” acreage, the family is well known throughout Europe for their sensational, mineral rich example of Soave Classico, the tension driven Ripasso they produce from Pojega, and most importantly for making one of the most classical and age-worthy examples of single vineyard Amarone in the region. www.guerrieririzzardi.it ⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯ Viinit / Wines: 1 lipuke – Guerrieri Rizzardi Munus 2019 1 lipuke – Pojega Single Vineyard Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2019 2 lipuketta – Guerrieri Rizzardi Clos Roareti 2019 3 lipuketta – 3 Cru Amarone della Valpolicella Classico 2016 3 lipuketta – 3 Cru Amarone della Valpolicella Classico 2017 4 lipuketta – Recioto di Soave Classico 2018 4 lipuketta – Villa Rizzardi Amarone della Valpolicella Classico Riserva 2015 5 lipuketta – Calcarole Amarone della Valpolicella Classico Riserva 2015 5 lipuketta – Calcarole Amarone Late Release 2011 8 lipuketta – Calcarole Amarone della Valpolicella Classico 2009* * = Rare & fine (avataan yksi pullo tiettyyn kellonaikaan)
  • [in English below] Martha’s Wines & Spirits on dourolainen portviinituottaja jo kuudennessa sukupolvessa! Perheen historia portviinien parissa alkoi jo vuonna 1727 ja se ylpeileekin yhtenä vanhimmista, edelleen perheomisteisista portviinitaloista. Martha’s Porton tila sijaitsee Peso da Réguassa, Baixo Corgon ala-alueella, Douron jokilaaksossa, mikä tänä päivänä kuuluu Unescon maailmanperintölistaan. Tila tunnetaan erityisesti vanhoista tawny -porteistaan. Ne saavat vuosittain arvostusta ja kunniaa osakseen kansallisissa ja kansainvälisissä viinikilpailuissa. ⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯ Martha's Wines & Spirits is a Douro port wine producer already in the sixth generation! The family's history with port wines began as early as 1727, and it boasts of being one of the oldest, still family-owned houses in the world of port wines. Martha's Porto estate is located in Peso da Régua, in the Baixo Corgo sub-region, in the Douro River Valley, which today is a UNESCO World Heritage Site. The winery is especially known for its old tawny ports. It has received excellent reception both in Portugal and the international market www.marthasgroup.com ⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯ Viinit / Wines: 2 lipuketta – Martha's Fine Ruby 2 lipuketta – Martha's Fine Tawny 2 lipuketta – Martha's Special Reserve Tawny 3 lipuketta – Martha's 10 Years Old Tawny Port 5 lipuketta – Martha's 20 Years Old Tawny Port 7 lipuketta – Martha's 30 Years Old Tawny Port 8 lipuketta – Martha's 40 Years Old Tawny Port* 3 lipuketta – Martha's Single Harvest Tawny Port Colheita 2006 5 lipuketta – Martha's Black Label Vintage Port 2016 * = Rare & fine (avataan yksi pullo tiettyyn kellonaikaan)  
  • [in English below] Rivetto on viinitila neljännessä sukupolvessa Piemonten sydämessä. Tilan nykyisen omistajan, Enricon, isoisoisä perusti tilan vuonna 1902. Enrico otti vetovastuun tilasta vuonna 1999. Hän aloitti luomuviljelyn vuonna 2011 (virallinen sertifiointi vuonna 2016) ja siitä hän jatkoi biodynaamiseen viljelyyn vuonna 2015 (virallinen sertifiointi 2019). Enricon ajatuksena on kehittää biodiversiteettiä niin pitkälle kuin mahdollista. 15 hehtaarin viinitarhoilla kasvaa köynnösten lomassa hedelmäpuita, viljaa, yrttejä ja erilaisia vihanneksia. Ne puolestaan houkuttelevat hyönteisiä ja lintuja, ja näin luonto muodostaa oman ekosysteeminsä. Eli toisin sanoen Rivetton tilalla arvostetaan luontoa minimaalisella interventiolla. Enricon sanojen mukaisesti luomu ja biodynaamisuus ovat keinoja eivät tuloksia. Ja näistä työn ”hedelmistä” Enrico valmistaa upeita viinejä, jotka ovat saaneet sekä Italiassa että kansainvälisillä markkinoilla erinomaisen vastaanoton. Vuosien saatossa Rivetton viinejä on muun muassa valittu ”Vuoden Baroloksi” ja listattu maailman parhaimpien viinien TOP100-listalle. ⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯ Rivetto is a fourth-generation winery in the heart of Piedmont. The great-grandfather of the current owner, Enrico, founded the winery in 1902. Enrico took over in 1999. He started organic farming in 2011 (official certification in 2016) and from there he continued to biodynamic farming in 2015 (official certification 2019). Enrico's idea is to develop biodiversity as far as possible. In the 15-hectare vineyards, fruit trees, grain, herbs and various vegetables grow next to the wines. They attract insects and birds, and this is how nature forms its own ecosystem. In other words, at Rivetto's, nature is valued with minimal intervention. According to Enrico, organic and biodynamic are means, not results. And from these "fruits" of work, Enrico makes wonderful wines that have received excellent reception both in Italy and on the international market. Over the years, Rivetto's wines have, among other things, been chosen as "Barolo of the Year" and listed on the TOP100 list of the world's best wines. www.rivetto.it ⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯ Viinit / Wines: 3 lipuketta – Rivetto Barbaresco Marcarini 2017 4 lipuketta – Rivetto Barolo del Comune di Serralunga d'Alba 2018 5 lipuketta – Rivetto Barolo Leon Riserva 2016 8 lipuketta – Rivetto Barolo Leon Riserva 2009* * = Rare & fine (avataan yksi pullo tiettyyn kellonaikaan)  

Otsikko

Go to Top